Profil aluplast - opinia Użytkowników

ravas
Czytelnik
Czytelnik

Profil aluplast - opinia Użytkowników

Post autor: ravas »

Witam wszystkich,

Proszę o opinię odnośnie profilu aluplast a dokładniej aluplast Ideal 4000 Round Line.
Może ma ktoś okna z tego profilu. Interesuje mnie jak się zachowują? Czy nie wyginją się?
Czekam na opinie co do okien z aluplasta produkowanych obecnie przez Okna Rąbień.
Pozdrawiam,
R.

oknoAD

Awatar użytkownika
perfektaokna
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Re: Profil aluplast - opinia Użytkowników

Post autor: perfektaokna »

s
Ostatnio zmieniony czw lut 19, 2009 4:16 pm przez perfektaokna, łącznie zmieniany 2 razy.
Najszybszą metodą podwojenia pieniędzy jest złożenie ich na pół i umieszczenie w tylnej kieszeni spodni. :)
dandi
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: dandi »

Pytasz o profil czy producenta okien bo to nie to samo
Jak jest dobry ''producent'' a rąbień jest ''naprawdę dobry'' w tym co robi to potrafi zrobić okno z obojętnie jakiego profila a ten choćby był z tytanu
to takie okno i tak się wygnie nie ma bata we wsi.
ravas
Czytelnik
Czytelnik

Dandi interesują mnie OKNA z Rąbienia na profilu aluplast Ideal 4000 Round Line, ale jeśli jest ktoś kto ma okna z tego profilu innego producenta chętnie zapoznam sie z jego spostrzeżeniami.
Pozdrawiam
R.
mix
Małomówny
Małomówny

Post autor: mix »

ALUPLAST JAK ALUPLAST ZAWSZE DOBRY W SWOJEJ KLASIE. A RĄBIEŃ JEST ICH NAJWIEKSZYM ODBIORCĄ - TO SĄ OKNA BEZ SKAZY. :oops: :oops: :oops:
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: KNMTG »

w takie MROZY - -20 STOPNI, to się wszystkie pvc profile wyginają, wypaczają, wybuczają czy jak to tak zwał.
Jest lód na ramie i wieje później. Jak się ociepli to trzeba regulować i jeszcze raz regulować.
Plastik to plastik - jak się odkształci to nie wraca to stanu przed odkształceniem.
jawaryn :)

Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

w poprzednie mrozy - chyba z 4-5 lat temu, powyginały się skrzydła z Veki 3 k. Regulacja nie pomogła ani dodatki. Wymieniłem na drewno w renomowanej firmy - do dzisiaj BEZ ZARZUTU wszystko chodzi :D Jestem szczęśliwy
DYREKTOR
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: DYREKTOR »

RAVAS PYTASZ JAKO ICH ODBIORCA HURTOWY CZY KLIENT INDYWIDUALNY
ravas
Czytelnik
Czytelnik

Pytam jako Klient indywidualny.
ONYX2
Rozgadany
Rozgadany

Post autor: ONYX2 »

KNMTG pisze:w takie MROZY - -20 STOPNI, to się wszystkie pvc profile wyginają, wypaczają, wybuczają czy jak to tak zwał.
Jest lód na ramie i wieje później. Jak się ociepli to trzeba regulować i jeszcze raz regulować.
Plastik to plastik - jak się odkształci to nie wraca to stanu przed odkształceniem.
Niezgadzam się z Tobą, jeżeli jest dobry profil i nieoszczędzasz na wzmocnieniu no i oczywiście jakość wykonania to wcale niema z tym problemu, ja niemam żadnych zgłoszeń reklamacyjnych spowodowanych nagłymi mrozami.
No to co Heyah i do przodu ;)
Awatar użytkownika
KNMTG
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

no to widocznie trafiło na mnie a kolegę parę dni temu też odwiedziła "królowa lodu" - upodobała sobie rehau a u mnie vekę swego czasu - w każdym razie jak pęka szyba w taki mrozy to domyślacie się dlaczego :D
czyżyk 303
Małomówny
Małomówny

