Suwalskie - EURO-OKNO

robop
Małomówny
Małomówny

Suwalskie - EURO-OKNO

Post autor: robop »

Rośnie podobno nowy potentat w produkcji okien PCV . Firma zamówiła 8 linni do produkcji okien , a w planie maja również rozbudowę zakładu czyżby nowy gigant z produkcją 2500 okien na dobę :P :roll: :roll:

oknoAD

komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: komarko1 »

jeszcze tak z 3 linie kupią i połaczą sie z najtańszym i największym producentem D w rejonie.
Wtedy miny firm łódzkich,krakowskich i jakie tam jeszcze sa zrzedną bo produkcja kolosa będzie wynosiła 50 tys okien (na zmianę)
Zrzedną również miny klientów jak zobaczą jakoś..ć no a dealerzy - sami sobie winni
Michnik
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Michnik »

No to wystarczy kupić ileś tam nowych linii i sukces gwaranyowany.Nic tylko pozazdrościć . A kiedy wpadli na ten pomysł ? I co robili do tej pory ?Dumali ?
lamer
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: lamer »

Czasy są takie, że kupić "linię" to nie sztuka. Nie potrzeba na to nawet pieniędzy bo firmy prześcigają się we wciskaniu maszyn (i profili). Sztuka to wyprodukowane okna dostarczyć na czas, zgodnie z zamówieniem, bez wad i do tego sprzedać i doczekać do końca okresu gwarancyjnego... Ale chyba wiele firm tego nie rozumie i przedkładają ilość ponad wszystko...

A tak w ogóle to co to jest 8 linii? Osiem zestawów: centrum tnące, zgrzewarka 4 głowicowa, centrum obróbcze? To by pewnie miało wydajność około 6 tys. okien dziennie... Tylko kto to sprzeda (te okna)??
lamer
Zaangażowany
Zaangażowany

No no... Looknąłem na stronę www... Mają 15 punktów sprzedaży w kraju. Nawet jeżeli moje wylicznia co do wydajności podzielić przez 4 to daje sprzedaż 100 okien dziennie na punkt! Gratuluję handlowców :lol:
magic
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: magic »

Lamer jak jestes taki mądry to kup sobie 1 linie za 400 tys Euro, przecież tyle okien sprzedajesz że możesz sobie na to pozwolić i zobaczymy czy to dla Ciebie nie sztuka, aha zapomniałem ty nie potrzebujesz pieniedzy bo przyjedzie firma i przywiezie ci(wciśnie) linie do produkcji oczywiscie gratis.

robop
Małomówny
Małomówny

Post autor: robop »

To niejest takie proste że ktoś da ci maszyny .W eko-..... było kilka firm które po sprawdzeniu bilansu odmówiły finansowania , aż w końcu ktoś dał na raty :wink: :wink: :wink:
lamer
Zaangażowany
Zaangażowany

No proszę :!: magic z klienta, który kupił okna i ma problem z parowaniem szyb przerodził się nagle w speca od maszyn do produkcji okien...
Jakoś zawsze jak trafia tutaj "zabłąkany klient" to mam wrażenie, że ktoś robi podpuchę :wink:
magic
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: magic »

Lamer a skąd ty jesteś taki pewien że nie jestem "specem od maszyn do produkcji okien", a że miałem problem z parowaniem szyb to grzecznie poprosiłem o opinie na ten temat bo chyba człowiek wszystkiego wiedzieć nie musi. I nie wiem gdzie ty tu widzisz podpuchę.
dociekliwiec
Małomówny
Małomówny

Post autor: dociekliwiec »

:lol: Panowie nie musicie sie obawiac tej firmy.
W regionie coraz mniej sprzedaja, bo maja odpowiednia reputacje :lol: Kiedy sie liczy tylko ilosc to tak jest - trzeba stale szukac nowego rynku zbytu. W Suwałkach nie umieja robic dobrych okien :twisted:
Pozdrawiam wszystkich.
Spahis
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: Spahis »

Suwałki przeskoczą w 2006 Rąbień. Rąbień nie da rady - nie stać ich na 8 linii. Mają problem - wiem o tym . :o :o :o :o
geronimo
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: geronimo »

Spahis pisze:Suwałki przeskoczą w 2006 Rąbień. Rąbień nie da rady - nie stać ich na 8 linii. Mają problem - wiem o tym . :o :o :o :o
Nie masz pojęcia człowieku o czym mówisz. Nawet bladego. Skąd ty się biorą tacy dyletanci na forum?

Przepraszm innych forumowiczów za język ale Syfilis trzeba tępić.
Awatar użytkownika
DAREK 13
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: DAREK 13 »

Spahis pisze:Suwałki przeskoczą w 2006 Rąbień. Rąbień nie da rady - nie stać ich na 8 linii. Mają problem - wiem o tym . :o :o :o :o
Jak przeskoczą, o tyccze czy w zwyż.
Określ dyscyplinę, kto dokładnie bedzie skakał, podaj dane zawodników :)
eurookno-suwalki
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

Hmmm..

Post autor: eurookno-suwalki »

dociekliwiec pisze::lol: Panowie nie musicie sie obawiac tej firmy.
W regionie coraz mniej sprzedaja, bo maja odpowiednia reputacje :lol: Kiedy sie liczy tylko ilosc to tak jest - trzeba stale szukac nowego rynku zbytu. W Suwałkach nie umieja robic dobrych okien :twisted:
Pozdrawiam wszystkich.
Pamiętajmy o jednym w Suwałkach nie jest tylko jedna fabryka okien PCV jest ich kilka.... A ta fabryka "Suwalska fabryka okien i drzwi Euro Okno " w tej chwili zmieniła nazwę na Stollar
finlandia
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Re: Hmmm..

