Handlowcy branży szkła

PHGLASS
Czytelnik
Czytelnik

Handlowcy branży szkła

Post autor: PHGLASS »

Koleżanki / Koledzy . Rosną ceny szkła , rosną zyski firm w których pracujemy . Moje pytanie jest proste : jak wpływa to na Wasze wynagrodzenia ? Daleki jestem od marudzenia , głodny nie chodzę , ale może czas na jakieś zmiany również w naszych pensjach ? Pozdrawiam

oknoAD

Wiesio
Małomówny
Małomówny

Post autor: Wiesio »

Proponuję powołać Robotniczo-Chłopskie Rady , zweryfikować wynagrodzenia " jakiś tam prezesów " Ciesków , Musiów , Żuławińskich i tym podobnych wyzyskiwaczy , zagnać na hale albo do magazynu , powołać Siebie na wolne stanowiska i będzie git.
Scotch&Soda
Małomówny
Małomówny

Post autor: Scotch&Soda »

Oj, Wiesiu,Wiesiu wytrzeźwiej wreszcie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Alleluja i do przodu
Wiesio
Małomówny
Małomówny

weź na luz i zacznij czytać wpisy ze zrozumieniem tekstu
Scotch&Soda
Małomówny
Małomówny

Post autor: Scotch&Soda »

Drogi Wiesiu!
Wiem,że pisząc w ten szyderczy sposób chciałeś wyśmiać handlowców ,którzy naiwnie myślą,że jak koncerny podnoszą ceny szkła to im się też coś należy.Uważam jednak,że w swoim pamflecie nie powinieneś użyć prawdziwych nazwisk Prezesów.Tak się nie robi! Gdybyś wykorzystał jakieś zmyślone nazwiska typu: Kowalski, Nowak bądź sipaP (czytaj od tyłu ) :wink: to wtedy byłoby śmiesznie :lol:
Serdecznie pozdrawiam
S&S
Ps. Oj Wiesiu wytrzeźwiej wreszcie :mrgreen: :mrgreen:
Alleluja i do przodu
Awatar użytkownika
DAREK 13
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: DAREK 13 »

Scotch&Soda pisze:Drogi Wiesiu!
Wiem,że pisząc w ten szyderczy sposób chciałeś wyśmiać handlowców ,którzy naiwnie myślą,że jak koncerny podnoszą ceny szkła to im się też coś należy.Uważam jednak,że w swoim pamflecie nie powinieneś użyć prawdziwych nazwisk Prezesów.Tak się nie robi! Gdybyś wykorzystał jakieś zmyślone nazwiska typu: Kowalski, Nowak bądź sipaP (czytaj od tyłu ) :wink: to wtedy byłoby śmiesznie :lol:
Serdecznie pozdrawiam
S&S
Od kiedy tak się nie robi? A może - Tak się nie robi nie dotyczy Scotch&Soda.:)

martscapes
Czytelnik
Czytelnik

Re: Handlowcy branży szkła

Post autor: martscapes »

PHGLASS pisze:Koleżanki / Koledzy . Rosną ceny szkła , rosną zyski firm w których pracujemy . Moje pytanie jest proste : jak wpływa to na Wasze wynagrodzenia ? Daleki jestem od marudzenia , głodny nie chodzę , ale może czas na jakieś zmiany również w naszych pensjach ? Pozdrawiam
Z wynagrodzeniem bywa często ten problem, że jego wysokość nie odpowiada pracownikowi. Ale z tego, co wiem :-) pracownik ma prawo poprosić pracodawcę o podwyżkę uzasadniając i argumentując swoją postawę. Pracodawca może odmówić, dyskutować lub zgodzić się. Zrozumiałe jest też to, że pracownik może obawiać się konsekwencji takiego posunięcia z wielu względów. Ale też ma prawo rozwiązania umowy pracy i zawarcia jej z innym pracodawcą. Zawsze jest jakieś wyjście i zawsze są jacyś pracownicy całkiem dobrze opłacani.
sunaj78
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: sunaj78 »

