Zwulkanizowana folia ochronna-potrzebuję rady

yogi
Czytelnik
Czytelnik

Zwulkanizowana folia ochronna-potrzebuję rady

Post autor: yogi »

Montowałem deweloperowi okna i gośc nie ściągnął w odpowiednim momencie folii ochronnej z profili. No i stało się. Jeszcze po kawałeczku udaje sie zdzierać ale tych okien jest ok 120 to po kawałeczku to zajmie mu ze dwa miesiące i zwulkanizuje w tym czasie tak , że niedokończy tego zdzierania. Czy macie jakieś pomysły jak gościowi pomóc . Może jakieś środki z chemi są które dadzą radę?
Proszę, odpuście sobie dziwne rady typu: niech sam zdziera, niech wymieni na nowe, wynajmie Ukrainke itp. bo gośc jest w porządku i chodzi o pomoc.
Pozdrawiam

oknoAD

dragard1951
Małomówny
Małomówny

Post autor: dragard1951 »

Można spróbować rozpusczalnikiem nitro ale wpierw zrobić próbę na niewidocznej części profila. Dawno temu coś czyściłem w taki sposób
z dobrym skutkiem.
Bira
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: Bira »

Jak fajny gość to niech sam zdziera albo niech kupi nowe. Nie bardzo rozumiem po co mu Ukrainka. Żeby go pocieszyła czy jak? :lol:
Wiesiek
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Wiesiek »

Rozpuszczalnik nitro nie jest chyba najodpowiedniejszym środkiem ( ja bym się bał o profile ). Nie znam środka, który pozwoli folii ochronnej "zejść jak opalenizna" tzn lekko i bez komplikacji ( i trzeba niestety po kawałeczku...) ale pozostający klej można bezpiecznie usuwać środkiem min. do tego przeznaczonym bez obawy o warstwę ochronną na proliach okiennych. Yogi - proszę o e-maila...wyjaśnię wszystko.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Richie
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: Richie »

..spotkałem się z takim, problemem. Kilkadziesiąt okien w szkole. Tym razem była to wina producenta-montażystów. Poradzono sobie urządzeniem wytwarzajacym gorącą parę pod cisnieniem, którą potraktowano profile. Folia schodziła całkiem nieźle.

Pozdrawiam - Richie
Justyna Liszka
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Justyna Liszka »

rozcienczalnik chlorokauczukowy daje dobre reaultaty.

ODPOWIEDZ