Firmy szukaja monterów a montażysci pracy.Co jest ???
-
wieckowski
- Czytelnik

Firmy szukaja monterów a montażysci pracy.Co jest ???
Co zajrzę na forum to ogłaszają się firmy że szukają montażystów .
Parę linijek niżej ogłaszają się montażyści ze szukają roboty.....
co to za zakłamanie ?
ŚLEPY SZUKA GŁUCHEGO???????????
CZY INWESTOR SZUKA TANIEGO ?
czy cwaniak szuka frajera ?
Parę linijek niżej ogłaszają się montażyści ze szukają roboty.....
co to za zakłamanie ?
ŚLEPY SZUKA GŁUCHEGO???????????
CZY INWESTOR SZUKA TANIEGO ?
czy cwaniak szuka frajera ?
Re: Firmy szukaja monterów a montażysci pracy.Co jest ???
Tak z ciekawości zapytam kto wg ciebie robi za cwaniaka a kto za frajera tj kim jest tu montazysta a kim firma szukająca jego.
Swój szuka swojego... solidni solidnych, tani tanich, zakręceni zakręconych... jak w życiu 
Co Cię dziwi?
Co Cię dziwi?
-
wieckowski
- Czytelnik

tak by to było.....
swój szuka swojego ?
właściwa diagnoza...
swój szuka swojego ?
właściwa diagnoza...
Moim zdaniem cwaniak inwestor szuka montazysty frajera jak placi tak ma tylko ze znajduje sie potem taki cwok i robi strone [ułańska fantazja montazystow] pokaz łajzo co sam potrafisz a potem smiej sie z ludzi
-
stefan okno
- Czytelnik

Dokładnie , cwaniak szuka nowego montera i czeka żeby wyrżnąć go na kasę, albo darmo niech robi - gdyby dobrze płacił nie szukałby nowych monterów.
Sprawa jest bardzo prosta: firmy szukają montażystów gotowych "pracować" za kilka złotych.
Montazyści szukaja okazji do godziwego wynagrodzenia za dobra pracę.
Ceny na inwestycjach sa tak zaniżane, że dla montazystów zostaje 8 do 10 zł za mb surowego montazu. GDZIE TU ZAROBEK ???
Montazyści szukaja okazji do godziwego wynagrodzenia za dobra pracę.
Ceny na inwestycjach sa tak zaniżane, że dla montazystów zostaje 8 do 10 zł za mb surowego montazu. GDZIE TU ZAROBEK ???
-
wieckowski
- Czytelnik

