reklamacje okien PCV -kto ma doświadczenie jak skutecznie..

marzena
Czytelnik
Czytelnik

reklamacje okien PCV -kto ma doświadczenie jak skutecznie..

Post autor: marzena »

Kto ma doświadczenie jak skutecznie dochodzić roszczeń reklamacyjnych na linii dealer - producent.Trafiłam na wyjątkowo nierzetelnego producenta/ jak czytam ,że napisałam nierzetelny to mi się nóż otwiera!!!!/
Pewien producent przysłał mi okien za kwotę ok. 17.000/całość zapłacona/.Od 6 lat sprzedaję okna PCV -nigdy czegoś podobnego nie widziałam- "zapaprane" krzywe zgrzewy , poprzeczki i słupki za długie odstają od skrzydeł i ościeżnic , nie mówiąc o dziurach w okleinie.Reklamację zgłosiłam na początku grudnia i jest styczeń ......
Piszę to ku przestrodze i liczę ,że ktoś z Was może podpowie jak zakończyć szybko reklamację i nie mieć nic wspólnego z tym draniem i oszustem ,który celowo przeciaga sprawę bo wie ,że naciska na nas klient, który chce montażu zamówionych okien.Oczywiście sprawa jest u prawnika ale mnie ,co zrozumiałe zależy na czasie.
e-mail: [email protected] /
marzena

oknoAD

michalek
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: michalek »

faktycznie najskuteczniejszym sposobem jest skierowanie sprawy do sądu. nie stety postępowanie może się ślimaczyć ale jeżeli jesteś merytorycznie przekonana o słuszności reklamacji to sprawę powinnaś wygrać. wtedy producent poniesie wszystkie koszty łącznie ze zwrotem pieniążków za towar. możesz też po prostu codziennie gościa bombardować telefonami i faksami i też może to przynieść jakiś skutek
życzę powodzenia i pozdrawiam
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: KNMTG »

Jest coś takiego jak Ogólne Warunki Sprzedaży - dokument, który reguluje komunikację pomiędzy dostawcą a odbiorcą w B2B. Zasady opracowuje każdy pod swoim kątem. Dobrze jest jeśli jest on nadrukowany na rewersie faktury.

W Twoim przypadku - jeśli to co opisujesz jest prawdą - to wysłał bym informację do: ITB, ZWIAZKU POLSKIE OKNA ..., WOJEWóDZKI INSPEKTORAT BUDOWLANY (murowana kontrola + zakaz produkcji na dzień dobry), PODDOSTAWCY producenta: profil+okucie+szyby. FEDERACJA KONSUMENTóW. Gdy to zrobisz to wszystkie plagi spadną na plecy Twojego dostawcy - mam nadzieję, że byłego :roll:

Pozdrawiam
jawaryn :)
marzena
Czytelnik
Czytelnik

reklamacja cd.

Serdecznie dziekuję za wypowiedzi na temat moich kłopotów z producentem X,zwłaszcza że sprawa jest rozwojowa , ponieważ producent twierdzi ,że okna zostały zdewastowane przez nas w sposób celowy. To naprawdę ku przestrodze wszystkich dealerów - uważajcie z kim handlujecie!!!To było moje pierwsze zamówienie u tego producenta - szkoda ,że takie kosztowne.
Moja czujność w stosunku do producenta została uśpiona , ponieważ nie zdawałam sobie sprawy ,że są jeszcze takie firmy w Polsce i że mogą się miewać świetnie.
Czujność była uśpiona , ponieważ od roku handlujemy m.in. oknami avante- dziś wiem ,że to najlepsze okna jakie sprzedawałam od 6 lat.
Techika Okienna jest firmą ,która dba o jakość ,logistyka jest na najwyższym poziomie a kultura osobista i fachowość pracowników daje dealerowi poczucie ,że jest ważny on i jego klient. Dzięki temu dealer może skupić się na sprzedaży a nie na wizytach u prawnika.
Czekam na każdą nową informację w sprawach doświadczeń Państwa z reklamacjami.e-mail : [email protected]
marzena
pinockio
Czytelnik
Czytelnik

Reklamacje

Post autor: pinockio »

Niestety ale opisywany problem egzekwowania reklamacji nie jest sprawa jednostkowa. Jestem Firma dzialajaca poza granicami kraju i musze tu powiedziec ze moja doswiadczenia w tym temacie przyprawiaja mnie o bezsenne noce!. Jest duzo firm w Polsce gdzie wszystko dobrze dziala do momentu zgloszenia reklamacji. Reklamacje nie sa uznawane a uzasadnienia to juz istna parodia. Mam pare takich pism od roznych firm wiec jesli jest ktos zainteresowany chetnie wysle . Co do samych reklamacji to niestety z przykroscia stwierdzam ze jest wiele firm w polsce , w tym znane i uznane ktore swiadomie produkuja buble ! Nie interesuja tam nikogo wytyczne systemu, statyka czy normy , liczy sie przedewszystkim tani koszt wyprodukowania okien. W niektorych przypadkach rzeczoznawca zlapal sie za glowe ogladajac okna wyprodukowane w polsce. Niechcialbym tutaj uogulniac ze tak robia wszyscy ale niestety na polskim rynku jest wiele "czarnych owiec" w branzy okiennej. Czas najwyzszy by przesiac troche rynek poprzez kontrole przestrzegania zasad statyki i prawa budowlanego .
Jestem tego zdania ze powinna sie pojawic tutaj "czarna lista" firm ktore w podobny sposob pracuja.
Pozdrawiam wszystkich uczciwych producentow i kolegow !
PS. Jesli ktos jest zainteresowany zdjeciami "polskich okien" , chetnie przesle .
pinockio
michalek
Profesjonalista
Profesjonalista

chętnie poczytam
[email protected]
pozdrawiam

Bira
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: Bira »

