chyba nie macie kompleksów
ile zarabiacie na oknach??
-
sezoncalyrok
- Czytelnik

ile zarabiacie na oknach??
moze sie pochwalicie. Tutaj widze tylko ceny zakupu (coraz to nizsze) , a ceny sprzedazy gdzie ? wpisywac sie panowie okniarze
-
Jaroslaw Andrzej
- Fachowiec

Ello
A ja tak:
O34 - sprzedaż netto - 515; zakup-> 367
O36 - sprzedaż netto - 578; zakup-> 429
B7 - sprzedaż netto - 392; zakup-> 319
O30 - sprzedaż netto - 308; zakup-> 233
Tyle mam przichodu na oknach typowych. Nie wiem czy to dużo czy mało bo się nie interesowałem jak sprzedaje konkurwencja i skąd się bierze cena 490 zł brutto w detalu.
O34 - sprzedaż netto - 515; zakup-> 367
O36 - sprzedaż netto - 578; zakup-> 429
B7 - sprzedaż netto - 392; zakup-> 319
O30 - sprzedaż netto - 308; zakup-> 233
Tyle mam przichodu na oknach typowych. Nie wiem czy to dużo czy mało bo się nie interesowałem jak sprzedaje konkurwencja i skąd się bierze cena 490 zł brutto w detalu.
Wśród homo sapiens Ludzie stanowią mniejszość
Pozdrawiam
Poweselam
Powodzenia
Pozdrawiam
Poweselam
Powodzenia
-
sezoncalyrok
- Czytelnik

moja kalkulacja
ceny dla klienta bez montazu netto
608 -zakup 946 -sprzedaż 034 5 kom
571- zakup 887- sprzedaż 034 4 kom
750- zakup 1167-sprzedaż 052 5 kom
705- zakup 1088-sprzedaż 052 4 kom
zwykłe
451- zakup 623 sprzedaż 034 4 kom
wszystko z pcv białe
3 kom nie sprzedaje
608 -zakup 946 -sprzedaż 034 5 kom
571- zakup 887- sprzedaż 034 4 kom
750- zakup 1167-sprzedaż 052 5 kom
705- zakup 1088-sprzedaż 052 4 kom
zwykłe
451- zakup 623 sprzedaż 034 4 kom
wszystko z pcv białe
3 kom nie sprzedaje
-
dociekliwiec
- Małomówny

Kokosy?
Yo!
A ja nie bardzo sobie wyobrażam po co sprzedawać okna gdy zarabia się po 30-50zł na oknie! Chyba bym obgryzał tynk ze ścian! Firme trzeba urzymywać cały rok a jako takie dochody są przez 3-4 miesiące...
Ale chętnie posłucham mądrali co wiedzą jak się zarabia na mieleniu pieniędzy. Bo ja nie wiem.
Moja konkurwencja uprawia takie rzeczy i najczęściej są to biura jednosezonowe. Coraz częściej przychodzą ludzie i pytają co robić, bo sobie kupili okna rok temu, okna niedziałają a punktu sprzedaży już nie ma.
Proszę zatem o receptę (pchelek i dociekliwiec) jak sprzedawać tanio i zarabiać.
A ja nie bardzo sobie wyobrażam po co sprzedawać okna gdy zarabia się po 30-50zł na oknie! Chyba bym obgryzał tynk ze ścian! Firme trzeba urzymywać cały rok a jako takie dochody są przez 3-4 miesiące...
Ale chętnie posłucham mądrali co wiedzą jak się zarabia na mieleniu pieniędzy. Bo ja nie wiem.
Moja konkurwencja uprawia takie rzeczy i najczęściej są to biura jednosezonowe. Coraz częściej przychodzą ludzie i pytają co robić, bo sobie kupili okna rok temu, okna niedziałają a punktu sprzedaży już nie ma.
Proszę zatem o receptę (pchelek i dociekliwiec) jak sprzedawać tanio i zarabiać.
Wśród homo sapiens Ludzie stanowią mniejszość
Pozdrawiam
Poweselam
Powodzenia
Pozdrawiam
Poweselam
Powodzenia
-
Jaroslaw Andrzej
- Fachowiec

