Co sadzicie o profilu THYSSEN

zimnicki artur
Czytelnik
Czytelnik

Co sadzicie o profilu THYSSEN

Post autor: zimnicki artur »

Co sadzicie o profilu THYSSEN czy warto kupic takie okna z gory dziekuje za odpowiedzi

oknoAD

acid
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: acid »

jeśli chcesz rady to powiem tak: thyssen to dobry profil powiedziałbym że nawet bardzo dobry, ale jak wiadomo kiepski producent nawet z najlepszego profila zrobi kiepskie okno, a dobry producent z przeciętnego zrobi dobre okno. więc jeśli chodzi o thyssena to polecam: Bajcar lub Budvar, a odradzam : Majewski, Pamax .......
Prezes
Małomówny
Małomówny

Post autor: Prezes »

powiem krótko ,dla mnie thyssen to nr. 1 wśród profili.
robop
Małomówny
Małomówny

Post autor: robop »

Tysen to dobry profil ale w budwarze nie kupuj bo oni wychodzą z tego profila i szykuje się zmiana
MT
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

Post autor: MT »

Skąd taka informacja??? Miesiąc temu słyszałem, że Budvar produkuje i sprzedaje aluplasta, 2 tygodnie temu, że Spectusa.....
Chyba nie ma sensu rozsiewać niesprawdzonych informacji...
polaroid
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: polaroid »

a moje zdanie na ten temat jest takie
Thyssen to sprawdzona marka i to nie tylko w produkcji profili PWC
a jeśli chodzi o profil okienny to jest on w czołówce
lecz głównie chodzi tu o składającego te okienka ....

Pozdrawiam

dragard1951
Małomówny
Małomówny

Post autor: dragard1951 »

Profil w miarę sztywny ale uszczelnienie ram słabe - szczególnie ryzykowne przy zastosowaniu Winkhausa. opinie , że jest najlepszy mocno przesadzone. Do Knippinga i Trocala ma się jak muł do konia.
dealer nr 2
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: dealer nr 2 »

MT pisze:Skąd taka informacja??? Miesiąc temu słyszałem, że Budvar produkuje i sprzedaje aluplasta, 2 tygodnie temu, że Spectusa.....
Chyba nie ma sensu rozsiewać niesprawdzonych informacji...

nie wiem skąd masz te informacje, ja cały czas współpracuje z Budvarem i cały czas leci Thyssen,
roco
Czytelnik
Czytelnik

thyssen<aluplast

Post autor: roco »

montujemy thyssena, veke i aluplasta, osobiście niewiem skąd ta zła opinia o aluplaście, zdecydowanie więcej zgłoszeń reklamacyjnych mamy na thyssena niż aluplasta (głównie regulacja).
marekk1
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: marekk1 »

Przykro mi bardzo ROCO ale jeżeli uważasz że Thyssen jest gorszy od Aluplasta tylko z tego powodu że masz regulacji to świadczy o tym że nie wierz co ma wpływ na stabilmość profilu .
Może powinieńeś sprawdzic czy masz w tym Thyssenie zbrojenie albo porównać sobie okucia oraz wiele innych rzeczy
roco
Czytelnik
Czytelnik

marekk1 pisze:Przykro mi bardzo ROCO ale jeżeli uważasz że Thyssen jest gorszy od Aluplasta tylko z tego powodu że masz regulacji to świadczy o tym że nie wierz co ma wpływ na stabilmość profilu .
Może powinieńeś sprawdzic czy masz w tym Thyssenie zbrojenie albo porównać sobie okucia oraz wiele innych rzeczy
Marekk1 nie twierdzę że aluplast jest lepszy, tylko przedstawiam swoją opinie z mojego doświadczenia, a jeżeli Ty jesteś innego zdania to masz do tego pełne prawo, tylko dziwie się osoba które oczerniają jakieś produkty czy firmy ( często pewnie bezpodstawnie ) bo ktoś im powiedział.
dociekliwiec
Małomówny
Małomówny

Post autor: dociekliwiec »

dragard1951 pisze:Profil w miarę sztywny ale uszczelnienie ram słabe - szczególnie ryzykowne przy zastosowaniu Winkhausa. opinie , że jest najlepszy mocno przesadzone. Do Knippinga i Trocala ma się jak muł do konia.
Do tego Knippinga?? z dwukomorowym słupkiem?? :twisted:
P.S.
Pozdrawiam wszystkich uczciwych.
marekk1
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: marekk1 »

Mam pytanie do ROCO : co to dla Ciebie znaczy oczerniają ?
A jezeli chodzi o Thysena to handlowałem kiedyś nim i nie mam żadnych problemów
mayak
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: mayak »

dragard1951 pisze:Profil w miarę sztywny ale uszczelnienie ram słabe - szczególnie ryzykowne przy zastosowaniu Winkhausa. opinie , że jest najlepszy mocno przesadzone. Do Knippinga i Trocala ma się jak muł do konia.
który Thyssen jest "w miarę sztywny" - Lord, Elite czy Prestige?
roco
Czytelnik
Czytelnik

marekk1 pisze:Mam pytanie do ROCO : co to dla Ciebie znaczy oczerniają ?
A jezeli chodzi o Thysena to handlowałem kiedyś nim i nie mam żadnych problemów

Marekk1 napisałem że masz prawo do swojej opini, a słowo oczerniaja tyczyło co niektórych forumowiczów i niebyło skierowane bezpośrednio do Ciebie.
Awatar użytkownika
DAREK 13
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: DAREK 13 »

A ja sądzę że jest ładny, łatwy w montażu, sprawdzony.
"Polska leży w Europie Centralnej, a nie na peryferiach cywilizacji, jak np. Ameryka"
ODPOWIEDZ