Myślę że każdy
Mogłaby być fajna zabawa gdyby tak przekazać do licytacji okno z montażem
Bira wiem, że pijesz do tego co napisałem. Lecz to nie EUROCOLOR się chwali tylko ja doceniam EUROCOLOR za podejście i zrozumienie potrzebujących. Nikt z EC się z tego powodu nie obnosi choć wylicytowanie serduszka z nr 1 daje powody do dumy i to nie jednorazowo.Bira pisze:Jeżeli ktoś wspiera akcje pomocowe z dobrego serca to pozostaje anonimowy. Jak ktoś "wspiera" żeby sobie zrobić reklamę to jest to malo etyczne. Pamietajcie jak ktoś komuś pomoże, a później się tym chwali to już swoją nagrodę odebral.
DAREK 13 pisze:"Ja nie daję Jerzemu Owsiakowi na tacę, bo wiem, że „Kto z kim przestaje takim się staje”. Można podnosić również inne kwestie jak pomiędzy widokiem przemarzniętych wolontariuszy a Jerzym Owsiakiem przylatującym na 19 Finał samolotem. Równie dużo wątpliwości budzi finansowanie ze składek, które są zbierane na zakup sprzętu dla szpitali, przystanku Woodstock. Odrazę wzbudza używanie publiczne względem innych osób słów wulgarnych. Mam też wątpliwości czy Jerzy Owsiak jest apolityczny, przecież chciał dawać z „baśki” temu, kogo wskaże Wałęsa. Podsumowując WOŚP to sympatyczna idea, wielu wspaniałych ludzi dobrej woli, poświęcających swój czas dla idei, to również fajna zabawa na dobry początek roku. Jerzy Owsiak odstrasza mnie od uczestnictwa, nie chcę być w żaden sposób z nim kojarzony nawet poprzez małe czerwone serduszko. Praktyka pokazała, że fundacja bardzo przypomina jedną z wielu bezdusznych korporacji - „Ideał sięgnął bruku".
Wstydźcie się którzy ślepo boga w nim widzicie
Powtarzam to ja napisałem o tym fakcie nie EC. Znajdź mi gdziekolwiek w necie informację o tym, że EUROCOLOR wylicytował serduszko lub, że gdzieś sobie dzięki temu robią reklamę. To był jednorazowy zabieg kilka lat temu choć nie kończący przygody z WOŚP. Nie trąbiono o tym nigdzie wcześniej ani teraz.Bira pisze:Panie Kubo N. jeżeli EC nie chodzi o poldarmowa reklamę to niech nie licytuje i to serduszka nr. 1, tylko niech zawita do najbliższego szpitala i spyta się o potrzeby. Przynajmniej kasa dotrze bez pośredników.
Skoro jak Pan twierdzi jestem w blędzie to prosze mnie z niego wyprowadzić i odpowiedzieć dlaczego firmy takie czy inne licytują się na oczach milionów a nie zrobią tego po cichu i prościej dajc co mogą bezpośrednio?
pchelek pisze:"kreci lody" "organizuje przystanek Woodstock" "lata samolotem"
belkot zakompleksionych frustratow.
Nawet 0,000000000000000000000000000000000001 % tego co Owsiak robi nie jestescie w stanie zrobic wy.
Mozecie mu najwyzej naskoczyc.
On bedzie organiziwal zbiorki a wy bedziecie mu zazdrosccic KASY !!!!!!!!!!!!!! I popularnosci.
Radiomaryjne smutasy.
No i nie ma. nie był zbyt wygodny.
kwota jaką owsiak wydaje to 0,03% tego, co wydaje NFZ. różnica jest taka, że owsiak wokół tego robi kupe szumu za zebrane pieniądze, a NFZ wydaje bo do tego jest powołany. Weź pod uwagę fakt, że państwo ma znacznie szerszą działalność niż taka fundacyjka, dlatego też środki są przeznaczane w różne miejsca.blazejfr pisze: Moim zdaniem WOSP i tak duzo lepiej wydaje te pieniadze niz nasze panstwo, ktore nie potrafi zapewnic nam odpowiedniej opieki medycznej tylko wydaje nasze ciezko zarobione pieniadze na rozne bzdurne rzeczy. Do naszych politykow miejcie pretensje a nie do Owsiaka.
A co z resztą roku? Nie odpowiadaj On zarobił tyle, że nie musi pracować przez resztę roku. Powiem więcej o "tej transparentności". WOSP jako fundacja i nie może zarabiać pieniędzy zgodnie z prawem, toteż zarabianiem zajmuje się zupełnie ktoś inny. Niejaka firma "złoty melon" sprawdź sobie. Skąd ta firma ma kasę i kapitał założycielski.KNMTG pisze:Idea WOŚP jest właśnie taka,żeby w zasadzie w jeden dzień uzbierać jak najwięcej.: