Rąbień - jak mu się rąbie na aluplaście i GU

fafik
Zaangażowany
Zaangażowany

Rąbień - jak mu się rąbie na aluplaście i GU

Post autor: fafik »

dalej tragiczna jakość jak na gealanie,czy trochę lepsze wzmocnienia?. Jak terminowość ? a z dodzwońieniem się to jak w dobroplaście czy gorzej ? Proszę o opinie
Myśl jak coś piszesz - Twoje informacje czyta przyjaciel , ale i wróg

oknoAD

leos
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: leos »

Ostatnio dyrektor handlowy pan Kucharski p o trzech latach wpółpracy powiedział ze nie musze kupowac okien okna rąbień po czym odłorzył słuchawkę.
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: KNMTG »

...2250 okien grzeją dziennie - to chyba coś znaczy !!!
jawaryn :)
arturrex
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: arturrex »

KNMTG pisze:...2250 okien grzeją dziennie - to chyba coś znaczy !!!
to wcale nie znaczy ze można lekcewazyć klienta i mówić że jak niechce to nie musi brać okien. Brak podstawowych zasad dobrego wychowania. Na pewno zadzwonie i bedę ich błagal aby mi dostarczali okna.
Nie sprzedaje okien w systemie Avandgarde.
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

arturrex pisze:
to wcale nie znaczy ze można lekcewazyć klienta i mówić że jak niechce to nie musi brać okien. Brak podstawowych zasad dobrego wychowania. Na pewno zadzwonie i bedę ich błagal aby mi dostarczali okna.[/quote

Pan Kucharski pewnie miał kiepski dzień - w sezonie to każdy jest zestresowany i przywalony natłokiem spraw i obowiązków. Pewnie mu się tam coś wymsknęło - zesrał się mówiąc wprost. Ale pewnie poprawi klimat i wszystko wróci do normy. A jak nie wróci to polecam PRO SYSTEM - firma wzoruje się OKNA Rąbień - te same okucia, profil ale szyba lepsza no i co najważniejsze to cyfry i logistyka !!!

Narra
lanko
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

Post autor: lanko »

:lol: :lol: :P :P :P :P :P :P javascript:emoticon(':P')
Razz

Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

lanko pisze:
Razz
aaaaaaaaaaa Lanko - piękne Lanko - świetny profil, okucia super, szyby najlepsze i dziewczyny pierwsza klasa.
mix
Małomówny
Małomówny

Post autor: mix »

:twisted: ja slyszałem ,że jest lepiej dużo lepiej - ba najlepiej - kazdy to mowi.
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

mix pisze::twisted: ja slyszałem ,że jest lepiej dużo lepiej - ba najlepiej - kazdy to mowi.
...jak taki mądry jesteś to sobie sam otwórz produkcję okien - będizemy Ci wiernie kibicować w Twoich zmaganiach z tym całym bajzlem
leos
Czytelnik
Czytelnik

Kucharski i zły dzień on ma chyba je codziennie co do tego pana to można jedno posadziłi B..... NA STANOWISKU nwet tel nie potrafi odebrać pod pismem się podpisac i pracownicami się wyręcza w pracy
leos
Czytelnik
Czytelnik

A co do okna rąbień to od kilku miesięcy nie mam zrealizowanych siedmiu zamówieni ani zwrotu zaliczki a to nowoczesna marka fabryka itp więc nie wiem co tam się poprawiło a przeterminowanych płatności też nie mam bo przez trzy lata kupowałem za gotówkę .
Aby nie realizowali ci zamówieni wystrczy wysłać im reklamacje na ich Nowoczesne okna ................ i posostanie sąd
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

OKNA RĄBIEŃ budują kolejną halę o powierzchni 5800 m2. Zakupili kolejne linie FIMTEC-a i myslę, że w połowie 2008 roku będą NUMERO UNO w Polsce !!!

Pozdrawiam
lekomin
Fachowiec
Fachowiec
Kontakt:

Post autor: lekomin »

KNMTG, nie wiem co ty piłeś, ale jak będziesz w okolicy to mi to podrzuć do firmy trochę ;)
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: komarko1 »

Podejrzewam że jak na prawdziwego okniarza przystało tym napojem może być KOSMOFEN. Zgadłem ???
MANIEK
Ekspert
Ekspert

Post autor: MANIEK »

komarko1 pisze:Podejrzewam że jak na prawdziwego okniarza przystało tym napojem może być KOSMOFEN. Zgadłem ???
To było dobre :lol:
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

zapotrzebowanie OKNA Rąbień na szkło na tę chwilę to ok. 40.000 m2/1m-c. Do połowy 2008 roku mają podwoić swoje moce przerobowe czyli rachuje się samo.

Pozdro

P.S. ...kosmofen sami sobie możecie łykać
MANIEK
Ekspert
Ekspert

Post autor: MANIEK »

KNMTG pisze:zapotrzebowanie OKNA Rąbień na szkło na tę chwilę to ok. 40.000 m2/1m-c. Do połowy 2008 roku mają podwoić swoje moce przerobowe czyli rachuje się samo.

