ABM Jędraszek bardzo dobre opinie

Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

ABM Jędraszek bardzo dobre opinie

Post autor: KNMTG »

Ostatnio słyszę dużo dobrego na temat tego producenta. Wdrażają J-I-T co myślę, że zaowocuje w tym roku PERFEKCYJNA obsługą dealerów.

Rozumiem, że przez ostatni rok właściciel wraz z kadrą wiele dobrego zrobił dla firmy i jej wizerunku zewnętrznego.

Bravo i pozdrawiam :roll:
jawaryn :)

oknoAD

michalek
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: michalek »

mam powązne wątpliwości co do skuteczności wprowadzania tego systemu w firmach okiennych z powodu częstych braków komponentów do produkcji okien. może to spowodować poważne opóźnienia w dostawach.
obym się mylił oczywiście....
Szerszel
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: Szerszel »

Dużo wody upłyneło zanim zdecydowali się coś zrobić !
amateur
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: amateur »

heh znowu wdrażają? To już chyba z czwarte podejście.
Spahis
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: Spahis »

Powiem szczerze, że próbowałem im zabrać w sezonie dealera i nie dało się - 10 dniowy terminu realizacji. Powiem szczerze, że chyba nikt w Polsce nie miał takiego. Teraz mój handlowiec przeciągnął się po ich dealerach i podobno nową halę budują na 6000 m2.
Wszyscy się zbroją a ja dalej na 1 głowicy grzeję i to SAM - własnymi grabiami. I jeszcze sobie sam załaduję na żuczka.

Narra
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: komarko1 »

nie przesadzaj , 10 dniowy termin to normalka , nawet Dobroplast realizuje w takich terminach ( i zdecydowanie lepiej szkli i wstawia okucia ;))
gdybyś mówił o 3 dniach - to rozumiem - możliwe choć nie wszyscy, ale te 10 dni to normalka

michalek
Profesjonalista
Profesjonalista

nikt nie szkli tak beznadziejnie jak dobroplast. przez ostatnie 3 lata nie widziałem prostow wstawionej szyby. nie liczę szyb w ogóle krzywych.
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

michalek pisze:nikt nie szkli tak beznadziejnie jak dobroplast. przez ostatnie 3 lata nie widziałem prostow wstawionej szyby. nie liczę szyb w ogóle krzywych.
...nie dobrze - chyba ITB powinno się zainteresować znakiem "B". Taki wyrób może zagrażać użytkownikom końcowym :!: :!: :!:
michalek
Profesjonalista
Profesjonalista

to jeszcze nic
znam paru ludzi z tej firmy i wiem co się tam dzieje jezeli chodzi o szyby
daj mi maila to ci napiszę ale prywatnie bo nie chce publicznie pisać takich rzeczy bo nie mam dowodów. pozdrawiam
Gucio
Małomówny
Małomówny

Post autor: Gucio »

:roll:
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

sądzę michalek że argon z przestrzeni międzyszybowej może uciekać zgodnie z normą - czasem szybko, czasem jeszcze szybciej. Ale i tak wszystko jesat zgodne z normą - to są za duże pieniądze żeby komuś udało isę zamknąć jakąkolwek dużą firmę- dotyczy to wszystkich dużych.Policz - np 30 ooo okien razy tylko 10 zł zarobku = 300 000 zł/miesiac - to jest siła zręcznego lobbysty nawet przy bardzo wnikliwej komisji
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

komarko1 pisze:sądzę michalek że argon z przestrzeni międzyszybowej może uciekać zgodnie z normą - czasem szybko, czasem jeszcze szybciej. Ale i tak wszystko jesat zgodne z normą - to są za duże pieniądze żeby komuś udało isę zamknąć jakąkolwek dużą firmę- dotyczy to wszystkich dużych.Policz - np 30 ooo okien razy tylko 10 zł zarobku = 300 000 zł/miesiac - to jest siła zręcznego lobbysty nawet przy bardzo wnikliwej komisji

...1% rocznie argonu ma prawo się "ulatniać". Dzieje się tak bo nie ma szczeliwa, które by było w stanie uszczelnić w 100%. Tak samo jak nie ma perpetum mobile.

Info na priva jak by co
marcel78
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: marcel78 »

Najlepsza firma z jaka mialem okazje wspolpracowac,wicej takich a bedzie sie dobrze działo.A jakiego maja handlowca... 8) ... Piotrek jestes Wielki,i oczywiscie super obsluga w Pabianicach,ach te dziewczyny :shock: !!! Pozdrowienia dla calej firmy :lol:
amateur
Czytelnik
Czytelnik

o jakich dziewczynach piszesz? albo dawno tam nie byłeś, albo jesteś ślepy.
ZNAWCA
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: ZNAWCA »

A co wy na to że chcą robić okna na chinolu?
POZDRAWIAM WSZYSTKICH PRAWDZIWYCH OKNIARZY. ABY NAM SIĘ DOBRZE DZIAŁO.
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

ZNAWCA pisze:A co wy na to że chcą robić okna na chinolu?
...nie słyszałem ale wątpię. Dlaczego ? "Chińczycy" nie są dla dużych firm z tej prostej przyczyny, że w tzw sezonie nie ma niestety możliwości podtrzymania dostaw. Po prostu brak profilu na magazynie - podejrzewam, że przyczyną jest konieczność zainwestowania olbrzymiego kapitału w magazyn profili (Pekin nie daje na kredyt kupiecki ) oraz niska cena sprzedaży - pół Warszawy grzeje na decco jako dodatkowym profilu i wszyscy są zadowoleni. Klienci mają tanio a Producent ma zysk.
Nie słyszałem negatywnych opinii na temat "chinoli"..
Nawiasem mówiąc to ciekawe za ile aluplast odbił gealenowi Rąbień :P

Poza tym to wszystko się sprzedaje w naszym pięknym kraju - myślę, że okna z bambusa też by kupili. Tanio Panie i do przodu ...

