Co nowego w ''Okna Rąbień''

oknopolen
Czytelnik
Czytelnik

Co nowego w ''Okna Rąbień''

Post autor: oknopolen »

Słyszałem że ''okna rąbień'' będą sami robić szkło ?

oknoAD

oknohit
Małomówny
Małomówny

Post autor: oknohit »

A JA SłYSZAłEM ZE BEDA ROBIć NA ALUPLAśCIE I TO PEWNE ALE NARAZIE SIE NIE PRZYZNAJA . CIEKAWE CZEMU?
mix
Małomówny
Małomówny

Post autor: mix »

A ja mam informacje ,że stawiają 6 ekstruderów. :wink:
Spahis
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: Spahis »

Pewnie coś zrobią bo koszta mają wysokie. Drutex ekstruduje profil od wiosny, Oknoplast Kraków też coś kombinuje, Glaspo odpala produkcję okien i szyb a więc ... . To dziwne, ale rywalizacja cenowa z największymi nie przychodzi mi ciężko, wręcz przeciwnie :D
oknopolen
Czytelnik
Czytelnik

Już raz próbowali produkować na aluplaście ,ale im się nie udało ,więc nie myślę aby tym razem było inaczej .Dla mnie jakość ich produktu jest ''MARNA''
Spahis
Rozgadany
Rozgadany

To glaspo ma robić na gealanie - na tej chudej 5tce.

oknopolen
Czytelnik
Czytelnik

Na tej 5-tce to można wyprodukować tylko ''WYRÓB OKNOPODOBNY''
Nie sprzedawaj BUBLA !!!!!!!
Wiesio
Małomówny
Małomówny

Post autor: Wiesio »

na 100% od nowego roku będą robić na aluplaście . Pytanie jest tylko czemu ? Bo chyba nie ustały problemy ( w Poznaniu ) z przyczyn których Panowie Piąstka i Wasiak rozstali się z Aluplastem kilka lat temu
maska
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: maska »

Widomośc z piątku.
Okna Rabień już zakupili kilka tirów aluplasta .Wszystkim nam z aluplasta składam wyrazy ubolewania i wiele siły w walce z ta firmą. :( :( :(
maska
michalek
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: michalek »

pewnie skończy się to tak jak swego czasu w dobroplascie. aluplast nie będzie mógł zapewnić ciągłości dostaw i rąbień pojdzie w plecy.
pozdrawiam
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: KNMTG »

Michałek - ale Ty masz jasność w temacie - zazdroszczę Ci :roll:
jawaryn :)
oknopolen
Czytelnik
Czytelnik

:oops: javascript:emoticon(':shock:')
Shocked
Ostatnio zmieniony czw mar 08, 2007 11:44 pm przez oknopolen, łącznie zmieniany 1 raz.
lekomin
Fachowiec
Fachowiec
Kontakt:

Post autor: lekomin »

Czemu Aluplastowcy mają panikować? Okna Rąbień, były Dobroplastem Anno Domini 2006.. znaczy straszyło się nimi dzieci. W 2006 r. nikt już o Dobroplaście nie mówił..

W tym roku najważniejsza będzie płynność produkcji i przenoszenie podwyżek cen materiałów na wyrób gotowy. I tak strzelam, że będzie łatwiej firmom sprzedającym jakość a nie cenę, niż tym sprzedającym tylko niską cenę.
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Dobrze rozumujesz Lekomin - ale sprezyzował bym Twojój post :!:
J-I-T czyli Just - In - Tieme rozumiesz ?
oknopolen
Czytelnik
Czytelnik

Myśle że Lekomin ma 100% rację , okna Rąbien możemy porownać do takich firm które wysoko mierzyły ,a nisko upadły.A tak w ogóle to to firmy od nich uciekają .pewnie pan W. i pan P. nic sobie z tego nie robią , ich podejście do dealerów to (zapłaciłeś to spadaj )
lekomin
Fachowiec
Fachowiec
Kontakt:

Byłem kiedyś w fabryce Nissana w Wielkiej Brytanii, siedziałem tam przez 3 dni i wbijali mi do głowy zasady produkcji Just in Time. Tam są tolerancje na wejściu do fabryki +/- 1 godzina, na wejściu na tzw. sekcję +/- 15 minut, a na dostarczeniu konkretnej części na stanowisko +/- 1 minuta. Tzn. w tych ramach czasowych dana część ma być na danym węźle logistycznym. Trochę nam do takich standardów brakuje.