Pozdro

P.S. ...kosmofen sami sobie możecie łykać
Pojedyncze czy zespolone?
STAVPOL
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: STAVPOL »

leol ,fafik,arturex: zaczyna sie sezon a wy znowu nie macie zamowien, jak sie nudzicie to zmiencie profesje, proponuje otworzyc uslugi-sprzatanie i czysczenie pomieszczen po montazach, odwoz i likwidacja starych okien , sprzedaz starych drewnianych okien na opal, wszak idzie ciezka zima, marna prowadzicie prowokacje.
Aby prawidlowo korzystac z aparatu telefonicznego nalezy podniesc sluchawke( zazwyczaj jest z mikrofonem i glosnikiem) nastepnie nalezy wybrac nr telefonu zaczynajac od kierunkowego , poprzedzajac go cyfra zero, nastepnie wybrac pokoleji nr telefonu, od lewej strony do prawej a nie odwrotnie, prawdopodobnie zamiast telefonu usilujesz dodzwonic sie kolego, z kuchenki mikrofalowej ale uwierz mi ona sluzy tylko do podgrzewania potraw, a to ze jest ona z cyfrowym wyswietlaczem i cyfrowymi ponumerowanymi przyciskami,nie oznacza ze jest to telefon.
Chyba, że usilujesz dzwonic z odkurzacza lub czasami, w co raczej watpie z prysznica w ktorym rowniez jest sluchawka,ale zapewniam cie kolego ,ze sluzy ona do czegos innego.
Zatem pozdrawiam bardzo serdecznie i zycze wam milego wypoczynku.
stavpol
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

KNMTG- bez urazy - spróbuj tak 1 mll kosmofenu na 1 dm3 spirytu + 1 dm wody + 3 łyzki miodu - pycha
A z Rąbieniem jak do tej pory nie współpracowałem więc nie mam nic do nich. Skoro tyle szklą to zapewne duzo robia. Chociaż np Oknoplast też dużo kupuje szkła,Dobroplast też dużo kupuje szkła. Ilosć kupowanego szkła ne świadczy o produkcie finalnym tylko ilości kupowanego szkła ;)
mix
Małomówny
Małomówny

PANIE Stavpol a jak z jakością? :shock:
POZDRAWIAM.
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

komarko1 pisze:KNMTG- bez urazy - spróbuj tak 1 mll kosmofenu na 1 dm3 spirytu + 1 dm wody + 3 łyzki miodu - pycha
A z Rąbieniem jak do tej pory nie współpracowałem więc nie mam nic do nich. Skoro tyle szklą to zapewne duzo robia. Chociaż np Oknoplast też dużo kupuje szkła,Dobroplast też dużo kupuje szkła. Ilosć kupowanego szkła ne świadczy o produkcie finalnym tylko ilości kupowanego szkła ;)
...dziękuję za recepturę ale gustuję w whiskey i koniaczkach.

OKNA Rąbień w przyszłym roku PRAWDOPODOBNIE będzie największym producentem stolarki otworowej z pvc w Polsce.
Osobiście uważam, że to bardzo dobre info dla Łodzi - miasta sex-u i biznesu.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

...nie będę ukrywał, że goni ich pewna firma z regionu łódzkiego ale są w tej chwili w 1/3 odległości ale zbliżają się do 1/2 !!!

...a więc kolejny producent z aspiracjami na czołówkę peletonu !!!

Pozdrawiam ich też
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Nie rozumiem tej ludzkiej zawiści - jak się komuś nie podoba producent to się go zmienia na innego i już. Tego "kwiatu" jest ok 6000 sztuk w Polsce - jest w czym wybierać.

Ja na 60 firm okiennych (producentów) znam góra 10, które w sposób zgodny z technologią produkują okna. Myślę, że w każdym kraju jest dobry i kiepski wyrób.

Pamiętam wizytę we włoskiej fabryce okien (chyba 2003 rok) - tam to dopiero "kaszana" schodziła z produkcji do Klienta.

Narra i głowa do góry do tych co cały czas narzekają i kwękają jak stare baby pod kościołem .
leos
Czytelnik
Czytelnik

Stavapol ty chyba jestes jedyny który ma dobre zdanie o oknach rąbień i ich załodze.widze to od kilkunastu miesięcy . Z postu wynika że tam pewnie sprzątasz i oczyszczasz hale po produkcji bubla bez gwarancji i serwisu . A jeśli awansowałeś na odbieranie telefonu to nie musisz nam tego opowiwdac umiemy to robić juz pare dobrych lat a ty się ucz bo to klucz do sukcesu daj adres to ci wyśle aparat dobrej marki abys nie tracił nerw na okna rąbięn i dodzwonił się do porządnego producenta.
leos
Czytelnik
Czytelnik

