ms okna(drewno <sosna)
-
piotrgrodzisk
- Czytelnik

ms okna(drewno <sosna)
Zastanawiam sie nad drewnianymi(sosna) oknami tej firmy. czy warto sie skusić czy pomysleć o innym producencie.
-
złotarączka
- Czytelnik

-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
No tak, kiedy zaczynalem prace w branzy to MS byl jzu widoczny i jak dobrze pamietam robil na vece. I chyba jako jeden z pierwszych wprowadzil veke topline. A potem marketingowe "okna tytanowe" (mialem klienta ktory to potraktowal doslownie i byl bardzo zawiedzony - mialem okazje je wyrzucac). Ale drewno? Czekam na wiarygodne informacje.
Możesz podać konkrety? Bardzo interesujący przypadek... Czyżby klient po rozczarowaniu, że okna nie są z tytanu kazał je wymienić na "zwykłe PCW"mialem klienta ktory to potraktowal doslownie i byl bardzo zawiedzony - mialem okazje je wyrzucac
Ja tobie podałem naoczny fakt. Jak szukasz szczegółowych inforamacji to MS ma pewnie dział PR.Czekam na wiarygodne informacje.
dokładnie. czepiasz sie nie wiadomo czego. proszę MS dział drewna tel. (+4859) 84 19 601, 607, 612, 618, 619. do wyboru do koloru. dodatkowo jak cie szkoda pieniążków na telefon 0 801 608 608. wszystkie numery nie zostały zaczerpnięte z raportu o likwidacji WSI tylko ze strony internetowej firmy. a więc informacja konkretna i pierwszej ręki, a o wynikach możesz się pochwalić na forum bo sam nie wiem kiedy dokładnie zaczęli produkować na drewnie.
pozdrawiam
pozdrawiam
-
lekomin
- Fachowiec

- Kontakt:
-
lekomin
- Fachowiec

- Kontakt:
Ja jestem bardzo delikatny
Chodzi mi o podstawowy powód opóźnień w jednej z podanych przez was firm [podejrzewam, że w drugiej może być ta sama przyczyna]. I nie jest to jakiś magiczny poziom eksportu..
Mniejsza z tym. Z tego co wiem, Urzędowski i MS robią bardzo dobre okna drewniane, ze wskazaniem na tego pierwszego jako lidera rynku [technologicznie].
Mniejsza z tym. Z tego co wiem, Urzędowski i MS robią bardzo dobre okna drewniane, ze wskazaniem na tego pierwszego jako lidera rynku [technologicznie].
-
lekomin
- Fachowiec

- Kontakt:
Nie napisałem nigdzie, że są to problemy finansowe. Wiem, że w obydwu firmach są straszne problemy z terminami, a wiem bo sam na tym korzystam.. W stosunku do jednej z tych firm WIEM z czego wynikają problemy, w drugim przypadku symptomy są podobne, ale przyczyny mogę się tylko domyślać.
Co do eksportu, oczywiście masz rację, że nie znam poziomu sprzedaży eksportowej. W przypadku jednej z tych firm WIEM, że nie jest jakiś kolosalny [i to akurat w moich oczach jest zaletą a nie wadą..].
Już bardziej łopatologicznie się nie dało.
p.s. nie wiem skąd wziąłeś, że tylko jedna firma odnosi/ma odnosić sukcesy. Gdybyś poczytał trochę więcej moich wypowiedzi, zobaczyłbyś, że doceniam i chwalę wiele firm.
Co do eksportu, oczywiście masz rację, że nie znam poziomu sprzedaży eksportowej. W przypadku jednej z tych firm WIEM, że nie jest jakiś kolosalny [i to akurat w moich oczach jest zaletą a nie wadą..].
Już bardziej łopatologicznie się nie dało.
p.s. nie wiem skąd wziąłeś, że tylko jedna firma odnosi/ma odnosić sukcesy. Gdybyś poczytał trochę więcej moich wypowiedzi, zobaczyłbyś, że doceniam i chwalę wiele firm.
-
lekomin
- Fachowiec