Moim zdaniem nie można zrzucać całej winy na problemy z profilami na profilowców. Wśród dużych firm produkujących tanie okna, zmiany profilu są codziennością. Porównajcie to sobie z Oknoplastem, który od x lat produkuje na Vece, czy z nami, którzy przez bodaj 8 lat na Vece (z 3 tygodniowym wypadem do Brugmana) a teraz od 4 lat na Schuco. Profilowiec nie może się uzależnić od jednego, dużego producenta. Już chodzą słuchy jak to Gealan jeździ po rynku..
Awatar użytkownika
DAREK 13
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: DAREK 13 »

maska pisze:Widomośc z piątku.
Okna Rabień już zakupili kilka tirów aluplasta .Wszystkim nam z aluplasta składam wyrazy ubolewania i wiele siły w walce z ta firmą. :( :( :(
Jak konkretnie zamierzasz walczyć, co chcesz zrobić, jakie podjąć działania. Napisz postaram się wesprzeć słowem, radą lubię jak coś się dzieje.
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

lekomin pisze:Byłem kiedyś w fabryce Nissana w Wielkiej Brytanii, siedziałem tam przez 3 dni i wbijali mi do głowy zasady produkcji Just in Time. Tam są tolerancje na wejściu do fabryki +/- 1 godzina, na wejściu na tzw. sekcję +/- 15 minut, a na dostarczeniu konkretnej części na stanowisko +/- 1 minuta. Tzn. w tych ramach czasowych dana część ma być na danym węźle logistycznym. Trochę nam do takich standardów brakuje.

Moim zdaniem nie można zrzucać całej winy na problemy z profilami na profilowców. Wśród dużych firm produkujących tanie okna, zmiany profilu są codziennością. Porównajcie to sobie z Oknoplastem, który od x lat produkuje na Vece, czy z nami, którzy przez bodaj 8 lat na Vece (z 3 tygodniowym wypadem do Brugmana) a teraz od 4 lat na Schuco. Profilowiec nie może się uzależnić od jednego, dużego producenta. Już chodzą słuchy jak to Gealan jeździ po rynku..
Ciekawe jak sobie radzisz z schuco - z tego co pamiętam to swego czasu szczycili się kompletnym brakiem wiarygodności dostaw. Wychowałeś ich pewnie sobie bo kupujesz ale ... firma schuco to jest dopiero odwrotność nissana.

Pozdro
lekomin
Fachowiec
Fachowiec
Kontakt:

Z Schuco na początku były tzw. kosmiczne jaja (taki film). Później się polepszyło. Mamy olbrzymi magazyn, kupujemy tylko białe i nośnik, mamy bardzo dobry program analizujący i bardzo szybko wychwytujemy ew. braki.

Z wielkości magazynu oczywiście nie jestem zadowolony, bo jest to określony koszt finansowy w czasie. Generalnie to bym chciał, żeby wszyscy mieli taką logistykę jak Winkhaus i Veka. Niedoścignione dla mnie wzorce.
mix
Małomówny
Małomówny

OKNOPOLEN- SPRAWDZONY NUMER IP

SZANOWNI PAńSTWO. PO MOJEJ WNIKLIWEJ ANALIZIE POSTóW I NUMERU IP oknopolen to osoba która została wyrzucona z pracy w firmie O...ST RąBIEń I teraz próbuje u nowego pracodawcy firmy (P-cki) zrobić wrażenie.
TAK przy okazji treści tych postów i rzucanie wyzwyskami na łamach oknonetu powinno być ścigane prawnie. Szanowny Admin - proszę o reakcję.
Według mnie jest to krzyk zdrajcy o przebaczenie za słabe efekty pracy.
Awatar użytkownika
DAREK 13
Profesjonalista
Profesjonalista

Re: OKNOPOLEN- SPRAWDZONY NUMER IP

Post autor: DAREK 13 »

mix pisze:SZANOWNI PAńSTWO. PO MOJEJ WNIKLIWEJ ANALIZIE POSTóW I NUMERU IP oknopolen to osoba która została wyrzucona z pracy w firmie O...ST RąBIEń I teraz próbuje u nowego pracodawcy firmy (P-cki) zrobić wrażenie.
TAK przy okazji treści tych postów i rzucanie wyzwyskami na łamach oknonetu powinno być ścigane prawnie. Szanowny Admin - proszę o reakcję.

