Solidna firma

marcel78
Czytelnik
Czytelnik

Solidna firma

Post autor: marcel78 »

Czy moze mi ktos polecic solidna firme produkujaca pcv,i czy takie jeszcze istnieja!.Coraz bardziej w to watpie

oknoAD

pawel26l
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: pawel26l »

dealerokien
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: dealerokien »

Technika Okienna z Elbląga przywracają wiarę w porządne okna
Szerszel
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: Szerszel »

Poleczam MS-y . Jest z kim rozmawiać , telefon nie kosztuje , zamówienia e-mailem , potwierdzenie też , okna bez zastrzeżeń , transport ostatnio nawet przed czasem tyle że trzeba nauczyć się sprzedawać okna a nie cenę . Wariatom nie polecam !
michalek
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: michalek »

polecam Eko Okna z Raciborza. przyzwoita jakość (robią na Gealanie) i bardzo dobry serwis. regularne transporty w określone, stałe dni tygodnia.
snow dog
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: snow dog »

MS , OKNOPLAST KRAKÓW , TECHNIKA OKIENNA ..........długo nic
............pies z kulawą nogą...............długo nic.............cała reszta
snow dog

zawadzki
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: zawadzki »

Polecam technikę Okienna z Elbląga - daję nadzieje na to ze tak moze być zawsze!!
Jaroslaw Andrzej
Fachowiec
Fachowiec

Post autor: Jaroslaw Andrzej »

Adams Mragowo
hmmm.....od 10 lat w branzy
fabryka
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: fabryka »

sprawdźcie fabryke KOMSTA z Pyskowic

solidna, rzetelna i zawsze na czas
do tego szybki i sprawny serwis
ZNAWCA
Zaangażowany
Zaangażowany

Re: Solidna firma

Post autor: ZNAWCA »

marcel78 pisze:Czy moze mi ktos polecic solidna firme produkujaca pcv,i czy takie jeszcze istnieja!.Coraz bardziej w to watpie
Skąd dokładnie jesteś może coś ci podpiwiem.

MS, Technika Okienna Oknoplast Kraków i nawet Drutex nie obsługują całej Polski.
Powiem Więcej NIE MA TAKIEJ FIRMY.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH PRAWDZIWYCH OKNIARZY. ABY NAM SIĘ DOBRZE DZIAŁO.
kasiaa
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: kasiaa »

Witam,

Ciesze sie ze znalazlam forum specjalistów.
Jestesmy teraz wlasnie na etapie wyboru okien.
Praktycznie zdecydwalismy sie na Okna z Krakowa, ale wpadl mi w rece dodatek muratora Okna i Drzwi. Był tam artykuł o oknach pasywnych Jezierskiego. Odwiedzilam salon i mam dylemat.
Chciałam okna o nazwie Awans, teraz chce Elite
Chciałam kolor złoty orzech, teraz chce canadian.
:)

Znacie Fabryke Okien Jezierski ?
co sadzicie o tych oknach ?
finlandia
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: finlandia »

Witaj Kasia.

Znam JEZIERSKIEGO. I znam branze od 8 lat. I obiektywnie powiem, ze Jezierski przywrocil mi wiare w istnienie szanujacych sie i silnych technologicznie firm, dla ktorych liczy sie kazdy klient - maly i duzy.
Nie olewaja nikogo w zadnej sprawie, a to niestety zdarza sie u wielu potentatow na rynku.
Ale Ty potrzebujesz dobrych okien - wiec powiem ze Elita to jest "cos" co polecam. Sama widzialas to okno, ale moze jesli dopytasz to zobaczysz nowy profil - SI 82 - do domow pasywnych.
Wg mnie Avans i Oknoplast to tez dobry wybor (wielu kolegow powie ze przereklamowany i za drogi), ale sa na rynku rzeczy budzace wieksze zaufanie i do nich zaliczam okna Schuecco.
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: KNMTG »

W.g mnie to SCHUCO CT 70 CAVA to najlepszy profil PCV z dostępnych na dzień dzisiejszy w Europie. Niestety, najdroższy !!!

