Czy wszedzie takie szaleństwo ?
Czy wszedzie takie szaleństwo ?
Czym spowodowane jest takie szaleństwo w oknach w tym roku
czy to początek czegoś długotrwałego ?
pozdrawiam MADDREGOR
czy to początek czegoś długotrwałego ?
pozdrawiam MADDREGOR
MIAŁEM KILKA DNI TEMU KLIENTKĘ U KTÓREJ MONTOWAŁEM OKNA
PRZY ZAMÓWIENIU TARGOWAŁA SIĘ JAK ŻYD. PRZY MONTAZU WYRZUCIŁA ZA DRZWI MONTAZYSTÓW BO JEJ DYWANY POBRUDZĄ.
NA MOJE ŻDZIWIENIE ODPARŁA ŻE PRZYJECHAŁA Z KANADY I TAM FIRMA REMONTOWA TO WSZYSTKO UPRZĄTA NA BOK A POTEM MYJE PODŁOGI I ŚCIANY. CHCIAŁBYM DOŻYĆ TEŻ TAKICH CZASÓW.BO JAK GÓWNIANY KLIENT PŁACI 60 ZŁ ZA MONTAŻ OKNA I CHCE UDAWAĆ KANADYJCZYKA DO NIECH MNIĘ W d... POCAŁUJE . TAK TEŻ MU POWIEDZIAŁEM I ZOSTAŁEM Z TYMI OKNAMI Z KTÓRYMI MNIE WYRZUCIŁA.PROBLEM POLEGA NA TYM, ŻE ZAMÓWILA ZAPEWNE U MOJEJ KONKURENCJI KTÓRA ZA 60 ZŁ BĘDZIE ZWIJAĆ TE DYWANY I UDAWAĆ ŻE KLIENT NASZ PAN.
PRZY ZAMÓWIENIU TARGOWAŁA SIĘ JAK ŻYD. PRZY MONTAZU WYRZUCIŁA ZA DRZWI MONTAZYSTÓW BO JEJ DYWANY POBRUDZĄ.
NA MOJE ŻDZIWIENIE ODPARŁA ŻE PRZYJECHAŁA Z KANADY I TAM FIRMA REMONTOWA TO WSZYSTKO UPRZĄTA NA BOK A POTEM MYJE PODŁOGI I ŚCIANY. CHCIAŁBYM DOŻYĆ TEŻ TAKICH CZASÓW.BO JAK GÓWNIANY KLIENT PŁACI 60 ZŁ ZA MONTAŻ OKNA I CHCE UDAWAĆ KANADYJCZYKA DO NIECH MNIĘ W d... POCAŁUJE . TAK TEŻ MU POWIEDZIAŁEM I ZOSTAŁEM Z TYMI OKNAMI Z KTÓRYMI MNIE WYRZUCIŁA.PROBLEM POLEGA NA TYM, ŻE ZAMÓWILA ZAPEWNE U MOJEJ KONKURENCJI KTÓRA ZA 60 ZŁ BĘDZIE ZWIJAĆ TE DYWANY I UDAWAĆ ŻE KLIENT NASZ PAN.
Dobrem rozwiązaniem byłaby karkulacja usłługi w etapach
np. montaż suchy ,obróbki tynk ,malowanie glifów, sprzątanie, i danie
możliwości dla klienta rezygnacji z każdego etapu jeżeli chce zaoszczędzić ale powinien być świadomy że to wszystko kosztuje
i nie jest wkarkulowane w te 60zł
pozdrawiam MAGGREGOR
np. montaż suchy ,obróbki tynk ,malowanie glifów, sprzątanie, i danie
możliwości dla klienta rezygnacji z każdego etapu jeżeli chce zaoszczędzić ale powinien być świadomy że to wszystko kosztuje
i nie jest wkarkulowane w te 60zł
pozdrawiam MAGGREGOR
Nie gniewaj się KAT ale sam sobie chyba jesteś winien. Podejrzewam (choć mogę się mylić), że umowa była podpisywana w ogólnym klimacie "wszystko będzie dobrze"... U mnie każdy klient jest dokładnie poinstrłuowany co ma zrobić przed montażem. Czyli zwijanie dywanów, usuwanie zbędnych mebli i zabezpieczenie innych przedmiotów przed kurzem. Nikt nie grymasi i nie ma przynajmniej gorzkiego posmaku po niedomówieniach. Oczywiście wyjątki się zdarzają w przypadku ludzi starszych i samotnych ale tylko w takich wypadkach robię tego typu przysługi.KAT pisze:MIAŁEM KILKA DNI TEMU KLIENTKĘ U KTÓREJ MONTOWAŁEM OKNA
Czasem jak klient wydaje mi się "niewyraźny" po prostu piszę takie zalecenia na umowie i po krzyku.
Nie wiem czy mój sposób jest złotym środkie, lecz na razie u mnie się sprawdza.
Pozdrawiam
oj SZALENSTWO straszne
najgorsi sie robia tylko klienci ktorrzy dostaja kociokwiku gdy spozniamy sie dzien czy dwa!ludzie oszaleli mysla ze w dzisiejszych czasach okna dostaje sie w jeden dzien a po montazu jeszcze okna im umyc!mialem takiego klienta.do gazety mnei podał ze zakladajac okna u sasiadów pobrudziles kurzem jego!rety jak mozna zyc w tym kraju??/
????
teraz umowe dla klienta zmienilem z korzyscia na swoje ii kazdy czytajac kruczki zawarte w niej wie czego sie spodziewac.A I TAK PRZYCHODZA BO RENOME MAMY DOBRA
POZDRAWIAM
teraz umowe dla klienta zmienilem z korzyscia na swoje ii kazdy czytajac kruczki zawarte w niej wie czego sie spodziewac.A I TAK PRZYCHODZA BO RENOME MAMY DOBRA
POZDRAWIAM