Co nowego w ABM Jędraszek ?????

dobrzepoinformowany
Czytelnik
Czytelnik

Co nowego w ABM Jędraszek ?????

Post autor: dobrzepoinformowany »

Zastanawiam się co teraz porabia Dyrektor P. i gdzie dyrektoruje po rozstaniu z ABM Jędraszek ???

oknoAD

Spahis
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: Spahis »

...biega po ścieżkach milky way :wink:
Ostrowski
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Ostrowski »

Jeśli panowie J. nie przejęli sposobu bycia pana P. to może to być "normalna" fabryka. (Jakim samochodem odjechał spod fabryki pan P.?)
kiepski
Małomówny
Małomówny

Post autor: kiepski »

a ja myśle , że Pan (Pani) ""dobrzepoinformowany" i "ostrowski" to ta sama osoba zalogowana do portalu 4 listopada. Wstyd !!!!
kiepski
Małomówny
Małomówny

Sorki , ale jeszcze jedno. Zadawanie pytania na forum " JAKIM SAMOCHODEM ODJECHAŁ P. " ŚWIADCZY O TWOIM P."OSTROWSKI" NIZIUTKIM POZIOMIE.MYŚLENIE NIE BOLI !!!
Ostrowski
Czytelnik
Czytelnik

Słusznie nazwałeś się pan "kiepskim". Znającym temat moje pytanie o samochód będzie powyżej poziomu o którym pan marzy. Myślenie jednak boli gdy jest się na tzw."kacu" - co zostało uwidocznione w pana rozważaniach na temat mój i forumowicza "dobrzepoinformowanego". Nie oczekuję od pana repliki. Panie kiepski, życzę panu spokojnych snów.

Awatar użytkownika
DAREK 13
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: DAREK 13 »

Pytanie "czym odjechał?", zawsze pojawia się gdy spada ktoś z górnej półki. Pamiętam parę lat temu jak jedna Pani prezes firmy dużej z poza naszej branży wracała piechotą. Kto znał i widział do dziś wspomina.
"Polska leży w Europie Centralnej, a nie na peryferiach cywilizacji, jak np. Ameryka"
dobrzepoinformowany
Czytelnik
Czytelnik

Ostrowski pisze:Jeśli panowie J. nie przejęli sposobu bycia pana P. to może to być "normalna" fabryka. (Jakim samochodem odjechał spod fabryki pan P.?)
Wydaje mi się, że Pan P. nie odjechał żadnym samochodem.
Volvo, którym jeździł ostatnio, jakoś się rozbiło. :P :P :P
To już taka tradycja.
kiepski
Małomówny
Małomówny

Wot priekrasnayja Lodz . . . .
ZNAWCA
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: ZNAWCA »

ANI WIDU AN SŁYCHU
POZDRAWIAM WSZYSTKICH PRAWDZIWYCH OKNIARZY. ABY NAM SIĘ DOBRZE DZIAŁO.
Spahis
Rozgadany
Rozgadany

...to będzie niespodzianka :o
Saperos
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: Saperos »

Mają dobrego przedstawiciela na śląsku bodajże z Żor nie puszcza kitów, wydaje sie być rozsądnym człowiekiem zaczynamy z nim wsółprace z myslą o przyszłości ,zobaczymy jak będzie, Narazie wzbudza zaufanie a to ważne!!!
szczupak
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: szczupak »

Saperos pisze:Mają dobrego przedstawiciela na śląsku bodajże z Żor nie puszcza kitów, wydaje sie być rozsądnym człowiekiem zaczynamy z nim wsółprace z myslą o przyszłości ,zobaczymy jak będzie, Narazie wzbudza zaufanie a to ważne!!!
szczupak
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: szczupak »

Saperos pisze:Mają dobrego przedstawiciela na śląsku bodajże z Żor nie puszcza kitów, wydaje sie być rozsądnym człowiekiem zaczynamy z nim wsółprace z myslą o przyszłości ,zobaczymy jak będzie, Narazie wzbudza zaufanie a to ważne!!!
Chyba Cie opętałał - dla mnie to zwykły bajerant - jak kazdy handlowiec. kazdy wie że Jędraszki i jego posłańcy = klęska
Ostrowski
Czytelnik
Czytelnik

