Vetrex vs Avante

chudy_szymon
Czytelnik
Czytelnik

Vetrex vs Avante

Post autor: chudy_szymon »

Witam ponownie.

Od mojego ostatniego postu odwiedziłem kolejnych kilka firm w Szczecinie.
Zmienił się mój ogląd sprawy (co nieco).
Tym razem pytanie i prośba o opinie na temat okien Vetrex i Avante. Klasa okien wydaje mi się porównywalna.

Męczą mnie już wizyty w firmach. Chyba za bardzo się tym wszystkim przejmuję. Chciałbym już podjąć decyzję. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł i może doradzić, będę wdzięczny.

Pozdrawiam

oknoAD

komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: komarko1 »

to sa dwie filozofie budowania okien jak filigranowa blondynka z dużymi oczami i zaradna długowłosa czarnulka. Obie warte grzechu - obie jednak inne. Jestem przekonany ze wybierając którąkolwiek z firm będziesz zadowolony. Jeśli chcesz trochę więcej "bajerów" - czasami przydatnych weż avante.Jeśli chcesz solidny standard - okna vetreksu powinny ci wystarczyć
michalek
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: michalek »

komarko1 ma 120% racji. jedynie co mogę dodać to to że avante jest droższe od vetrexu. ale jak napisał przedmówca lepiej wyposażone. jeżeli mieszkasz przy ruchliwej ulicy i masz więcej pieniążków do wydania - avante z szybą dźwiękochłonna, a jak nie chcesz przesadzić z wydatkiem weź vetrex ale profil 5cio komorowy.
pozdrawiam
snow dog
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: snow dog »

Wiecie co ? Myślę że nasze forum nie służy bynajmniej do tego aby polecać lub doradzać potencjalnemu klientowi jakie okna ma wybrać. Skoro takie pytanie pada to wynika z tego że klient trafił na mało przekonującego handlowca lub należy do grona mocno niezdecydowanych. Nie wiem co wybrać, nie wiem czy jestem zadowolony, nie wiem czy zapłacę...

następne posty z pytaniem proponuję pozostawiać bez komentarza.
forum jest dla nas.
snow dog
maggregor
Fachowiec
Fachowiec

Post autor: maggregor »

Moim zdaniem te wszystkie zapytania klientów akurat tu to pic na wodę
fotomontaż i zwykła naiwna kryptoreklama prowadzona przez avante
tak jak przesyłanie naiwnych reklam na skrzyki mailowe nie jest to zakazane ale wk....ce w kółko to samo zwykła podpucha .

pozdrawiam MAGGREGOR
snow dog
Czytelnik
Czytelnik

aha !
Komarko, profesjonalista raczej nie używa słowa "bajerów" .
No chyba że nie jesteś profesjonalny, w takim razie przepraszam.
snow dog

michalek
Profesjonalista
Profesjonalista

w zasadzie masz rację ale takie zapytania pobudzają stałych forumowiczów do dyskusji na temat poruszony przez pytających. ale musisz też zrozumieć pytającego, który faktycznie mógł trafić na jakiegoś cienkiego bolka, który mu zrobił galimatias w głowie i sam nie wie co wybrać. ja się polecam ...
maggregor
Fachowiec
Fachowiec

TAK JEST TO FORUM TYLKO DLA ORŁÓW !!
snow dog
Czytelnik
Czytelnik

Myślę Maggregor że nie jest to żadna podpucha. Spójrz na inne tego rodzju forum, których nie brakuje. Wszędzie to samo. Dlaczego ? Dlatego że wymagania klientów rosną, a nasza branża się nie rozwija. Chcesz dowodu ? Pierd...lisz takie same głupoty od wielu lat !
snow dog
michalek
Profesjonalista
Profesjonalista

nie masz racji snow dog. ta brańża się zaczyna coraz szybciej rozwijać i to patrząc zarówno na segment okien najtańszych - patrz na skok eko okien gdzie tanie okna są oferowane przy przy przyzwoitym poziomie obsługi i jest to rozwój i alternatywa wobec firmy z zambrowa - jak i rynek okien przeznaczonych dla klienta z grubszym portfelem - podoba mi się to co robi MS, Jezierski a już bardzo mi się podoba Avante. Tworzone są coraż bardziej przejrzyste i porządnie przygotowane strategie działania na rynku. tak więc nie jest może najlepiej ale jest coraz lepiej.
snow dog
Czytelnik
Czytelnik

Wiesz Michałek ala ja miałam na myśli rozwój sprzedawców nie produktów, producentów i ich strategi marketingowych. To co ja dostrzegam wokół siebie to totalne dno !
snow dog
michalek
Profesjonalista
Profesjonalista

snow dog trochę optymizmu. masz wiele racji ale to rynek nie weryfikuje takich sprzedawców a jest to wynikiem tego, że taki "bubek" bierze:
a) okna najtańsze
b) sprzedaje je prawie bez marży.
no i się robi problem
ale za jakiś czas to się powinno zmienić. ludzie coraz więcej zarabiają i coraz więcej będą skłonni zapłacić za lepszy jakościowo produkt (myslę tutaj np o takich oknach jakie produkuje vetrex). tacy sprzedawcy zostaną wyeliminowani w sposób naturalny a ich miejsce zajmą dobrze przygotowani do sprzedaży fachowcy, tacy jak my 8) .

tak sobie marze przy piwku
pozdrawiam
snow dog
Czytelnik
Czytelnik

Wiem, wiem ale jestem bardzo przekorną kobietą. Cóż wiek robi swoje. Pozdrawiam Cię (mam na imię Basia)
snow dog
maggregor
Fachowiec
Fachowiec

snow dog pomyśleć że jak ostatnio z tobą rozmawiałem to byłaś jeszcze facetem
co to się kurna wyrabia
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: komarko1 »

snow dog - bez względu czy jesteś kobietą czy meńszczyzną używanie wulgaryzmów na forum nie jest mile widziane - czytając maggregora - gratuluję udanej operacji ;)
michalek
Profesjonalista
Profesjonalista

snow dog pisze:Wiem, wiem ale jestem bardzo przekorną kobietą. Cóż wiek robi swoje. Pozdrawiam Cię (mam na imię Basia)
zapraszam Cię przekorna Basiu na kawkę jak będziesz kiedyś na śląsku. pozdrawiam!
ODPOWIEDZ