wojna ????
wojna ????
Po przejęciu Rąbienia przez Aluplasta ,
handlowcy z Gealana biorą się do roboty.
Ceny szaleją.
Ciekawe co z tego wyniknie , kto teraz będzie produkował na Gealanie.
Jakie jest Wasze zdanie w tym temacie.
????
GTMNK
handlowcy z Gealana biorą się do roboty.
Ceny szaleją.
Ciekawe co z tego wyniknie , kto teraz będzie produkował na Gealanie.
Jakie jest Wasze zdanie w tym temacie.
????
GTMNK
Gealan daje bardzo dobre ceny klientom pracującym na aluplaście. Na pewno niżej niż dla nich ma aluplast.
Profil 5 komorowy na jakim Rąbień się rozwinął czyli 5 zrobiona z 3 = 62mm był po 3,35 euro/1mb w Oknach tuż przed odejściem do aluplasta. Rozumiem, że aluplast dał trochę niżej
dla Rąbienia.
Noooo...na takich cenach to i 310 da się wykręcić za O34 z małym zyskiem.
Profil 5 komorowy na jakim Rąbień się rozwinął czyli 5 zrobiona z 3 = 62mm był po 3,35 euro/1mb w Oknach tuż przed odejściem do aluplasta. Rozumiem, że aluplast dał trochę niżej
Noooo...na takich cenach to i 310 da się wykręcić za O34 z małym zyskiem.
super !!!!!! sprzedawałem okna z rąbienia i aluplasta z innej firmy. Po przejściu rąbienia z gealana na aluplasta dostałem nową ofertę dużo tańszą, ponieważ znam firmę wybór jest prosty podobny standard cena ok 10% niższa.Nic by w tym nie było dziwnego gdyby nie ostatni fax firma która zaopatrywała mnie w aluplasta przysyła informację że przechodzi (ma zamiar) zmienić dostawcę na gealana przysyła propozycję nowych cen (niższych niż w rąbieniu gdy produkował na gealanie). Można się w tym pogubić ale efekt jest taki że mam tę samą ofertę z tych samych firm tylka dużo taniej taka wojna to nie wojna 
...wszyscy Cię oszukują - taki Twój losok24 pisze:super !!!!!! sprzedawałem okna z rąbienia i aluplasta z innej firmy. Po przejściu rąbienia z gealana na aluplasta dostałem nową ofertę dużo tańszą, ponieważ znam firmę wybór jest prosty podobny standard cena ok 10% niższa.Nic by w tym nie było dziwnego gdyby nie ostatni fax firma która zaopatrywała mnie w aluplasta przysyła informację że przechodzi (ma zamiar) zmienić dostawcę na gealana przysyła propozycję nowych cen (niższych niż w rąbieniu gdy produkował na gealanie). Można się w tym pogubić ale efekt jest taki że mam tę samą ofertę z tych samych firm tylka dużo taniej taka wojna to nie wojna
-
lekomin
- Fachowiec

- Kontakt:
Można tylko przyklasnąć
Czyli ścigają się do grobu Eko, Dobro i Rąbień.. Przy okazji Gealan i Aluplast.. Ciekawe w którym momencie zaczną komuś dopłacać, żeby brał od nich okna.. Czyli okna z ujemną ceną.. proszę się nie śmiać, w Japonii swego czasu był ujemny kredyt.. tzn. dzisiaj dostawało się z banku 100 jenów, a trzeba było oddać za rok 99
p.s. 3,35 za set to szok!
...ciekawe czy schuco obniży Ci cenę z tej okazji. Bo jak widzisz w pvc jest sporo "luftu". Tylko nie tłumacz się, że marka, koszta tralalala...lekomin pisze:Można tylko przyklasnąćCzyli ścigają się do grobu Eko, Dobro i Rąbień.. Przy okazji Gealan i Aluplast.. Ciekawe w którym momencie zaczną komuś dopłacać, żeby brał od nich okna.. Czyli okna z ujemną ceną.. proszę się nie śmiać, w Japonii swego czasu był ujemny kredyt.. tzn. dzisiaj dostawało się z banku 100 jenów, a trzeba było oddać za rok 99
![]()
Pozdro
jawaryn 
-
lekomin
- Fachowiec

- Kontakt:
KNMTG:
żartujesz prawda?
Nie mogę podać cen, jakie płacę w Schuco, ale powiedzmy że są to wielokrotności 3,35
Powiedzmy, że cena za set Cavy oscyluje w granicach od 5 do 10 euro
Schuco jest twardym negocjatorem.
Wiesz jak jest, mamy taką a nie inną strategię i musimy za nią płacić, np. dużo wyższymi kosztami materiałowymi. Trudno byłoby robić to co chcemy na Gealanie albo Aluplaście... Zresztą, pytanie kiedy profilowcy pójdą po rozum do głowy. Warto sobie w Creditreform zamówić bilans i rachunek zysków i strat Veki.. obroty bardzo stabilne (nie wiem jak 2006 r., jeszcze nie mam danych) a zyskowność leci na łeb na szyję.
żartujesz prawda?
Wiesz jak jest, mamy taką a nie inną strategię i musimy za nią płacić, np. dużo wyższymi kosztami materiałowymi. Trudno byłoby robić to co chcemy na Gealanie albo Aluplaście... Zresztą, pytanie kiedy profilowcy pójdą po rozum do głowy. Warto sobie w Creditreform zamówić bilans i rachunek zysków i strat Veki.. obroty bardzo stabilne (nie wiem jak 2006 r., jeszcze nie mam danych) a zyskowność leci na łeb na szyję.
...spróbuję Ci znaleźć jakąś cyfręlekomin pisze:KNMTG:
żartujesz prawda?Nie mogę podać cen, jakie płacę w Schuco, ale powiedzmy że są to wielokrotności 3,35
Powiedzmy, że cena za set Cavy oscyluje w granicach od 5 do 10 euro
Schuco jest twardym negocjatorem.
jawaryn