Suwalskie - EURO-OKNO
Suwalskie - EURO-OKNO
Rośnie podobno nowy potentat w produkcji okien PCV . Firma zamówiła 8 linni do produkcji okien , a w planie maja również rozbudowę zakładu czyżby nowy gigant z produkcją 2500 okien na dobę

jeszcze tak z 3 linie kupią i połaczą sie z najtańszym i największym producentem D w rejonie.
Wtedy miny firm łódzkich,krakowskich i jakie tam jeszcze sa zrzedną bo produkcja kolosa będzie wynosiła 50 tys okien (na zmianę)
Zrzedną również miny klientów jak zobaczą jakoś..ć no a dealerzy - sami sobie winni
Wtedy miny firm łódzkich,krakowskich i jakie tam jeszcze sa zrzedną bo produkcja kolosa będzie wynosiła 50 tys okien (na zmianę)
Zrzedną również miny klientów jak zobaczą jakoś..ć no a dealerzy - sami sobie winni
Czasy są takie, że kupić "linię" to nie sztuka. Nie potrzeba na to nawet pieniędzy bo firmy prześcigają się we wciskaniu maszyn (i profili). Sztuka to wyprodukowane okna dostarczyć na czas, zgodnie z zamówieniem, bez wad i do tego sprzedać i doczekać do końca okresu gwarancyjnego... Ale chyba wiele firm tego nie rozumie i przedkładają ilość ponad wszystko...
A tak w ogóle to co to jest 8 linii? Osiem zestawów: centrum tnące, zgrzewarka 4 głowicowa, centrum obróbcze? To by pewnie miało wydajność około 6 tys. okien dziennie... Tylko kto to sprzeda (te okna)??
A tak w ogóle to co to jest 8 linii? Osiem zestawów: centrum tnące, zgrzewarka 4 głowicowa, centrum obróbcze? To by pewnie miało wydajność około 6 tys. okien dziennie... Tylko kto to sprzeda (te okna)??
-
dociekliwiec
- Małomówny

