NIEULECZALNA CHOROBA FIRMY URZĘDOWSKI

PROFIL1
Czytelnik
Czytelnik

NIEULECZALNA CHOROBA FIRMY URZĘDOWSKI

Post autor: PROFIL1 »

Witam
zapraszam do merytorycznej dyskusji na temat Urzędowskiego.
W kontekście choroby na mysli mam paranoje w terminach realizacji. Obecnie na okna terminy są poprostu nieznane !!!!!!!!
Drzwi zewnetrzne to prawdziwy dramat -20 tygodni !!!! , i na tym się nie kończy.
Zastanówmy się jaka może byc przyczyna tych perypetii. Bo de facto ludzie z fabryki nabrali wodę w usta , i nie potrafią podać konkretów !!!!

pozdrawiam
PROFIL1

oknoAD

KAT
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: KAT »

ciekaw jestem jakiego argumentu moze użyć dieler chcąc wytargować lepszą cenę skoro mają robotę na pół roku do przodu. Też bym tak chciał
cdnx
Czytelnik
Czytelnik

Urzedowski

Post autor: cdnx »

Tak naprawdę jaki jest faktyczny termin dostawy stolarki
Czy terminy zapisane w umowie są dotrzymywane
Post mnie bardzo zaniepokoił gdyż jestem przed podpisaniem umowy z terminem dostawy w pierwszym tygodniu 09'2006. Dodam , że umowa obejmuje drzwi zewnętrzne i okna
lamer
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: lamer »

Tomsi pisze:Drugi to poważne zatory płatnicze.
Rozwijał nie będę bo chyba nie ma potrzeby. Czy doczekasz się merytorycznej dyskusji?
Niema nad czym dyskutować- znajdź inną firmę. Hej
Tą wypowiedzią sugerujesz, że chodzi o poważne problemy finansowe. Możesz to rozwinąć?
Czy ma to związek z przekształceniem firmy w spółkę z o.o.?
Zadałem jakiś czas pytanie o tą zmianę i o aktualnego właściciela ale jakoś nie doczekałem się odpowiedzi...
PROFIL1
Czytelnik
Czytelnik

Re: Urzedowski

Post autor: PROFIL1 »

cdnx pisze:Tak naprawdę jaki jest faktyczny termin dostawy stolarki
Czy terminy zapisane w umowie są dotrzymywane
Post mnie bardzo zaniepokoił gdyż jestem przed podpisaniem umowy z terminem dostawy w pierwszym tygodniu 09'2006. Dodam , że umowa obejmuje drzwi zewnętrzne i okna
zaproponowany termin jest "wyssany" z palca. W takim wypadku proponuję wykonać telefon bezposrednio do fabryki , celem złożenia pisemnej deklaracji( ze strony fabryki) co do ostatecznego terminu wywiazania się z umowy.
Warto też zastrzec sobie karę umowną w okreslonej wysokości za każdy dzień opóźnienia, np 5 % od całkowietej wartości umowy. Jeżeli się zgodzą na opisane wyżej warunki, to znakiem tego wszystko jest wporządku. Jeżeli natomiast zaproponują odsetki ustawowe liczone od kwoty wpłaconej zaliczki, to będzie oznaczać długi oderwany od rzeczywistości termin. W takiej sytuacji proponuję nie ryzykować tylko wybrać innego dosawcę
Gościu1
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Gościu1 »

W fabryce się nic nie dowiesz. Jakieś trzy tygodnie temu wyleciał cały zarząd. Z tego co wiem produkcja idzie dobrze, chociaż brakuje trochę materiału.

lamer
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: lamer »

Tomsi
Czy ja napisałem, że plotkujesz??? Sam jestem zainteresowany co się w tej firmie dzieje i dlatego pytam. Słyszę tu i tam, że klienci czekają już miesiąc czy dwa ponad termin i nie mogą się doczekać ale to tylko takie zasłyszane opinie. Zdaje się, że są jednak prawdziwe...
ODPOWIEDZ