Profil aluplast - opinia Użytkowników
Profil aluplast - opinia Użytkowników
Witam wszystkich,
Proszę o opinię odnośnie profilu aluplast a dokładniej aluplast Ideal 4000 Round Line.
Może ma ktoś okna z tego profilu. Interesuje mnie jak się zachowują? Czy nie wyginją się?
Czekam na opinie co do okien z aluplasta produkowanych obecnie przez Okna Rąbień.
Pozdrawiam,
R.
Proszę o opinię odnośnie profilu aluplast a dokładniej aluplast Ideal 4000 Round Line.
Może ma ktoś okna z tego profilu. Interesuje mnie jak się zachowują? Czy nie wyginją się?
Czekam na opinie co do okien z aluplasta produkowanych obecnie przez Okna Rąbień.
Pozdrawiam,
R.
- perfektaokna
- Profesjonalista

- Kontakt:
Re: Profil aluplast - opinia Użytkowników
s
Ostatnio zmieniony czw lut 19, 2009 4:16 pm przez perfektaokna, łącznie zmieniany 2 razy.
Najszybszą metodą podwojenia pieniędzy jest złożenie ich na pół i umieszczenie w tylnej kieszeni spodni. 
Pytasz o profil czy producenta okien bo to nie to samo
Jak jest dobry ''producent'' a rąbień jest ''naprawdę dobry'' w tym co robi to potrafi zrobić okno z obojętnie jakiego profila a ten choćby był z tytanu
to takie okno i tak się wygnie nie ma bata we wsi.
Jak jest dobry ''producent'' a rąbień jest ''naprawdę dobry'' w tym co robi to potrafi zrobić okno z obojętnie jakiego profila a ten choćby był z tytanu
to takie okno i tak się wygnie nie ma bata we wsi.
Dandi interesują mnie OKNA z Rąbienia na profilu aluplast Ideal 4000 Round Line, ale jeśli jest ktoś kto ma okna z tego profilu innego producenta chętnie zapoznam sie z jego spostrzeżeniami.
Pozdrawiam
R.
Pozdrawiam
R.
ALUPLAST JAK ALUPLAST ZAWSZE DOBRY W SWOJEJ KLASIE. A RĄBIEŃ JEST ICH NAJWIEKSZYM ODBIORCĄ - TO SĄ OKNA BEZ SKAZY.

w takie MROZY - -20 STOPNI, to się wszystkie pvc profile wyginają, wypaczają, wybuczają czy jak to tak zwał.
Jest lód na ramie i wieje później. Jak się ociepli to trzeba regulować i jeszcze raz regulować.
Plastik to plastik - jak się odkształci to nie wraca to stanu przed odkształceniem.
Jest lód na ramie i wieje później. Jak się ociepli to trzeba regulować i jeszcze raz regulować.
Plastik to plastik - jak się odkształci to nie wraca to stanu przed odkształceniem.
jawaryn 
w poprzednie mrozy - chyba z 4-5 lat temu, powyginały się skrzydła z Veki 3 k. Regulacja nie pomogła ani dodatki. Wymieniłem na drewno w renomowanej firmy - do dzisiaj BEZ ZARZUTU wszystko chodzi
Jestem szczęśliwy
jawaryn 
RAVAS PYTASZ JAKO ICH ODBIORCA HURTOWY CZY KLIENT INDYWIDUALNY
Pytam jako Klient indywidualny.
Niezgadzam się z Tobą, jeżeli jest dobry profil i nieoszczędzasz na wzmocnieniu no i oczywiście jakość wykonania to wcale niema z tym problemu, ja niemam żadnych zgłoszeń reklamacyjnych spowodowanych nagłymi mrozami.KNMTG pisze:w takie MROZY - -20 STOPNI, to się wszystkie pvc profile wyginają, wypaczają, wybuczają czy jak to tak zwał.
No to co Heyah i do przodu 
no to widocznie trafiło na mnie a kolegę parę dni temu też odwiedziła "królowa lodu" - upodobała sobie rehau a u mnie vekę swego czasu - w każdym razie jak pęka szyba w taki mrozy to domyślacie się dlaczego 
jawaryn 
-
czyżyk 303
- Małomówny

Mam u siebie Vekę 3k od ponad 10ciu lat, na starym dobrym centro 101 i muszę Ci powiedzieć że nie mam z nią najmniejszych problemów.KNMTG pisze:w poprzednie mrozy - chyba z 4-5 lat temu, powyginały się skrzydła z Veki 3 k. Regulacja nie pomogła ani dodatki. Wymieniłem na drewno w renomowanej firmy - do dzisiaj BEZ ZARZUTU wszystko chodziJestem szczęśliwy
W zeszłym roku powymieniałem szyby na "cieplejsze" i jestem pewien że jeszcze długo mi posłużą.
Również jeśli chodzi o żółknięcie profili to nie zauważyłem w swoich oknach takiego zjawiska.
A tak na marginesie uważam że Veka to jeden z najlepszych profili na rynku, szkoda tylko że Tobie trafiły się trefne okienka
jeli szyby sa a bardzo podklinowane, nie przydyblowana rama, odslonieta piana do ktorej dostaje sie wilgoc to rama pracuje i szyba moze szczelic- widzialem kiedys taka witrynew ktorej pekla szyba po piankowaniu!ale piana z tuby i po 2 dyble na strone !!!!/ wityna miala 2.5na 2.5
-
Bartłomiej Zegadło
- Profesjonalista