Narra
Wiesio
Małomówny
Małomówny

Post autor: Wiesio »

KMTG jeśli chcesz wiedzieć za jaką cyfre ( jeśli to była przyczyna ) to zadzwoń do Marcina ! A jaka jest przyczyna " bliskiego porozumienia " między ABM a Ge. . .
Wiesio
Małomówny
Małomówny

Sorki ! brak N przy KNMTG .J WYBACZ !
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Wiesio pisze:KMTG jeśli chcesz wiedzieć za jaką cyfre ( jeśli to była przyczyna ) to zadzwoń do Marcina ! A jaka jest przyczyna " bliskiego porozumienia " między ABM a Ge. . .
...J.P. tu chodzi o pieniądze - wielkie pieniądze - jeszcze większe niż były :!: Ty nie należysz do tego klubu - stoisz obok i się przypatrujesz.
Musisz coś zrobić - marnuje się Twój talent, swoją energię zużywasz nie potrzebnie. Doładuj się i do przodu :oops:

Pozdrawiam
Spahis
Rozgadany
Rozgadany

ten abm to jeździ po dealerach jak oszalały - ceny jak w Rąbieniu. Co to się dzieje w tym kraju. A ja dalej po 450 za O 34 i kupują.
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Spahis pisze:ten abm to jeździ po dealerach jak oszalały - ceny jak w Rąbieniu. Co to się dzieje w tym kraju. A ja dalej po 450 za O 34 i kupują.
..."ceny jak w Rąbieniu' - na Vece i Roto , nieźle. Zaraz będą robić 1000 okien dziennie jak dobrze pójdzie :roll:

Pozdrawiam
mix
Małomówny
Małomówny

Post autor: mix »

a ja w R mam u nich O34 za 310 - ale chyba z sentymentu :wink:
Spahis
Rozgadany
Rozgadany

mix pisze:a ja w R mam u nich O34 za 310 - ale chyba z sentymentu :wink:
dali tobie 310 to dadzą 300 albo 295. A jak nie to dzwoń do Peteckiego - ten jak usłyszy Rąbień to na pewno zejdzie sporo z ceny. Te 2 firmy wojują ze sobą i Petecki wygrywa - słyszałem od poddostawców, że wyżynka jest po całości.

A jak byś chciał kupić po 400 O 34 to pisz do mnie na priva.

No cześć mix
Spahis
Rozgadany
Rozgadany

Rąbień - co za nazwa, co za nazwa - gdzie to jest ? Wichura to czy jak?
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

ABM produkuje dziennie 600 okien - docelowo na ten rok planują 1400 sztuk dziennie. Rośnie nowy lider - nowy LIDER.

...aż do zwycięstwa Maciek
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

lider - to znaczy naj
to jak w takim tempie będzie rósł(ponad 130% rocznie z 600 do 1400)
to ma duże perspektywy przed sobą
zeby dorównać najwiekszym to ma tak z dwa lata
zeby być liderem to ma trzy lata
pod warunkiem ze nie będzie zwrotów okienek
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

komarko1 pisze:lider - to znaczy naj
to jak w takim tempie będzie rósł(ponad 130% rocznie z 600 do 1400)
to ma duże perspektywy przed sobą
zeby dorównać najwiekszym to ma tak z dwa lata
zeby być liderem to ma trzy lata
pod warunkiem ze nie będzie zwrotów okienek
Komarko 1 - z całym szacunkiem - każdy się myli nawet JA :lol: Pytanie - czy pomyłki są w ogóle naprawiane. Jeśli tak to dobrze bo idzie opinia w rynek, że producent jest CORECT.
Ja tam uważam, że ABM ma szansę bo ma chęci i niezłą KADRE - właściciel otrząsnął się i szybko się uczy, Kalas występuje ze swoim show a jest to jeden z najlepszych handlowców w Polsce, grzeją na VECE + budują 5.000 m2 nowej hali.
Stawiają na J-I-T a to zawsze musi przynieść większy lub mniejszy sukces no i mają PIENIąDZE na czas dla kooperantów a to generuje niskie cyfry zakupu. Organizują sobie EXPORT do UE a to też jest obrót i niezły zysk.
To co mnie się podoba w tej chwili w ABM to bardzo porządne podejście do konkurencji - nie wypowiadają się źle.
To jest ETYCZNE i będzie procentować jako jeden z elementów pozytywnego klimatu wokół firmy w branży.

Także sądzę, że mają szansę na SUKCES czego zresztą każdemu życzę ze szczerego serca.

Pozdrawiam
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

cieszył bym sie jak nastąpiłaby zmiana ;)
pamietam gdysiejszą vekę z abm (tak z 5 lat wstecz)
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

cieszył bym sie jak nastąpiłaby zmiana ;)
pamietam gdysiejszą vekę z abm (tak z 5 lat wstecz)
amateur
Czytelnik
Czytelnik

KNMTG pisze:ABM produkuje dziennie 600 okien - docelowo na ten rok planują 1400 sztuk dziennie. Rośnie nowy lider - nowy LIDER.
jasne nie bądź śmieszny po pierwsze nie mają ludzi do roboty i nie będą mieli jeśli nie zmienią zasd zatrudniania bo na czarno i na najniższą już nikt nie chce robić, po drugie przydałoby się zainwestować w park maszynowy ile można grzać na dwugłowicówkach.
KNMTG pisze: Ja tam uważam, że ABM ma szansę bo ma chęci i niezłą KADRE - właściciel otrząsnął się i szybko się uczy, Kalas występuje ze swoim show a jest to jeden z najlepszych handlowców w Polsce, grzeją na VECE + budują 5.000 m2 nowej hali.
Jeszcze nawet nie ma fundamentów więc nie wiem czym się tak podniecasz, a hala o powierzchi 5000m2 nie jest imponujaca widziałem większe i to nawet niedaleko są dwie.
KNMTG pisze:Stawiają na J-I-T
buuuhehehehe aleś mnie rozbawił koleś ale masz wyobraźnię
KNMTG pisze:Organizują sobie EXPORT do UE a to też jest obrót i niezły zysk.
jak większość czołowych producentów okien, nic niezwykłego.
KNMTG pisze:To co mnie się podoba w tej chwili w ABM to bardzo porządne podejście do konkurencji - nie wypowiadają się źle.
bo płacą takim jak ty by ich reklamowali na forum.