- Kontakt:
Wlacze sie do tej dyskusji. Niestety tak "dennej" firmy jak MS okna z Drewna nie spotkalem. Pracuje w branzy juz x lat. U nichh zamowilem pare razy i niestety nie bylo dostawy ktora bylaby ok. W kazdej doslownie w kazdej byly bledy i nie dociagniecia. Jak chcesz okna wymieniac juz oa krotkim okresie czasu to prosze. Co do terminow. Nielicz nato ze jak dostaniesz termin 8 tyg. to dostaniesz te okna , do tych 8 dolicz kjeszcze trzy do czterech . Nie wiem czy warto, Nerwy , koszty rozmow telefonicznych itd. do tego niekompetentni parcownicy.
Odpusc sobie. Nie bede proponowal zadnej firmy, jest ich za duzo zeby mozna cos konkretnego powiedziec. Szukaj i pytaj sie na forum. Chociaz to forum jest jednostronne. malo widac zeby bylo cos przeciwko firmom. A te zachwalanie wychodza TYLKO od administratorow firm.
Odpusc sobie. Nie bede proponowal zadnej firmy, jest ich za duzo zeby mozna cos konkretnego powiedziec. Szukaj i pytaj sie na forum. Chociaz to forum jest jednostronne. malo widac zeby bylo cos przeciwko firmom. A te zachwalanie wychodza TYLKO od administratorow firm.
Zakład produkujący drewnianą stolarkę otworową wysokiej jakości to max 400 - 500 sztuk okien miesięcznie. Taki mój osąd wynika z 9 letniej obserwacji rynku i wydaje mi się, że główną przyczyną jest tzw nadzór właścicielski nad firmą.Morka pisze:Wlacze sie do tej dyskusji. Niestety tak "dennej" firmy jak MS okna z Drewna nie spotkalem. Pracuje w branzy juz x lat. U nichh zamowilem pare razy i niestety nie bylo dostawy ktora bylaby ok. W kazdej doslownie w kazdej byly bledy i nie dociagniecia. Jak chcesz okna wymieniac juz oa krotkim okresie czasu to prosze. Co do terminow. Nielicz nato ze jak dostaniesz termin 8 tyg. to dostaniesz te okna , do tych 8 dolicz kjeszcze trzy do czterech . Nie wiem czy warto, Nerwy , koszty rozmow telefonicznych itd. do tego niekompetentni parcownicy.
Właściciel danej firmy do takiej ilości produkcji jest w stanie zapanować nad tym całym galimatiasem.
W większych firmach jest już struktura pionowa - niby nadzór ale wszyscy wszystkich ściemniają. Kolejnym problemem w dużych firmach są koszta, które cały czas trzeba dusić czego efektem są śmiesznie niskie płace. Przy takich pensjach to się ludziom robić nie chce nie mówiąc już o jakości wyrobu.
Narra
jawaryn 
Morka - nie wiesz oczym mówisz. Chyba Ci się firmy pomyliły. Jestem dealerem firmy MS. Pod koniec 2006 roku był problem z terminami na drewno tak jak w większości firm, ale ta "denna" fabryka jak napisałeś pokryła koszty wszystkich dodatkowych rabatów dla klientów, oraz osobiście ich przeprosiła. Życzmy sobie, aby wszystkie firmy tak kiepsko działały.
POZDRAWIAM I ŻYCZĘ SZCZĘŚCIA
Prezes 80 - albo naprawde jestes tak naiwny , albo tak maly ze nie zdajesz sobie sprawy z tego co mowisz. Jestem w branzy od ... lat i naprawde NIC nie wyssalem sobie uz palca. Nawet wiecej jak trzeba i jest powod mozna pochwalic. !!! Np okna MS z Plastiku SUPER !!!!! tez zdazaja sie pomylki , ale to wszystko jest szybko i skutecznie zalatwiane. Dziwie sie panu sarna ze woogle nie reaguje na jakiekolwiek uwagi w strone drewna , takjakby woogle to nie istnialo ... ciekawe dlaczego ?
Firm ktore produkuja okna drewniane jest duzo , ta czy inna moze miec problemy ale trzeba je systematycznie zalatwiac i starac sie w nastepnych dostawach to likwidowac a tu....
Firm ktore produkuja okna drewniane jest duzo , ta czy inna moze miec problemy ale trzeba je systematycznie zalatwiac i starac sie w nastepnych dostawach to likwidowac a tu....
Już w drugim poście nie napisałeś od ilu to lat znawco jesteś w branży (nie wiem czy "x" i "..." to dużo czy mało), choć "WOOGLE" mnie to nie obchodzi. Jeśli jesteś tak dużym odbiorcą, to pewnie mieliśmy okazję spotykać się na balach dla najlepszych odbiorców (a może jesteś czy byłeś "za mały"?).
To wszystko nie jest ważne. Jeśli masz takie zdanie o firmie Pana Szymona Sarny (jeśli wywołujesz kogoś z nazwiska to rób to chociaż z wielkiej litery) to wielka szkoda, ale głównie dla Ciebie. Współpracowałem już z różnymi dostawcami i naprawdę MS może służyć za wzór. Ale i tak Cię pewnie nie przekonałem, zresztą nie bardzo mi na tym zależy. Życzę Ci (szczerze), byś znalazł lepszego dostawcę. Powodzenia.
To wszystko nie jest ważne. Jeśli masz takie zdanie o firmie Pana Szymona Sarny (jeśli wywołujesz kogoś z nazwiska to rób to chociaż z wielkiej litery) to wielka szkoda, ale głównie dla Ciebie. Współpracowałem już z różnymi dostawcami i naprawdę MS może służyć za wzór. Ale i tak Cię pewnie nie przekonałem, zresztą nie bardzo mi na tym zależy. Życzę Ci (szczerze), byś znalazł lepszego dostawcę. Powodzenia.
POZDRAWIAM I ŻYCZĘ SZCZĘŚCIA
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Widzę że panowie Prezes i Morka będą publicznie się policzkować?
Zawsze to wygląda ciekawie, chociaż mało profesjonalnie...
tym bardziej że temat postu jest inny: czy warto kupić sosnę z Ms?
Ja tego nie wiem, bo nie używałem sosny z Ms.
Ale ze swojej praktyki uważam że najlepszym drewnem na okna jest meranti.
A Ms? Zawsze pisze się i mówi o nich wiele dobrego, więc uważam że to dobry wybór. Chociaż sam wybrałbym inaczej.
Zawsze to wygląda ciekawie, chociaż mało profesjonalnie...
tym bardziej że temat postu jest inny: czy warto kupić sosnę z Ms?
Ja tego nie wiem, bo nie używałem sosny z Ms.
Ale ze swojej praktyki uważam że najlepszym drewnem na okna jest meranti.
A Ms? Zawsze pisze się i mówi o nich wiele dobrego, więc uważam że to dobry wybór. Chociaż sam wybrałbym inaczej.
Podaj mi jego namiary, bo mam do sprzedania wiśniowego oplafinlandia pisze:..."okna tytanowe" (mialem klienta ktory to potraktowal doslownie i byl bardzo zawiedzony - mialem okazje je wyrzucac). ...
piotrgrodzisk przede wszystkim proponuję ci zasięgnąć opinii użytkowników okien MS i obejrzeć wyrób w jakims biurze handlowym, a potem porównać go wnikliwie z dwoma na podobnym poziomie cen...