Opinia DAKO
-
oknosystemy
- Czytelnik

Opinia DAKO
Koleżanki i koledzy mam pytanie o DAKO. Jeśli to nie sprawi problemu to prosze o kilka opini, sugestii lub przykładów ze współpracy.
ja słyszałem dobre opinie ale to tylko opinie
czekam na opinie klientów
Jeżeli prawdą jest, że tylko krowa nie zmienia zdania to Dako jest tą krową. To parafraza opini o pewnym zespole młodzieżowym ale jakoś mi pasuje do tej firmy. Od kilku lat niewiele się zmienia.
Możnaby powiedzieć równie dobrze, że utrzymuje stabilny, wysoki poziom!
... więc w takim razie skąd ta krowa?
Możnaby powiedzieć równie dobrze, że utrzymuje stabilny, wysoki poziom!
... więc w takim razie skąd ta krowa?
Troche niesprawiedliwe i nieuczciwe co piszesz (i nie chodzi o firme ale ogólnie) co znaczy "konkurencyjne ceny"? Porównujemy okno o34 czy może jakieś zestawienie, porównujemy do oknoplastu czy do pana Czescia z Pścimia i jego produkcji w garażu. Bo nierozumie takich ogólników...
Uważam Dako za dobrą firmę, dobrze poszczegana na rynku z dobrej klasy produktem. Praują na niezłych komponentach, rozwijają się. Gdybym był dylerem pewnie zastanowił bym się czy nie zapakować sie w DAKO
Uważam Dako za dobrą firmę, dobrze poszczegana na rynku z dobrej klasy produktem. Praują na niezłych komponentach, rozwijają się. Gdybym był dylerem pewnie zastanowił bym się czy nie zapakować sie w DAKO
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
Wierze ze wiesz wiecej niz inni. Czekamy na ozywienie, bo w mojej opinni Dako zawsze bylo niezle, ale nie bylo hitem. Patrzac pod katem dlugotrwalego rozwoju - ok. Chociaz ostatnie lata to tak jakby zupelnie sie zatrzymali, bo ich nie widac i nie slychac.RRQ pisze:Już niedlugo Dako namiesza na rynku, wtedy pojawi sie wiecej opini.
Ale.. czekam, bo rynek potrzebuje stabilizacji i kilku wiekszych, dobrze kojarzonych producentow by zatrzymac tą bezsensowną walkę cenowa.
-
lekomin
- Fachowiec

- Kontakt:
DAKO jest bardzo fajną firmą, z dużymi tradycjami - znaną z jakości.
Piszą co prawda śmieszne rzeczy ile to okien produkują w ostatniej "gazetce" Winkhausa, ale faktem jest, że nową halę bodaj 12000m2 budują
W aluminium próbują walczyć, spotkałem się z nimi na jednym kontrakcie, i dali cenę o 30% niższą niż my [Mitex, Kielce, Politechnika]. Robiliśmy temat posąsiedzku, więc miałem szansę, żeby obserwować postęp prac, i nie był on porywający.
DAKO ma jeden problem a na imię mu Oknoplast. Walcząc na tym samym profilu, czym silniejszy OK, tym słabsze DAKO. Koniec kropka.
pzdr
Piszą co prawda śmieszne rzeczy ile to okien produkują w ostatniej "gazetce" Winkhausa, ale faktem jest, że nową halę bodaj 12000m2 budują
DAKO ma jeden problem a na imię mu Oknoplast. Walcząc na tym samym profilu, czym silniejszy OK, tym słabsze DAKO. Koniec kropka.
pzdr
Dako to dobry przykład firmy, która nie poszła na skrótu. czy myślicie że budowa nowej hali i generalnie obceny kształt tego producetna można przypisać strategi niskich cen? Pewnie że nie dlatego sądze, że na Dako można się wzorować i w pewien sposób podebrać ich strategie.
Jeżeli chodzi o "widocznośc " firmy na obecnym rybnku wymaga ona zdecydowanie zwiekszenia i z tego co wiem takowe nastapi.
Dlatego jak mówią na giełdzie "pakować się w dako pociąg zaraz odjedzie"
Jeżeli chodzi o "widocznośc " firmy na obecnym rybnku wymaga ona zdecydowanie zwiekszenia i z tego co wiem takowe nastapi.
Dlatego jak mówią na giełdzie "pakować się w dako pociąg zaraz odjedzie"
-
parapetypcv
- Zaangażowany