- Kontakt:
KNMTG, co za bzdury!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Moje się tam nie odkształcają. Każdy materiał odkształca się pod wpływem zmiany temperatury. A jak okno jest źle wzmocnione, profil ma zbyt cienkie ścianki zewnętrzne, zbyt oszczędny dobór okuć, kiepskie uszczelki itd. Z byle czego nie zrobisz porządnego okna.
A Rąbień. Faktycznie największy klient Aluplasta (wcześniej byli w Gelanie i jak przeszli do Aluplasta, Gelan stracił ze 40 baniek obrotu rocznego). Produkowałem na Aluplaście, jeszcze 4 lata temu. Wtedy była porażka. Teraz nie wiem. Niepotwierdzonych bzdur na temat obecnych produktów Aluplasta nie będę opowiadał.
Moje się tam nie odkształcają. Każdy materiał odkształca się pod wpływem zmiany temperatury. A jak okno jest źle wzmocnione, profil ma zbyt cienkie ścianki zewnętrzne, zbyt oszczędny dobór okuć, kiepskie uszczelki itd. Z byle czego nie zrobisz porządnego okna.
A Rąbień. Faktycznie największy klient Aluplasta (wcześniej byli w Gelanie i jak przeszli do Aluplasta, Gelan stracił ze 40 baniek obrotu rocznego). Produkowałem na Aluplaście, jeszcze 4 lata temu. Wtedy była porażka. Teraz nie wiem. Niepotwierdzonych bzdur na temat obecnych produktów Aluplasta nie będę opowiadał.
Zacząłem wymieniać okna w domu i posiadam okno balkonowe z ruchomym słupkiem, nie narzekam na profil co najwyżej na jakość wykonania trochę(spasowanie listwy z okuciami na wrębie). Kolor też się trzyma dobrze.
Wszystko jest względne i zależy od punktu widzenia i siedzenia.
-
grzegorz37b
- Czytelnik

Witam.
Wszystko zależy od montażu. Jeśli montaż jest prawidłowy okna nie opadają a skrzywienia ram zwykle wynikają z piw wypitych przez montażystów. Sorki za uogólnienie mogłem obrazić ale tylko nielicznych. Stal czy też inne wzmocnienie w profilu oczywiście musi być wg aprobaty technicznej.
A co do samego montażu nie da się opisać w dwóch zdaniach jak ma wygądać. Ale trzeba pionteresować się kołkami do określonego materiału z którego wykonany jest budynek dobrze jest zadyblować i zaopatrzyć się w kliny z PCV które zostaną niewyjęte spod okien po montażu. Wtedy okno nie opada. W razie czego służę pomocą - naprawiam okna. Pod drzwi balkonowe dobrze jest włożyć profil poszerzający.
Mam opracowanych kilka fajnych trików np. na brak zimnej podłogi w okolicach drzwi balkonowych.
Pisz: [email protected]
Pozdrawiam
Grzegorz
Wszystko zależy od montażu. Jeśli montaż jest prawidłowy okna nie opadają a skrzywienia ram zwykle wynikają z piw wypitych przez montażystów. Sorki za uogólnienie mogłem obrazić ale tylko nielicznych. Stal czy też inne wzmocnienie w profilu oczywiście musi być wg aprobaty technicznej.
A co do samego montażu nie da się opisać w dwóch zdaniach jak ma wygądać. Ale trzeba pionteresować się kołkami do określonego materiału z którego wykonany jest budynek dobrze jest zadyblować i zaopatrzyć się w kliny z PCV które zostaną niewyjęte spod okien po montażu. Wtedy okno nie opada. W razie czego służę pomocą - naprawiam okna. Pod drzwi balkonowe dobrze jest włożyć profil poszerzający.
Mam opracowanych kilka fajnych trików np. na brak zimnej podłogi w okolicach drzwi balkonowych.
Pisz: [email protected]
Pozdrawiam
Grzegorz
-
Bartłomiej Zegadło
- Profesjonalista

- Kontakt:
grzegorz37b, niezła reklamka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Powiem Wam szczerze. Jak w dalszym ciągu klienci będą kupowali cena, to grzegorz37b bedziesz miał mnóstwo pracy, czego klientom nie życzę.
Pozdro.
Powiem Wam szczerze. Jak w dalszym ciągu klienci będą kupowali cena, to grzegorz37b bedziesz miał mnóstwo pracy, czego klientom nie życzę.
Pozdro.