Klient, jaki jest?
Klient, jaki jest?
Czy klient z Niemiec jest bardziej wymagający niż klient z Polski? Jakie są wymagania partnerów handlowych z Niemiec? Czego się czepiają?
czy bardziej wymagajacy ? powiedziala bym ze poprostu oczekuje 100 % -owego produktu co jest chyba bardzo normalne. w mojej karierze czesto spotykalam sie z stwierdzeniem typu "czepia sie " mimo ze roszczenia byly uzasadnione .Niestety bardzo czesto walka cenowa na polskim rynku sprawia ze systemy okraja sie radyklanie co powoduje problemy jakosciowe i wytrzymalosciowe. Robiac jakiekolwiek interesy z sasiadami zza odry warto pamietac o tym ze gwarancja na produkty nie wygasa w momencie opuszczenia bram zakladu.A to ze conajmniej polowa okien produkowanych w Polsce to BUBLE wie kazdy kto zna chocby tylko troche rynek "okniarski polski".Firm uwazajacych sie za elite branzy okiennej jest bardzo wiele niestety tych ktore warto polecac tylko garstka.
-
miroslaw
odp.
Dopowiem swoje:w Niemczech montuje sie okna na systemie uszczelnien Illbruck i innych,okna sa takie jak u nas (żadna rewelacja),obrubka i sposób montażu na śrubach przez rame to totalna pomyłka a szybkośc że nie ma czasu taczek załadować(przenosnia) co daje efekt że tylko czas się liczy i wygląd.Tak montuja w Monachium ,sam to montowałem,sam dzwigałem kwatery na 3ech szybach w oknach 5ciokomorowych ktore są tak skromne ze ramy sie od szyb wyginają...nie ma sie czym chwalic ,to samo montuja w Linzu gdzie te rynki opanowane są przez polaków i niemców jednocześnie.Powiem wam tyle że my nie mamy sie czego wstydzić.Niedowiarkom prosze o email to przesle zdjęcia z montaży.