Pozdrawiam
jawaryn :)
lekomin
Fachowiec
Fachowiec
Kontakt:

Post autor: lekomin »

KNMTG pisze:W.g mnie to SCHUCO CT 70 CAVA to najlepszy profil PCV z dostępnych na dzień dzisiejszy w Europie. Niestety, najdroższy !!!
Mamy i droższy SI-82. Dla nas to Exclusive i stanowi wyższą półkę w stosunku do Elity. Ta sama listwa przyszybowa, więc zachowana jest estetyka, ale do tego 7 komór w skrzydle, które ma 9cm szerokości, środkowa uszczelka w standardzie i pełna gama kolorów (czyli tak jak w Elicie). Przenikalność cieplna o kilkadziesiąt procent niższa od Elity. Nie jest to produkt dla każdego, i będziemy się cieszyli, jeśli będzie stanowił na koniec roku więcej niż 10% sprzedaży. Z drugiej strony przypominam sobie, że takie same cele (tj. 10% po 6 miesiącach) stawialiśmy wobec Elity, a w czerwcu przebiliśmy 75% (znaczy, że 3/4 produkcji robimy w Elicie, z czego prawie wszystko w pełnym kolorze na nośniku; nasze foliarki pracują 18h na dobę ;). Decyzja o odejściu od 3komór jest już podjęta, a jeszcze coś w niej robimy, bo mamy dwa duże kontrakty realizowane etapami do końca września. Później z przyjemnością ogłoszę, że jesteśmy pierwszą firmą w Polsce, która produkuje wyłącznie okna z 5 i więcej komór :)
I tak jak zawsze mówie: mam nadzieję, że to my z wyższą ceną i wyższą jakością mamy rację, a nie ci od niskich cen i niskiej jakości.
JK
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: JK »

lekomin pisze:
KNMTG pisze:W.g mnie to SCHUCO CT 70 CAVA to najlepszy profil PCV z dostępnych na dzień dzisiejszy w Europie. Niestety, najdroższy !!!
Mamy i droższy SI-82. Dla nas to Exclusive i stanowi wyższą półkę w stosunku do Elity. Ta sama listwa przyszybowa, więc zachowana jest estetyka, ale do tego 7 komór w skrzydle, które ma 9cm szerokości, środkowa uszczelka w standardzie i pełna gama kolorów (czyli tak jak w Elicie). Przenikalność cieplna o kilkadziesiąt procent niższa od Elity. Nie jest to produkt dla każdego, i będziemy się cieszyli, jeśli będzie stanowił na koniec roku więcej niż 10% sprzedaży. Z drugiej strony przypominam sobie, że takie same cele (tj. 10% po 6 miesiącach) stawialiśmy wobec Elity, a w czerwcu przebiliśmy 75% (znaczy, że 3/4 produkcji robimy w Elicie, z czego prawie wszystko w pełnym kolorze na nośniku; nasze foliarki pracują 18h na dobę ;). Decyzja o odejściu od 3komór jest już podjęta, a jeszcze coś w niej robimy, bo mamy dwa duże kontrakty realizowane etapami do końca września. Później z przyjemnością ogłoszę, że jesteśmy pierwszą firmą w Polsce, która produkuje wyłącznie okna z 5 i więcej komór :)
I tak jak zawsze mówie: mam nadzieję, że to my z wyższą ceną i wyższą jakością mamy rację, a nie ci od niskich cen i niskiej jakości.
Gratuluję decyzji,

przy czym musi się Pan śpieszyć ponieważ u nas sprzedaż 3-komorówki stanowi w tym roku niecałe 10 % i też zastanawiamy się nad eliminacją.

PS: Mój znajomy tak opisuje, dlaczego sprzedaje droższe okna.

"Masz 3 podwórka. Na jednym musisz walczyć z koniem, na drugim ze świnią a na trzecim z zającem." Z kim chcesz walczyć ??

Pozdrawiam wszystkich i życzę lepszego roku od poprzedniego.
Kierunek branży stolarki okiennej: Niestety jeden : DNO
lekomin
Fachowiec
Fachowiec
Kontakt:

JK pisze:
Gratuluję decyzji,

przy czym musi się Pan śpieszyć ponieważ u nas sprzedaż 3-komorówki stanowi w tym roku niecałe 10 % i też zastanawiamy się nad eliminacją.

PS: Mój znajomy tak opisuje, dlaczego sprzedaje droższe okna.

"Masz 3 podwórka. Na jednym musisz walczyć z koniem, na drugim ze świnią a na trzecim z zającem." Z kim chcesz walczyć ??

Pozdrawiam wszystkich i życzę lepszego roku od poprzedniego.
Jeśli mam być szczery, to z przyjemnością zrezygnuje z bycia tym pierwszym, pod warunkiem, że więcej firm będzie stosowało podobną politykę. Trzeba uciekać w górę rynku, bo tylko tam są jako takie marże. A dół rynku zostawmy zostawmy CCC.
JK
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: JK »

Widać to w przypadku okien drewnianych.

W ostatnich 2 miesiącach nastąpił wzrost cen bez spadku ilości zamówień. U nas nawet wzrost. Ceny wyższe od czerwca 2005 o 12-15 % a zamówień więcej o 8 %.

PS: Macie jeszcze magnesy do szyb z żaluzjami?

Pozdrawiam
Kierunek branży stolarki okiennej: Niestety jeden : DNO
lekomin
Fachowiec
Fachowiec
Kontakt:

JK pisze:Widać to w przypadku okien drewnianych.

