ps.Dobroplast ma dobre ceny,zamawiajcie u nich....tylko terminy maja cholernie długie...pozdro
Rąnien z Aluplasta zrezygnował!!!!!
Rąnien z Aluplasta zrezygnował!!!!!
ps.Dobroplast ma dobre ceny,zamawiajcie u nich....tylko terminy maja cholernie długie...pozdro
Re: Rąnien z Aluplasta zrezygnował!!!!!
Ale jaja - zmądrzał Aluplast pod wpływem swoich Klientów.Aneta pisze:to jest szok!objezdzili całą Polske,by zawładnąc na Alu a tu lipa!!!Aluplast wycofał sie ze współpracy!!dobre co????
To teraz Gealan powinien PODWYŻSZYĆ ceny dla Rąbienia
I tak nikt im nie da profila w takiej cenie jak ma Gealan
Tylko płakać. Gdzie solidność dostawców?
Takl się zastanawiam co w takim przypadku powinno się zrobić z niby poważnym kontrahentem ? Uzgadniamy ceny , ponosimy koszty związane z przestawieniem produkcji, reklama ,telefony, koszty pracownicze itp itd. Mam nadzieję, że Rąbień będzie dochodził twardo odszkodowań. W końcu umowy powinny do czegoś zobowiązywać.
Podobna sytuacja występuje często na styku producent- dealer. Najpierw jeżdżenie uzgadnianie rabatów, warunków. A za miesiąc jest faks z nowymi "rewelacyjnymi" zmianami. Gdzie tu miejsce na jakąś akcje reklamową, jakiś plan strategii czy stbilną politykę firmy.
Pozdrawiam Wszystkich.
Podobna sytuacja występuje często na styku producent- dealer. Najpierw jeżdżenie uzgadnianie rabatów, warunków. A za miesiąc jest faks z nowymi "rewelacyjnymi" zmianami. Gdzie tu miejsce na jakąś akcje reklamową, jakiś plan strategii czy stbilną politykę firmy.
Pozdrawiam Wszystkich.
-
branżownik
- Czytelnik

Dla mnie to dobra nowina. Nie znam Panów z Rąbienia i nie życzę im wcake źle, ale im mniej Aluplastu na naszym rynku, tym spokojniej będę spał. Przez jakiś czas miałem okazję dogłębnie poznać jego jakość cały asortyment. Cieniutkie ścianki, mało dodatków (zwłaszcza do nowych profili typu 4000). Zero koekstruzji przy jednostronnym kolorze, odchodząca okleina.... można by tak wymieniać w nieskończoność... A jedyny ich profil, który dało się przełknąć pod kątem jakości (5000) zniknął z rynku. Ta firma się rozwija???
A co, nie wiesz ? Pracujesz w Rąbieniu - nie ściemniaj horyzontu !KAT pisze:BARDZO MNIE INTERESUJE KTO Z KOGO ZREZYGNOWAŁ. MOŻE KTOŚ ZNA KONKRETY . A MOŻE GEALAN ZROBIŁ KONTRATAK I ICH ODBIŁ
Gadałem z handlowcem z Gealana - dostaniecie podwyżkę za niebawem ; także się nie ciesz tym co urwałeś - FARMAZONIE
KAT - przepraszamKAT pisze:Frajerze Spahis ,farmazonie to sobie możesz mówić do swojej mamusi.
Do Rąbienia mi daleko pod każdym względem i jest to moja konkurencja
dlatego mnie interesuje,oby Aluplast zrezygnował to będą kupowali drożej Gealana będę spokojniejszy w przyszłym roku.
-
branżownik
- Czytelnik