Rozumiem, że przez ostatni rok właściciel wraz z kadrą wiele dobrego zrobił dla firmy i jej wizerunku zewnętrznego.
Bravo i pozdrawiam
komarko1 pisze:sądzę michalek że argon z przestrzeni międzyszybowej może uciekać zgodnie z normą - czasem szybko, czasem jeszcze szybciej. Ale i tak wszystko jesat zgodne z normą - to są za duże pieniądze żeby komuś udało isę zamknąć jakąkolwek dużą firmę- dotyczy to wszystkich dużych.Policz - np 30 ooo okien razy tylko 10 zł zarobku = 300 000 zł/miesiac - to jest siła zręcznego lobbysty nawet przy bardzo wnikliwej komisji
...nie słyszałem ale wątpię. Dlaczego ? "Chińczycy" nie są dla dużych firm z tej prostej przyczyny, że w tzw sezonie nie ma niestety możliwości podtrzymania dostaw. Po prostu brak profilu na magazynie - podejrzewam, że przyczyną jest konieczność zainwestowania olbrzymiego kapitału w magazyn profili (Pekin nie daje na kredyt kupiecki ) oraz niska cena sprzedaży - pół Warszawy grzeje na decco jako dodatkowym profilu i wszyscy są zadowoleni. Klienci mają tanio a Producent ma zysk.ZNAWCA pisze:A co wy na to że chcą robić okna na chinolu?
...J.P. tu chodzi o pieniądze - wielkie pieniądze - jeszcze większe niż byłyWiesio pisze:KMTG jeśli chcesz wiedzieć za jaką cyfre ( jeśli to była przyczyna ) to zadzwoń do Marcina ! A jaka jest przyczyna " bliskiego porozumienia " między ABM a Ge. . .
dali tobie 310 to dadzą 300 albo 295. A jak nie to dzwoń do Peteckiego - ten jak usłyszy Rąbień to na pewno zejdzie sporo z ceny. Te 2 firmy wojują ze sobą i Petecki wygrywa - słyszałem od poddostawców, że wyżynka jest po całości.mix pisze:a ja w R mam u nich O34 za 310 - ale chyba z sentymentu
Komarko 1 - z całym szacunkiem - każdy się myli nawet JAkomarko1 pisze:lider - to znaczy naj
to jak w takim tempie będzie rósł(ponad 130% rocznie z 600 do 1400)
to ma duże perspektywy przed sobą
zeby dorównać najwiekszym to ma tak z dwa lata
zeby być liderem to ma trzy lata
pod warunkiem ze nie będzie zwrotów okienek
jasne nie bądź śmieszny po pierwsze nie mają ludzi do roboty i nie będą mieli jeśli nie zmienią zasd zatrudniania bo na czarno i na najniższą już nikt nie chce robić, po drugie przydałoby się zainwestować w park maszynowy ile można grzać na dwugłowicówkach.KNMTG pisze:ABM produkuje dziennie 600 okien - docelowo na ten rok planują 1400 sztuk dziennie. Rośnie nowy lider - nowy LIDER.
Jeszcze nawet nie ma fundamentów więc nie wiem czym się tak podniecasz, a hala o powierzchi 5000m2 nie jest imponujaca widziałem większe i to nawet niedaleko są dwie.KNMTG pisze: Ja tam uważam, że ABM ma szansę bo ma chęci i niezłą KADRE - właściciel otrząsnął się i szybko się uczy, Kalas występuje ze swoim show a jest to jeden z najlepszych handlowców w Polsce, grzeją na VECE + budują 5.000 m2 nowej hali.
buuuhehehehe aleś mnie rozbawił koleś ale masz wyobraźnięKNMTG pisze:Stawiają na J-I-T
jak większość czołowych producentów okien, nic niezwykłego.KNMTG pisze:Organizują sobie EXPORT do UE a to też jest obrót i niezły zysk.
bo płacą takim jak ty by ich reklamowali na forum.KNMTG pisze:To co mnie się podoba w tej chwili w ABM to bardzo porządne podejście do konkurencji - nie wypowiadają się źle.
Ty to chłopie masz rozwolnienie umysłowe ...amateur pisze:jasne nie bądź śmieszny po pierwsze nie mają ludzi do roboty i nie będą mieli jeśli nie zmienią zasd zatrudniania bo na czarno i na najniższą już nikt nie chce robić, po drugie przydałoby się zainwestować w park maszynowy ile można grzać na dwugłowicówkach.KNMTG pisze:ABM produkuje dziennie 600 okien - docelowo na ten rok planują 1400 sztuk dziennie. Rośnie nowy lider - nowy LIDER.
Jeszcze nawet nie ma fundamentów więc nie wiem czym się tak podniecasz, a hala o powierzchi 5000m2 nie jest imponujaca widziałem większe i to nawet niedaleko są dwie.KNMTG pisze: Ja tam uważam, że ABM ma szansę bo ma chęci i niezłą KADRE - właściciel otrząsnął się i szybko się uczy, Kalas występuje ze swoim show a jest to jeden z najlepszych handlowców w Polsce, grzeją na VECE + budują 5.000 m2 nowej hali.
buuuhehehehe aleś mnie rozbawił koleś ale masz wyobraźnięKNMTG pisze:Stawiają na J-I-T
jak większość czołowych producentów okien, nic niezwykłego.KNMTG pisze:Organizują sobie EXPORT do UE a to też jest obrót i niezły zysk.
bo płacą takim jak ty by ich reklamowali na forum.KNMTG pisze:To co mnie się podoba w tej chwili w ABM to bardzo porządne podejście do konkurencji - nie wypowiadają się źle.
Siedzisz chłopie na tym forum i tylko zachwalasz fabryki (w wiekszości są to zakady produkcyjne) ZO, OR itp. rozpuszczasz jakieś ploty które nie mają potwierdzenia w rzeczywistości, nie kiedy czuję się jak na bazarze.
Hmm...może się właściciel Pan Maciek Jędraszek myli ale dajmy mu szansęKAM.97 pisze:Może byś dla mnie sprawdził inną firmę ,jeśli jesteś w tym taki dobry.Inni też mogą obiecać taki termin realizacji......ale czy to jest realne w firmie ABM,miałbym zastrzeżenia

