Drutex dostarcza okna do Praktikera?! Co Wy na to?
Drutex dostarcza okna do Praktikera?! Co Wy na to?
Drutex dostarcza okna do Praktikera?! Co Wy na to?[/b]
-
Jaroslaw Andrzej
- Fachowiec

W Łodzi w supermarkecie oglądałem takie okna, póki co nie są dla nas konkurencją, a dokładniej nie są dla nas zagrożeniem.
1. data produkcji na rance dystansowej 2002 r.
2. brak jakiejkolwiek obsługi.
3. VAT 22%.
4. cenę jaką tam proponują wszyscy powinniśmy przyjąć za minimalną dla detalu coś ok. 760 zł za o34 bez montażu.
5. dostępne tylko okna typowe.
Nie ma się czego obawiać, ale nie dlatego że nasza branża jest tak mocna, lecz dlatatego ze dyrekcje marketów drylują te branże, w których da się zarobić. Menagerowie w marketach to nie są przypadkowi ludzie, ale profesjonaliści od których powinniśmy się uczyć.
Wniosek- branża stolarki otworowej, dla marketów, jest zbyt mało atrakcyjna. [/list]
1. data produkcji na rance dystansowej 2002 r.
2. brak jakiejkolwiek obsługi.
3. VAT 22%.
4. cenę jaką tam proponują wszyscy powinniśmy przyjąć za minimalną dla detalu coś ok. 760 zł za o34 bez montażu.
5. dostępne tylko okna typowe.
Nie ma się czego obawiać, ale nie dlatego że nasza branża jest tak mocna, lecz dlatatego ze dyrekcje marketów drylują te branże, w których da się zarobić. Menagerowie w marketach to nie są przypadkowi ludzie, ale profesjonaliści od których powinniśmy się uczyć.
Wniosek- branża stolarki otworowej, dla marketów, jest zbyt mało atrakcyjna. [/list]
"Polska leży w Europie Centralnej, a nie na peryferiach cywilizacji, jak np. Ameryka"
zgadzam się w całej rozciągłościJaroslaw Andrzej pisze:a niech dostarcza - zabronisz im?
Salamander spod Szczecina w marketach jest juz dwano.
Pocieszajace w wiekszosci wypadko jest to ze te jakos podejrzanie lekkie okna za jakis czas pojda do wymiany
generalnie: niech sprzedają i na targu, byleby były to dobre okna.
pozdrawiam
-
Jaroslaw Andrzej
- Fachowiec

to jeszcze nic - ja widzialem okna sprzedawane w supermarkecie spożywczym w dziale drodnych materiałow budowlanych jak gips, kleje, farby itp. w malych opakowaniach - ale gdzie to bylo to sobie nie moge przypomniec.
Swego czasu firma MAGE [byla taka] sprzedawala w supermarkecie ogrodniczym [przy Al. Jerozolimskich] okna typowe ale te z profili o szerokości 50 mm [nie 60] czyli z profili do okien piwnicznych.
jak zaczalem dociekac czy maja aprobate i wymagane papiery to panienka ze stoiska byla bardzo nerwowa. Po kilku tygodniach stoisko zniklo.
Widzialem też w supermarkecie budowlanym [tym przy MAKRO CASH] w Warszawie okna TROCAL kompletnie bez usztywnień. I co NAJCIEKAWSZE to kupował to okno szef jednej z firm produkujących okna - jak mu powiedzialem że kupuje okno zupelnie bez usztywnień [bez usztywnien w oscieznacach i bez usztywnien w skrzydlach] to byl bardzo zdziwiony ze mozna takie okna robic - ale sam nie sprawdzil co kupuje.
I na koniec - w kolejnym supermarkecie widzialem okna sprowadzane z Francji.
Są tacy co okna sprzedają wprost na ulicy [prawie] lub chodzą po mieszkaniach jak domokrążcy.
Wychodzi na to że okna to najbardziej powszechny towar.
Kiedyś - za komuny, byly takie dobre czasy - "baba chodzila z rąbanką i kielbasą.
Pozdrawiam
Swego czasu firma MAGE [byla taka] sprzedawala w supermarkecie ogrodniczym [przy Al. Jerozolimskich] okna typowe ale te z profili o szerokości 50 mm [nie 60] czyli z profili do okien piwnicznych.
jak zaczalem dociekac czy maja aprobate i wymagane papiery to panienka ze stoiska byla bardzo nerwowa. Po kilku tygodniach stoisko zniklo.
Widzialem też w supermarkecie budowlanym [tym przy MAKRO CASH] w Warszawie okna TROCAL kompletnie bez usztywnień. I co NAJCIEKAWSZE to kupował to okno szef jednej z firm produkujących okna - jak mu powiedzialem że kupuje okno zupelnie bez usztywnień [bez usztywnien w oscieznacach i bez usztywnien w skrzydlach] to byl bardzo zdziwiony ze mozna takie okna robic - ale sam nie sprawdzil co kupuje.
I na koniec - w kolejnym supermarkecie widzialem okna sprowadzane z Francji.
Są tacy co okna sprzedają wprost na ulicy [prawie] lub chodzą po mieszkaniach jak domokrążcy.
Wychodzi na to że okna to najbardziej powszechny towar.
Kiedyś - za komuny, byly takie dobre czasy - "baba chodzila z rąbanką i kielbasą.
Pozdrawiam
-
Jaroslaw Andrzej
- Fachowiec

Zastanawiam się nad tym komu tu odbiło. Dlaczego okno z pvc ma być traktowane jak by było ze złota - dla mnie jest to taki sam materiał jak dachówka czy blacha trapezowa. I nie wiem czy zauważyliście ale tak samo traktują ten produkt Klienci w Europie.
Marzą wam się czasy z przed 10 lat ? TO SE NE VRATI !!!
Narra
Marzą wam się czasy z przed 10 lat ? TO SE NE VRATI !!!
Narra
jawaryn 
-
Jaroslaw Andrzej
- Fachowiec

Julek o przepraszam ......KNMTG nie wiem czy zauważyłeś ale dachówki czy blachy trapezowej nie trzeba otwierać !!! Ja wiem że branża szkła zespolonego w której pracujesz jest śmiertelnie nudna ale to nie znaczy ,że w innych branżach też tak jest.
Bo mój drogi są jesze ludzie na tym świecie których fascynuje to co robią i chwała im za to ,że chcą to robić dobrze.
Bo mój drogi są jesze ludzie na tym świecie których fascynuje to co robią i chwała im za to ,że chcą to robić dobrze.