Co z vatem?

yorgus
Czytelnik
Czytelnik

Co z vatem?

Post autor: yorgus »

Witam
Proszę mi podac info co z nowym rokiem przynosi nam forma vatu,tzn jak liczyc np słynne okna + montaz ewentualnie sam montaż.

Pozdrawiam i zycze wielu klientów.
Pozdrawiam M

oknoAD

komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: komarko1 »

jesteś yorgus totalnym leniem bo nie czytasz prasy - do 2007 roku 7% Jak nie wierzysz to zwróć się do Usk na piśmie.Pozdrawiam
ronald
Małomówny
Małomówny

Post autor: ronald »

Witam, będzie powtórka z rozrywki, był ostatni rok odliczeń, jest ostatni rok z VAT-7% na usługi. Kochany kraj dla okniarzy.

pozdrawiam wszystkich w 2006r. - Ronald.
Awatar użytkownika
DAREK 13
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: DAREK 13 »

Bardzo kochany, terz nie będą wołać faktur zmniejszymy dochodowy,
a od następnego jak VAT będzie 22% nie będezie komu faktury wcisnąć by jakiś przychód wykazać.

Pokażcie mi malarza lub kafelkarza czy innego co z gładzi lub ścainek k-g żyje i ma kasę fiskalną.

Swoją firmę otwieram na żonę, mam ulgę Zusie dotację z UP na dobry początek, podatek ryczałtowy, nie jeste w VAT ........

Kasę fiskalną tanio odsprzedam:)>:))))
"Polska leży w Europie Centralnej, a nie na peryferiach cywilizacji, jak np. Ameryka"
maggregor
Fachowiec
Fachowiec

Post autor: maggregor »

Dobrze mówisz ale to tylko firmy usłgowe wymyś jeszcze coś
do sprzedaży a masz u mnie dużą halbę

pozdrawiam MAGGREGOR
finlandia
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: finlandia »

A mi sie wydaje, ze VAT 7 % obowiązuje do 31.12.2007 roku, iwec chyba jeszcze nie czas na płacz.
co do Vatu to fakt - nikt mi nie proponował, by krany kupić na usługę z 7 % vatem tylko za wszystko płaciłem jak leci. Reszte materiałow tez.
Tylko u nas takie wariactwo:(

Artur Nizio
Czytelnik
Czytelnik

Znowu ten vat

Post autor: Artur Nizio »

Witam
Polska z głupoty słynie. Po wprowadzeniu stawki 22 % wielu klientów bedzie chciało okna bez faktury bo to przecież o 22% taniej. Czy nie lepiej byłoby zrezygnowac z vatu, wtedy klientowi zawsze potrzebna bybyła faktura. Chyba że to zbyt zawiłe dla tych z wiejskiej :lol:
rumburak
Małomówny
Małomówny

Post autor: rumburak »

a ja nie mogę doczekać sie jednolitej stawki na wszystkie materialy, usługi ect. Mam nadzieję, ze mniej niż 22%.
rumburak
Małomówny
Małomówny

Re: Znowu ten vat

Post autor: rumburak »

Tomsi pisze: Może i nie bedzie chciał faktury ale na podstawie czego udzielisz gwarancji?
Jeżeli"dzisiaj" nie bedzie chciał gwarancji to przy pierwszym problemie przyjdzie po nią i po fakturę a wtedy już tylko malutki krok do plajty. Bedziesz się z nim spierał to zgłosi do US i też baty. Zalecam daleko idącą ostrożność. Hej
problem w tym, że jedni sprzedają bez rachunku,a innym im to nie pasuje (np. mi) Przychodzi do mnie klient i mówi, ze ten, czy tamten nie robi problemów i sprzedaje bez faktury.

Dzisiaj pogoniłem jednego klienta, który wymyślił że:
a. chce bez faktury ( a więc i bez watu)
b. mam mu obniżyć cenę o parenaście procent, bo przecież nie zapłacę podatku......
Świstak2
Czytelnik
Czytelnik

Re: Znowu ten vat

Post autor: Świstak2 »

Dzisiaj pogoniłem jednego klienta, który wymyślił że:
a. chce bez faktury ( a więc i bez watu)
b. mam mu obniżyć cenę o parenaście procent, bo przecież nie zapłacę podatku......[/quote]

I prawidłowo , ale ten klient jak i inni zostali nauczeni przez KOGOŚ :shock: a teraz próbują aby stało to sie normą . Mam nadzieję ,że takich jak Ty jest więcej w tej i innej branży .
Pozdro rumburak :D
ODPOWIEDZ