KNMTG masz rację jak się nie podoba to należy zmienic dostawce . tylko na forum każdy wyraza swoje opinie z współpracy a o taka prosił faflik na temat okna rąbień .
Ja współpracowałem trzy lata i było dobrze i żle ale ostatnio to juz katastrofa chyba nowa hala i ilości wypuszczanych okien na rynek przerosła okna rąbien pod względem jakosci , serwisu , obsługi oraz podejścia do dystrybutora .Dlatego zmieniłem dostawce a sprawę z okna rąbień mam w sądie za niezrealizowane zamówienia , brak gwarancji oraz jakości okien za kilkanaście tygodni poinformuje jak się sprawa zakoniczyła .
pozdrawiam
mix
Małomówny
Małomówny

do leos:
panie czy chce pan tu wszystkim forumowiczom wmowić, że rąbień odmówił
realizacji zleceń????????????
Jeżeli dobrze rozmumiem to przecież oni z tych zamówień żyją. a może nie wpłacił pan zaliczki??? wstyd wstyd. :oops: :?: :?: :?:
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

leos pisze:KNMTG masz rację jak się nie podoba to należy zmienic dostawce . tylko na forum każdy wyraza swoje opinie z współpracy a o taka prosił faflik na temat okna rąbień .
Ja współpracowałem trzy lata i było dobrze i żle ale ostatnio to juz katastrofa chyba nowa hala i ilości wypuszczanych okien na rynek przerosła okna rąbien pod względem jakosci , serwisu , obsługi oraz podejścia do dystrybutora .Dlatego zmieniłem dostawce a sprawę z okna rąbień mam w sądie za niezrealizowane zamówienia , brak gwarancji oraz jakości okien za kilkanaście tygodni poinformuje jak się sprawa zakoniczyła .
pozdrawiam
o`k - pozdrawiam
faust.77
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: faust.77 »

MIX -wszyscy wiemy ze nalezysz do ''klubu Rabniętych'' a jeśli chodzi o Pana ze Stavpolu ,to czy te okienka są tak wspaniałe ,czy nigdy nie miał Pan reklamacji w na wygięte skrzydła w Z.....e ?

P.S.
MIX -przecież Rąbień nigdy nie brał zaliczki,chyba że coś się zmieniło ?
mix
Małomówny
Małomówny

ja zaliczki wpłacam od zawsze bez względu gdzie kupuje czy u j.....kiego czy d......u czy w r.....u . :(
leos
Czytelnik
Czytelnik

MIX
Dokładnie wpałciłem kilka tyś zł zaliczki i od czterech miesięcy nie mam zrealizowanych zamówieni tylko dlatego że wysłałem reklamacje na trzy dostawy dotyczace gwarancji . jakości oraz ceny za zapłacone zamówienie .
I co kucharski doszedł do wniosku ze nie muszę kupować u nich okien .
Nadmieniam że przez trzy lata kupowałem okna za gotówkę więc faktur przeterminowanych nie miałem nigdy bo ich mieć nie mogłem .WSTYS tak ale napewno nie mi kolego

PS. do dnia dzisiejszego nie otrzymałem zwrotu zaliczki ani zrewania umowy lub pisma o braku realizacji zamówieni
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

leos pisze:MIX
Dokładnie wpałciłem kilka tyś zł zaliczki i od czterech miesięcy nie mam zrealizowanych zamówieni tylko dlatego że wysłałem reklamacje na trzy dostawy dotyczace gwarancji . jakości oraz ceny za zapłacone zamówienie .
I co kucharski doszedł do wniosku ze nie muszę kupować u nich okien .
Nadmieniam że przez trzy lata kupowałem okna za gotówkę więc faktur przeterminowanych nie miałem nigdy bo ich mieć nie mogłem .WSTYS tak ale napewno nie mi kolego

PS. do dnia dzisiejszego nie otrzymałem zwrotu zaliczki ani zrewania umowy lub pisma o braku realizacji zamówieni

:? :?
lanko
Czytelnik
Czytelnik
Kontakt:

Post autor: lanko »

KNMTG pisze:
lanko pisze:
Razz
aaaaaaaaaaa Lanko - piękne Lanko - świetny profil, okucia super, szyby najlepsze i dziewczyny pierwsza klasa.
fafik
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: fafik »

to wniosek taki że w dobropl lepiej ;)??
1.ładne i miłe dziewczyny
2.serwisant jeżdzi (rzadko ale jednak)
3.szyby reklamacyjne najlepiej pakowane w Polsce
4.w miarę tanio
a z dodzwonieniem sie i jakościa to zbliżeni (terminy przynajmniej się zgaduje)
5.no i z kasą w dobro nie ma problemów
Myśl jak coś piszesz - Twoje informacje czyta przyjaciel , ale i wróg
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

...podobno aluplast w tajemnicy opracowuje nowy profil na stabilizatorach c-w a Rąbień będzie jako pierwszy testował !!!
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

tylko że sukces zależy również od rzetelności producenta, reklamy/marketingu,,ceny , terminów , jakości a nie tylko jedynego,oryginalnego wybranego profilu.
Życzę powodzenia
arturrex
Zaangażowany
Zaangażowany

Post autor: arturrex »

KNMTG pisze:...podobno aluplast w tajemnicy opracowuje nowy profil na stabilizatorach c-w a Rąbień będzie jako pierwszy testował !!!
Ciekawe skad weżmie na to kase? :D
Nie sprzedaje okien w systemie Avandgarde.
ODPOWIEDZ