Drutex dostarcza okna do Praktikera?! Co Wy na to?

arkady_76
Czytelnik
Czytelnik

Drutex dostarcza okna do Praktikera?! Co Wy na to?

Post autor: arkady_76 »

Drutex dostarcza okna do Praktikera?! Co Wy na to?[/b]

oknoAD

Jaroslaw Andrzej
Fachowiec
Fachowiec

Post autor: Jaroslaw Andrzej »

a niech dostarcza - zabronisz im?
Salamander spod Szczecina w marketach jest juz dwano.
Pocieszajace w wiekszosci wypadko jest to ze te jakos podejrzanie lekkie okna za jakis czas pojda do wymiany ;)
hmmm.....od 10 lat w branzy
MANIEK
Ekspert
Ekspert

Post autor: MANIEK »

Jedna firma sprzedaje 10 okien z zyskiem po 10 zł za szt. a druga woli sprzedać dwa okna z zyskiem po 50 zl za szt.
Ich sprawa
Awatar użytkownika
DAREK 13
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: DAREK 13 »

W Łodzi w supermarkecie oglądałem takie okna, póki co nie są dla nas konkurencją, a dokładniej nie są dla nas zagrożeniem.

1. data produkcji na rance dystansowej 2002 r.
2. brak jakiejkolwiek obsługi.
3. VAT 22%.
4. cenę jaką tam proponują wszyscy powinniśmy przyjąć za minimalną dla detalu coś ok. 760 zł za o34 bez montażu.
5. dostępne tylko okna typowe.

Nie ma się czego obawiać, ale nie dlatego że nasza branża jest tak mocna, lecz dlatatego ze dyrekcje marketów drylują te branże, w których da się zarobić. Menagerowie w marketach to nie są przypadkowi ludzie, ale profesjonaliści od których powinniśmy się uczyć.
Wniosek- branża stolarki otworowej, dla marketów, jest zbyt mało atrakcyjna. [/list]
"Polska leży w Europie Centralnej, a nie na peryferiach cywilizacji, jak np. Ameryka"
Awatar użytkownika
DAREK 13
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: DAREK 13 »

W poprzednim poscie pisałem o oknach ze Szczecina, z oknami Drutex się na razie nie spotkałem. No dobra raz widziałem.......

W Łodzi są bardzo mało obecni jeśli są.
melvin
Małomówny
Małomówny

Post autor: melvin »

Jaroslaw Andrzej pisze:a niech dostarcza - zabronisz im?
Salamander spod Szczecina w marketach jest juz dwano.
Pocieszajace w wiekszosci wypadko jest to ze te jakos podejrzanie lekkie okna za jakis czas pojda do wymiany ;)
zgadzam się w całej rozciągłości :D . poza tym nawet jeśli byłyby to dobre okna, to też nie ma tragedii. przecież kwestia gdzie, za ile i jaki towar sprzedaje, to jest wewnętrzna sprawa kazdego producenta. mamy wolny rynek i klient ma prawo kupić sobie cokolwiek chce i gdzie chce. oczywiście jeśli jest to ....., to powinno się takie dziadostwo tępić i to do upadłego. i tu zgadzam się z Panem Panie Jarku i z Panem Pchełkiem jeśli chodzi o sprawę kontroli wyrobów, ale to jest już temat poruszany na forum, więc nie ma sensu się tu złuszczać.
generalnie: niech sprzedają i na targu, byleby były to dobre okna.

pozdrawiam

pvc
Małomówny
Małomówny

Re: Drutex dostarcza okna do Praktikera?! Co Wy na to?