-
eurookno-suwalki
- Czytelnik

- Kontakt:
Hmmm..
Pamiętajmy o jednym w Suwałkach nie jest tylko jedna fabryka okien PCV jest ich kilka.... A ta fabryka "Suwalska fabryka okien i drzwi Euro Okno " w tej chwili zmieniła nazwę na Stollardociekliwiec pisze:Panowie nie musicie sie obawiac tej firmy.
W regionie coraz mniej sprzedaja, bo maja odpowiednia reputacjeKiedy sie liczy tylko ilosc to tak jest - trzeba stale szukac nowego rynku zbytu. W Suwałkach nie umieja robic dobrych okien
![]()
Pozdrawiam wszystkich.
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Re: Hmmm..
No ładny zapłon.eurookno-suwalki pisze: Pamiętajmy o jednym w Suwałkach nie jest tylko jedna fabryka okien PCV jest ich kilka.... A ta fabryka "Suwalska fabryka okien i drzwi Euro Okno " w tej chwili zmieniła nazwę na Stollar
Swoją drogą dość dobrze znam region Pn-W ale to co się dziaje w "Euro Oknie i okolicach" wymaga wnikliwych obserwacji. Kto jest kim? I kto co produkuje, ew. od kogo kupuje? I kogo reprezentuje "eurookno-suwałki"?
Jesli chodzi o Stollar (obecny) to nie mam powodów do narzekań na firmę.
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Nie. Nadal nie rozumiem czemu Aluplast ma być zły? Z samej nazwy? Na tej samej zasdzie co dawniej Panorama? Bo najtansza?
Nie uwazam by profil decydował czy coś jest z załozenia złe. Wazniejszy w tym wsyztkim jest producent.
I z najlepszych profili można zrobic lipę.
Nie mam jakiejs szczegolnej sympatii do Aluplasta, ale mam kilku kolegów którzy uważają że np. Adams Mrągowo to bardzo dobry wybor A tez Aluplast... )
Nie uwazam by profil decydował czy coś jest z załozenia złe. Wazniejszy w tym wsyztkim jest producent.
I z najlepszych profili można zrobic lipę.
Nie mam jakiejs szczegolnej sympatii do Aluplasta, ale mam kilku kolegów którzy uważają że np. Adams Mrągowo to bardzo dobry wybor A tez Aluplast... )
O jakość produktu chodzi. O jakość i nic więcej. Adams - faktycznie Medal dla tego, kto wymyślił ową super medialną nazwę Miałem do czynienia z klientami, któzy psioczyli na w/w(chodziło o gnące się drzwi balkonowe - typowe) i co z tego?
Osobiście uważam, że Adams dobrze składa okna, ale wie Pan: taki produkt jak aluplast lubi płatać figle nawet Adamsowi niestety.
Pozdrawiam
Osobiście uważam, że Adams dobrze składa okna, ale wie Pan: taki produkt jak aluplast lubi płatać figle nawet Adamsowi niestety.
Pozdrawiam
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Ech, moze dochodzimy do sedna?Stosunkowo mała sztywność. Ale myślę ze dobry producent jest to w stanie zniwelować.
Nie produkuję, nie jestem profilowcem ktory lubi porównywać właściwości na podstawie danychmatematycznych, wiec uciekam od stwierdzen ze ten czy inny profil jest kiepski. To zbyt "śliski" temat i nie polecam niefachowcom zabierać zdanie, bo mozna sie pomylić.
Ale jedno co mogę przyznać - Aluplast nie ma w Polsce zbyt dużego uznania wśród sprzedawców, moze przez fakt że za duzo wyszło profili typu "euro"..
Nie produkuję, nie jestem profilowcem ktory lubi porównywać właściwości na podstawie danychmatematycznych, wiec uciekam od stwierdzen ze ten czy inny profil jest kiepski. To zbyt "śliski" temat i nie polecam niefachowcom zabierać zdanie, bo mozna sie pomylić.
Ale jedno co mogę przyznać - Aluplast nie ma w Polsce zbyt dużego uznania wśród sprzedawców, moze przez fakt że za duzo wyszło profili typu "euro"..
nie rozumiem nagonki jak sie tworzy na aluplasta i firmy które składaja okna na tym profilu uważam ze okna na aluplascie 4000 sa godne polecenia profil jest sztywny dobrze sie wstawia i ustawia nie ma problemu tak jak w ryvenie ze nie mozna lini w oknie złapać jezeli chodzi o firme adams bardzo bobra organizacja terminowosc serwis obsługa wszystystko oki nie mozna narzekac no moze cena dosc zawyżona ale jest jakosc której stollar moze pozazdroscic miałem przyjemnosc regulacji okien ze stolarru to powiem jedno szok tragedia uszczelki wypadaja odwodnienia wypadaja pozzrywne gwinty w ramieniu rozwórki i w dolnym zawiasie no ogólnie widac ze masowa produkcja a nawet widziałem budowe ze bez mała wykiprowali okna na glebe jak leciało listwy przyszybowe i poszerzeniami rzucone szyby pod drzewem normalnie szok ale powiem jedno są terminowi i dbaja o klienta serwis maj rowniez skuteczny i ceny naprawde niskie pozdrawiam wszystkich

Jak ktos niewierzy jakie cuda sie zdarzaja na aluplascie to moge troche fotek przesłąć na priva. Wszystko jest wynikiem wyeksploatowanych maszyn. Jak są profile z dwóch różnych ekstruderów to nie radzę nikomu ich łączyć w jednym zgrzewie - róznice przekraczają czasem 1 mm. Wole sprzedawać okna na innych systemach. A Adams to firma która mimo tych problemów potrafi z tego zrobić normalne okna.
Nie sprzedaje okien w systemie Avandgarde.