W ostatnich 2 miesiącach nastąpił wzrost cen bez spadku ilości zamówień. U nas nawet wzrost. Ceny wyższe od czerwca 2005 o 12-15 % a zamówień więcej o 8 %.

PS: Macie jeszcze magnesy do szyb z żaluzjami?

Pozdrawiam
Ja liczę na wzrost sprzedaży w sztukach 15% a wartościowo około 30%. Różnica wynika ze zmiany struktury sprzedazy i wyższych cen.

Magnesy mamy. Zamawiamy na 2 lata z góry i przychodzą z bardzo daleka :)
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Jak sobie radzicie z obróbką wkładki aluminiowej w Si 82 ?
lekomin
Fachowiec
Fachowiec
Kontakt:

KNMTG pisze:Jak sobie radzicie z obróbką wkładki aluminiowej w Si 82 ?
Nie radzimy sobie. Są dwa typu profila SI-82+ (profil 7 komór w ramie i 8 w skrzydle, aluminiowe wkładki) oraz SI-82 (profil 6 komór w ramie i 7 w skrzydle, standardowe wzmocnienie takie jak do Elity). Z zewnątrz obydwa profile niczym się nie różnią.
Prawie zaanalizowaliśmy się na śmierć, ale ostatecznie wybraliśmy SI-82. Dlaczego? Po pierwsze z 82+ nie można zrobić elementów dłuższych niż około 1,5 m. Czyli nie da się zrobic balkonów. Aluminiowe wzmocnienie to jednak nie to samo, co zamknięty profil stalowy. Nikt w Europie nie produkuje okien na SI-82 i na SI-82+ w ilości większej niż na kilka domków i dla Schuco ten profil to tzw. Sonderproduktion, czyli małoseryjna produkcja. My będziemy pierwszymi, którzy próbują zrobić z tego okno sprzedające się w większych ilościach. Technologia obróbki wkładki aluminiowej działa w laboratorium Schuco, ale mieliśmy powazne wątpliwości, czy będzie działała przy naszej skali produkcji. Termicznie SI-82 i SI-82+ to praktycznie jedno i to samo. Cenowo, jeśli weźmie się cene wzmocnienia, to bardzo podobnie.

Wzieliśmy SI-82, zaczynamy to na serio reklamować na jesieni, liczymy, że będą nowe podwyżki cen gazu i oleju opałowego. Do tego nasza pełna gama kolorów, normalne terminy i czekamy co się stanie :))) Nie będę wam mówił ile płacimy za set (bo i nie mogę, umowa umową ;) ale gwarantuje, że większość by nas wyśmiała, że przepłacamy dwu- albo trzykrotnie. Ale to nasz wybór. Wierzymy w klientów :)
lamer
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: lamer »

A jakie parametry U osiąga ten profil? Zajrzałem na stronę www ale albo kiepsko szukałem albo nie ma tam takiej inforamcji...
lekomin
Fachowiec
Fachowiec
Kontakt:

lamer pisze:A jakie parametry U osiąga ten profil? Zajrzałem na stronę www ale albo kiepsko szukałem albo nie ma tam takiej inforamcji...
złożenie bodaj 1,11. całe okno w zalezności od szklenia. Mamy za bardzo dobrą cene potrójna szybę z k=0,7 (4/12/4/12/4 z argonem) co w kombinacji z tym profilem daje ładny wynik. Ten profil z takim szkleniem jest zgodny z wymogami Instytutu Domu Pasywnego, czyli ma U poniżej 0,8.

edycja: zmieniłem swoją pomyłkę co do szyby. Dziękuje za uwagę :)))
Ostatnio zmieniony czw lip 06, 2006 9:05 am przez lekomin, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

...budowa szyby się nie zgadza na 0,7 - pomyliłeś się.
Ma być PUL4mm/12Ar/FL4mm/12Ar/PUL4mm co daje pakiet 36mm - pamiętaj :!:

Narażka
lekomin
Fachowiec
Fachowiec
Kontakt:

KNMTG pisze:...budowa szyby się nie zgadza na 0,7 - pomyliłeś się.
Ma być PUL4mm/12Ar/FL4mm/12Ar/PUL4mm co daje pakiet 36mm - pamiętaj :!:

Narażka
masz oczywiście całkowitą rację. "Rąbłem się" jak to się u nas górali świętokrzyskich mówi heh
lamer
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: lamer »

Tak się zastanawiam dla jakiego rozmiaru okna połączeniu profilu U=1,11 i szklenia U=0,7 może dać współczynnik poniżej 0,8??? Jak to liczycie? Coś mi tutaj nie pasuje...
ODPOWIEDZ