umberto - swiete slowa !!!
Podobne zjawisko obserwuje u siebie i tez mnie o zastanawia jak sie utrzymuja ci co zarabiaja tylko na montazu a okna sprzedaja po ksoztach - a sa tacy
O meteorach nie wspominam gdyz tych jest najwiecej
ALe tez zauwazzylem inne zjawisko - reakcje klientow na nowo otwatry w marcu punkt z super atrakcyjnymi cenami - wala drzwiami i oknami
a jesienia gdy potrzeba chocby okno wyregulowac punktu juz nie ma. Na Bemowie dwa lata temu w kwietniu-maju powstalo 12 nowych punktow ktore zniknely w pazdzierniku i listopadzie
Czy hmmm...klienci swego rozumi nie maja?
Fakt - dodatkowo sie zarabia na poprawkach ale tu chodzi moim zdaniem o szacunek do calej branzy ktory jest coraz nizszy wsrod kupujacych
Podobne zjawisko obserwuje u siebie i tez mnie o zastanawia jak sie utrzymuja ci co zarabiaja tylko na montazu a okna sprzedaja po ksoztach - a sa tacy
O meteorach nie wspominam gdyz tych jest najwiecej
ALe tez zauwazzylem inne zjawisko - reakcje klientow na nowo otwatry w marcu punkt z super atrakcyjnymi cenami - wala drzwiami i oknami
Czy hmmm...klienci swego rozumi nie maja?
Fakt - dodatkowo sie zarabia na poprawkach ale tu chodzi moim zdaniem o szacunek do calej branzy ktory jest coraz nizszy wsrod kupujacych
hmmm.....od 10 lat w branzy
-
sezoncalyrok
- Czytelnik

do pana pchełka
cóż znam firmy ktore wiecej zarabiaja i wcale nikogo to nie dziwi, widocznie niektorzy obracaja sie takim rynku na jaki sobe sami zapracowali. To ze firma zarabia wiecej tez sie z kosmosu nie wzielo. jak chcecie sie porownywac zawsze do najtanszych to wlasnie pozniej jest taki efekt ze zarabiacie mniej , pewnie nikt z was nie pomysłał(tych co maja wyzsze ceny na palcach jednej reki policze) nawet zeby sie odciac od taniej konkurencji
i nie dac sie wciagnac w wir szmaciarstwa. pozniej zostaje tylko biadolenie
ze to sa "dziwne kokosy" . Gdzie wy zyjecie ??? podniescie ceny o pare złotych i zmiencie bajer , o cenach na koncu a na poczatku informacja dlaczego jestescie lepsi od kolegi z tej samej ulicy.
efekty przyjda same [/img]
i nie dac sie wciagnac w wir szmaciarstwa. pozniej zostaje tylko biadolenie
ze to sa "dziwne kokosy" . Gdzie wy zyjecie ??? podniescie ceny o pare złotych i zmiencie bajer , o cenach na koncu a na poczatku informacja dlaczego jestescie lepsi od kolegi z tej samej ulicy.
efekty przyjda same [/img]
-
Jaroslaw Andrzej
- Fachowiec

20 zł na oknie? Chyba, że faktycznie biuro na jeden sezon... Szczególnie w dobie VAT 22/7% czyli pompowania pieniędzy do US i czekania 2 miechy na zwrot...
Jak ktoś nie ma na średnim oknie minimum 100-150 zł to jest po prostu frajerem i do tego psuje rynek. Zobaczcie na jakich marżach pracuje się np w RTV/AGD albo materiałach budowlanych (poza oknami)! Tam uzyskanie przy zakupie za gotówkę rabatu 30% nie jest niczym szczególnym (jak ktoś potrafi negocjować) a sprzedawca nadal zarabia
Jak ktoś nie ma na średnim oknie minimum 100-150 zł to jest po prostu frajerem i do tego psuje rynek. Zobaczcie na jakich marżach pracuje się np w RTV/AGD albo materiałach budowlanych (poza oknami)! Tam uzyskanie przy zakupie za gotówkę rabatu 30% nie jest niczym szczególnym (jak ktoś potrafi negocjować) a sprzedawca nadal zarabia
-
Jaroslaw Andrzej
- Fachowiec

