Opinia DAKO

oknosystemy
Czytelnik
Czytelnik

Opinia DAKO

Post autor: oknosystemy »

Koleżanki i koledzy mam pytanie o DAKO. Jeśli to nie sprawi problemu to prosze o kilka opini, sugestii lub przykładów ze współpracy.

oknoAD

turkuc
Małomówny
Małomówny

Post autor: turkuc »

To chyba jest maly problem bo nikt nie chce sie wypowiadac na ich temat nie tak dawno tez ktos o nich pytal i bez odpowiedzi sam bylem ciekaw
rolsys1
Czytelnik
Czytelnik

ja słyszałem dobre opinie ale to tylko opinie

Post autor: rolsys1 »

czekam na opinie klientów
astef
Małomówny
Małomówny

Post autor: astef »

Jeżeli prawdą jest, że tylko krowa nie zmienia zdania to Dako jest tą krową. To parafraza opini o pewnym zespole młodzieżowym ale jakoś mi pasuje do tej firmy. Od kilku lat niewiele się zmienia.

Możnaby powiedzieć równie dobrze, że utrzymuje stabilny, wysoki poziom!

... więc w takim razie skąd ta krowa?
wojber
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: wojber »

co do okien z dako to jakosc jest na wysokim poziomie, niestety takze cena :)
Awatar użytkownika
RRQ
Ekspert
Ekspert
Kontakt:

Post autor: RRQ »

Już niedlugo Dako namiesza na rynku, wtedy pojawi sie wiecej opini.

Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: KNMTG »

...fajną mieli kiedyś reklamę - DAKONOMICZNE okna :P

Jakoś ucichło o nich - drogo kupują jak na dzień dzisiejszy komponenty do produkcji okien (to wiem na pewno :idea: ) i dlatego myslę, że nie są konkurencyjni cenowo na rynku a jeszcze pewnie mają spore koszta, także...

Narra
jawaryn :)
Awatar użytkownika
RRQ
Ekspert
Ekspert
Kontakt:

Troche niesprawiedliwe i nieuczciwe co piszesz (i nie chodzi o firme ale ogólnie) co znaczy "konkurencyjne ceny"? Porównujemy okno o34 czy może jakieś zestawienie, porównujemy do oknoplastu czy do pana Czescia z Pścimia i jego produkcji w garażu. Bo nierozumie takich ogólników...

Uważam Dako za dobrą firmę, dobrze poszczegana na rynku z dobrej klasy produktem. Praują na niezłych komponentach, rozwijają się. Gdybym był dylerem pewnie zastanowił bym się czy nie zapakować sie w DAKO
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: KNMTG »

...hmm ... niech będzie na Twoim :roll:
jawaryn :)
finlandia
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: finlandia »

RRQ pisze:Już niedlugo Dako namiesza na rynku, wtedy pojawi sie wiecej opini.
Wierze ze wiesz wiecej niz inni. Czekamy na ozywienie, bo w mojej opinni Dako zawsze bylo niezle, ale nie bylo hitem. Patrzac pod katem dlugotrwalego rozwoju - ok. Chociaz ostatnie lata to tak jakby zupelnie sie zatrzymali, bo ich nie widac i nie slychac.
Ale.. czekam, bo rynek potrzebuje stabilizacji i kilku wiekszych, dobrze kojarzonych producentow by zatrzymac tą bezsensowną walkę cenowa.
lekomin
Fachowiec
Fachowiec
Kontakt:

Post autor: lekomin »

DAKO jest bardzo fajną firmą, z dużymi tradycjami - znaną z jakości.

Piszą co prawda śmieszne rzeczy ile to okien produkują w ostatniej "gazetce" Winkhausa, ale faktem jest, że nową halę bodaj 12000m2 budują :) W aluminium próbują walczyć, spotkałem się z nimi na jednym kontrakcie, i dali cenę o 30% niższą niż my [Mitex, Kielce, Politechnika]. Robiliśmy temat posąsiedzku, więc miałem szansę, żeby obserwować postęp prac, i nie był on porywający.