Siedzisz chłopie na tym forum i tylko zachwalasz fabryki (w wiekszości są to zakady produkcyjne) ZO, OR itp. rozpuszczasz jakieś ploty które nie mają potwierdzenia w rzeczywistości, nie kiedy czuję się jak na bazarze.
KAM.97
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: KAM.97 »

No amateur,ale dałeś KNMTG do słuchu .Aż nie mogę się doczekać na odpowiedź od KNMTG.........ciekawe co wymyśli.

POZDRAWIAM !!!!!
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

amateur pisze:
KNMTG pisze:ABM produkuje dziennie 600 okien - docelowo na ten rok planują 1400 sztuk dziennie. Rośnie nowy lider - nowy LIDER.
jasne nie bądź śmieszny po pierwsze nie mają ludzi do roboty i nie będą mieli jeśli nie zmienią zasd zatrudniania bo na czarno i na najniższą już nikt nie chce robić, po drugie przydałoby się zainwestować w park maszynowy ile można grzać na dwugłowicówkach.
KNMTG pisze: Ja tam uważam, że ABM ma szansę bo ma chęci i niezłą KADRE - właściciel otrząsnął się i szybko się uczy, Kalas występuje ze swoim show a jest to jeden z najlepszych handlowców w Polsce, grzeją na VECE + budują 5.000 m2 nowej hali.
Jeszcze nawet nie ma fundamentów więc nie wiem czym się tak podniecasz, a hala o powierzchi 5000m2 nie jest imponujaca widziałem większe i to nawet niedaleko są dwie.
KNMTG pisze:Stawiają na J-I-T
buuuhehehehe aleś mnie rozbawił koleś ale masz wyobraźnię
KNMTG pisze:Organizują sobie EXPORT do UE a to też jest obrót i niezły zysk.
jak większość czołowych producentów okien, nic niezwykłego.
KNMTG pisze:To co mnie się podoba w tej chwili w ABM to bardzo porządne podejście do konkurencji - nie wypowiadają się źle.
bo płacą takim jak ty by ich reklamowali na forum.

Siedzisz chłopie na tym forum i tylko zachwalasz fabryki (w wiekszości są to zakady produkcyjne) ZO, OR itp. rozpuszczasz jakieś ploty które nie mają potwierdzenia w rzeczywistości, nie kiedy czuję się jak na bazarze.
Ty to chłopie masz rozwolnienie umysłowe ...

Weź się w garść

Narra
Wiesio
Małomówny
Małomówny

" To co mnie sie podoba w tej chwili w ABM to bardzo porządne podejscie do konkurencji. Nie wypowiadają się żle.To jest ETYCZNE i będzie procentować . . . . " Koniec świata !!! Pora umierać !!!! KNMTG Ty o ETYCE ???!!!
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Wiesio pisze:" To co mnie sie podoba w tej chwili w ABM to bardzo porządne podejscie do konkurencji. Nie wypowiadają się żle.To jest ETYCZNE i będzie procentować . . . . " Koniec świata !!! Pora umierać !!!! KNMTG Ty o ETYCE ???!!!
WIESIU - ja się zmieniam. Czuję to :roll:
Spahis
Rozgadany
Rozgadany

Widziałem okna ABM i nie mam nic im do zarzucenia. Wcale niskich cen ten producent nie ma i spokojnie rywalizuję sobie z nim na rynku. Słyszałem od dealera, że parę lata temu ta firma miała niesamowity bałagan na produkcji i w biurze ale zarządzał nią jakiś dyletant. Właściciel poszedł po rozum do głowy i go wywalił.
W moim regionie Dobroplast jest spalony ze względu na nie solidność w terminach realizacji zleceń.
Ja w tej chwili mam pełne obłożenie na produkcji nie wiem co to będzie po świętach. Podwyższę sobie ceny i zarobię jeszcze więcej. Moi poddostawcy twierdzą, że taki boom będzie ładnych parę lat także spokojnie sobie będę grzał ten plastik.

Nie wykłócajcie się bo to nie ładnie - koncentrujcie się na robocie i jak największych zyskach.

Cześć
Awatar użytkownika
DAREK 13
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: DAREK 13 »

Dyletant a może lepiej clown.
Czy nadalrozbija samochody?
Czy nadal chodzi na mecze?
Aaaaaa może gwiazda wyblakła, a może tylko się mu zdawało że jest Dyrektorem?
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

"co było a nie jest nie pisze się w rejestr" :roll:

ABM idzie do przodu - ma świetne wyniki finansowe (sprawdziłem ) - buduje następną halę (sprawdziłem ) - wymienia park maszynowy na nowy - planuje aluminium przez duże "A" ( tu jest kasa dopiero - pvc przy alu to przedszkole :!: ).

A na koniec - daje GWARANCJE 10 dni terminu realizacji na plastik do końca roku !!!

Narra
Awatar użytkownika
DAREK 13
Profesjonalista
Profesjonalista

Znaczy się z tym wywaleniem na zbity pysk to był strzał w dziesiątkę?
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Cześć Daruś - jak tam Ci się powodzi w tej Islandii ? Lodu tam pewnie nie brakuje ?