Post autor: finlandia »

eurookno-suwalki pisze: Pamiętajmy o jednym w Suwałkach nie jest tylko jedna fabryka okien PCV jest ich kilka.... A ta fabryka "Suwalska fabryka okien i drzwi Euro Okno " w tej chwili zmieniła nazwę na Stollar
No ładny zapłon.
Swoją drogą dość dobrze znam region Pn-W ale to co się dziaje w "Euro Oknie i okolicach" wymaga wnikliwych obserwacji. Kto jest kim? I kto co produkuje, ew. od kogo kupuje? I kogo reprezentuje "eurookno-suwałki"?
Jesli chodzi o Stollar (obecny) to nie mam powodów do narzekań na firmę.
Darek W
Małomówny
Małomówny

Post autor: Darek W »

Dodajmy że robi Aluplasta - i w tym momencie pozamiatany temat
finlandia
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Darek W pisze:Dodajmy że robi Aluplasta - i w tym momencie pozamiatany temat
ja nie zrozumiałem.. Aluplast to zle czy dobrze?
Na pewno mają jedną wielką zaletę - tanio sprzedają.
Darek W
Małomówny
Małomówny

Nie wierze że Pan nie wie co to ALuplast i co znaczy Aluplast Bez jaj proszę
finlandia
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Nie. Nadal nie rozumiem czemu Aluplast ma być zły? Z samej nazwy? Na tej samej zasdzie co dawniej Panorama? Bo najtansza?
Nie uwazam by profil decydował czy coś jest z załozenia złe. Wazniejszy w tym wsyztkim jest producent.
I z najlepszych profili można zrobic lipę.
Nie mam jakiejs szczegolnej sympatii do Aluplasta, ale mam kilku kolegów którzy uważają że np. Adams Mrągowo to bardzo dobry wybor A tez Aluplast... )
Darek W
Małomówny
Małomówny

O jakość produktu chodzi. O jakość i nic więcej. Adams - faktycznie Medal dla tego, kto wymyślił ową super medialną nazwę Miałem do czynienia z klientami, któzy psioczyli na w/w(chodziło o gnące się drzwi balkonowe - typowe) i co z tego?
Osobiście uważam, że Adams dobrze składa okna, ale wie Pan: taki produkt jak aluplast lubi płatać figle nawet Adamsowi niestety.
Pozdrawiam
finlandia
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Ech, moze dochodzimy do sedna?Stosunkowo mała sztywność. Ale myślę ze dobry producent jest to w stanie zniwelować.
Nie produkuję, nie jestem profilowcem ktory lubi porównywać właściwości na podstawie danychmatematycznych, wiec uciekam od stwierdzen ze ten czy inny profil jest kiepski. To zbyt "śliski" temat i nie polecam niefachowcom zabierać zdanie, bo mozna sie pomylić.

Ale jedno co mogę przyznać - Aluplast nie ma w Polsce zbyt dużego uznania wśród sprzedawców, moze przez fakt że za duzo wyszło profili typu "euro"..
Darek W
Małomówny
Małomówny

Trzeba sobie zadać szczere pytanie: Dlaczego jest jednym z tańszych profili???
Aaaaa i jeszcze jedno. Nie wierzmy w stwierdzenie, że tańszy bo produkowany w dużej ilości - jak to niektórzy twierdzą. Cena materiałowa to cena materiałowa, skład chemiczny to skład chemiczny.
Awatar użytkownika
mr_monter
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: mr_monter »

nie rozumiem nagonki jak sie tworzy na aluplasta i firmy które składaja okna na tym profilu uważam ze okna na aluplascie 4000 sa godne polecenia profil jest sztywny dobrze sie wstawia i ustawia nie ma problemu tak jak w ryvenie ze nie mozna lini w oknie złapać jezeli chodzi o firme adams bardzo bobra organizacja terminowosc serwis obsługa wszystystko oki nie mozna narzekac no moze cena dosc zawyżona ale jest jakosc której stollar moze pozazdroscic miałem przyjemnosc regulacji okien ze stolarru to powiem jedno szok tragedia uszczelki wypadaja odwodnienia wypadaja pozzrywne gwinty w ramieniu rozwórki i w dolnym zawiasie no ogólnie widac ze masowa produkcja a nawet widziałem budowe ze bez mała wykiprowali okna na glebe jak leciało listwy przyszybowe i poszerzeniami rzucone szyby pod drzewem normalnie szok ale powiem jedno są terminowi i dbaja o klienta serwis maj rowniez skuteczny i ceny naprawde niskie pozdrawiam wszystkich :D :D :D
arturrex
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: arturrex »

Jak ktos niewierzy jakie cuda sie zdarzaja na aluplascie to moge troche fotek przesłąć na priva. Wszystko jest wynikiem wyeksploatowanych maszyn. Jak są profile z dwóch różnych ekstruderów to nie radzę nikomu ich łączyć w jednym zgrzewie - róznice przekraczają czasem 1 mm. Wole sprzedawać okna na innych systemach. A Adams to firma która mimo tych problemów potrafi z tego zrobić normalne okna.
Nie sprzedaje okien w systemie Avandgarde.
ODPOWIEDZ