Pani Marzeno coś ta wypowiedź trąci kryptoreklamą :lol:
michalek
Profesjonalista
Profesjonalista

Bira pisze:Pani Marzeno coś ta wypowiedź trąci kryptoreklamą :lol:
nawet jeżeli to zgodna z prawdą. to jest Firma przez duże F!
pozdrawiam
snow dog
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: snow dog »

Dość tego Bira !
jak zwykle tylko się czepiasz !
a ja wiem dlaczego !

sama się zdemaskuję, ale niech sie wszyscy dowiedzą !
Bira ma kompleksy, Bira ma poprostu ... małego :oops: :oops:
(wiem to dobrze, raz z nim spałam)
snow dog
michalek
Profesjonalista
Profesjonalista

snow dog pisze:Dość tego Bira !
jak zwykle tylko się czepiasz !
a ja wiem dlaczego !

sama się zdemaskuję, ale niech sie wszyscy dowiedzą !
Bira ma kompleksy, Bira ma poprostu ... małego :oops: :oops:
(wiem to dobrze, raz z nim spałam)
no nieźle! a może jakieś szczegóły? jak po bandzie to po bandzie!
marzena
Czytelnik
Czytelnik

reklamacja c.d

Bira pisze:Pani Marzeno coś ta wypowiedź trąci kryptoreklamą :lol:
Naprawdę chciałabym , aby to mogło być tylko takie pisanie-reklama ,kryptoreklama czy prowokacja.Ale niestety nie jest. Ja mam coraz poważniejszy problem z producentem X .Dlatego zaczęłam bardziej doceniać innego producenta ,który ułatwia mi życie dealera.To naprawdę luksus ,kiedy mogę koncetrować się na pracy handlowca,którš lubię i uważam za ciekawš i twórczš ,zamiast uprawiania spotkać z prawnikami i sporzšdzania kolejnego pisma w kancelarii.
Czytam wszystko co Państwo piszecie i powoli układa mi się pewnien model postępowania-ale czas pracuje na moją niekorzyść -do dziś nie wywiązałam się z umowy z klientem.
Cenna jest dla mnie każda uwaga .
e-mail: [email protected]
marzena
dusiec
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: dusiec »

Bira, jak chcesz to dam namiar na lekarza, któr Ci wydłuży i już nikt nie będzie się z Ciebie śmiał na forum. Mi kiedyś skracał i teraz jest OK. Poza tym głowa do góry- nie samym sexem żyje człowiek (chociaż co to za życie)!
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

dusiec pisze:Bira, jak chcesz to dam namiar na lekarza, któr Ci wydłuży i już nikt nie będzie się z Ciebie śmiał na forum. Mi kiedyś skracał i teraz jest OK. Poza tym głowa do góry- nie samym sexem żyje człowiek (chociaż co to za życie)!

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: komarko1 »

rozumiem dusiec że jeśli prowadzimy na takim poziomie rozmowy to chcesz powiedzieć kolegom na forum, że po operacji plastycznej, której się poddaleś "Mi kiedyś skracał .."ustały funkcje organu "Poza tym głowa do góry- nie samym sexem żyje człowiek (chociaż co to za życie)!" ?? ;):)
Szerszel
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: Szerszel »

Droga Pani Marzeno , współczuję Pani tak samo jak tym Paniom które niejaki Sajmon M. z Kamerunu zaraził HIV.
Zdrada i skok w bok tak się czasem kończą !
Bira
Zaangażowany
Zaangażowany

No więc pokolei.
Panie michałek jedyne co ta firma ma duże to ceny.

snow dog to żadna demaskacja od czasów Adama wiadomo że facet ma małego.

Pani marzeno żeby mieć wszystko na czas i pęknie opakowane dodatkowo dołożone ponadstandartowe wyposażenie trzeba za to poprostu zapłacić. Trudno mi też uwierzyc w te nierówne słupki i poprzeczki bo to liczy komputer, a poza tym ciężko to okuć o ile to w ogóle możliwe. W dzisiejszych czasach przy stosunkowo niskich cenach maszyn nie oplaca produkować na złomach, a już na pewno nie opłaca się do takiej produkcji tworzyć sieć.

dusiec czemu się wtydzisz pochwalić, że do tego skrócenia lekarze po raz pierwszy na świecie musieli użyć mikroskopu elektronowego aby cokolwiek zobaczyć. Operacje takie przeprowadza się w wyniku zapadania się organu po to, aby uchronić pacjenta przed możliwością wyrośnięcia tego organu gdziekolwiek np. na czole.
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Panowie - wyobraźcie sobie, że pochwa kobiety jest przystosowana de facto do 3 a w niektórych przypadkach 5 krotnie większego ROZMIARU fallusa męskiego jak jego uśredniony rozmiar - 17,50 cm !!!
. W związku z tym, że niewielu jest na świecie facetów, którzy są w stanie idealnie dopasować się ROZMIAREM bardziej bym się tu skłaniał do TECHNICZNEGO i WYTRZYMAłOśCIOWEGO podejścia do zadanego tematu.