Pozdrawiam
KAM.97
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: KAM.97 »

Może byś dla mnie sprawdził inną firmę ,jeśli jesteś w tym taki dobry.Inni też mogą obiecać taki termin realizacji......ale czy to jest realne w firmie ABM,miałbym zastrzeżenia
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

KAM.97 pisze:Może byś dla mnie sprawdził inną firmę ,jeśli jesteś w tym taki dobry.Inni też mogą obiecać taki termin realizacji......ale czy to jest realne w firmie ABM,miałbym zastrzeżenia
Hmm...może się właściciel Pan Maciek Jędraszek myli ale dajmy mu szansę :roll: I tak zweryfikuje to rynek ale jestem pełen optymizmu. Weźmy przykład firmy PETECKI - Klient przechodził wiele perypetii aż wreszcie ustabilizował swoją pozycję na rynku - ma swoich odbiorców i de facto złego zdania na dzień dzisiejszy nie można powiedzieć na jego temat.
Z tego co zauważam z biegiem lat to większość producentów ewoluuje w dobrym kierunku. Są oczywiście gnioty, które były są i chyba będą gniotami ale taki jest ten świat - są dziewczyny ładne i brzydkie i takie też mają życie :P
Narra
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

...ważnym info jest moim zdaniem sprawa cen - takie firmy jak ABM, PETECKI, IZOPLAST, LANKO, JARBETAL, BUDVAR i sporo jeszcze można by wymieniać nie oddają skóry za darmo a wręcz przeciwnie starają się sprzedawać po przyzwoitej cenie i mają Klientów, którzy pozwalają im generować przyzwoite ZYSKI :!: To też w jakiś sposób ma wpływ na markę firmy i produktu a to przyniesie w przyszłości określony zysk. Dodatkowo potwierdza się teza, że NAJTANSI na rynku (matki najniższych cen) nigdy nie zawojują całego rynku.
Tym wszystkim, którzy sprzedają drożej niż pozostali BRAVO i jeszcze raz BRAVO !!!
A tym najtańszym to zwracam uwagę, że jakby pomyśleli to by więcej zarobili - wszyscy producenci za chwilę i tak się zapchają z terminami !!!
Boom jest i będzie w budowlance przez najbliższe parę lat.

Pozdrawiam

P.S. ... tak z ciekawości to znowu otwierają się nowe firmy produkcyjne i to z pieniędzmi na początek czego wcześniej nie było :!: :roll: :roll:
Awatar użytkownika
DAREK 13
Profesjonalista
Profesjonalista

Tak w Islandii lodu nie brakuje, lodu pracy i pieniędzy tutaj nie brakuje. Brakuje dobrych sprzedawców bo większość towarów sprzedaje się "sama".

Co mie nie przestaje dziwić bardzo markowe kosmetyki z bardzo wysokiej półki cenowej są sprzedawane na stoiskach samoobsługowych i leżą nie daleko od kartofelków, jabłuszek itp. serków. Inna sprawa że ta "półka cenowa" to jest wysoko dla nas w Polsce, dla tubylców to normalne ceny bo innych kosmetyków nie mają, a więc nie znają innych cen, po za tym w relacji do zarobków to te ceny są niższe niż w Polsce.

Przepraszam za wrzutkę z po za branży, ale to tak dla przemyślenia dla genialnych dyrektorków bez osiągnięć, jak ten z tematu.
Polskie firmy swoje wyroby "sprzedają" tutejszej Ikei chyba za darmo.
Bardzo często jak widzę ceny polskich wyrobów z naszej branży (drzwi, rolety, żaluzje i itp.) to z żalem zauważam że chińszczyzna jest droższa, a wyroby z Indii to wzór cenowy do naśladowania w sensie za ilke można bez trudu sprzedać, bez potu na czole.
Mamy w Polsce stada genialnych Dyrektorów do rozbijania aut, niestety bez osiągnięć i wiedzi marketingowej.[/url]
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Ktoś mi mówił, że w Islandii jest tylko jedna fabryka okien pcv, drewno i aluminium. Wszystkie podzespoły do produkcji wożone są samolotami - baaaardzo wysoko kupują. Przez to też ceny sprzedaży spore !!! Tylko jak to dowieźć z Polski w miarę szybko i tanio ?.
Myślę, DAREK, że jak by Ci się chciało to byś po niuchał temat i może zbił byś niezłe pieniądze na imporcie z Polski okienek i drzwi ?

Najlepszego na Święta
dobrzepoinformowany
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: dobrzepoinformowany »

KNMTG, nic dobrego ostatnio nie słyszałeś o ABM - ie ?
... a może słyszałeś, że ta fabryka trzyma się ściany ?
Ludzie gadają, że jej koniec jest bliski.
dobrzepoinformowany
Czytelnik
Czytelnik

KNMTG widziałeś ich nową stronę internetową ?
Niezła jest (w każdym razie lepsza jak do tej pory) i to chyba jedyna dobra rzecz, jaką można o nich powiedzieć ostatnio.
Ciekawostkę zauważyłem, w zakładce kontakt - przedstawiciele handlowi.
Zostało im już tylko dwóch, szkoda.
Pan Piotr zajedzie się w trupa, pewnie juz mu dokuczają hemoroidy :D

Niestety tak to jest jak firmą rządzi jakaś tam Pani pseudo manager po wieczorówce, a właściciel lulki pali.
Szkoda bo niezłe okna robią, ale zarządzanie jest do d.....

