ROLETY NAOKIENNE

Medyk

ROLETY NAOKIENNE

Post autor: Medyk »

mam następny dylemat..Chcę zakupić rolety zewnętrzne brązowe naokienne ,prawdopodobnie będą to f-y WIMONT bo takie firma z oknami proponuje..Jak się dowiedziałem podobno prowadnice pancerza są z PCV i po paru latach od nagrzania przez słońce -szczególnie te brązowe -odkształcają się i ..jest problem...Czy to prawda ?? Ktoś może ma takie rolety ?? ile kosztule taka wymiana prowadnic i czy się takową robi?? i czy to ma znaczenie dla okna-taka wymiana?? A może są aluminiowe prowadnice?? z góry dziękuję za odpowiedzi

oknoAD

mirek

Post autor: mirek »

prowadnice sa z aluminium, jesli daja ci z pcv to ich pogon.
powodzenia
Medyk

dostałem maila od firmy WIMONT i napisali mi,że nie ma możliwości zastosować prowadnic z aluminium ..tylko z PCV
mirek

Medyk pisze:dostałem maila od firmy WIMONT i napisali mi,że nie ma możliwości zastosować prowadnic z aluminium ..tylko z PCV
fajna firma, to ty placisz i wymagasz napisz jaki to system rolet.
powodzenia
ed

Post autor: ed »

czyli faktycznie coś się dzieje z prowadnicami pcv ???
Medyk

system naokienny..czyli przykręcany na górę okna i skrzynka jest nad oknem ale od środka w domu..szerokość rolety jest równa szerokości okna..nazwa jeśli się nie mylę.akurat w tej firmie to WIMONT...A może JEST JAKAŚ FIRMA KTÓRA ZAPROPONUJE MI ROLETY W PODOBNYM SYSTEMIE ALE Z ALUMINIOWYMI PROWADNICAMI PANCERZA..?? ZAZNACZAM,ŻE NAD OKNEM OD ŚRODKA MAM POZOSTAWIONE MIEJSCE NA SKRZYNKE..NOWY DOM

mirek

Medyk pisze:system naokienny..czyli przykręcany na górę okna i skrzynka jest nad oknem ale od środka w domu..szerokość rolety jest równa szerokości okna..nazwa jeśli się nie mylę.akurat w tej firmie to WIMONT...A może JEST JAKAŚ FIRMA KTÓRA ZAPROPONUJE MI ROLETY W PODOBNYM SYSTEMIE ALE Z ALUMINIOWYMI PROWADNICAMI PANCERZA..?? ZAZNACZAM,ŻE NAD OKNEM OD ŚRODKA MAM POZOSTAWIONE MIEJSCE NA SKRZYNKE..NOWY DOM
i gdzie tu jest problem z prowadnicami z alu. (firma schodzi z kosztow!!!)
pozdrawiam.
Gość

Post autor: Gość »

wimont ?? nie słyszałem o tej firmie ... ogólnie rolety to dobra rzecz
Szaman

Post autor: Szaman »

Medyk pisze:system naokienny..czyli przykręcany na górę okna i skrzynka jest nad oknem ale od środka w domu..szerokość rolety jest równa szerokości okna..nazwa jeśli się nie mylę.akurat w tej firmie to WIMONT...A może JEST JAKAŚ FIRMA KTÓRA ZAPROPONUJE MI ROLETY W PODOBNYM SYSTEMIE ALE Z ALUMINIOWYMI PROWADNICAMI PANCERZA..?? ZAZNACZAM,ŻE NAD OKNEM OD ŚRODKA MAM POZOSTAWIONE MIEJSCE NA SKRZYNKE..NOWY DOM

zamów sobie z rewizją na zewnątrz - super polecam
prowadnice alu tylko i wyłącznie
medyk

Post autor: medyk »

chciałbym szamanie aluminiowe prowadnice ale nie będę przecież zamurowywał wszystkich wnęk pozostawionych na rolety od wewnątrz..to nowy dom..A firma WIMONT to tylko robi w pcv a ja tam gdzie kupuje okna to oni robią tylko z WIMONT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MEDYK

Post autor: MEDYK »

Czy jest jakaś firma która robi rolety z prowadnicami aluminiowymi ale takie z rewizją od środka i nakładane na okno jak u mnie ?? podać adres firmy
Gość

Mirek powinien coś zaproponować bo widać że zna się na rzeczy.
mirek

MEDYK pisze:Czy jest jakaś firma która robi rolety z prowadnicami aluminiowymi ale takie z rewizją od środka i nakładane na okno jak u mnie ?? podać adres firmy
przeslij specyfikacje [email protected] pogadamy. pozdrawiam
Gość

podobno prowadnice pcv nie odkształcają się..to blew..
Gość

chyba blef
Gość

to jak to jest w końcu ???
mirek

Anonymous pisze:to jak to jest w końcu ???
kup sobie to zobaczysz.
Tatas

Post autor: Tatas »

ODPOWIEDZ