Jestem pełen obaw, że szczupak ma niestety rację, a szkoda :cry:
Znam (też niestety) jakość produktów ABM.
Życzę Fabryce ABM nadejścia takich zmian, aby dealerzy byli zadowoleni ze współpracy, a klienci z produktu.
Ostrowski
Czytelnik
Czytelnik

...i jak jest?
Saperos
Zaangażowany
Zaangażowany

Jeżeli chodzi o okna to nie najgorzej , Veka swing cena konkurecyjna szczególnie na kolor jednostronny ,obustronny za drogie , .Gorzej z sprawami organizacyjnymi przyjechały okna ale kierowca nie wie gdzie faktura :) oczywiście za okna zapłacone wcześniej.I jeszcze jedno każdy wie że veka ma ścianke barwioną ale mogli by zgrzewy malować W moim przypadku nie zawiodłem się jeszcze ale to moja opinia, oczwiście mogłyby w szczególności kwatery rozwierne lepiej okute ale cóż Cena jest ważna a okucie kosztuje . Ogólnie sprzedajemy dużo i tylko od nich bedzie zależało czy będziemy od nich brać, w końcu jest konkurencja na VECE
kiepski
Małomówny
Małomówny

Co nowego w ABM to czas pokaże . Myśle , że bez zasadniczych zmian ta firma podzieli los min.Brokatu
kiepski
Małomówny
Małomówny

abcd
Michnik
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Michnik »

wydaje mi sie ze Saperos to ktos powiazany z ABM - wiec przy tym podejsciu do klienta ABM bedzie mial duze problemy ze sprzedaza w Nowym Roku...
Michnik
Czytelnik
Czytelnik

a co ?
Michnik
Czytelnik
Czytelnik

Spróbuje jeszcze raz. Jestem " starym " kupcem do tej chwili współpracującym z Brokatem. Niedawno przylechał do mnie handlowiec z ABM i po wielu godz rozmow podpisaliśmy umowe o współpracy. Wysłałem bardzo dużo okien do wyceny i nic . Czekam dzień , drugi , do piątego wytrzymałem i dalej nic. Dzwonie , pytam się o co chodzi ? dalej nic. Są jakieś zmiany personalne w ABM , ale myśle ,że to nowe kierownictwo pomyliło pewne prirytety . I tyle>
Saperos
Zaangażowany
Zaangażowany

DOBRE KTO CZYTA TO WIE Z KTÓRYM PRODUCENTEM JESTEM POWIĄZANY!!! BYNAJMIEJ NIE Z ABM
Michnik
Czytelnik
Czytelnik

???
Michnik
Czytelnik
Czytelnik

Ok! Ale tak sobie myśle na czym jest oparte przeświadczenie włodarzy Abm-u na ich dobrym samopoczuciu i zlewie wobec nowych potencjalnych odbiorcach? Może trzeba mieć jakieś super układy żeby dostać wycene na czas a może jest w tym jakaś głębsza myśl ?
michalek
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: michalek »

kiedyś działaliśmy z ABM ale straszna siara była. po jakimś czasie przyjechał handlowiec i strasznie nas przekonywał, że stare odeszło i będzie SUPER. Ale jakoś niespecjalnie w to wierzyliśmy. Chyba wolimy Vetrex (jeśli chodzi o Vekę)
monika1
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: monika1 »

OD KILKU LATEK PO WSPÓŁPRACY Z FABRYKĄ :?: TRAFILIŚMY NA ABM I JEST OK. OKNA W DWA TYGODNIE W SEZONIE, TRMINOWP A PANI Z REKLAMACJI POZDRAWIAM GDYZ WSPANIAŁE PODEJSCIE DO SPRAWY
pilsner
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: pilsner »

:D W ABM to tylko dziewczyny w biurze były fajne ..Ewelinka , Agnieszka , Ach . Znaczy kilka lat temu . :) Nie wiem jak teraz :(
Spahis
Rozgadany
Rozgadany

Re: Co nowego w ABM Jędraszek ?????

dobrzepoinformowany pisze:Zastanawiam się co teraz porabia Dyrektor P. i gdzie dyrektoruje po rozstaniu z ABM Jędraszek ???
JAREK - gdzie jesteś ?!
Ta branża bez Ciebie jest jak niebo bez gwiazd a kobieta bez piegów !!!

