serwis w Eko -Oknach....

dr window
Czytelnik
Czytelnik

serwis w Eko -Oknach....

Post autor: dr window »

Doszly mnie sluchy ( powtarzam : sluchy),ze firma Eko -Okna z Raciborza, ma powazny problem z serwise, tzn. reklamacje nie sa zalatwiane w terminie, kompetencja serwisantow pozostawia wiele do zyczenia , itd.
Bardzo prosze o potwierdzenie badz negacje . Chcialbym podjac z nimi wspolprace ,ale boje sie ze beda problemy..Pozdrawiam..

oknoAD

komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: komarko1 »

Ponoć windows sprzedaje warzywa (1 post już 24 czerwca 2006) mówią że sprzedaje robaczywe ale czy to prawda bo inni mówią że chce sprzedawać okna ??
Bzdura ?? ale ponoć tak mówili
Jak chcesz się dowiedzieć to pytaj tych co współpracują a nie słuchaj plotek
Wg mnie działa bardzo dobrze (a współpracowałem i z OK i M&S i wieloma pomniejszymi. Zapraszam na priv.
sepso
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: sepso »

Szanowny Panie!
Serwis prowadzony jest w naszej firmie od lat według jednakowych procedur.
Zawsze przywiązywaliśmy do jego pracy dużą uwagę.
Ewentualne reklamacje wynikające z naszych błędów usuwamy na terenie całej UE.
Gwarantuje jednak Panu , że udzielimy wszelkich informacjii na temat konkretnej reklamcji.
Uprzejmie proszę więc o bezpośredni kontakt z Działem Serwisu naszej firmy lub też z moją skromną osobą.

Życze wszystkiego dobrego
Sebastian Baca
EKO-OKNA Racibórz
sepso
michalek
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: michalek »

cóż. jeżeli chodzi o funkcjonowanie serwisu w eko oknach to można im tylko pogratulować. tak samo jeżeli chodzi o kompetencje serwisantów, a wydaje mi śie, że wiem co mówie skoro przeżyłem już ładnych kilka fabryk a z eko współpracujemy od około 4 lat. rozsądne terminy przyjazdu + jak coś trzeba na wczoraj to albo podwozi przedstawiciel albo najbliższym transportem.
MANIEK
Ekspert
Ekspert

Post autor: MANIEK »

Panie Okno! Pracował Pan kiedyś u nich?
Chcesz trafic w czuły punkt? Walnij w serwis!
W tej chwili to podstawa. (serwis oczywiście)
duzy
Czytelnik
Czytelnik

serwis ekookna

Post autor: duzy »

Współpracuję z tą fabryką od 1,5 roku i jeszcze nie miałem powodu do wzywania serwisu (może raz ale z mojej winy w zestawie balkonowym drzwi miały czarną uszczelkę a reszta szarą - wymienili gratis). A ostatnio na montażu pierwszy raz od kilku miesięcy zdarzyło mi się nie dotknąć kluczem do regulacji ani jednego okna z Raciborza (8szt). Wykonawstwo ideał. Tak trzymać.

monika1
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: monika1 »

EKO OKNA :D JAK NA RAZIE ZGŁOSZONE DWIE REKLAMACJE I OBIE ZAŁATWIONE NAWET NIE WIEDZIAŁEM KIEDY OK. W PRZECIWIEŃSTWIE DO LASKOWCA STAREGO NIEDOSYĆ ŻE WSZYSTKO NA NASZEJ GŁOWIE TO JESZCZE ELEMENTY DOSYŁAJĄ PO 3 MIESIĄCACH. PORAŻKA :twisted:
michalek
Profesjonalista
Profesjonalista

cóz.. porównywanie firmy z laskowca z eko to - jeżeli chodzi o serwis - to nieszczęśliwa kombinacja. jakieś 1,5 roku nie kupujemy okien w D tylko z eko. niestety jakieś 7 miesięcy temu miałem w D reklamację, która szczęśliwie po 6 miesiącach została załatwiona. z eko tak się odzwycziłem od kłopotów z serwisem ze to był dla mnie szok. jeszcze raz potwierdzam. SERWIS NA 5!!!
michalek
Profesjonalista
Profesjonalista

i jeszcze brawa dla Tomka G. i Arka Rz. za stawanie na wysokości zadania
młody
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: młody »

nie zdarzyło mi sie jeszcze żebym nieregulował okien z eko podczas montażu,często musiałem regulować przekątną poprzez przeszklenie,o niedokręconych zaczepach oraz zawiasach w skrzydłach niewspomne
młody
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

młody a piankę dajesz w narożniki okna czy po obwodzie ?
Bo blachy to pewno do skupu złomu ?
michalek
Profesjonalista
Profesjonalista

musisz też używać poziomicy przy montażu bo bez niej cholery nijak nie chcą trzymać poziomu i pionu. i trzeba szklić iregulować. a tak na poważnie nieraz regulujemy ale kolego bez przesady, bez przesady
młody
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: młody »

panowie,przedstawiciel handlowy któremu powiedziałem coś na temat przekątnych w tych oknach powiedział że niema co patrzeć na poziomice,a tyle pianki ile ja daje do montażu to ty kolego możesz tylko pozazdrośćić
młody
michalek
Profesjonalista
Profesjonalista

jak bym musiał regulaować każde okno z eko to nie spałbym nie jadł bym tylko siedział u klientów i regulował okna. tak więc proponuję nie wpadać w przesadę. owszem zdarzają się czasami wpadki ale są to raczej pojedyncze przypadki, a nie wydaje mi się żeby robili okna specjalnie dla nas takie super.
pozdrawiam
maggregor
Fachowiec
Fachowiec

