Solidna firma
Solidna firma
Czy moze mi ktos polecic solidna firme produkujaca pcv,i czy takie jeszcze istnieja!.Coraz bardziej w to watpie
http://www.oknonet.pl/news.php?k=news/1348&p=1348 polecam firmę Drutex
-
dealerokien
- Czytelnik

-
Jaroslaw Andrzej
- Fachowiec

Re: Solidna firma
Skąd dokładnie jesteś może coś ci podpiwiem.marcel78 pisze:Czy moze mi ktos polecic solidna firme produkujaca pcv,i czy takie jeszcze istnieja!.Coraz bardziej w to watpie
MS, Technika Okienna Oknoplast Kraków i nawet Drutex nie obsługują całej Polski.
Powiem Więcej NIE MA TAKIEJ FIRMY.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH PRAWDZIWYCH OKNIARZY. ABY NAM SIĘ DOBRZE DZIAŁO.
Witam,
Ciesze sie ze znalazlam forum specjalistów.
Jestesmy teraz wlasnie na etapie wyboru okien.
Praktycznie zdecydwalismy sie na Okna z Krakowa, ale wpadl mi w rece dodatek muratora Okna i Drzwi. Był tam artykuł o oknach pasywnych Jezierskiego. Odwiedzilam salon i mam dylemat.
Chciałam okna o nazwie Awans, teraz chce Elite
Chciałam kolor złoty orzech, teraz chce canadian.

Znacie Fabryke Okien Jezierski ?
co sadzicie o tych oknach ?
Ciesze sie ze znalazlam forum specjalistów.
Jestesmy teraz wlasnie na etapie wyboru okien.
Praktycznie zdecydwalismy sie na Okna z Krakowa, ale wpadl mi w rece dodatek muratora Okna i Drzwi. Był tam artykuł o oknach pasywnych Jezierskiego. Odwiedzilam salon i mam dylemat.
Chciałam okna o nazwie Awans, teraz chce Elite
Chciałam kolor złoty orzech, teraz chce canadian.
Znacie Fabryke Okien Jezierski ?
co sadzicie o tych oknach ?
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Witaj Kasia.
Znam JEZIERSKIEGO. I znam branze od 8 lat. I obiektywnie powiem, ze Jezierski przywrocil mi wiare w istnienie szanujacych sie i silnych technologicznie firm, dla ktorych liczy sie kazdy klient - maly i duzy.
Nie olewaja nikogo w zadnej sprawie, a to niestety zdarza sie u wielu potentatow na rynku.
Ale Ty potrzebujesz dobrych okien - wiec powiem ze Elita to jest "cos" co polecam. Sama widzialas to okno, ale moze jesli dopytasz to zobaczysz nowy profil - SI 82 - do domow pasywnych.
Wg mnie Avans i Oknoplast to tez dobry wybor (wielu kolegow powie ze przereklamowany i za drogi), ale sa na rynku rzeczy budzace wieksze zaufanie i do nich zaliczam okna Schuecco.
Znam JEZIERSKIEGO. I znam branze od 8 lat. I obiektywnie powiem, ze Jezierski przywrocil mi wiare w istnienie szanujacych sie i silnych technologicznie firm, dla ktorych liczy sie kazdy klient - maly i duzy.
Nie olewaja nikogo w zadnej sprawie, a to niestety zdarza sie u wielu potentatow na rynku.
Ale Ty potrzebujesz dobrych okien - wiec powiem ze Elita to jest "cos" co polecam. Sama widzialas to okno, ale moze jesli dopytasz to zobaczysz nowy profil - SI 82 - do domow pasywnych.
Wg mnie Avans i Oknoplast to tez dobry wybor (wielu kolegow powie ze przereklamowany i za drogi), ale sa na rynku rzeczy budzace wieksze zaufanie i do nich zaliczam okna Schuecco.
-
lekomin
- Fachowiec