Odezwij się - tęsknimy za Tobą !!!

Konkurencja
dragard1951
Małomówny
Małomówny

Re: Co nowego w ABM Jędraszek ?????

Post autor: dragard1951 »

JAREK - gdzie jesteś ?!
Ta branża bez Ciebie jest jak niebo bez gwiazd a kobieta bez piegów !!!

Odezwij się - tęsknimy za Tobą !!!

Konkurencja[/quote]

Klub kibica ŁKS.
rydy102
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: rydy102 »

michnik=jarek papis wiec chyba nie moze kupowac okien w ABM bo mu nikt ich nie sprzeda a wycene niech zrobi sobie sam przeciez zna ceny chyba ze nie potrafi obsugiwac cennika a poza tym jak sie ma troche honoru to nie obraza sie swojej poprzedniej firmy w koncu pan tam dowodzil pani jarku
kiepski
Małomówny
Małomówny

chcialbym przeprosic za stwierdzenie ze abm podziel losy brokatu bo przeciez nie znam finansow abm wiec nie moge nic powiedziec a jezeli chodz o obsuge abm to juz nie ich problm ci z tym zlym podejsciem do klienta odeszli do ziemi obiecanej wiec tam beda klopoty ze sprzedaza wiec na starcie stawiaja na zlego konia ale jak nie potrafi sie samemu stwozyc biura to trzeba go kupic ale trzeba pamietac ze tacy ludzie nie zagrzeja miejsca bo za chwile kupi ich ktos inny ale dobre to niz nic
przekumaty_Borsuk
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: przekumaty_Borsuk »

Panie kiepski, strasznie kiepsko u Pana z ortografią i interpunkcją a to powoduję iż Pana posty są mało wiarygodne...

Ciekawym, dlaczego podważa Pan reputację załogi fabryki Ziemia Obiecana, na jakiej podstawie?

...no i z jakiego powodu...
mooky
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: mooky »

:idea: Witam , nie mam zamiaru krytykować ani chwalić, trzeżwo patrząc to kto ma sieć lokalna w miarę opanowana to jako sprzedawca poradzi sobie z OKNEM ABM, zrobi sobie sam reklamacje, jesli tyko ma chęci to argument działa na klienta- CENA....
Dobre to jest jednak na chwilę, nikt nie wie jakie losy branży szykuja sie w czasach chińczyka, poczekajcie, juz w tym roku zaczniecie dopiero wybrzydzać, takie firmy jak Fakro i Wiśniewski już w tamtym roku rozpoczeli..........
co do waszych jadowych i dłupich aluzji, kto wyleciał itd...jak coś wiesz to mów, jak plotkujesz...sam sie ośmieszasz!
Postarajcie sie ludzie coś konkretnego zaznaczyć swymi postami..
Zgadzam sie z tym że żle okuwaja kwatery R, jednak coś nie gra, spotkałem sie takze ze słabym wykończeniem, listwy i zgrzew....
zobaczymy, na szczęscie jest u nas KONKURENCJQA, więc prawda sama sie obroni...
pozdrawiam Tatianę
Wiesio
Małomówny
Małomówny

co nowego

Post autor: Wiesio »

mam pytanko : gdzie pracuje obecnie Piotr Kalas , bo na stronie ABM figuruje jako przedstawiciel handlowy ?
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: KNMTG »

Z tego co sobie przypominam to ABM stworzył Pan Jarek P. razem z Panem Maćkiem J. Pan P. był odpowiedzialny za SPRZEDAZ - "no coments"
jawaryn :)
Wiesio
Małomówny
Małomówny

Ok. Ale dalej nie wiem gdzie pracuje Piotr Kalas
Szerszel
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: Szerszel »

Z czasów kiedy współpracowałem z ABM pamiętam że Piotr Kalas to był
chyba jedyny kompetenty człowiek . Gdzie teraz ? Jeżeli przeszedł na drugą stronę mocy to wkrótce się odezwie , potwierdzę Wam .
dealerokien
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: dealerokien »

ziemia obiecana chba dyrektorem został 510-051-195
RENOVA
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: RENOVA »

Zgadza się P. Piotr jest obecnie w ziemi obiecanej.
Popierwszym kontakcie z nim odniosłem wrażenie, że facet zna się na rzeczy. Rzeczowe przedstawienie tematu.
Myślę że sukces murowany
Co nas nie zabije, to nas wzmocni
ZNAWCA
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: ZNAWCA »

Szkoda że nie trzymają cen. Następna firma, która psuje rynek.
Ale nie oni pierwsi i nie ostatni.