Post autor: maggregor »

Najleprzym rozwiązaniem byłoby prowadzenie serwisu przez firmę
zewnentrzną działającą obiektywnie tak w stosunku do klienta jak i
sprzedawcy lub producenta przypuszczam że wszystkim by się to
opłacało .

pozdrawiam MAGGREGOR
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

z oknami to jest tak:
1/ nadmiar pianki szkodzi (poczytaj o tym na forach innych producentów niż eko)
2/ ustawienie przekątnej (bądż nie) to sygnał ze albo okna zdupczył producent albo d.... monter , że przekatnej nie mierzy przy wstawianiu.
3/ przypominam że poziom i pion mierzymy w TRZECH plaszczyznach,
a poza tym co ja będę uczył młodych - jeszcze mi konkurencja urośnie :)
Pozdrawiam
PS - jeśli masz takie kłopoty z montażem to pogadaj z konkurencją lub serwisantem z eko - ktoś zawinił - albo okna,albo monter. ostatecznie możesz zmienić producenta np na oknoplast czy dobroplast więc dlaczego trzymasz się tych eko skoro tak ci żle ?
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

maggregor - obawiam sie że pracy byłoby że ho ho ale wiesz dobrze że większosć producentów (poza tymi szanowanymi więc rzeczony Eko okna racibórz, oknoplast kraków,jezierski i jeszcze kilku) zlewa totalnie nas jak i klientów i loiczy ze sprawa jakoś przyschnie albo dealer sam to naprawi.
Wprowadzenie niezależnej ekipy rodziłoby koszty,a i większość firm podejrzewam działąłaby nie do końca moralnie poprawnie.
Zawsze istnieje niebezpieczeństwo ze taki fachman dogada się z klientem na koszt firmy - producenta. Tak że drżyjcie wstawiacze okien producentów marnej klasy !!!! ;)
maggregor
Fachowiec
Fachowiec

Nie do końca ja mogę prowadzić taki serwis bezpłatnie dla producenta
wystarczy że dostanę zgłoszenie reklamacyjne podpisane przez klienta
z klauzulą że wyraża zgodę na pokrycie kosztów nieuzasadnionego
wezwania serwisu co dokładnie powinno być opisane w umowie gwarancyjnej z doświadczenia wiem że 80% zgłoszeń są właśnie
takie prawdopodobnie lepiej bym na tym wyszedł niż na sprzedaży
oczywiście dealer taką samą klauzulę powinien mieć zawartą
w umowie o współpracy.

pozdrawiam MAGGREGOR
michalek
Profesjonalista
Profesjonalista

tylko w wielu przypadka klient nie zna się na tyle na oknach żeby wiedzieć czy reklamacja jest uzasadniona. dlatego zawsze staramy się udać na oględziny i stwierdzamy co się dzieje. nie zwalamy wszystkiego na serwis ale w momencie potrzeby zawsze mozemy na nich liczyć, nawet wtedy gdy monter zaliczy małą wpadkę. a koszt oględzin zawsze można ukryć delikatnie w cenie usługi. musimy pamiętać ze klient jest najważniejszy i jego zadowolenie przyniesie nam więcej pieniążków.
dr window
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: dr window »

drodzy bywalcy forum..
mialem na mysli tylko i wylacznie prace serwisu i kompetencje serwisantow...prosze skupic sie na tym i nic wiecej..
za komentarze wszystkim dziekuje..pozdrawiam..
maggregor
Fachowiec
Fachowiec

Dziwna sprawa firma najbardziej szczyci się serwisem a to chyba
jej najsłabszy punkt ale pozatym OK bardzo poukładana przyjazna
firma.

pozdrawiam MAGGREGOR
michalek
Profesjonalista
Profesjonalista

jeszcze raz powtórzę. nie mam i nie miałem problemów z serwisem w tej firmie. nieraz są niewielkie opóźnienia ale tylko w szczycie sezonu. pozdrawiam serdecznie
ulikboss
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: ulikboss »

reklamacje rekjamacje ?!?!?! może szczegóły co nie gra w oknach D i w oknach E . Lata mi co jest nie tak u jednych i drugich ale chciałbym się dowiedzieć czego można się spodziewać ???
michalek
Profesjonalista
Profesjonalista

ulikboss pisze:reklamacje rekjamacje ?!?!?! może szczegóły co nie gra w oknach D i w oknach E . Lata mi co jest nie tak u jednych i drugich ale chciałbym się dowiedzieć czego można się spodziewać ???
nieraz trzeba okno przeszklić, nieraz podregulować ale ogólnie nie ma problemów
ODPOWIEDZ