DAKO ma jeden problem a na imię mu Oknoplast. Walcząc na tym samym profilu, czym silniejszy OK, tym słabsze DAKO. Koniec kropka.
pzdr
Awatar użytkownika
RRQ
Ekspert
Ekspert
Kontakt:

Dako to dobry przykład firmy, która nie poszła na skrótu. czy myślicie że budowa nowej hali i generalnie obceny kształt tego producetna można przypisać strategi niskich cen? Pewnie że nie dlatego sądze, że na Dako można się wzorować i w pewien sposób podebrać ich strategie.

Jeżeli chodzi o "widocznośc " firmy na obecnym rybnku wymaga ona zdecydowanie zwiekszenia i z tego co wiem takowe nastapi.

Dlatego jak mówią na giełdzie "pakować się w dako pociąg zaraz odjedzie"
parapetypcv
Zaangażowany
Zaangażowany

o

Post autor: parapetypcv »

lekomin pisze:DAKO jest bardzo fajną firmą, z dużymi tradycjami - znaną z jakości.

Piszą co prawda śmieszne rzeczy ile to okien produkują w ostatniej "gazetce" Winkhausa, ale faktem jest, że nową halę bodaj 12000m2 budują :) W aluminium próbują walczyć, spotkałem się z nimi na jednym kontrakcie, i dali cenę o 30% niższą niż my [Mitex, Kielce, Politechnika]. Robiliśmy temat posąsiedzku, więc miałem szansę, żeby obserwować postęp prac, i nie był on porywający.

DAKO ma jeden problem a na imię mu Oknoplast. Walcząc na tym samym profilu, czym silniejszy OK, tym słabsze DAKO. Koniec kropka.
pzdr
lEKOMIN MASZ RACJE Z TYM OKNOPLASTEM PANOWIE S. A RACZEJ JEDEN Z NICH CHCE ABY DAKO BYŁO PRZED OKNOPLASTEM WE WSZYSTKIM
Awatar użytkownika
RRQ
Ekspert
Ekspert
Kontakt:

Re: o

parapetypcv pisze:
lekomin pisze:DAKO jest bardzo fajną firmą, z dużymi tradycjami - znaną z jakości.

pzdr
lEKOMIN MASZ RACJE Z TYM OKNOPLASTEM PANOWIE S. A RACZEJ JEDEN Z NICH CHCE ABY DAKO BYŁO PRZED OKNOPLASTEM WE WSZYSTKIM
:-D odbiegając od dako a mówiąc o oknoplaście czy oni zrobili kiedykolwiek jakaś inwestycje? skoro to taka boooombowa stolarka czemu nie widziałem jej w zadnym apartamentowcu nawet w tym najdroższym gdzie nie bierze się najtańszych????
Gość!
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Gość! »

RRQ pisze:
parapetypcv pisze:

pzdr
:-D odbiegając od dako a mówiąc o oknoplaście czy oni zrobili kiedykolwiek jakaś inwestycje? skoro to taka boooombowa stolarka czemu nie widziałem jej w zadnym apartamentowcu nawet w tym najdroższym gdzie nie bierze się najtańszych????
RRQ no widzisz, bo może Ty nie dostrzegasz, że Oknoplast prowadzi jasną i przemyślaną strategię, która pozwala się koncentrować na jednym kanale dystrybucji. Nie chce łapać wszystkiego co możliwe bo się szanuje. I robi to z powodzeniem od początku swojego istnienia. A z tego co wiem to kanał deweloperski nie jest najszczęśliwszy ze względu na powolny spływ należności. :idea:
finlandia
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: finlandia »

RRQ pisze:
W moim odczuciu "robienie inwestycji" to ryzykowna droga i nie zabiegam o firmy operujące na tym rynku. Zbyt łatwo się pośliznąć, szczególnie mniejszemu.
A Oknoplast? w moim regionie regionalny przedstawiciel "szaleje" na wszystkich budowach w ciut wyższym standardzie.
Awatar użytkownika
RRQ
Ekspert
Ekspert
Kontakt:

być może racja niepotrzebnie czepiłem się Oknoplastu, ale uczono mnie że firma powinna stać najlepiej na 3 nogach, detal=dealer, inwestycje, eksport wtedy stosunkowo ciężko ją przewracać. No ale mogę się mylić bo ten rynek jest zwariowany
lekomin
Fachowiec
Fachowiec
Kontakt:

Post autor: lekomin »

Export? Przestał się opłacać tak przy 3,9 PLN za EUR
ODPOWIEDZ