Obserwujcie, ale przykładu nie bierzcie.
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

dobrzepoinformowany pisze:KNMTG, nic dobrego ostatnio nie słyszałeś o ABM - ie ?
jacy ludzie :?: koniec ? jaki koniec ? czego koniec - ABM-u ? Pogięło Cię przed Świętami ? Do piekła trafisz jak tak będziesz kłamał :!:
Wszystkim teraz dobrze idzie - wszystkim :roll:

A po co więcej handlowców - firma jest terminowa, wysoka klasa jakości, cenowo przystępna dodatkowo zinformatyzowana. W Rąbieniu to chyba jest tylko 2 handlowców a w Dobroplaście żadnego.
W Press Glasie (1 miejsce ) i Effectorze (4 miejsce) jest po 4 handlowców i tak nie mają za dużo roboty.
Handlowiec ABM (jeden z najlepszych w Polsce) - Piotr Kalas jest już 10 albo 11 lat na rynku. Wszyscy Go znają - wszyscy.
Po takim czasie to Klienci sami przychodzą - marka to marka.

Narra
Awatar użytkownika
DAREK 13
Profesjonalista
Profesjonalista

dobrzepoinformowany pisze:KNMTG, nic dobrego ostatnio nie słyszałeś o ABM - ie ?

Zanim gruby schudnie to chudy zdechnie, nie sądze żeby o tej porze roku i właśnie w tym roku, gdzie trwa bum w budownictwie, doszło do jkiś spektakularnych bankructw.
Jedyna możliwść bankructwa w pełni sezonu jest związana, jak już wcześniej pisałem, z osobą JWP właściciela. W przypadku tej fabryki byłbym spokojny, dadzą radę.

Jestem stronniczy bo nie lubię ich lokalnego rywala.
Awatar użytkownika
DAREK 13
Profesjonalista
Profesjonalista

Co do sytuacji na rynku okien na Ilandii.
1, gospodarka tu wolnorynkowa od zawsze = dobrze nasycony rynek
2, kupujący, tak samo jak i u nas w Polsce, po pierwsze kupują bo potrzebują a nie dlatego że jest tanio
3, kupujący bardzo chętnie wyda więcej, u nas w Polsce też, na coś co uważa za lepsze ( Polskie okna raczej za takie nie będą uważane )
4, mieszka tu tylko 300 tys ludzi = jak w małym miasteczku z wszystkimi tego konsekwencjami
5, kochają jakość
6, sprawdź sam ile jest firm okiennych w tym małym "miasteczku" wpisując w google słówko "gluggar"

Moim zdaniem polskie firmy dopiero uczą sie handlu, a wielu szefów uważa handlowców za pasorzytów, a co najmniej za zło konieczne. Dlatego chętnie pohandluje z każdym, a z kimś z kraju to se moge pogadać.
Ostatnio zmieniony sob kwie 07, 2007 9:20 pm przez DAREK 13, łącznie zmieniany 1 raz.
dobrzepoinformowany
Czytelnik
Czytelnik

Zastanawiam się czy to nie kolejny handlowiec, który w ostatnich dniach odszedł od Jędraszka na forum poszukuje pracy pod pseudonimem Aviator ?
Awatar użytkownika
DAREK 13
Profesjonalista
Profesjonalista

ale jajjaaaaaaaaaaaaaaa
jesli do mnie to super walll dalllleeej kocham to
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

dobrzepoinformowany pisze:Zastanawiam się czy to nie kolejny handlowiec, który w ostatnich dniach odszedł od Jędraszka na forum poszukuje pracy pod pseudonimem Aviator ?
...wszyscy pracujemy u Jędraszka - wsyscy.

Twoje zdrowie "dobrzepoinformowny"
PREZES 80
Małomówny
Małomówny

Post autor: PREZES 80 »

Panie i Panowie
W związku ze świętami Wielkiej Nocy, zakończmy ten głupi temat.
POZDRAWIAM I ŻYCZĘ SZCZĘŚCIA
Wiesio
Małomówny
Małomówny

Myśle , że mają racje mają Ci którzy nie kładą laski na ABM. Maciek Jędraszek zmienił filozofię działania Fabryki , która przynosi dobre skutki.Dużo się działo w ostatnim roku w tej firmie ale mysle ze Maciek bez podpowiedzi sam podejmuje decyzie dobre dla Jego firmy.Dla ABM życze wszystkiego naj naj i do pełnego sukcsesu !!!!!!!
Wiesio
Małomówny
Małomówny

I jeszcze jedno . Wywalenie Walkusza z zasadniczych rozmów to było Mistrzostwo Świata !!!
amateur
Czytelnik
Czytelnik

Chciałbym pogratulować Pani Tatianie za wprowadenie nowego cennika, takiego prezentu na święta żden z handlowców konkurencji się nie spodziewał.
W ich imieniu serdecznie dziekuję.
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

amateur pisze:Chciałbym pogratulować Pani Tatianie za wprowadenie nowego cennika, takiego prezentu na święta żden z handlowców konkurencji się nie spodziewał.
...nie pękaj - dasz radę po 340 za O34 :P
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

amateur pisze:Chciałbym pogratulować Pani Tatianie za wprowadenie nowego cennika, takiego prezentu na święta żden z handlowców konkurencji się nie spodziewał.
AMATEUR - tanie mięso jedzą psy :twisted:
amateur
Czytelnik
Czytelnik

a Czesi i Słowacy coraz pazerniejsi w tym roku, nie wspominając o Polakach. Co jak co ale te 20% na małych oknach zrobi swoje, już robi przynajmniej w Czechach. Może nadejdzie ten czas kiedy Tatiana dostanie pasem po d.... od Maćka, a już się jej zbiera od dawna.
dobrzepoinformowany
Czytelnik
Czytelnik

amateur pisze:a Czesi i Słowacy coraz pazerniejsi w tym roku, nie wspominając o Polakach. Co jak co ale te 20% na małych oknach zrobi swoje, już robi przynajmniej w Czechach. Może nadejdzie ten czas kiedy Tatiana dostanie pasem po d.... od Maćka, a już się jej zbiera od dawna.
To Tatiana jeszcze pasem po d.... nie dostala ??? Dziwię się zasłużyła jak mało kto !!!

Jak przejmowała dział handlowy, miała 4 handlowców, obecnie ma jednego - Kalasa, który jest nie do ruszenia.

Przypomnę tylko, że jej poprzedniczka też rozłożyła dział handlowy i to był początek jej końca.
amateur
Czytelnik
Czytelnik

Handlowców ma więcej; na Niemcy z Budwaru 2szt. i na Czechy z Rąbienia też 2szt. , tylko, ze wszyscy siedzą w biurze. No chyba, że zrobia byka w zamówieniu i Tatiana kaze im jeździć po Czechach i nietrafione szyby opychać hehe.
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

Skończcie już zaśmiecać forum tematem abm. Każdy wie jakie są przeciętnie wasze produkty, a jak zamierzacie pogadać sobie w swoim gronie o swoich znajomych to na piwo do pubu .
I to by było na tyle.
Michnik
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Michnik »

komarko, coś Cię gryzie :?:

wolisz kolejny temat "profil X czy Y" :?:

zasada jest prosta - NIE INTERESUJE CIE, NIE CZYTAJ :!:

chyba że masz moda albo kumpla moda to możesz skasować/zablokować temat :D

ja lubię poczytać o Firmach idących w dobrym kierunku => to miód na me serce :mrgreen:
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Michnik pisze:komarko, coś Cię gryzie :?:

wolisz kolejny temat "profil X czy Y" :?:

zasada jest prosta - NIE INTERESUJE CIE, NIE CZYTAJ :!:

chyba że masz moda albo kumpla moda to możesz skasować/zablokować temat :D

ja lubię poczytać o Firmach idących w dobrym kierunku => to miód na me serce :mrgreen:
Dokładnie
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Dla wszystkich niedowiarków - dzienne zapotrzebowanie na szkło ABM-u to na tę chwilę 1200 sztuk szyb zespolonych. Mają zajęte dopiero 60% mocy produkcyjnych.

Gonią OKNA Rąbień i to po wyższych cenach sprzedaży :!: :!: :!:

Tak się robi biznes - aj waj

Pozdrawiam :P
Dealer2007
Małomówny
Małomówny

Post autor: Dealer2007 »

Zanim abm dogoni Rąbień, to czeka ich długa droga.
Nie zapominaj kolego ze po drodze mają Dobroplast, Drutex, Vetrex Oknoplast K, Dako,....
Twój optymizm jest chyba troche przesadny, przecież jeszcze m-c wstecz mieli poważny problem na czym będą produkować bo sytuacja z Veką delikatnie mówiąc wisiała na "włosku"
A kolega komarko miał trochę racji dając wam do zrozumienia że twożycie "towarzystwo wzajemnej adoracji"
Spahis
Rozgadany
Rozgadany

Właśnie dzisiaj dowiedziałem się dlaczego Rąbnięci zmienili profil z gealana na aluplasta.

TO GEALAN ZERWAł UMOWE Z RABNIETYMI a powodem była FATALNA jakość okien na gealanie spowodowana WZMOCNIENIAMI 1 mm :!: :!: :!: montowanymi przez rąbniętych w skrzydła :!: :!: :!:

W siedzibie gealana w Rzgowie mają kilka okienek rąbniętych - można sobie zobaczyć

Na Czechach i Słowacji hula wiatr do dzisiaj przez okna rąbniętych :roll:

Powodzenia w zakupach u rąbniętych - walili na gealanie to będą walić i na aluplaście. Znowu sobie profil popsuje opinię.

:twisted:
mix
Małomówny
Małomówny

Zastanawia mnie fakt ,że skoro "to gealan zerwał umowę z rą....niem to skad był skandal gealana na słowacji - odnośnie ich jakości-??? czyżby gealan podupadł?????????Myślę ,że dobrze chłopaki z r.....a uczynili.
a PAN SZANOWNY KNMTG widzę ,że chyba jest albo bezrobotny albo w firmie E........or już naprawdę nudą wieje.
Spahis
Rozgadany
Rozgadany

...ciekawe, że nikt kto robi na gealanie nie miał i nie ma problemów z jakością profilu. Taaa ...ty mix tak się nie wybielaj bo i tak wszyscy wiedzą, że należysz do klubu rąbniętych.
mix
Małomówny
Małomówny

??????????? po czym wnosisz????????????
Dealer2007
Małomówny
Małomówny

Post autor: Dealer2007 »

Popieram Spahis-a. Znam 2 sprzedajacych okna, z Okna R. na Slowacji- oni juz nawet nie krzycza- oni płaczaą. Ale tez najwieksze pretensje mają sami do siebie, że poszli na cenę. A teraz zdali sobie sprawę, że cudów nie ma i cena musi z czegoś wynikać. Mądry Słowak po szkodzie.....
Ale lepiej pózno niż wcale. Pozdrawiam.
Scotch&Soda
Małomówny
Małomówny

Post autor: Scotch&Soda »

Panowie, dość już tej taniochy w ABM IDZIE NOWE!!!
Alleluja i do przodu
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Bardzo się cieszę, że post na temat ABM przynosi tyle emocji :P

Wiadomość dla wszystkich zainteresowanych - ABM dostaje od dzisiaj pierwsze transporty szyb z najwyższej jakości amerykańskiego szkła niskoemisyjnego. Najwyższa transparencja przy 1,0 oraz zero - powtarzam zero wad a to się równa zero reklamacji i zero KOSZTóW
Jeszcze więcej zarobimy wszyscy razem :oops:

8 dniowe terminy realizacji + 100% wiarygodność dostaw + rynkowa cena = najlepszy partner w biznesie :!: :!: :!:

Pozdrowienia dla wszystkich - nawet dla Ciebie "MIX"
Scotch&Soda
Małomówny
Małomówny

Pozdrowienia dla wszystkich, którzy czują temat okienny.
KNMTG masz rację.
Pozdro. :!:
Alleluja i do przodu
Scotch&Soda
Małomówny
Małomówny

Ludzie, ludzie tworzą ABM.
Pozdro dla brygady ABM.
Alleluja i do przodu
Scotch&Soda
Małomówny
Małomówny

Jeszcze słowo na niedzielę.
Szanowni dealerzy nie chce mi sie wierzyć że kupując okno O34 za 320zł nie macie świadomości co w nim może być za te pieniądze? Przecież podczas rozładunku to okno jest w stanie unieść wasz 5-letni syn. Czy nie macie wyrzutów sumienia, że taki towar sprzedajecie dalej babci emerytce która na zestaw balkonowy odkładała 15 lat? Wciskając kit, że wasze okna są bezołowiowe, super zdrowe, macie troche racji, ponieważ te okna nie zawierają żadnego "metalu" :!: A co z aprobatami technicznymi i certyfikatami, które wiszą na ścianach w waszych punktach? PARODIA :!:
Problem polega na tym, że nie potraficie sprzedać dobrego jakościowo, ale droższego towaru. Jest na to rozwiązanie :!: Trzeba się przebranżowić i budkę z oknami zamienić na budkę z lodami, mówie wam na gałce lodów będziecie mieli większe przebicie :!: Sam tak zrobiłem to wiem. Możecie również zostać w branży i dalej oszukiwać siebie i innych, oraz wspierać firmy typu "GóWNOPLAST". Wybór należy do was, to wolny kraj. Musicie mieć jednak świadomość że już niedługo towar słabej jakości przestanie sie sprzedawać :!: Mam proźbe: Nie narzekajcie już więcej na chińczyków, bo sami sprzedajecie takie samo gówno - tylko że polskie.
Pozdrawiam wszystkich okniarzy, którzy wiedzą jak drogo sprzedać okna.
Alleluja i do przodu
Michnik
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Michnik »

Scotch&Soda 100% racji :!:

Niestety większość z tych ludzi nie zasługuje na miano sprzedawcy... Chyba że takich z piosenki Myslovitz "sprzedawcy marzeń" ;)

Najświętsza, gównowarta zasada CCC miesza im w głowach a oni przenoszą ten kał na klientów...

Sztuka to sprzedać produkt a nie cenę :!:

Ale to już tylko dla wybranych, takich co nie klękają przed podwyżkami tylko sprzedają produkty...

Reszcie w końcu zostanie tylko budka z lodami bo branża da im Kopa v ass ;)
Wiesio
Małomówny
Małomówny

Viva Viva ABM !!! J. witamy w gronie miłośników ABM !!! Szkło amerykańskie ? Jedyni ? Tak trzymać i do przodu !!! Alleluja
Wiesio
Małomówny
Małomówny

Zapomniałem się zapytać czy Ty J. robisz jeszcze w E. czy już w P...G... a może w W....ie
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Wiesio pisze:Zapomniałem się zapytać czy Ty J. robisz jeszcze w E. czy już w P...G... a może w W....ie
...dziękuję za pamięć - robi się tam gdzie się robiło. A co u ciebie ? Jak tam się kręci ?
Scotch&Soda
Małomówny
Małomówny

Jeśli chodzi o Wiesia to we łbie mu się kręci :!: Ale i tak trzeba się cieszyć że Wiesio żyje!
POZDRO :!:
Alleluja i do przodu
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Scotch&Soda pisze:Jeśli chodzi o Wiesia to we łbie mu się kręci :!: Ale i tak trzeba się cieszyć że Wiesio żyje!
POZDRO :!:

... jak ten tekst przeczytałem to się ze śmiechu zlałem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Scotch&Soda
Małomówny
Małomówny

No ja też mam mokre majty!
Alleluja i do przodu
Scotch&Soda
Małomówny
Małomówny

Wiesio smaruj d.... wazeliną, wszyscy cie kochamy :!:
Pozdro :twisted:
Alleluja i do przodu
amateur
Czytelnik
Czytelnik

[quote="KNMTG"ABM dostaje od dzisiaj pierwsze transporty szyb z najwyższej jakości amerykańskiego szkła niskoemisyjnego. [/quote]

Możesz rozwinąć o co chodzi z tym "amerykańskim szkłem" importują szyby z ameryki? moze piasek na szkło z ameryki i jeszcze jedno z północnej, środkowej czy południowej?
Scotch&Soda
Małomówny
Małomówny

Z PółNOCNEJ POZDRAWIAM. A ty amatour baw się siurkiem nadal :!:
Alleluja i do przodu
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

amateur pisze:[quote="KNMTG"ABM dostaje od dzisiaj pierwsze transporty szyb z najwyższej jakości amerykańskiego szkła niskoemisyjnego.
Możesz rozwinąć o co chodzi z tym "amerykańskim szkłem" importują szyby z ameryki? moze piasek na szkło z ameryki i jeszcze jedno z północnej, środkowej czy południowej?[/quote]

To szkło niestety, ale jest limitowane kampaniami w hucie dlatego nie ma go szeroko w sprzedaży u nas w kraju i w większości jest exportowane do krajów starej UE.
Różnica jest tak, że jest ono najjaśniejsze ze wszystkich szkieł na rynku - ma najlepszą tzw transparencję. Nawet najwięksi tej szklanej perełki nie mają u nas w kraju.
Firmy, które mają je w swoich oknach to np. ABM, JEZIERSKI, OKNOPLAST Kraków, łódzki IZOPLAST, LANKO, BOMI z Radomska, PAGEN, ALSECCO. Jest ono w Niemczech i we Francji bardzo dobrze postrzegane przez architektów.
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

...francuskie i angielskie szyby są zielonkawe - amerykańskie są high light.
Zresztą francuskie to najlepsze są kobiety a angielskie to tylko whisky.