jacy ludziedobrzepoinformowany pisze:KNMTG, nic dobrego ostatnio nie słyszałeś o ABM - ie ?
... a może słyszałeś, że ta fabryka trzyma się ściany ?
Ludzie gadają, że jej koniec jest bliski.
dobrzepoinformowany pisze:KNMTG, nic dobrego ostatnio nie słyszałeś o ABM - ie ?
... a może słyszałeś, że ta fabryka trzyma się ściany ?
Ludzie gadają, że jej koniec jest bliski.

To Tatiana jeszcze pasem po d.... nie dostala ??? Dziwię się zasłużyła jak mało kto !!!amateur pisze:a Czesi i Słowacy coraz pazerniejsi w tym roku, nie wspominając o Polakach. Co jak co ale te 20% na małych oknach zrobi swoje, już robi przynajmniej w Czechach. Może nadejdzie ten czas kiedy Tatiana dostanie pasem po d.... od Maćka, a już się jej zbiera od dawna.

Możesz rozwinąć o co chodzi z tym "amerykańskim szkłem" importują szyby z ameryki? moze piasek na szkło z ameryki i jeszcze jedno z północnej, środkowej czy południowej?[/quote]amateur pisze:[quote="KNMTG"ABM dostaje od dzisiaj pierwsze transporty szyb z najwyższej jakości amerykańskiego szkła niskoemisyjnego.

...kłamiesz - zapraszam na halę w Pabianicach. Drzwi otwarteSzerszel pisze:Zwracam wszystkim uwagę, że ABM i jeszcze kilkadziesiąt firm w Polsce ma zagwarantowane dostawy szkła na cały rok.
Co im po szkle jak zabraknie stali ?
Jeżeli chodzi o ABM to widziałem ich okna - tandeta jak przed laty.
Więc skończ Waść tą błazenadę i wstydu oszczędź.

... a to ciekawe. Myślałem, że tylko handlowcom nie wypłacali prowizji ?amateur pisze:Szyby to może i będą mieli ale co z tego jak bedzie problem z okuciami, profilem wszyscy dostawcy pachaja towar na wschód i to juz nie tirami a pociągami.
I powtórze dopóki ABM nie zacznie się liczyć z pracownikami to robiąc najlepsze okna na rynku daleko nie zajedzie. Bo nie wiem czy wam by sie chciało pracować na produkcji przez 12 godzin dziennie, robiąc na akord, starasz sie zapierdzielasz przed świetami a tu przychodzi dyrektor produkcyjny i stwierdza, ze nie wyrobiliscie plany produkcyjnego który sobie założył i odejmuje wam z pensji 3 stówki. Niestety w wiekszości zakładów przyjęta jest zasada, ze lepiej ukarać pracownika niz go nagrodzić.