LUDZIE OKNA TO NIE SKARPETKI i NIE WYMIENIA SIE ICH CO DZIENNIE.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH PRAWDZIWYCH OKNIARZY. ABY NAM SIĘ DOBRZE DZIAŁO.
Awatar użytkownika
DAREK 13
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: DAREK 13 »

Chętnie poznam ich ofertę.
"Polska leży w Europie Centralnej, a nie na peryferiach cywilizacji, jak np. Ameryka"
Wiesio
Małomówny
Małomówny

czyżby następowała nowa fala migracji z tej Fabryki ? Dochodzą wieści , że pracownicy przechodzą do firmy Petecki
amateur
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: amateur »

Dakładnie tak było, jak napisał wiesio.
Wiesio
Małomówny
Małomówny

z tego co słychać na Rynku to Ci którzy odskoczyli z ABM do Peteckiego to totalne nieporozumienie !!!!
Wiesio
Małomówny
Małomówny

chciałbym dowiedzieć się co słychać u pani dyrektor Karczewskiej ?
dobrzepoinformowany
Czytelnik
Czytelnik

Drogi Wiesio, a czy doszły Cię słuchy o najnowszej migracji ???
Ludzie gadają o nowej fali, z którą to byli pracownicy wracają na łono ABM, i co Ty na to ???

Jak widać, WSZYSTKIE DROGI PROWADZĄ DO ABM - u !!!
:D :D :D
amateur
Czytelnik
Czytelnik

Po odejściu J.P. stała się ważną osobistoscią w ABM, zawsze mozesz zadzwonić i się jej spytać jak jej się powodzi, aczkolwiek ciągle ma zajęty numer, zapracowana kobieta :wink:
Ludzie gadają o nowej fali, z którą to byli pracownicy wracają na łono ABM, i co Ty na to ???
chyba źle usłyszałeś chyba, że mowimy o produkcji
dobrzepoinformowany
Czytelnik
Czytelnik

amateur pisze:
Po odejściu J.P. stała się ważną osobistoscią w ABM, zawsze mozesz zadzwonić i się jej spytać jak jej się powodzi, aczkolwiek ciągle ma zajęty numer, zapracowana kobieta :wink:
chyba źle usłyszałeś chyba, że mowimy o produkcji
Muszę Ciebie zmartwić drogi amateur, o tym, że byli pracownicy wracają na łono ABM-u to niestety prawda i bynajmniej nie piszę tutaj o pracownikach produkcyjnych, ale o handlowcach. Sprawdź chociażby w Ziemi Obiecanej (co na to Pan P.). Ciekawe dlaczego ABM nie umieszcza ich numerów telefonów ponownie na swojej stronie ?
Może boi się migracji do Peteckiego ? tej fali póki co nie udało im się powstrzymać.
:D
Wiesio
Małomówny
Małomówny

myśle , że Pani "dobrzepoinformowany " nie ma się czym chwalić . To że jeden {słownie JEDEN } "handlowiec " wraca do ABM-u to co ? A jak się Pani czuje wiedząc że On nigdy , przenigdy nie wyrażał się o Pani jak zawsze lekceważąco ? Gdzie w Jego ustach określenie Pani "kacz... du.." było jednym z najłagodniejszych określen.
dobrzepoinformowany
Czytelnik
Czytelnik

Drogi Wiesio, ty też miałeś przez jakiś czas handlowca z ABM-u.
Ponoć też wrócił na łono :D więc to byłoby już dwóch. :D
Johnny Walker
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Johnny Walker »

Oświadczam, że ka... du... to był skrót myślowy. A. Macierewicz
amateur
Czytelnik
Czytelnik