o
lEKOMIN MASZ RACJE Z TYM OKNOPLASTEM PANOWIE S. A RACZEJ JEDEN Z NICH CHCE ABY DAKO BYŁO PRZED OKNOPLASTEM WE WSZYSTKIMlekomin pisze:DAKO jest bardzo fajną firmą, z dużymi tradycjami - znaną z jakości.
Piszą co prawda śmieszne rzeczy ile to okien produkują w ostatniej "gazetce" Winkhausa, ale faktem jest, że nową halę bodaj 12000m2 budująW aluminium próbują walczyć, spotkałem się z nimi na jednym kontrakcie, i dali cenę o 30% niższą niż my [Mitex, Kielce, Politechnika]. Robiliśmy temat posąsiedzku, więc miałem szansę, żeby obserwować postęp prac, i nie był on porywający.
pzdr
Re: o
parapetypcv pisze:lEKOMIN MASZ RACJE Z TYM OKNOPLASTEM PANOWIE S. A RACZEJ JEDEN Z NICH CHCE ABY DAKO BYŁO PRZED OKNOPLASTEM WE WSZYSTKIMlekomin pisze:DAKO jest bardzo fajną firmą, z dużymi tradycjami - znaną z jakości.
Piszą co prawda śmieszne rzeczy ile to okien produkują w ostatniej "gazetce" Winkhausa, ale faktem jest, że nową halę bodaj 12000m2 budująW aluminium próbują walczyć, spotkałem się z nimi na jednym kontrakcie, i dali cenę o 30% niższą niż my [Mitex, Kielce, Politechnika]. Robiliśmy temat posąsiedzku, więc miałem szansę, żeby obserwować postęp prac, i nie był on porywający.
pzdr
RRQ no widzisz, bo może Ty nie dostrzegasz, że Oknoplast prowadzi jasną i przemyślaną strategię, która pozwala się koncentrować na jednym kanale dystrybucji. Nie chce łapać wszystkiego co możliwe bo się szanuje. I robi to z powodzeniem od początku swojego istnienia. A z tego co wiem to kanał deweloperski nie jest najszczęśliwszy ze względu na powolny spływ należności.RRQ pisze:parapetypcv pisze:lEKOMIN MASZ RACJE Z TYM OKNOPLASTEM PANOWIE S. A RACZEJ JEDEN Z NICH CHCE ABY DAKO BYŁO PRZED OKNOPLASTEM WE WSZYSTKIMlekomin pisze:DAKO jest bardzo fajną firmą, z dużymi tradycjami - znaną z jakości.
pzdrodbiegając od dako a mówiąc o oknoplaście czy oni zrobili kiedykolwiek jakaś inwestycje? skoro to taka boooombowa stolarka czemu nie widziałem jej w zadnym apartamentowcu nawet w tym najdroższym gdzie nie bierze się najtańszych????
-
finlandia
- Profesjonalista

- Kontakt:
W moim odczuciu "robienie inwestycji" to ryzykowna droga i nie zabiegam o firmy operujące na tym rynku. Zbyt łatwo się pośliznąć, szczególnie mniejszemu.RRQ pisze:
odbiegając od dako a mówiąc o oknoplaście czy oni zrobili kiedykolwiek jakaś inwestycje? skoro to taka boooombowa stolarka czemu nie widziałem jej w zadnym apartamentowcu nawet w tym najdroższym gdzie nie bierze się najtańszych????
A Oknoplast? w moim regionie regionalny przedstawiciel "szaleje" na wszystkich budowach w ciut wyższym standardzie.
-
lekomin
- Fachowiec

- Kontakt: