Co z vatem?
Co z vatem?
Witam
Proszę mi podac info co z nowym rokiem przynosi nam forma vatu,tzn jak liczyc np słynne okna + montaz ewentualnie sam montaż.
Pozdrawiam i zycze wielu klientów.
Proszę mi podac info co z nowym rokiem przynosi nam forma vatu,tzn jak liczyc np słynne okna + montaz ewentualnie sam montaż.
Pozdrawiam i zycze wielu klientów.
Pozdrawiam M
Bardzo kochany, terz nie będą wołać faktur zmniejszymy dochodowy,
a od następnego jak VAT będzie 22% nie będezie komu faktury wcisnąć by jakiś przychód wykazać.
Pokażcie mi malarza lub kafelkarza czy innego co z gładzi lub ścainek k-g żyje i ma kasę fiskalną.
Swoją firmę otwieram na żonę, mam ulgę Zusie dotację z UP na dobry początek, podatek ryczałtowy, nie jeste w VAT ........
Kasę fiskalną tanio odsprzedam:)>:))))
a od następnego jak VAT będzie 22% nie będezie komu faktury wcisnąć by jakiś przychód wykazać.
Pokażcie mi malarza lub kafelkarza czy innego co z gładzi lub ścainek k-g żyje i ma kasę fiskalną.
Swoją firmę otwieram na żonę, mam ulgę Zusie dotację z UP na dobry początek, podatek ryczałtowy, nie jeste w VAT ........
Kasę fiskalną tanio odsprzedam:)>:))))
"Polska leży w Europie Centralnej, a nie na peryferiach cywilizacji, jak np. Ameryka"
-
Artur Nizio
- Czytelnik

Znowu ten vat
Witam
Polska z głupoty słynie. Po wprowadzeniu stawki 22 % wielu klientów bedzie chciało okna bez faktury bo to przecież o 22% taniej. Czy nie lepiej byłoby zrezygnowac z vatu, wtedy klientowi zawsze potrzebna bybyła faktura. Chyba że to zbyt zawiłe dla tych z wiejskiej
Polska z głupoty słynie. Po wprowadzeniu stawki 22 % wielu klientów bedzie chciało okna bez faktury bo to przecież o 22% taniej. Czy nie lepiej byłoby zrezygnowac z vatu, wtedy klientowi zawsze potrzebna bybyła faktura. Chyba że to zbyt zawiłe dla tych z wiejskiej
Re: Znowu ten vat
problem w tym, że jedni sprzedają bez rachunku,a innym im to nie pasuje (np. mi) Przychodzi do mnie klient i mówi, ze ten, czy tamten nie robi problemów i sprzedaje bez faktury.Tomsi pisze: Może i nie bedzie chciał faktury ale na podstawie czego udzielisz gwarancji?
Jeżeli"dzisiaj" nie bedzie chciał gwarancji to przy pierwszym problemie przyjdzie po nią i po fakturę a wtedy już tylko malutki krok do plajty. Bedziesz się z nim spierał to zgłosi do US i też baty. Zalecam daleko idącą ostrożność. Hej
Dzisiaj pogoniłem jednego klienta, który wymyślił że:
a. chce bez faktury ( a więc i bez watu)
b. mam mu obniżyć cenę o parenaście procent, bo przecież nie zapłacę podatku......
Re: Znowu ten vat
Dzisiaj pogoniłem jednego klienta, który wymyślił że:
b. mam mu obniżyć cenę o parenaście procent, bo przecież nie zapłacę podatku......[/quote]
I prawidłowo , ale ten klient jak i inni zostali nauczeni przez KOGOŚ
a teraz próbują aby stało to sie normą . Mam nadzieję ,że takich jak Ty jest więcej w tej i innej branży .
Pozdro rumburak
b. mam mu obniżyć cenę o parenaście procent, bo przecież nie zapłacę podatku......[/quote]
I prawidłowo , ale ten klient jak i inni zostali nauczeni przez KOGOŚ
Pozdro rumburak