he gdzie ta nasza polska miłość ze jeden brat dba o drugiego co ?
he zakłamanie ....
nie mowie ze wszyscy bo znam porządnych ludzi ale tam gdzie wyczułem za przeproszeniem trepa to moja noga tam nie postąpi...
pracowałem dla takiego ..co mnie chciał zrobić w jajo ..zerwałem robotę poszedłem do zakładu pracy ..pracowałem 6 miesięcy aż znalazłem godziwego i dla takiego mogę zapierd.....ale jest dobrze zrobiona robota jest usmiech zadowolenie i kasa i oto chodzi ..
he zakłamanie ....
nie mowie ze wszyscy bo znam porządnych ludzi ale tam gdzie wyczułem za przeproszeniem trepa to moja noga tam nie postąpi...
pracowałem dla takiego ..co mnie chciał zrobić w jajo ..zerwałem robotę poszedłem do zakładu pracy ..pracowałem 6 miesięcy aż znalazłem godziwego i dla takiego mogę zapierd.....ale jest dobrze zrobiona robota jest usmiech zadowolenie i kasa i oto chodzi ..
Oddanego pracownika ciężko znaleźć tak to już jest - nawet za rozsądne pieniądze dostosowane do realiów rynkowych. Nie da się utrzymać człowieka za 3000-4000 PLN bo się na nich nie zarobi przy obowiązujących stawkach i braku ciągłości w firmach.
Mechanizm działa w dwie strony - pracodawca szuka taniego, wydajnego i rzetelnego pracownika a pracownik szuka uczciwej, popłatnej i małoodpowiedzialnej pracy - taki to kraj i takie obyczaje.
Dlatego spotykam się coraz częściej z pojawiającymi się firmami monterskimi działającymi na zlecenie u kilku producentów czy kilku firm i rozliczenia są z metra ustalane - tu pojawia się odpowiedzialność za wykonanie zadania i ciągłość pracy pozwalająca na utrzymanie takiej firmy.
Mechanizm działa w dwie strony - pracodawca szuka taniego, wydajnego i rzetelnego pracownika a pracownik szuka uczciwej, popłatnej i małoodpowiedzialnej pracy - taki to kraj i takie obyczaje.
Dlatego spotykam się coraz częściej z pojawiającymi się firmami monterskimi działającymi na zlecenie u kilku producentów czy kilku firm i rozliczenia są z metra ustalane - tu pojawia się odpowiedzialność za wykonanie zadania i ciągłość pracy pozwalająca na utrzymanie takiej firmy.
e-mail: [email protected]
A ja powiem tak
Dałem ogłoszenie, że szukam roboty dostałem oferty całkiem nieadekwatne, tzn mam robote na tydzien
Litości jak ktoś czytac ze zrozumieniem nie potrafi to ja dla takiego robic niechce nawet
Robote już mam, co prawda nie monter a produkcja/montaż
i nie narzekam godziwy pieniadz i pracuje 8 godzin a nie te smieszne dniowki
Swoja droga jak daje sie dniowke to dla mnie zacheta do spie...nia wkoncu liczy sie czas a to ze nastepna dniowka na poprawki to trudno, nie ja mam w plecy
Sorki ale niektorzy przesadzaja po 6-7 okien z obrobka i parapetami w dzien na dwoch? do tego podjechac po okna i wychodzi ze start montażu o 10
To sory ale szczerze po pewnym czasie wracania do domu po 20 (od 7) gdzies mialem jakosc, a liczyl sie tylko czas
Teraz to inna bajka, placone za 8 godzin a jak trzeba dłużej to nadgodziny liczone więc można se pozwolic na dodatkowa godzinke czy dwie na staranne wykonanie swojej pracy.
Dałem ogłoszenie, że szukam roboty dostałem oferty całkiem nieadekwatne, tzn mam robote na tydzien
Litości jak ktoś czytac ze zrozumieniem nie potrafi to ja dla takiego robic niechce nawet
Robote już mam, co prawda nie monter a produkcja/montaż
Swoja droga jak daje sie dniowke to dla mnie zacheta do spie...nia wkoncu liczy sie czas a to ze nastepna dniowka na poprawki to trudno, nie ja mam w plecy
Sorki ale niektorzy przesadzaja po 6-7 okien z obrobka i parapetami w dzien na dwoch? do tego podjechac po okna i wychodzi ze start montażu o 10
To sory ale szczerze po pewnym czasie wracania do domu po 20 (od 7) gdzies mialem jakosc, a liczyl sie tylko czas
Teraz to inna bajka, placone za 8 godzin a jak trzeba dłużej to nadgodziny liczone więc można se pozwolic na dodatkowa godzinke czy dwie na staranne wykonanie swojej pracy.
solidnych firm montażowych nie brakuje, jak również solidnych producentów lub dealerów zlecających pracę. Nie wszystkim wprawdzie może być po drodze, każdy ma jakieś swoje oczekiwania, nie zawsze może chodzić o pieniądze.
Mamy pełnię sezonu, roboty w bród, nic dziwnego , że solidne często firmy szukają dodatkowych ekip, aby sprostać lawinowo zwiększającej się ilości zleceń od klientów. Nie dziwi również fakt, że ekipy wykorzystują sezon żeby znaleźć firmy oferujące jak najlepsze warunki i zakotwiczyć się również na sezon ,,martwy". I słusznie, po to jest sezon, aby na placu boju zostali najlepsi, a na lodzie zostają najczęściej ci co wiele oczekują a niewiele w zamian oferują. To zawsze jest transakcja wiązana.
Mamy pełnię sezonu, roboty w bród, nic dziwnego , że solidne często firmy szukają dodatkowych ekip, aby sprostać lawinowo zwiększającej się ilości zleceń od klientów. Nie dziwi również fakt, że ekipy wykorzystują sezon żeby znaleźć firmy oferujące jak najlepsze warunki i zakotwiczyć się również na sezon ,,martwy". I słusznie, po to jest sezon, aby na placu boju zostali najlepsi, a na lodzie zostają najczęściej ci co wiele oczekują a niewiele w zamian oferują. To zawsze jest transakcja wiązana.
że firmy szukają dodatkowych monterów w sezonie - to normalne. Ale że Ci drudzy nie mają roboty
, przecież teraz w ofertach współpracy mogą tylko przebierać. Chyba , że pracowali już ze wszystkimi w okolicy i wszędzie dali się poznać jako ,,solidna ekipa"