Post autor: pvc »

arkady_76 pisze:Drutex dostarcza okna do Praktikera?! Co Wy na to?[/b]
są też i inni ;-)

www.petecki.pl
Jaroslaw Andrzej
Fachowiec
Fachowiec

o wlasnie

na targu w Grodzisku Maz i w Brwinowie tez okna sprzedaja i jakos nikogo to nie dziwi
pchelek
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: pchelek »

to jeszcze nic - ja widzialem okna sprzedawane w supermarkecie spożywczym w dziale drodnych materiałow budowlanych jak gips, kleje, farby itp. w malych opakowaniach - ale gdzie to bylo to sobie nie moge przypomniec.
Swego czasu firma MAGE [byla taka] sprzedawala w supermarkecie ogrodniczym [przy Al. Jerozolimskich] okna typowe ale te z profili o szerokości 50 mm [nie 60] czyli z profili do okien piwnicznych.
jak zaczalem dociekac czy maja aprobate i wymagane papiery to panienka ze stoiska byla bardzo nerwowa. Po kilku tygodniach stoisko zniklo.
Widzialem też w supermarkecie budowlanym [tym przy MAKRO CASH] w Warszawie okna TROCAL kompletnie bez usztywnień. I co NAJCIEKAWSZE to kupował to okno szef jednej z firm produkujących okna - jak mu powiedzialem że kupuje okno zupelnie bez usztywnień [bez usztywnien w oscieznacach i bez usztywnien w skrzydlach] to byl bardzo zdziwiony ze mozna takie okna robic - ale sam nie sprawdzil co kupuje.
I na koniec - w kolejnym supermarkecie widzialem okna sprowadzane z Francji.
Są tacy co okna sprzedają wprost na ulicy [prawie] lub chodzą po mieszkaniach jak domokrążcy.
Wychodzi na to że okna to najbardziej powszechny towar.
Kiedyś - za komuny, byly takie dobre czasy - "baba chodzila z rąbanką i kielbasą.
Pozdrawiam
Jaroslaw Andrzej
Fachowiec
Fachowiec

albo z koszykiem jagod drac sie w nieboglosy "JAGODYYYYY.......JAGODY........JAGO......"
Masz na mysli okna w profillu DIMEX - faktycznie calkiem calkiem mile z tego piwniczne wychodzily :))))
A firma MAGE no coz - niestety juz od kilku lat jej nie ma :(
pchelek
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: pchelek »

Ooooooooookna, oooooooookna!!!!!!!!!!! tanio sprzedaję, szmaaaaaaaaty, szmaaaaaaaaty zbieram, buuuuuuuuuuutelki, gaaaaaaaarnki drutuję, noooooooże ostrzę.
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: KNMTG »

Zastanawiam się nad tym komu tu odbiło. Dlaczego okno z pvc ma być traktowane jak by było ze złota - dla mnie jest to taki sam materiał jak dachówka czy blacha trapezowa. I nie wiem czy zauważyliście ale tak samo traktują ten produkt Klienci w Europie.
Marzą wam się czasy z przed 10 lat ? TO SE NE VRATI !!!

Narra
jawaryn :)
Jaroslaw Andrzej
Fachowiec
Fachowiec

alez mily Panie
Komu odbilo? Nam? Nieeee...... :lol:
Towar taki sam ale jednak z lekka odmienny - tak srednio o 4-5 kilo lzejszy na oknie
Ale o klientow odbierajacych z marketu trzeba dbac by sie nie przedzwigneli :lol:
kiler
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: kiler »

Julek o przepraszam ......KNMTG nie wiem czy zauważyłeś ale dachówki czy blachy trapezowej nie trzeba otwierać !!! Ja wiem że branża szkła zespolonego w której pracujesz jest śmiertelnie nudna ale to nie znaczy ,że w innych branżach też tak jest.
Bo mój drogi są jesze ludzie na tym świecie których fascynuje to co robią i chwała im za to ,że chcą to robić dobrze.
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: KNMTG »

Mariuszu z Jeżowa pod Łodzią z pewnością Ciebie, to co robisz, zajebiście kręci. :?
jawaryn :)
kiler
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: kiler »

Nie wiem czy zauważyłeś MY FRIEND ale ja jestem z Łodzi !!!
STRZELAJ DALEJ
ODPOWIEDZ