Firmy szukaja monterów a montażysci pracy.Co jest ???

wieckowski
Czytelnik
Czytelnik

Firmy szukaja monterów a montażysci pracy.Co jest ???

Post autor: wieckowski »

Co zajrzę na forum to ogłaszają się firmy że szukają montażystów .
Parę linijek niżej ogłaszają się montażyści ze szukają roboty.....

co to za zakłamanie ?

ŚLEPY SZUKA GŁUCHEGO???????????

CZY INWESTOR SZUKA TANIEGO ?

czy cwaniak szuka frajera ?

oknoAD

KAT
Rozgadany
Rozgadany

Re: Firmy szukaja monterów a montażysci pracy.Co jest ???

Post autor: KAT »

Tak z ciekawości zapytam kto wg ciebie robi za cwaniaka a kto za frajera tj kim jest tu montazysta a kim firma szukająca jego.
Alumin
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Alumin »

Swój szuka swojego... solidni solidnych, tani tanich, zakręceni zakręconych... jak w życiu :)
Co Cię dziwi?
wieckowski
Czytelnik
Czytelnik

tak by to było.....
swój szuka swojego ?
właściwa diagnoza...
monter17
Małomówny
Małomówny

Post autor: monter17 »

Moim zdaniem cwaniak inwestor szuka montazysty frajera jak placi tak ma tylko ze znajduje sie potem taki cwok i robi strone [ułańska fantazja montazystow] pokaz łajzo co sam potrafisz a potem smiej sie z ludzi
stefan okno
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: stefan okno »

Dokładnie , cwaniak szuka nowego montera i czeka żeby wyrżnąć go na kasę, albo darmo niech robi - gdyby dobrze płacił nie szukałby nowych monterów.

MonikaF
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: MonikaF »

Sprawa jest bardzo prosta: firmy szukają montażystów gotowych "pracować" za kilka złotych.
Montazyści szukaja okazji do godziwego wynagrodzenia za dobra pracę.

Ceny na inwestycjach sa tak zaniżane, że dla montazystów zostaje 8 do 10 zł za mb surowego montazu. GDZIE TU ZAROBEK ???
wieckowski
Czytelnik
Czytelnik

he gdzie ta nasza polska miłość ze jeden brat dba o drugiego co ?
he zakłamanie ....
nie mowie ze wszyscy bo znam porządnych ludzi ale tam gdzie wyczułem za przeproszeniem trepa to moja noga tam nie postąpi...
pracowałem dla takiego ..co mnie chciał zrobić w jajo ..zerwałem robotę poszedłem do zakładu pracy ..pracowałem 6 miesięcy aż znalazłem godziwego i dla takiego mogę zapierd.....ale jest dobrze zrobiona robota jest usmiech zadowolenie i kasa i oto chodzi ..
Kuba N.
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: Kuba N. »

Oddanego pracownika ciężko znaleźć tak to już jest - nawet za rozsądne pieniądze dostosowane do realiów rynkowych. Nie da się utrzymać człowieka za 3000-4000 PLN bo się na nich nie zarobi przy obowiązujących stawkach i braku ciągłości w firmach.
Mechanizm działa w dwie strony - pracodawca szuka taniego, wydajnego i rzetelnego pracownika a pracownik szuka uczciwej, popłatnej i małoodpowiedzialnej pracy - taki to kraj i takie obyczaje.
Dlatego spotykam się coraz częściej z pojawiającymi się firmami monterskimi działającymi na zlecenie u kilku producentów czy kilku firm i rozliczenia są z metra ustalane - tu pojawia się odpowiedzialność za wykonanie zadania i ciągłość pracy pozwalająca na utrzymanie takiej firmy.
Technic
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: Technic »

A ja powiem tak :D
Dałem ogłoszenie, że szukam roboty dostałem oferty całkiem nieadekwatne, tzn mam robote na tydzien :roll:
Litości jak ktoś czytac ze zrozumieniem nie potrafi to ja dla takiego robic niechce nawet :mrgreen:
Robote już mam, co prawda nie monter a produkcja/montaż :) i nie narzekam godziwy pieniadz i pracuje 8 godzin a nie te smieszne dniowki :D
Swoja droga jak daje sie dniowke to dla mnie zacheta do spie...nia wkoncu liczy sie czas a to ze nastepna dniowka na poprawki to trudno, nie ja mam w plecy :D
Sorki ale niektorzy przesadzaja po 6-7 okien z obrobka i parapetami w dzien na dwoch? do tego podjechac po okna i wychodzi ze start montażu o 10 :(
To sory ale szczerze po pewnym czasie wracania do domu po 20 (od 7) gdzies mialem jakosc, a liczyl sie tylko czas :evil:
Teraz to inna bajka, placone za 8 godzin a jak trzeba dłużej to nadgodziny liczone więc można se pozwolic na dodatkowa godzinke czy dwie na staranne wykonanie swojej pracy.
kruk2
Małomówny
Małomówny

Post autor: kruk2 »

solidnych firm montażowych nie brakuje, jak również solidnych producentów lub dealerów zlecających pracę. Nie wszystkim wprawdzie może być po drodze, każdy ma jakieś swoje oczekiwania, nie zawsze może chodzić o pieniądze.
Mamy pełnię sezonu, roboty w bród, nic dziwnego , że solidne często firmy szukają dodatkowych ekip, aby sprostać lawinowo zwiększającej się ilości zleceń od klientów. Nie dziwi również fakt, że ekipy wykorzystują sezon żeby znaleźć firmy oferujące jak najlepsze warunki i zakotwiczyć się również na sezon ,,martwy". I słusznie, po to jest sezon, aby na placu boju zostali najlepsi, a na lodzie zostają najczęściej ci co wiele oczekują a niewiele w zamian oferują. To zawsze jest transakcja wiązana.
SOTE
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: SOTE »

że firmy szukają dodatkowych monterów w sezonie - to normalne. Ale że Ci drudzy nie mają roboty :roll: , przecież teraz w ofertach współpracy mogą tylko przebierać. Chyba , że pracowali już ze wszystkimi w okolicy i wszędzie dali się poznać jako ,,solidna ekipa" :lol:
ODPOWIEDZ