niestety - moje wczesniejsze slowa nie sa pozbawione podstaw. moge Ci wskazac kilka punktow w warszawie tak dzialajacych a dane mam wiarygodne - bierzemy okna od tego samego producenta heheheh
I gdyby skarbowka zwracala w ciagu 2 miesiecy
niestety maja na to 180 dni czyli 6 miesiecy i decyzja zalezy od widzi mi sie urzedasa
A o psuciu rynku to juz szkoda gadac
I gdyby skarbowka zwracala w ciagu 2 miesiecy
A o psuciu rynku to juz szkoda gadac
Ile
Panowie co WY ? W Eldorado pracujecie
U mnie O34 na Vece ( producenta nie wymieniam ) chodzi po 410 netto dla klienta....PORAŻKA....
Panie Lamer, marża na sprzęcie w małych i średnich sklepach AGD/RTV waha się w granicach 10%-20% .
U mnie O34 na Vece ( producenta nie wymieniam ) chodzi po 410 netto dla klienta....PORAŻKA....
Panie Lamer, marża na sprzęcie w małych i średnich sklepach AGD/RTV waha się w granicach 10%-20% .
Co ty za herezje opowiadasz? Jeżeli występujesz o zwrot nie przekraczający 22% sprzedaży netto na stawce innej niż podstawowa (czyli innej niż 22%) za dany miesiąc to US ma na zwrot 60 dni. 180 dni jest na kwotę przekraczającą wyliczoną w ten sposób wartość.I gdyby skarbowka zwracala w ciagu 2 miesiecy niestety maja na to 180 dni czyli 6 miesiecy i decyzja zalezy od widzi mi sie urzedasa
-
Jaroslaw Andrzej
- Fachowiec

ha ha ha zapraszam do US Grodzisk Maz i zapomnij o tym co napisaleslamer pisze:Co ty za herezje opowiadasz? Jeżeli występujesz o zwrot nie przekraczający 22% sprzedaży netto na stawce innej niż podstawowa (czyli innej niż 22%) za dany miesiąc to US ma na zwrot 60 dni. 180 dni jest na kwotę przekraczającą wyliczoną w ten sposób wartość.I gdyby skarbowka zwracala w ciagu 2 miesiecy niestety maja na to 180 dni czyli 6 miesiecy i decyzja zalezy od widzi mi sie urzedasa
Urząd skarbowy
W moim mieście US zwraca różnice VATU w 31 dni jeżeli mam zapłacone wszystkie faktury oddana do rozliczenia nie mam z tym żadnych kłopotów po misiącu od daty złożenia pisma o zwrot otrzymuje pieniądze na konto.
I TAK POWINNO BYĆ
POZDRAWIAM WSZYSTKICH OKNIARZY!!!
I TAK POWINNO BYĆ
POZDRAWIAM WSZYSTKICH OKNIARZY!!!
cos mi tu nie pasuje
Szanowny panie zyski/upusty w branży budowlanej - (drzwi,bramy,oraz galanteria tego typu) nie jest taka słodka poniewaz branie bezposrednio od dużych producentów typu Włoszczowa Porta Wołomin Dre mamy do gry od 20-30% upustu i teraz kiedy trzeba sprzedac np w dużym miescie tak jak u mnie Łódź to trzeba dac klientowi cos z tego -5-10% ile nam zostaje - niewiele czyli trzeba troszke sprzedac.A w innym kierunku np-panele , rabaty/upusty 20-35% , może dachy troszke wiecej ok25-40% przy promomocji.O czym my tu mowimy z samej sprzedaży nie za słodko.lamer pisze:20 zł na oknie? Chyba, że faktycznie biuro na jeden sezon... Szczególnie w dobie VAT 22/7% czyli pompowania pieniędzy do US i czekania 2 miechy na zwrot...
A wracając do zarobku na stolarce okiennej to nie jest za mocno zwłaszcza kiedy trzeba konkurować z firmami "sezonowymi" u mnie to wychodzi od 70-140 zł za okno oczywiscie sie ciesze kiedy idzie z montazem wtedy jest wiecej.Tak jest w miescie kidy punkty rosną jak grzyby - "sezonowcy".
Pozdrawiam
Pozdrawiam M