Rąnien z Aluplasta zrezygnował!!!!!

Aneta
Czytelnik
Czytelnik

Rąnien z Aluplasta zrezygnował!!!!!

Post autor: Aneta »

:lol: to jest szok!objezdzili całą Polske,by zawładnąc na Alu a tu lipa!!!Aluplast wycofał sie ze współpracy!!dobre co????
ps.Dobroplast ma dobre ceny,zamawiajcie u nich....tylko terminy maja cholernie długie...pozdro :D

oknoAD

Spahis
Rozgadany
Rozgadany

Re: Rąnien z Aluplasta zrezygnował!!!!!

Post autor: Spahis »

Aneta pisze::lol: to jest szok!objezdzili całą Polske,by zawładnąc na Alu a tu lipa!!!Aluplast wycofał sie ze współpracy!!dobre co????
ps.Dobroplast ma dobre ceny,zamawiajcie u nich....tylko terminy maja cholernie długie...pozdro :D
Ale jaja - zmądrzał Aluplast pod wpływem swoich Klientów.
To teraz Gealan powinien PODWYŻSZYĆ ceny dla Rąbienia :lol:
I tak nikt im nie da profila w takiej cenie jak ma Gealan :!: :!:
poryw
Czytelnik
Czytelnik

Tylko płakać. Gdzie solidność dostawców?

Post autor: poryw »

Takl się zastanawiam co w takim przypadku powinno się zrobić z niby poważnym kontrahentem ? Uzgadniamy ceny , ponosimy koszty związane z przestawieniem produkcji, reklama ,telefony, koszty pracownicze itp itd. Mam nadzieję, że Rąbień będzie dochodził twardo odszkodowań. W końcu umowy powinny do czegoś zobowiązywać.
Podobna sytuacja występuje często na styku producent- dealer. Najpierw jeżdżenie uzgadnianie rabatów, warunków. A za miesiąc jest faks z nowymi "rewelacyjnymi" zmianami. Gdzie tu miejsce na jakąś akcje reklamową, jakiś plan strategii czy stbilną politykę firmy.
Pozdrawiam Wszystkich.
kiepski
Małomówny
Małomówny

Post autor: kiepski »

Człowieku ! O czym Ty mówisz ?! W Rąbieniu jedyna strategia to CENA ! Zero wysiłku intelektualnego , kadra z okolicznych wiosek . . .
KAT
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: KAT »

BARDZO MNIE INTERESUJE KTO Z KOGO ZREZYGNOWAŁ. MOŻE KTOŚ ZNA KONKRETY . A MOŻE GEALAN ZROBIŁ KONTRATAK I ICH ODBIŁ
branżownik
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: branżownik »

:roll: Aluplast z Rąbienia- zobaczył ceny rozsyłane do dealerów i zwątpił :?

michalek
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: michalek »

już to znamy z dobroplastu. aluplast chyba lubi takie ciekawostki. a może zadziałał drutex? :lol:
Andy30
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Andy30 »

Dla mnie to dobra nowina. Nie znam Panów z Rąbienia i nie życzę im wcake źle, ale im mniej Aluplastu na naszym rynku, tym spokojniej będę spał. Przez jakiś czas miałem okazję dogłębnie poznać jego jakość cały asortyment. Cieniutkie ścianki, mało dodatków (zwłaszcza do nowych profili typu 4000). Zero koekstruzji przy jednostronnym kolorze, odchodząca okleina.... można by tak wymieniać w nieskończoność... A jedyny ich profil, który dało się przełknąć pod kątem jakości (5000) zniknął z rynku. Ta firma się rozwija???
Spahis
Rozgadany
Rozgadany

KAT pisze:BARDZO MNIE INTERESUJE KTO Z KOGO ZREZYGNOWAŁ. MOŻE KTOŚ ZNA KONKRETY . A MOŻE GEALAN ZROBIŁ KONTRATAK I ICH ODBIŁ
A co, nie wiesz ? Pracujesz w Rąbieniu - nie ściemniaj horyzontu !
Gadałem z handlowcem z Gealana - dostaniecie podwyżkę za niebawem ; także się nie ciesz tym co urwałeś - FARMAZONIE :twisted:
KAT
Rozgadany
Rozgadany

Frajerze Spahis ,farmazonie to sobie możesz mówić do swojej mamusi.
Do Rąbienia mi daleko pod każdym względem i jest to moja konkurencja
dlatego mnie interesuje,oby Aluplast zrezygnował to będą kupowali drożej Gealana będę spokojniejszy w przyszłym roku.
kiepski
Małomówny
Małomówny

Post autor: kiepski »

Oj Panowie z Rąbienia ! od tej chwili możecie się śmiało nazywać "mistrzowie dyplomacji " A gościu co to mu tak "wpadło do główki " aby wysyłać faksy z tymi cenami niech więcej nie pije polokokty bo efekty widać.
Spahis
Rozgadany
Rozgadany

KAT pisze:Frajerze Spahis ,farmazonie to sobie możesz mówić do swojej mamusi.
Do Rąbienia mi daleko pod każdym względem i jest to moja konkurencja
dlatego mnie interesuje,oby Aluplast zrezygnował to będą kupowali drożej Gealana będę spokojniejszy w przyszłym roku.
KAT - przepraszam :!: :!: :!: Musiało mi się coś pomylić :!: :!: :!: [/b]
KAT
Rozgadany
Rozgadany

Przeprosiny przyjęte. Pozdrawiam
Aneta
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Aneta »

Panowie tu nie ma co sie kłócić na forum!!!!My mamy sobie pomagac!!My Dealerzy zeby Fabryki traktowały nas po Ludzku,bo oni z nas zyja!!!!! pozdrawiam :P
astef
Małomówny
Małomówny

Post autor: astef »

KAT pisze:(...) oby Aluplast zrezygnował to będą kupowali drożej Gealana będę spokojniejszy w przyszłym roku.
No i tu się mylisz. Wychodzi na to, że będą kupowali taniej Gealana - nie bądź spokojny.
branżownik
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: branżownik »

astef pisze: .... Wychodzi na to, że będą kupowali taniej Gealana - nie bądź spokojny.
Mnie tak nie wychodzi. :roll: Gdzie dwóch się bije..... :roll: Może znajdzie sie ktoś ,kto pogodzi i Gealana i Aluplasta :?
herring
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: herring »

pamiętajcie, że w tym kraju coraz więcej mogą KACZYŃSCY :lol:
GRUNT TO RODZINKA
ODPOWIEDZ