Co robicie z oknami z demontażu?

kojot45
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: kojot45 »

Witam.
Pozdrawiam

oknoAD

Szerszel
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: Szerszel »

Solaria dla dżdżownic !

Serio. Układasz gęsto na polu najlepiej naprzemian a po kilku dniach takie opalone zbierasz i na ryby !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jeśli nie wędkujesz to zawsze możesz je sprzedać tak samo okna jak i dżdżownice a zysk oddać następnemu klijentowi w rabacie !
Problem jak nie masz pola
Pozdrawiam .
Awatar użytkownika
pinpuk
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: pinpuk »

Szerszel pisze:Solaria dla dżdżownic !

Serio. Układasz gęsto na polu najlepiej naprzemian a po kilku dniach takie opalone zbierasz i na ryby !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jeśli nie wędkujesz to zawsze możesz je sprzedać tak samo okna jak i dżdżownice a zysk oddać następnemu klijentowi w rabacie !
Problem jak nie masz pola
Pozdrawiam .

Poczucie humoru (j/w)żenująco-prymitywne.Znajomość ortografii na podobnym poziomie! Pozdrowienia[/b]
Awatar użytkownika
DAREK 13
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: DAREK 13 »

ortografia to na maturze, od kiedy pamietam tu wolno było ją czniać

TU = NET przykład bywalcy ICQ, pisalcy SMS-ów i młodzież ogólnie klikając

obowiązuje tylko netykieta

ale każy żółtodziób ma swoje zdanie na temat nieistotny np: ortografia

chyba że ma coś do powiedzenia w temacie na który odpowiada
"Polska leży w Europie Centralnej, a nie na peryferiach cywilizacji, jak np. Ameryka"
Awatar użytkownika
DAREK 13
Profesjonalista
Profesjonalista

Panie szerszel gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!1

Dawno się tak nie ubawiłem.

Dobra lekcja dla dupka co pyta o pierdoły i nie zauważa że ludzie martwią się skąd szarpnąc kasę by następny rok przetrwać, a może nawet na coś więcej.

Panie pinpuk Pan to musi naprawdę nie mieć żadnych problemów.[/url]
"Polska leży w Europie Centralnej, a nie na peryferiach cywilizacji, jak np. Ameryka"
kojot45
Zaangażowany
Zaangażowany

DAREK 13 pisze:Panie szerszel gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!1

Dawno się tak nie ubawiłem.

Dobra lekcja dla dupka co pyta o pierdoły i nie zauważa że ludzie martwią się skąd szarpnąc kasę by następny rok przetrwać, a może nawet na coś więcej.

Panie pinpuk Pan to musi naprawdę nie mieć żadnych problemów.[/url]
Skoro ten temat jest dla Ciebie zbyt trudny to nie musisz się na niego wypowiadać i przy okazji obrażać osoby nim zaineresowane. A ze swoją ineligencją to możesz "szarpać", ale napewno nie kase.

Awatar użytkownika
DAREK 13
Profesjonalista
Profesjonalista

:D i to by było na tyle
kojot45
Zaangażowany
Zaangażowany

DAREK 13 pisze::D i to by było na tyle
Dokładnie :D
Prezio
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Prezio »

To wcale nie jest nieistotny problem. Ja np, czesto przywoze z montazy z nimiec okna po demontazu dotej pory nie wiem za bardzo co z nimi robic.. A Niemcy placa calkiem dobrze za utylizcje starych okien czy Rolet:] u nich taka przyjemnosc kosztuje naprawde sporo...
kojot45
Zaangażowany
Zaangażowany

Prezio pisze:To wcale nie jest nieistotny problem. Ja np, czesto przywoze z montazy z nimiec okna po demontazu dotej pory nie wiem za bardzo co z nimi robic.. A Niemcy placa calkiem dobrze za utylizcje starych okien czy Rolet:] u nich taka przyjemnosc kosztuje naprawde sporo...
Widzę, że się nie myliłem, jednak problem istnieje.
Ella
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Ella »

A ja ogłosiłam na ogrodach działkowych i natychmiast znaleźli sie chętni do zabrania starych okien. Budują z nich szklarnię.
kojot45
Zaangażowany
Zaangażowany

Ella pisze:A ja ogłosiłam na ogrodach działkowych i natychmiast znaleźli sie chętni do zabrania starych okien. Budują z nich szklarnię.
A nie wydaje się Pani, że nie powinno tak być, że musi Pani ogłaszać się, żeby cokolwiek zrobić z tym odpadem. Nie lepiej by było zawieść na jakieś miejsce specjalnie do tego przeznaczone. I problem z głowy
Awatar użytkownika
DAREK 13
Profesjonalista
Profesjonalista

Problem istnieje ale wśród białych cywilizowanych ludzi.

W Polsce, zgodnie z systemem potrzeb A. Maslova, najpierw są zaspokojane potrzeby podstawowe.

Dla wyjaśnienia najpierw trzeba sobie zapewnić byt (ZUS, LOKAL, WYPŁATY, itd itp...).

A dopiero potem być może ......

Dla porównania - Islandczyczy martwią się że opony z kolcami zbyt silnie zanieczyszczają powietrze.

No cóż to widać Islandia to cywilizowany kraj w którym pracują biali ludzie.
kojot45
Zaangażowany
Zaangażowany

DAREK 13 pisze:Problem istnieje ale wśród białych cywilizowanych ludzi.

W Polsce, zgodnie z systemem potrzeb A. Maslova, najpierw są zaspokojane potrzeby podstawowe.

Dla wyjaśnienia najpierw trzeba sobie zapewnić byt (ZUS, LOKAL, WYPŁATY, itd itp...).

A dopiero potem być może ......

Dla porównania - Islandczyczy martwią się że opony z kolcami zbyt silnie zanieczyszczają powietrze.

No cóż to widać Islandia to cywilizowany kraj w którym pracują biali ludzie.
To znaczy, że nie jesteś "białym cywilizowanym człowiekiem"?
Bo ja za takiego siebie uważam i dlatego widze ten problem.
Szerszel
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: Szerszel »

Jedyny problem jaki widzę to stłuczka i to właśnie szkło mogłoby trafiać do punktów skupu tak jak makulatura - gdyby istniały. Ramy starych okien tylko na ogień i to wszystko jedno w jakim piecu , wierzcie mi że to najlepsze rozwiązanie.

A tak w ogóle to " karmmy kaczki " !!!!
pilsner
Rozgadany
Rozgadany

Nie takie proste :(

Post autor: pilsner »

koszt przerobienia starego okna na czynniki nadajace sie do dalszego odpadu jest bardzo wysoki , lepiej opłaca sie oddać na śmietnik miejski .
Huty szkła nie odbiorą szkła zawierającego np. kit szklarski , płacą bardzo mało za kilo .
zatrudnienie , zus ,człowieka dorozbiórki , opłacennie placu , drewnosłabej jakości z futryn -szkoda zachodu
Buszman
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Buszman »

parę lat temu natknąłem się na artykuł o maszynie do utylizacji starych okien. Na taśmę wrzuca się stare okno, po przejściu przez "młyn" zostaje posegregowane szkło, drewno i okucia. Może to niezły pomysł na dodatkowe zyski:) Tylko za czorta nie moge tego odszukać:(
"Pytania są tendencyjne"
ODPOWIEDZ