Z całym szacunkiem dla Pana mądrali, oj!!!!!!!!! Dla Pana MIX sam se Pan ich ścigaj, a najlepiej idź se Pan gdzie napiwko może na zimnie głowa wystygnie.
Typowo szlacheckie zachowanie, idę o zakład że ma Pan sumiasty wąs i podgolony łeb, a jak to Pana obraża to masz Pan pecha bo jestem po za juryzdykcją polskiego bezprawia=sądownictwa.
Najlepiej zwalić cuś na kogoś i czyimiś rękoma własne brudy prać.
Ostatnio zmieniony pn sty 08, 2007 10:33 pm przez DAREK 13, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Re: OKNOPOLEN- SPRAWDZONY NUMER IP

mix pisze:SZANOWNI PAńSTWO. PO MOJEJ WNIKLIWEJ ANALIZIE POSTóW I NUMERU IP oknopolen to osoba która została wyrzucona z pracy w firmie O...ST RąBIEń I teraz próbuje u nowego pracodawcy firmy (P-cki) zrobić wrażenie.
...się tam przejmujesz mix jakimś "oknopolen" - jak w Rąbieniu się nie sprawdził to i w Łasku długo nie popracuje. Tam to jest dopiero parcie na wyniki.
john pcv
Czytelnik
Czytelnik

http://forum.oknonet.pl/forum/viewtopic.php?t=7800&start

Post autor: john pcv »

Panowie dywagujecie a pewnie jest tak, że Gealan cieszy się z wyciętego wrzoda przez Aluplasta.
john pcv
Czytelnik
Czytelnik

http://forum.oknonet.pl/forum/viewtopic.php?t=7800&start

Post autor: john pcv »

Dopóki będzie rządził tą firmą ten przybysz z ubogiego kraju to takie działania będą miały miejsce. A tu ciekawostka bo Okna Bubień zatrudniają jego ziomali (Romania) i dlatego chce ich wspierać aby mogli dalej produkować. Ostatnio znajomy mi powiedział skąd ta marna jakość okien w Bubieniu no i Areoplaście polityka.
morus
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

Post autor: morus »

Dowiedziałem się ostatnio ciekawej rzeczy o serwisie Rąbienia
a miałem z nimmi tylko same klopoty a teraz wiem dla czego
spotkałem się ostatnio z byłym serwisantem i i zdradził mi że dostają
wyrażne wytyczne o sposobie nie załatwiania reklamacji tak żeby
na drugi raz odechciało się dealerom ich składanie
maggregor
Fachowiec
Fachowiec

Post autor: maggregor »

Potwierdzam niestety lepiej żeby wcale nie mieli serwisu
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Pnowie - co tam Rąbień czy Zambrów. Chłopcy z Bytowa nadchodzą z cyfrą poniżej 300 zeta :twisted:

:P

P.S. ...podobno wyznają zasadę - "zemsta jest słodka'. :roll:
maggregor
Fachowiec
Fachowiec

Post autor: maggregor »

A ja słyszałem że laskowiec daje po 280 zł i po snikersie

pozdrawiam MAGGREGOR
Spahis
Rozgadany
Rozgadany

morus pisze:Dowiedziałem się ostatnio ciekawej rzeczy o serwisie Rąbienia
a miałem z nimmi tylko same klopoty a teraz wiem dla czego
spotkałem się ostatnio z byłym serwisantem i i zdradził mi że dostają
wyrażne wytyczne o sposobie nie załatwiania reklamacji tak żeby
na drugi raz odechciało się dealerom ich składanie
Z tego co wieść niesie po rynku to ten człowiek przeszedł do firmy PETECKI. Podobno wie wszystko o sieci sprzedaży i wyłuskuje co lepszych płacących Rąbieniowi. Na Rąbień też zdenerwowani są inni producenci typu Drutex ...
Ach...żeby mnie było stać na takie ruchy.
KAM.97
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: KAM.97 »

:lol:
Ostatnio zmieniony czw maja 24, 2007 8:01 pm przez KAM.97, łącznie zmieniany 1 raz.
KAM.97
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: KAM.97 »

m :a
Ostatnio zmieniony czw maja 31, 2007 9:00 pm przez KAM.97, łącznie zmieniany 2 razy.
mix
Małomówny
Małomówny

A JA WIEM żE CO U NICH NOWEGO - MAJą " CE " :lol:
ODPOWIEDZ