- Kontakt:
Mamy i droższy SI-82. Dla nas to Exclusive i stanowi wyższą półkę w stosunku do Elity. Ta sama listwa przyszybowa, więc zachowana jest estetyka, ale do tego 7 komór w skrzydle, które ma 9cm szerokości, środkowa uszczelka w standardzie i pełna gama kolorów (czyli tak jak w Elicie). Przenikalność cieplna o kilkadziesiąt procent niższa od Elity. Nie jest to produkt dla każdego, i będziemy się cieszyli, jeśli będzie stanowił na koniec roku więcej niż 10% sprzedaży. Z drugiej strony przypominam sobie, że takie same cele (tj. 10% po 6 miesiącach) stawialiśmy wobec Elity, a w czerwcu przebiliśmy 75% (znaczy, że 3/4 produkcji robimy w Elicie, z czego prawie wszystko w pełnym kolorze na nośniku; nasze foliarki pracują 18h na dobęKNMTG pisze:W.g mnie to SCHUCO CT 70 CAVA to najlepszy profil PCV z dostępnych na dzień dzisiejszy w Europie. Niestety, najdroższy !!!
I tak jak zawsze mówie: mam nadzieję, że to my z wyższą ceną i wyższą jakością mamy rację, a nie ci od niskich cen i niskiej jakości.
Gratuluję decyzji,lekomin pisze:Mamy i droższy SI-82. Dla nas to Exclusive i stanowi wyższą półkę w stosunku do Elity. Ta sama listwa przyszybowa, więc zachowana jest estetyka, ale do tego 7 komór w skrzydle, które ma 9cm szerokości, środkowa uszczelka w standardzie i pełna gama kolorów (czyli tak jak w Elicie). Przenikalność cieplna o kilkadziesiąt procent niższa od Elity. Nie jest to produkt dla każdego, i będziemy się cieszyli, jeśli będzie stanowił na koniec roku więcej niż 10% sprzedaży. Z drugiej strony przypominam sobie, że takie same cele (tj. 10% po 6 miesiącach) stawialiśmy wobec Elity, a w czerwcu przebiliśmy 75% (znaczy, że 3/4 produkcji robimy w Elicie, z czego prawie wszystko w pełnym kolorze na nośniku; nasze foliarki pracują 18h na dobęKNMTG pisze:W.g mnie to SCHUCO CT 70 CAVA to najlepszy profil PCV z dostępnych na dzień dzisiejszy w Europie. Niestety, najdroższy !!!
. Decyzja o odejściu od 3komór jest już podjęta, a jeszcze coś w niej robimy, bo mamy dwa duże kontrakty realizowane etapami do końca września. Później z przyjemnością ogłoszę, że jesteśmy pierwszą firmą w Polsce, która produkuje wyłącznie okna z 5 i więcej komór
I tak jak zawsze mówie: mam nadzieję, że to my z wyższą ceną i wyższą jakością mamy rację, a nie ci od niskich cen i niskiej jakości.
przy czym musi się Pan śpieszyć ponieważ u nas sprzedaż 3-komorówki stanowi w tym roku niecałe 10 % i też zastanawiamy się nad eliminacją.
PS: Mój znajomy tak opisuje, dlaczego sprzedaje droższe okna.
"Masz 3 podwórka. Na jednym musisz walczyć z koniem, na drugim ze świnią a na trzecim z zającem." Z kim chcesz walczyć ??
Pozdrawiam wszystkich i życzę lepszego roku od poprzedniego.
Kierunek branży stolarki okiennej: Niestety jeden : DNO
-
lekomin
- Fachowiec

- Kontakt:
Jeśli mam być szczery, to z przyjemnością zrezygnuje z bycia tym pierwszym, pod warunkiem, że więcej firm będzie stosowało podobną politykę. Trzeba uciekać w górę rynku, bo tylko tam są jako takie marże. A dół rynku zostawmy zostawmy CCC.JK pisze:
Gratuluję decyzji,
przy czym musi się Pan śpieszyć ponieważ u nas sprzedaż 3-komorówki stanowi w tym roku niecałe 10 % i też zastanawiamy się nad eliminacją.
PS: Mój znajomy tak opisuje, dlaczego sprzedaje droższe okna.
"Masz 3 podwórka. Na jednym musisz walczyć z koniem, na drugim ze świnią a na trzecim z zającem." Z kim chcesz walczyć ??
Pozdrawiam wszystkich i życzę lepszego roku od poprzedniego.
Widać to w przypadku okien drewnianych.
W ostatnich 2 miesiącach nastąpił wzrost cen bez spadku ilości zamówień. U nas nawet wzrost. Ceny wyższe od czerwca 2005 o 12-15 % a zamówień więcej o 8 %.
PS: Macie jeszcze magnesy do szyb z żaluzjami?
Pozdrawiam
W ostatnich 2 miesiącach nastąpił wzrost cen bez spadku ilości zamówień. U nas nawet wzrost. Ceny wyższe od czerwca 2005 o 12-15 % a zamówień więcej o 8 %.
Pozdrawiam
Kierunek branży stolarki okiennej: Niestety jeden : DNO
-
lekomin
- Fachowiec

- Kontakt:
Ja liczę na wzrost sprzedaży w sztukach 15% a wartościowo około 30%. Różnica wynika ze zmiany struktury sprzedazy i wyższych cen.JK pisze:Widać to w przypadku okien drewnianych.
Pozdrawiam
Magnesy mamy. Zamawiamy na 2 lata z góry i przychodzą z bardzo daleka
-
lekomin
- Fachowiec

- Kontakt:
Nie radzimy sobie. Są dwa typu profila SI-82+ (profil 7 komór w ramie i 8 w skrzydle, aluminiowe wkładki) oraz SI-82 (profil 6 komór w ramie i 7 w skrzydle, standardowe wzmocnienie takie jak do Elity). Z zewnątrz obydwa profile niczym się nie różnią.KNMTG pisze:Jak sobie radzicie z obróbką wkładki aluminiowej w Si 82 ?
Prawie zaanalizowaliśmy się na śmierć, ale ostatecznie wybraliśmy SI-82. Dlaczego? Po pierwsze z 82+ nie można zrobić elementów dłuższych niż około 1,5 m. Czyli nie da się zrobic balkonów. Aluminiowe wzmocnienie to jednak nie to samo, co zamknięty profil stalowy. Nikt w Europie nie produkuje okien na SI-82 i na SI-82+ w ilości większej niż na kilka domków i dla Schuco ten profil to tzw. Sonderproduktion, czyli małoseryjna produkcja. My będziemy pierwszymi, którzy próbują zrobić z tego okno sprzedające się w większych ilościach. Technologia obróbki wkładki aluminiowej działa w laboratorium Schuco, ale mieliśmy powazne wątpliwości, czy będzie działała przy naszej skali produkcji. Termicznie SI-82 i SI-82+ to praktycznie jedno i to samo. Cenowo, jeśli weźmie się cene wzmocnienia, to bardzo podobnie.
Wzieliśmy SI-82, zaczynamy to na serio reklamować na jesieni, liczymy, że będą nowe podwyżki cen gazu i oleju opałowego. Do tego nasza pełna gama kolorów, normalne terminy i czekamy co się stanie
-
lekomin
- Fachowiec

- Kontakt:
złożenie bodaj 1,11. całe okno w zalezności od szklenia. Mamy za bardzo dobrą cene potrójna szybę z k=0,7 (4/12/4/12/4 z argonem) co w kombinacji z tym profilem daje ładny wynik. Ten profil z takim szkleniem jest zgodny z wymogami Instytutu Domu Pasywnego, czyli ma U poniżej 0,8.lamer pisze:A jakie parametry U osiąga ten profil? Zajrzałem na stronę www ale albo kiepsko szukałem albo nie ma tam takiej inforamcji...
edycja: zmieniłem swoją pomyłkę co do szyby. Dziękuje za uwagę
Ostatnio zmieniony czw lip 06, 2006 9:05 am przez lekomin, łącznie zmieniany 1 raz.
-
lekomin
- Fachowiec

- Kontakt: