wojna ????

okna174
Czytelnik
Czytelnik

wojna ????

Post autor: okna174 »

Po przejęciu Rąbienia przez Aluplasta ,
handlowcy z Gealana biorą się do roboty.

Ceny szaleją.

Ciekawe co z tego wyniknie , kto teraz będzie produkował na Gealanie.

Jakie jest Wasze zdanie w tym temacie.

????

GTMNK

oknoAD

michalek
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: michalek »

eko okna rozwijają cały czas produkcję. stawiam na tą firmę ze względu na bardzo dynamiczny wzrost produkcji (nie wiem czy już nie jest największym odbiorcą dla gealana)
pozdrawiam
maggregor
Fachowiec
Fachowiec

Post autor: maggregor »

Faktycznie bardzo ciekawa sytuacja podobno wszystko drożeje
a tak niskich cen jekie ostatnio oferują eko okna jeszcze nie bylo
dobroplast wymięka .

pozdrawiam MAGGREGOR
Spahis
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: Spahis »

Gealan daje bardzo dobre ceny klientom pracującym na aluplaście. Na pewno niżej niż dla nich ma aluplast.
Profil 5 komorowy na jakim Rąbień się rozwinął czyli 5 zrobiona z 3 = 62mm był po 3,35 euro/1mb w Oknach tuż przed odejściem do aluplasta. Rozumiem, że aluplast dał trochę niżej :roll: dla Rąbienia.

Noooo...na takich cenach to i 310 da się wykręcić za O34 z małym zyskiem.
ok24
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: ok24 »

super !!!!!! sprzedawałem okna z rąbienia i aluplasta z innej firmy. Po przejściu rąbienia z gealana na aluplasta dostałem nową ofertę dużo tańszą, ponieważ znam firmę wybór jest prosty podobny standard cena ok 10% niższa.Nic by w tym nie było dziwnego gdyby nie ostatni fax firma która zaopatrywała mnie w aluplasta przysyła informację że przechodzi (ma zamiar) zmienić dostawcę na gealana przysyła propozycję nowych cen (niższych niż w rąbieniu gdy produkował na gealanie). Można się w tym pogubić ale efekt jest taki że mam tę samą ofertę z tych samych firm tylka dużo taniej taka wojna to nie wojna :lol:
Spahis
Rozgadany
Rozgadany

ok24 pisze:super !!!!!! sprzedawałem okna z rąbienia i aluplasta z innej firmy. Po przejściu rąbienia z gealana na aluplasta dostałem nową ofertę dużo tańszą, ponieważ znam firmę wybór jest prosty podobny standard cena ok 10% niższa.Nic by w tym nie było dziwnego gdyby nie ostatni fax firma która zaopatrywała mnie w aluplasta przysyła informację że przechodzi (ma zamiar) zmienić dostawcę na gealana przysyła propozycję nowych cen (niższych niż w rąbieniu gdy produkował na gealanie). Można się w tym pogubić ale efekt jest taki że mam tę samą ofertę z tych samych firm tylka dużo taniej taka wojna to nie wojna :lol:
...wszyscy Cię oszukują - taki Twój los :roll:

Spahis
Rozgadany
Rozgadany

...po 300 złotych za O 34 na 4k Decco to nie problem - 320 na 6k Decco też nie problem. Dziwię się, że kupujesz tak drogo. Słowo TANIO to TANIO.
lekomin
Fachowiec
Fachowiec
Kontakt:

Post autor: lekomin »

Można tylko przyklasnąć :) Czyli ścigają się do grobu Eko, Dobro i Rąbień.. Przy okazji Gealan i Aluplast.. Ciekawe w którym momencie zaczną komuś dopłacać, żeby brał od nich okna.. Czyli okna z ujemną ceną.. proszę się nie śmiać, w Japonii swego czasu był ujemny kredyt.. tzn. dzisiaj dostawało się z banku 100 jenów, a trzeba było oddać za rok 99 :)

p.s. 3,35 za set to szok!
ok24
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: ok24 »

spahis to nie chodzi o zakup najtańszego okna np. chińczyka za 300 zł . Celem moiej wypowiedzi był fakt wojny cenowej profilowców która spowodowała zamianę systemów u moich dostawców efektem tego jest obniżka cen u obu.
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: KNMTG »

lekomin pisze:Można tylko przyklasnąć :) Czyli ścigają się do grobu Eko, Dobro i Rąbień.. Przy okazji Gealan i Aluplast.. Ciekawe w którym momencie zaczną komuś dopłacać, żeby brał od nich okna.. Czyli okna z ujemną ceną.. proszę się nie śmiać, w Japonii swego czasu był ujemny kredyt.. tzn. dzisiaj dostawało się z banku 100 jenów, a trzeba było oddać za rok 99 :)

p.s. 3,35 za set to szok!
...ciekawe czy schuco obniży Ci cenę z tej okazji. Bo jak widzisz w pvc jest sporo "luftu". Tylko nie tłumacz się, że marka, koszta tralalala... :roll:

Pozdro
jawaryn :)
lekomin
Fachowiec
Fachowiec
Kontakt:

Post autor: lekomin »

KNMTG:
żartujesz prawda? :) Nie mogę podać cen, jakie płacę w Schuco, ale powiedzmy że są to wielokrotności 3,35 :) Powiedzmy, że cena za set Cavy oscyluje w granicach od 5 do 10 euro ;) Schuco jest twardym negocjatorem.

Wiesz jak jest, mamy taką a nie inną strategię i musimy za nią płacić, np. dużo wyższymi kosztami materiałowymi. Trudno byłoby robić to co chcemy na Gealanie albo Aluplaście... Zresztą, pytanie kiedy profilowcy pójdą po rozum do głowy. Warto sobie w Creditreform zamówić bilans i rachunek zysków i strat Veki.. obroty bardzo stabilne (nie wiem jak 2006 r., jeszcze nie mam danych) a zyskowność leci na łeb na szyję.
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: KNMTG »

lekomin pisze:KNMTG:
żartujesz prawda? :) Nie mogę podać cen, jakie płacę w Schuco, ale powiedzmy że są to wielokrotności 3,35 :) Powiedzmy, że cena za set Cavy oscyluje w granicach od 5 do 10 euro ;) Schuco jest twardym negocjatorem.

Wiesz jak jest, mamy taką a nie inną strategię i musimy za nią płacić, np. dużo wyższymi kosztami materiałowymi. Trudno byłoby robić to co chcemy na Gealanie albo Aluplaście... Zresztą, pytanie kiedy profilowcy pójdą po rozum do głowy. Warto sobie w Creditreform zamówić bilans i rachunek zysków i strat Veki.. obroty bardzo stabilne (nie wiem jak 2006 r., jeszcze nie mam danych) a zyskowność leci na łeb na szyję.
...spróbuję Ci znaleźć jakąś cyfrę 8)
jawaryn :)
ODPOWIEDZ