WITKA :wink:

P.S. ...wieloryb ma 3 m "pytonga" a wielorybnica ma głębokość pochwy dochodzącą do 7 mb :!: :!: :!:
michalek
Profesjonalista
Profesjonalista

muszę bira przyznać że masz mętne pojęcie o technice okiennej. jeżeli tylko to w tej firmie widzisz to nie tylko masz krótkiego ...... ale też krótki wzrok.

jeżeli nie wierzysz w krzywe słupki to oznacza też że w sumie krótko jesteś w branży.

hehe no i w sumie wychodzi mi że raczej krótki jesteś
pozdrawiam

PS. i nie mów mi na PAN.
dusiec
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: dusiec »

No ja chciał tylko pożartować, a Wy od razu myślita, że ja złośliwiec. Tak zaprawdę to u chłopa od długości bardziej się liczy, czy ma wielkie cohones!
P.S. Bira, aleś mi dowalił z tym mikroskopem elektronowym. Nie mogę się pozbierać! Pozdrawiam.
Bira
Zaangażowany
Zaangażowany

dusiec jak sie pozbierałeś wtedy kiedy dowiedziałeś się że konieczna jest w twoim przypadku taka operacja to tym bardziej pozbierasz się teraz.
Wybacz za rozdrapywanie ran ale sam zacząłeś :lol:

Pani michalek jak tu zostało powiedziane mam małego a nie krótkiego a to spora różnica.
Nie wierzę w krzywe słupki bo takie słupki trudno dzisiaj zrobić.
Drogie okna potafi każdy zrobić. Inną sprawą jest dorobienie do tego ideologii, która spowoduje że ktoś się da na nie nabrać. Podobnie postępują krakowiaki z tym że tam nie ma ideologii tylko reklama.
Co do Pani krótkości czy długości nie bedę się wypowiadał bo Pani nie znam.
michalek
Profesjonalista
Profesjonalista

doprawdy ubogi z ciebie człek....
marzena
Czytelnik
Czytelnik

reklamacja ? cd

Przyznaję -jesteście Panowie fantastyczni,naprawdę potrzeba nieco inteligencji, aby takš sprawę sprowadzić do poziomu "d.... Maryny".
Ale ,że śmiałam się szczerze.
Sprawa reklamacji znajdzie swój finał w Sądzie i do czasu jej zakończenia nie podam nazwy firmy,więc istnieje duże prawdopodobieństwo ,że ktoś trafi na minę podobnie jak ja,ponadto okna nie należały do najtańszych ,więc identyfikacja producenta po cenie nie będzie możliwa/ to nie ten ,który w Polsce sprzedaje dealerom najtaniej/.
Załatwienie reklamacji pozostawiam prawnikom a zajmę się ponownie sprzedażą-spotkamy się więc na forum przy tematach dotyczących treści handlowych.
pozdrawiam
marzena
Bira
Zaangażowany
Zaangażowany

A więc po co Pani zakładała ten temat? Podejrzewam że znowu miałem rację :lol:
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

...co w tym złego, że się trochę człowiek oderwał od szarej rzeczywistości - poświntuszyć nie można ?
Ty Marzenka Radia Maryja w swoim maluchu chyba słuchasz - święto j.e.b.l.i.w.a Ty czy jak ?
marzena
Czytelnik
Czytelnik

c.d. historyjki o reklamacji

polecam lekturę KODEKS CYWILNY z komentarzem ekspertów 2007......i œpijcie spokojnie
marzena
miroslaw

Re: reklamacje okien PCV -kto ma doświadczenie jak skuteczni

Post autor: miroslaw »

Te same problemy wystepuja wszędzie,nie moge tu przytaczac nazw firm ale są to rzekomo najlepsze i najwieksze firmy z certyfiaktami CE ISO od Wwy po Kraków najwiecej w tym rejonie.Reklamacje dosłownie nie istnieją,tłumaczenia sa że kontrola jakości,pakowanie,terminy są w porządku(nawet te które zostały przywozone na dachu samochodu osobowego ściśniete pasami do wygięcia ram,przeciązone itp.Nie wiem jak te firmy sprzedaja okna ale reklama(gówno zawiniete w papierku )robi swoje a roboty na przetargi to istne badziewie.Wykonanie okien nawet 6cio komorowych jest marne,nie ma odbiorów,brak gwarancji pisemnych i zasad gwarancji.Wspolczuje pani bo sam mam 10lat zycia mniej przez takich.
Sven
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Sven »

imw
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: imw »

ODPOWIEDZ