amateur - zesrałeś się przy mnie kiedyś ale wybaczam Ci. Jak zauważyłeś jestem fair
:roll:
Scotch&Soda
Małomówny
Małomówny

OK Ale flachy z tego nie zrobi :cry:
Alleluja i do przodu
Scotch&Soda
Małomówny
Małomówny

Teraz dobrze się sprzedają pomidory. Dobre bicie jest :!: Pozdro dla tych co sprzedają drogo.
Alleluja i do przodu
Scotch&Soda
Małomówny
Małomówny

KNMTG lubi mnie :wink:
Alleluja i do przodu
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Panowie - szykuje się przez najbliższe lata taaaki boom w budowlance, że kaaażdy zarobi niezłą kasę.
A mistrzostwa napędzą koniunkturę podwójnie - aluminium, fasady, szkło, pvc, cement, beton, rusztowania, dźwigi, koparki, spychacze, walce etc. tylko z BOBEM BUDOWNICZYM może być problem.

Lekką ręką można prorokować, że potrzeba 300 hoteli w tym pięknym kraju mlekiem i miodem płynącym.

>>>alleluja i do przodu<<<
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Zwracam wszystkim uwagę, że ABM i jeszcze kilkadziesiąt firm w Polsce ma zagwarantowane dostawy szkła na cały rok.
Także jest to producent o wysokim bezpieczeństwie partnerskiej współpracy dla DEALERóW.

Dealerzy ABM będą sprzedawać okna a inni będą czekać po 2-3 miesiące na okna :roll:
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Nie będę ukrywał, że DEALER o wysokich notowaniach na rynku powinien wymusić na producencie okien tzw aneksem do umowy terminowe gwarancje dostaw okien w tym roku bo może być źle - a jak nie dostarczy to kary umowne 500 zeta dziennie :roll:

>>>alleluja i do przodu<<<
Szerszel
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: Szerszel »

Zwracam wszystkim uwagę, że ABM i jeszcze kilkadziesiąt firm w Polsce ma zagwarantowane dostawy szkła na cały rok.

Co im po szkle jak zabraknie stali ?
Jeżeli chodzi o ABM to widziałem ich okna - tandeta jak przed laty.
Więc skończ Waść tą błazenadę i wstydu oszczędź.
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Szerszel pisze:Zwracam wszystkim uwagę, że ABM i jeszcze kilkadziesiąt firm w Polsce ma zagwarantowane dostawy szkła na cały rok.

Co im po szkle jak zabraknie stali ?
Jeżeli chodzi o ABM to widziałem ich okna - tandeta jak przed laty.
Więc skończ Waść tą błazenadę i wstydu oszczędź.
...kłamiesz - zapraszam na halę w Pabianicach. Drzwi otwarte :P
Peter S.
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

Post autor: Peter S. »

Jestem ze slowacji, przepraszam za chyby v pisaniu.
Odbieram okna od firmy ABM uz dlugo no neviem jesli bende mog te kvalite zaplacic po podvysce, takze neviem cy tym firma sobie neposkodzi a nebedzie sprzedavac mieniej okien a po vyssych cenach. Co na to sprzedavcy v polsce?
Wiesio
Małomówny
Małomówny

Mniemam , że KNMTG troszeczke wychodzisz przed szereg. Do zakładu w Pabianicach zapraszać może Maciek lub Jego pracownicy , ale Ty ? Nie jesteś dostawcą " amyrykańskiego szkła " do ABM ani osobą wtajemniczoną w arkana funkcjonowania tej firmy.
amateur
Czytelnik
Czytelnik

Szyby to może i będą mieli ale co z tego jak bedzie problem z okuciami, profilem wszyscy dostawcy pachaja towar na wschód i to juz nie tirami a pociągami.
I powtórze dopóki ABM nie zacznie się liczyć z pracownikami to robiąc najlepsze okna na rynku daleko nie zajedzie. Bo nie wiem czy wam by sie chciało pracować na produkcji przez 12 godzin dziennie, robiąc na akord, starasz sie zapierdzielasz przed świetami a tu przychodzi dyrektor produkcyjny i stwierdza, ze nie wyrobiliscie plany produkcyjnego który sobie założył i odejmuje wam z pensji 3 stówki. Niestety w wiekszości zakładów przyjęta jest zasada, ze lepiej ukarać pracownika niz go nagrodzić.
dobrzepoinformowany
Czytelnik
Czytelnik

amateur pisze:Szyby to może i będą mieli ale co z tego jak bedzie problem z okuciami, profilem wszyscy dostawcy pachaja towar na wschód i to juz nie tirami a pociągami.
I powtórze dopóki ABM nie zacznie się liczyć z pracownikami to robiąc najlepsze okna na rynku daleko nie zajedzie. Bo nie wiem czy wam by sie chciało pracować na produkcji przez 12 godzin dziennie, robiąc na akord, starasz sie zapierdzielasz przed świetami a tu przychodzi dyrektor produkcyjny i stwierdza, ze nie wyrobiliscie plany produkcyjnego który sobie założył i odejmuje wam z pensji 3 stówki. Niestety w wiekszości zakładów przyjęta jest zasada, ze lepiej ukarać pracownika niz go nagrodzić.
... a to ciekawe. Myślałem, że tylko handlowcom nie wypłacali prowizji ?
Słyszalem, że kto odchodził, lub kogo oni zwolnili tym nie wypłacali należnej prowizji.
Widzę, że zasada dotyczy wszystkich pracowników, przynajmniej jest w tym jakaś konsekwencja.
Ponoć to tradycja w ABM ? Ciekawe jak jest w innych firmach to przyjęte ?

... a Wy jak wypłacacie swoim handlowcom należne prowizje ?
Ja mam wszystkich handlowców na dzialalności, zasady są przejrzyste i nie mam z nim żadnych problemów.
ODPOWIEDZ