Jak to jest z ta wyceną?
-
jacektorun
- Czytelnik

Jak to jest z ta wyceną?
Pytanie w zasadzie do ludzi,ktorzy prowadza swoja biura.Czy korzystacie wszyscy z programow typu Stolcad do wyceny okien,czy tez moze robia to za was np online producenci,od ktorych bierzecie okna?
Re: Jak to jest z ta wyceną?
Wszyscy korzystają z takich programów czy cenników jakie daje dany producent.jacektorun pisze:Pytanie w zasadzie do ludzi,ktorzy prowadza swoja biura.Czy korzystacie wszyscy z programow typu Stolcad do wyceny okien,czy tez moze robia to za was np online producenci,od ktorych bierzecie okna?
Wyceny mogą zrobić za nas osoby odpowiedzialne za to u producenta ale to może trwać w czasie - dlatego wszyscy starają się robić wyceny we własnym zakresie (czas to pieniądz)
e-mail: [email protected]
-
grzegorz197308
- Czytelnik

wh okna program winhausa
Open office + mózg i wtedy szybko ,sprawnie i jasno.
(kiedyś w sklepach GS wystarczył kopiowy ołówek i abakus - nawet przy naftowej lampie wszystko się zgadzało - dziś oprogramowanie,ups,komp i dalej błędy)
(kiedyś w sklepach GS wystarczył kopiowy ołówek i abakus - nawet przy naftowej lampie wszystko się zgadzało - dziś oprogramowanie,ups,komp i dalej błędy)
-
Ramzes3
no tak, w Jaworze postęp zatrzymał się na sklepach GS, ale gdzie indziej nieco dalej poszli w tym temacie
, a skoro dajesz kontrę postępowi to oddaj też komórkę i japoński samochód, przecież to sama nowoczesność, a mówisz, że można to zamienić bez żadnej szkody na gołębia pocztowego i furmankę
, oj czuję tutaj mocną tęsknotę za pięknymi dla niektórych czasami PRL-u, bo inaczej tego nie widzę 
-
jacektorun
- Czytelnik

Zdaje sie ze i do open office potrzebny jest tez komputer.Chyba ze mowimy tu o pierworodnej wresji tego produktu,czyli liczydlo 1900:).Lubie pozartowac,ale pytanie zadalem jak najbardziej powaznie. A Pan Komarko1 jakos na to pytanie nie odpowiedzial...
Odpowiedziałem jak najbardziej poważnie - używam office wersji oppen - sam utworzyłem szablony rysunków okien , wkleiłem szablony drzwi,nie ma problemu z wstawieniem cen parapetów,robocizny itp. Dziękli temu wiem dokładnie ile i na czym zyskuję. Oczywiście programy "zawodowe" liczą mierzą itp ale tak naprawdę to wszystko to baza danych tyle że na wyjściu masz gotowy szablon zrobiony przez informatyka , a ja ze sknerstwa zrobiłem to samodzielnie. natomiast inne to jak koledzy podają.
PS - Ramzes Ty chyba się nudzisz zamiast siedzieć w niemczech i z turkami samochody klepać
PS - Ramzes Ty chyba się nudzisz zamiast siedzieć w niemczech i z turkami samochody klepać
.
Ostatnio zmieniony wt mar 13, 2012 11:53 am przez komarko1, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Ramzes3
Kolega Komarko1 ma zawsze bardzo filozoficzne podejście do takich trudnych i drażliwych tematów, więc nie ma się czemu dziwić, no ale "ze sknerstwa" jak to sam powiedział to niejeden już wiele nowych filozofii opracował, więc chyba wszystko w normiejacektorun pisze:Zdaje sie ze i do open office potrzebny jest tez komputer.Chyba ze mowimy tu o pierworodnej wresji tego produktu,czyli liczydlo 1900:).Lubie pozartowac,ale pytanie zadalem jak najbardziej powaznie. A Pan Komarko1 jakos na to pytanie nie odpowiedzial...
P.s.
Turasy już nie klepią wagenów, bo mają od tego tanich pomagierów z ziem odzyskanych, m.in. z Jawora także
-
Ramzes3
i tak powstało nam całkiem nowe i bardzo aktualne przysłowie, a mianowicie: "sknerstwo jest matką wynalazków"
ot co 
-
Ramzes3
Komarko a macie jeszcze w Jaworze Gieesy, bo chętnie bym kupił taką oranżadę fajną w butelce z korkiem zamykanym prosto z PRL-a? 
Ramzes - smarku jeden - oranżady z korkiem zamykanym to raczej nie pamiętasz bo za młody jesteś. Co najwyżej taką w proszku.
- red. Tomasz
- Redaktor

- Kontakt:
Witam,
proszę użytkowników komarko1 i Ramzes3 o pozostanie przy merytorycznej dyskusji, nie zaś uszczypliwości w swoim kierunku. Użytkownikowi jacektorun nie pomogą one na pewno w rozwiązaniu jego problemu.
Dziękuję i pozdrawiam
Tomasz Pępek, oknonet.pl
proszę użytkowników komarko1 i Ramzes3 o pozostanie przy merytorycznej dyskusji, nie zaś uszczypliwości w swoim kierunku. Użytkownikowi jacektorun nie pomogą one na pewno w rozwiązaniu jego problemu.
Dziękuję i pozdrawiam
Tomasz Pępek, oknonet.pl
-
Ramzes3
A powitać, powitać
OK Redaktorze Tomaszu, ale jak już Pan się pojawił to ja mam małą prośbę, a mianowicie proszę zlikwidować moje konto czyli Ramzes3, bo szukam i szukam i nigdzie w ustawieniach nie ma opcji zamknięcia tego konta, więc jakby Pan był tak łaskawy i je zamknął to byłbym wielce kontent, podziękował i pozdrowił
,
Z poważaniem,
Ramzes3
OK Redaktorze Tomaszu, ale jak już Pan się pojawił to ja mam małą prośbę, a mianowicie proszę zlikwidować moje konto czyli Ramzes3, bo szukam i szukam i nigdzie w ustawieniach nie ma opcji zamknięcia tego konta, więc jakby Pan był tak łaskawy i je zamknął to byłbym wielce kontent, podziękował i pozdrowił
Z poważaniem,
Ramzes3