Reakcja pracodawców na tego typu pytania o podwyżkę wynagrodzenia często sprowadza się do jednej odpowiedzi: czy jest Ci tak naprawdę źle... a tak poza tym na twoje miejsce znajdzie się 10 chętnych gotowych podjąć twoją pracę. Nie dziwi fakt zatem o niesamowitej rotacji ludzi w niektórych przedsiebiorstwach. Ludzie zaczęli się w końcu cenić. To raczej dobre rokowania na przyszlość.
windows
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: windows »

sunaj78 pisze:Reakcja pracodawców na tego typu pytania o podwyżkę wynagrodzenia często sprowadza się do jednej odpowiedzi: czy jest Ci tak naprawdę źle... a tak poza tym na twoje miejsce znajdzie się 10 chętnych gotowych podjąć twoją pracę. Nie dziwi fakt zatem o niesamowitej rotacji ludzi w niektórych przedsiebiorstwach. Ludzie zaczęli się w końcu cenić. To raczej dobre rokowania na przyszlość.
tak mozna bylo ze 2 lata do tyłu, teraz juz nikt nie powie ze na towje miejsce jest 10 chetnych. 10 moze by sie znalazlo ale ilu sie nadaje ?
ci co maja glowe to ju pracuja i sie cenia a reszta w irlandi :)
wiec negocjujmy :)
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: KNMTG »

ABM robi teraz nabór na handlowców - to co się pojawia na selekcji to jet jakiś KOSZMAR.
Wydaje się, że w Polsce zostały same ODPADY. Prawdziwy materiał wyjechał do Irlandii czy Anglii.
jawaryn :)
Wiesio
Małomówny
Małomówny

Scotch&Soda pisze:Drogi Wiesiu!
Serdecznie pozdrawiam
S&S
sunaj78
Czytelnik
Czytelnik

tak mozna bylo ze 2 lata do tyłu, teraz juz nikt nie powie ze na towje miejsce jest 10 chetnych. 10 moze by sie znalazlo ale ilu sie nadaje ?
wiec negocjujmy :)[/quote]

Kolego!
Byłem swiatkiem nie jednej takiej rozmowy. Osoba naprawde ceniąca się nie będzie napewno szukała pracy w Irlandii ponieważ obecny rynek pracy w Polsce jest coraz bardziej atrakcyjny. Handlowcy miesięcznie wyciągają naprawdę dobre pieniądze. Każdy osiągając jakiś pułap fianansowy w pełni go zadowalający przy każdej zmianie pracy nie zejdzie z poniżej tej granicy.
Ja bynajmniej jak narazie nie myślę o jakimkolwiek wyjeździe.
Pozdrawiam!
windows
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: windows »

sunaj78 pisze:tak mozna bylo ze 2 lata do tyłu, teraz juz nikt nie powie ze na towje miejsce jest 10 chetnych. 10 moze by sie znalazlo ale ilu sie nadaje ?
wiec negocjujmy :)
Kolego!
Byłem swiatkiem nie jednej takiej rozmowy. Osoba naprawde ceniąca się nie będzie napewno szukała pracy w Irlandii ponieważ obecny rynek pracy w Polsce jest coraz bardziej atrakcyjny. Handlowcy miesięcznie wyciągają naprawdę dobre pieniądze. Każdy osiągając jakiś pułap fianansowy w pełni go zadowalający przy każdej zmianie pracy nie zejdzie z poniżej tej granicy.
Ja bynajmniej jak narazie nie myślę o jakimkolwiek wyjeździe.
Pozdrawiam![/quote]

:)
sunaj78
Czytelnik
Czytelnik

WINDOWS!
Ogromnie pocieszający jest fakt, że ktoś czyta mije posty.
Brawo Kolego!
Pozdrawiam :lol:
trojan_waw
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: trojan_waw »

poszukuje handlowców z branży szkła budowlanego, jestem bezposrednim importerem z Chin
tel. 501 61 55 22
Awatar użytkownika
RRQ
Ekspert
Ekspert
Kontakt:

Post autor: RRQ »

nagadali sie nagadali i i nie ma nawet jednej kwoty wynagrodzenia podanej tylko jakaś płenta ze szukają handlowa z china czy do szyb z chin nie wiem.... SZWAGIER !!!!! POLEWAJ
ODPOWIEDZ