Post autor: czyżyk 303 »

KNMTG pisze:w poprzednie mrozy - chyba z 4-5 lat temu, powyginały się skrzydła z Veki 3 k. Regulacja nie pomogła ani dodatki. Wymieniłem na drewno w renomowanej firmy - do dzisiaj BEZ ZARZUTU wszystko chodzi :D Jestem szczęśliwy
Mam u siebie Vekę 3k od ponad 10ciu lat, na starym dobrym centro 101 i muszę Ci powiedzieć że nie mam z nią najmniejszych problemów.
W zeszłym roku powymieniałem szyby na "cieplejsze" i jestem pewien że jeszcze długo mi posłużą.
Również jeśli chodzi o żółknięcie profili to nie zauważyłem w swoich oknach takiego zjawiska.
A tak na marginesie uważam że Veka to jeden z najlepszych profili na rynku, szkoda tylko że Tobie trafiły się trefne okienka :(
wowo9
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: wowo9 »

jeli szyby sa a bardzo podklinowane, nie przydyblowana rama, odslonieta piana do ktorej dostaje sie wilgoc to rama pracuje i szyba moze szczelic- widzialem kiedys taka witrynew ktorej pekla szyba po piankowaniu!ale piana z tuby i po 2 dyble na strone !!!!/ wityna miala 2.5na 2.5
Bartłomiej Zegadło
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: Bartłomiej Zegadło »

KNMTG, co za bzdury!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Moje się tam nie odkształcają. Każdy materiał odkształca się pod wpływem zmiany temperatury. A jak okno jest źle wzmocnione, profil ma zbyt cienkie ścianki zewnętrzne, zbyt oszczędny dobór okuć, kiepskie uszczelki itd. Z byle czego nie zrobisz porządnego okna.
A Rąbień. Faktycznie największy klient Aluplasta (wcześniej byli w Gelanie i jak przeszli do Aluplasta, Gelan stracił ze 40 baniek obrotu rocznego). Produkowałem na Aluplaście, jeszcze 4 lata temu. Wtedy była porażka. Teraz nie wiem. Niepotwierdzonych bzdur na temat obecnych produktów Aluplasta nie będę opowiadał.
Awatar użytkownika
Magic353
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: Magic353 »

Zacząłem wymieniać okna w domu i posiadam okno balkonowe z ruchomym słupkiem, nie narzekam na profil co najwyżej na jakość wykonania trochę(spasowanie listwy z okuciami na wrębie). Kolor też się trzyma dobrze.
Wszystko jest względne i zależy od punktu widzenia i siedzenia.
grzegorz37b
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: grzegorz37b »

Witam.

Wszystko zależy od montażu. Jeśli montaż jest prawidłowy okna nie opadają a skrzywienia ram zwykle wynikają z piw wypitych przez montażystów. Sorki za uogólnienie mogłem obrazić ale tylko nielicznych. Stal czy też inne wzmocnienie w profilu oczywiście musi być wg aprobaty technicznej.
A co do samego montażu nie da się opisać w dwóch zdaniach jak ma wygądać. Ale trzeba pionteresować się kołkami do określonego materiału z którego wykonany jest budynek dobrze jest zadyblować i zaopatrzyć się w kliny z PCV które zostaną niewyjęte spod okien po montażu. Wtedy okno nie opada. W razie czego służę pomocą - naprawiam okna. Pod drzwi balkonowe dobrze jest włożyć profil poszerzający.
Mam opracowanych kilka fajnych trików np. na brak zimnej podłogi w okolicach drzwi balkonowych.
Pisz: [email protected]

Pozdrawiam
Grzegorz
Bartłomiej Zegadło
Profesjonalista
Profesjonalista
Kontakt:

Post autor: Bartłomiej Zegadło »

grzegorz37b, niezła reklamka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :P

Powiem Wam szczerze. Jak w dalszym ciągu klienci będą kupowali cena, to grzegorz37b bedziesz miał mnóstwo pracy, czego klientom nie życzę.

Pozdro.
ODPOWIEDZ