Co nowego w ''Okna Rąbień''
Co nowego w ''Okna Rąbień''
Słyszałem że ''okna rąbień'' będą sami robić szkło ?
-
lekomin
- Fachowiec

- Kontakt:
Czemu Aluplastowcy mają panikować? Okna Rąbień, były Dobroplastem Anno Domini 2006.. znaczy straszyło się nimi dzieci. W 2006 r. nikt już o Dobroplaście nie mówił..
W tym roku najważniejsza będzie płynność produkcji i przenoszenie podwyżek cen materiałów na wyrób gotowy. I tak strzelam, że będzie łatwiej firmom sprzedającym jakość a nie cenę, niż tym sprzedającym tylko niską cenę.
W tym roku najważniejsza będzie płynność produkcji i przenoszenie podwyżek cen materiałów na wyrób gotowy. I tak strzelam, że będzie łatwiej firmom sprzedającym jakość a nie cenę, niż tym sprzedającym tylko niską cenę.
-
lekomin
- Fachowiec

- Kontakt:
Byłem kiedyś w fabryce Nissana w Wielkiej Brytanii, siedziałem tam przez 3 dni i wbijali mi do głowy zasady produkcji Just in Time. Tam są tolerancje na wejściu do fabryki +/- 1 godzina, na wejściu na tzw. sekcję +/- 15 minut, a na dostarczeniu konkretnej części na stanowisko +/- 1 minuta. Tzn. w tych ramach czasowych dana część ma być na danym węźle logistycznym. Trochę nam do takich standardów brakuje.
Moim zdaniem nie można zrzucać całej winy na problemy z profilami na profilowców. Wśród dużych firm produkujących tanie okna, zmiany profilu są codziennością. Porównajcie to sobie z Oknoplastem, który od x lat produkuje na Vece, czy z nami, którzy przez bodaj 8 lat na Vece (z 3 tygodniowym wypadem do Brugmana) a teraz od 4 lat na Schuco. Profilowiec nie może się uzależnić od jednego, dużego producenta. Już chodzą słuchy jak to Gealan jeździ po rynku..
Moim zdaniem nie można zrzucać całej winy na problemy z profilami na profilowców. Wśród dużych firm produkujących tanie okna, zmiany profilu są codziennością. Porównajcie to sobie z Oknoplastem, który od x lat produkuje na Vece, czy z nami, którzy przez bodaj 8 lat na Vece (z 3 tygodniowym wypadem do Brugmana) a teraz od 4 lat na Schuco. Profilowiec nie może się uzależnić od jednego, dużego producenta. Już chodzą słuchy jak to Gealan jeździ po rynku..
Jak konkretnie zamierzasz walczyć, co chcesz zrobić, jakie podjąć działania. Napisz postaram się wesprzeć słowem, radą lubię jak coś się dzieje.maska pisze:Widomośc z piątku.
Okna Rabień już zakupili kilka tirów aluplasta .Wszystkim nam z aluplasta składam wyrazy ubolewania i wiele siły w walce z ta firmą.![]()
![]()
Ciekawe jak sobie radzisz z schuco - z tego co pamiętam to swego czasu szczycili się kompletnym brakiem wiarygodności dostaw. Wychowałeś ich pewnie sobie bo kupujesz ale ... firma schuco to jest dopiero odwrotność nissana.lekomin pisze:Byłem kiedyś w fabryce Nissana w Wielkiej Brytanii, siedziałem tam przez 3 dni i wbijali mi do głowy zasady produkcji Just in Time. Tam są tolerancje na wejściu do fabryki +/- 1 godzina, na wejściu na tzw. sekcję +/- 15 minut, a na dostarczeniu konkretnej części na stanowisko +/- 1 minuta. Tzn. w tych ramach czasowych dana część ma być na danym węźle logistycznym. Trochę nam do takich standardów brakuje.
Pozdro
jawaryn 
-
lekomin
- Fachowiec

- Kontakt:
Z Schuco na początku były tzw. kosmiczne jaja (taki film). Później się polepszyło. Mamy olbrzymi magazyn, kupujemy tylko białe i nośnik, mamy bardzo dobry program analizujący i bardzo szybko wychwytujemy ew. braki.
Z wielkości magazynu oczywiście nie jestem zadowolony, bo jest to określony koszt finansowy w czasie. Generalnie to bym chciał, żeby wszyscy mieli taką logistykę jak Winkhaus i Veka. Niedoścignione dla mnie wzorce.
Z wielkości magazynu oczywiście nie jestem zadowolony, bo jest to określony koszt finansowy w czasie. Generalnie to bym chciał, żeby wszyscy mieli taką logistykę jak Winkhaus i Veka. Niedoścignione dla mnie wzorce.
OKNOPOLEN- SPRAWDZONY NUMER IP
SZANOWNI PAńSTWO. PO MOJEJ WNIKLIWEJ ANALIZIE POSTóW I NUMERU IP oknopolen to osoba która została wyrzucona z pracy w firmie O...ST RąBIEń I teraz próbuje u nowego pracodawcy firmy (P-cki) zrobić wrażenie.
TAK przy okazji treści tych postów i rzucanie wyzwyskami na łamach oknonetu powinno być ścigane prawnie. Szanowny Admin - proszę o reakcję.
Według mnie jest to krzyk zdrajcy o przebaczenie za słabe efekty pracy.
TAK przy okazji treści tych postów i rzucanie wyzwyskami na łamach oknonetu powinno być ścigane prawnie. Szanowny Admin - proszę o reakcję.
Re: OKNOPOLEN- SPRAWDZONY NUMER IP
mix pisze:SZANOWNI PAńSTWO. PO MOJEJ WNIKLIWEJ ANALIZIE POSTóW I NUMERU IP oknopolen to osoba która została wyrzucona z pracy w firmie O...ST RąBIEń I teraz próbuje u nowego pracodawcy firmy (P-cki) zrobić wrażenie.
Z całym szacunkiem dla Pana mądrali, oj!!!!!!!!! Dla Pana MIX sam se Pan ich ścigaj, a najlepiej idź se Pan gdzie napiwko może na zimnie głowa wystygnie.
Typowo szlacheckie zachowanie, idę o zakład że ma Pan sumiasty wąs i podgolony łeb, a jak to Pana obraża to masz Pan pecha bo jestem po za juryzdykcją polskiego bezprawia=sądownictwa.
Najlepiej zwalić cuś na kogoś i czyimiś rękoma własne brudy prać.
Ostatnio zmieniony pn sty 08, 2007 10:33 pm przez DAREK 13, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: OKNOPOLEN- SPRAWDZONY NUMER IP
...się tam przejmujesz mix jakimś "oknopolen" - jak w Rąbieniu się nie sprawdził to i w Łasku długo nie popracuje. Tam to jest dopiero parcie na wyniki.mix pisze:SZANOWNI PAńSTWO. PO MOJEJ WNIKLIWEJ ANALIZIE POSTóW I NUMERU IP oknopolen to osoba która została wyrzucona z pracy w firmie O...ST RąBIEń I teraz próbuje u nowego pracodawcy firmy (P-cki) zrobić wrażenie.
jawaryn 
http://forum.oknonet.pl/forum/viewtopic.php?t=7800&start
Panowie dywagujecie a pewnie jest tak, że Gealan cieszy się z wyciętego wrzoda przez Aluplasta.
http://forum.oknonet.pl/forum/viewtopic.php?t=7800&start
Dopóki będzie rządził tą firmą ten przybysz z ubogiego kraju to takie działania będą miały miejsce. A tu ciekawostka bo Okna Bubień zatrudniają jego ziomali (Romania) i dlatego chce ich wspierać aby mogli dalej produkować. Ostatnio znajomy mi powiedział skąd ta marna jakość okien w Bubieniu no i Areoplaście polityka.
Dowiedziałem się ostatnio ciekawej rzeczy o serwisie Rąbienia
a miałem z nimmi tylko same klopoty a teraz wiem dla czego
spotkałem się ostatnio z byłym serwisantem i i zdradził mi że dostają
wyrażne wytyczne o sposobie nie załatwiania reklamacji tak żeby
na drugi raz odechciało się dealerom ich składanie
Z tego co wieść niesie po rynku to ten człowiek przeszedł do firmy PETECKI. Podobno wie wszystko o sieci sprzedaży i wyłuskuje co lepszych płacących Rąbieniowi. Na Rąbień też zdenerwowani są inni producenci typu Drutex ...morus pisze:Dowiedziałem się ostatnio ciekawej rzeczy o serwisie Rąbienia
Ach...żeby mnie było stać na takie ruchy.