To, że wrócił chyba ich najsławniejszy handlowiec ;), nie znaczy, że to jakas wielka migracja powrotna, do ZO przeszło 8 osób, do P około 3 a wróciła jedna więc gdzie tu porównanie??
Wiesio
Małomówny
Małomówny

Zgadzam się z Tobą w 100 % !J.W lub jak kto woli K.P jest tylko . . . tym kim jest . Niech sam sobie zrobi rachunek tzw.sumienia. On jeden wie co i komu opowiadał na temat ABM-u , co klepał na Maćka , Tatiane , Janusza.Dzisiaj niech sobie robi i nawija co chce o ZO . I tak nigdy nie będe kumać , Maćka , że zgodził się go abarot przyjąć do Swoiej firmy.Myślałem , że gdzieś są granice rozsądku , przyzwoitości i dobrego smaku.Bywa. Nie mój cyrk i nie moje małpy.Jest kibel i w nim miejsce na zwroty.
Johnny Walker
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Johnny Walker »

To bardzo dziwne co wypisuje Wiesiek, ale idąc dalej skrótem myślowym A. Macierewicza, gość jest zdesperowany, znerwicowany, snuje teorię spisku i wietrzy agenta. Piotrek- trzym się, chłopie.
Majster
Małomówny
Małomówny

Post autor: Majster »

toz to kompletna desperacja :lol:
Panie Wiesiu :D radze wziasc 2 apiryny i do łozeczka,wypocic zmeczenie i nie wypisywac osobistych żali tylko wziasc sie do roboty
pozrowionka 8)
dobrzepoinformowany
Czytelnik
Czytelnik

Słyszałem, że ci nowi (starzy) handlowcy ABM-u uderzają mocno na rynki zagraniczne i zaczynają coś tam sprzedawać :?: :?: :?:
Ktoś coś wie na ten temat :?: :?: :?:
Może Ty [/b]Wiesio coś o tym wiesz :?: :?: :?:
Wyglądasz mi na
lepiejpoinformowanego :D :D :D
KAT
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: KAT »

Kiedyś najlepiej poinformowanym okniarzem był niejaki Jarosław Andrzej
od kiedy nie trafił z informacjami nt Decco i ich aprobaty zniknął .
Teraz schedę po nim przejmuje Wiesio
Wiesio
Małomówny
Małomówny

Mniemam , że handlowcom z fabryki okien ABM JęDraszek na rynkach " zewnętrznych " bądż "zagranicznych" wiedzie sie lepiej niż dotychczas.
dobrzepoinformowany
Czytelnik
Czytelnik

Wiesio pisze:Mniemam , że handlowcom z fabryki okien ABM JęDraszek na rynkach " zewnętrznych " bądż "zagranicznych" wiedzie sie lepiej niż dotychczas.
Chyba dobrze im się wiedzie, słyszałem że mają problemy z utrzymaniem terminów realizacji.
Z krajowego rynku raczej nie wycisnęli tylu zamówień, więc musi być to z zewnątrz.
.... ale, ale drogi Wiesio, słyszałeś mże coś na temat nowej fabryki Jedraszka ? Ponoćbuduje coś nowego w okolicy, słyszałem też, że kupili jakąś fabrykę na wschodzie.
Wiesio wiesz coś na tentemat ?
Może ktoś inny potwierdzi te informacje ???
Wiesio
Małomówny
Małomówny

tak , słyszałem. Kupili fabryke w Łodzi na ul.Broniewskiego
dobrzepoinformowany
Czytelnik
Czytelnik

Wiesio pisze:tak , słyszałem. Kupili fabryke w Łodzi na ul.Broniewskiego
Słyszałem też o inwestycjach w Poddębicach, wiesz coś o tym ???
No człowieku teraz to Ty jesteś lepiejpoinformowany
:D :D :D
Pozdrawiam
Wiesio
Małomówny
Małomówny

Taniudobrzepoinformowana gdzie jestrś ?
oknopolen
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: oknopolen »

Paweł jak tam na nowej posadzie ??? Czy gprs już wam szefowa wyłączyła bo jak nie to cieniutko !
amateur
Czytelnik
Czytelnik

Chyba masz na mysli GPS
ODPOWIEDZ