Vetrex vs Avante
-
chudy_szymon
- Czytelnik

Vetrex vs Avante
Witam ponownie.
Od mojego ostatniego postu odwiedziłem kolejnych kilka firm w Szczecinie.
Zmienił się mój ogląd sprawy (co nieco).
Tym razem pytanie i prośba o opinie na temat okien Vetrex i Avante. Klasa okien wydaje mi się porównywalna.
Męczą mnie już wizyty w firmach. Chyba za bardzo się tym wszystkim przejmuję. Chciałbym już podjąć decyzję. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł i może doradzić, będę wdzięczny.
Pozdrawiam
Od mojego ostatniego postu odwiedziłem kolejnych kilka firm w Szczecinie.
Zmienił się mój ogląd sprawy (co nieco).
Tym razem pytanie i prośba o opinie na temat okien Vetrex i Avante. Klasa okien wydaje mi się porównywalna.
Męczą mnie już wizyty w firmach. Chyba za bardzo się tym wszystkim przejmuję. Chciałbym już podjąć decyzję. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł i może doradzić, będę wdzięczny.
Pozdrawiam
to sa dwie filozofie budowania okien jak filigranowa blondynka z dużymi oczami i zaradna długowłosa czarnulka. Obie warte grzechu - obie jednak inne. Jestem przekonany ze wybierając którąkolwiek z firm będziesz zadowolony. Jeśli chcesz trochę więcej "bajerów" - czasami przydatnych weż avante.Jeśli chcesz solidny standard - okna vetreksu powinny ci wystarczyć
komarko1 ma 120% racji. jedynie co mogę dodać to to że avante jest droższe od vetrexu. ale jak napisał przedmówca lepiej wyposażone. jeżeli mieszkasz przy ruchliwej ulicy i masz więcej pieniążków do wydania - avante z szybą dźwiękochłonna, a jak nie chcesz przesadzić z wydatkiem weź vetrex ale profil 5cio komorowy.
pozdrawiam
pozdrawiam
Wiecie co ? Myślę że nasze forum nie służy bynajmniej do tego aby polecać lub doradzać potencjalnemu klientowi jakie okna ma wybrać. Skoro takie pytanie pada to wynika z tego że klient trafił na mało przekonującego handlowca lub należy do grona mocno niezdecydowanych. Nie wiem co wybrać, nie wiem czy jestem zadowolony, nie wiem czy zapłacę...
następne posty z pytaniem proponuję pozostawiać bez komentarza.
forum jest dla nas.
następne posty z pytaniem proponuję pozostawiać bez komentarza.
forum jest dla nas.
snow dog
nie masz racji snow dog. ta brańża się zaczyna coraz szybciej rozwijać i to patrząc zarówno na segment okien najtańszych - patrz na skok eko okien gdzie tanie okna są oferowane przy przy przyzwoitym poziomie obsługi i jest to rozwój i alternatywa wobec firmy z zambrowa - jak i rynek okien przeznaczonych dla klienta z grubszym portfelem - podoba mi się to co robi MS, Jezierski a już bardzo mi się podoba Avante. Tworzone są coraż bardziej przejrzyste i porządnie przygotowane strategie działania na rynku. tak więc nie jest może najlepiej ale jest coraz lepiej.
snow dog trochę optymizmu. masz wiele racji ale to rynek nie weryfikuje takich sprzedawców a jest to wynikiem tego, że taki "bubek" bierze:
a) okna najtańsze
b) sprzedaje je prawie bez marży.
no i się robi problem
ale za jakiś czas to się powinno zmienić. ludzie coraz więcej zarabiają i coraz więcej będą skłonni zapłacić za lepszy jakościowo produkt (myslę tutaj np o takich oknach jakie produkuje vetrex). tacy sprzedawcy zostaną wyeliminowani w sposób naturalny a ich miejsce zajmą dobrze przygotowani do sprzedaży fachowcy, tacy jak my
.
tak sobie marze przy piwku
pozdrawiam
a) okna najtańsze
b) sprzedaje je prawie bez marży.
no i się robi problem
ale za jakiś czas to się powinno zmienić. ludzie coraz więcej zarabiają i coraz więcej będą skłonni zapłacić za lepszy jakościowo produkt (myslę tutaj np o takich oknach jakie produkuje vetrex). tacy sprzedawcy zostaną wyeliminowani w sposób naturalny a ich miejsce zajmą dobrze przygotowani do sprzedaży fachowcy, tacy jak my
tak sobie marze przy piwku
pozdrawiam