Jak to jest z ta wyceną?

jacektorun
Czytelnik
Czytelnik

Jak to jest z ta wyceną?

Post autor: jacektorun »

Pytanie w zasadzie do ludzi,ktorzy prowadza swoja biura.Czy korzystacie wszyscy z programow typu Stolcad do wyceny okien,czy tez moze robia to za was np online producenci,od ktorych bierzecie okna?

oknoAD

Kuba N.
Profesjonalista
Profesjonalista

Re: Jak to jest z ta wyceną?

Post autor: Kuba N. »

jacektorun pisze:Pytanie w zasadzie do ludzi,ktorzy prowadza swoja biura.Czy korzystacie wszyscy z programow typu Stolcad do wyceny okien,czy tez moze robia to za was np online producenci,od ktorych bierzecie okna?
Wszyscy korzystają z takich programów czy cenników jakie daje dany producent.
Wyceny mogą zrobić za nas osoby odpowiedzialne za to u producenta ale to może trwać w czasie - dlatego wszyscy starają się robić wyceny we własnym zakresie (czas to pieniądz)
grzegorz197308
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: grzegorz197308 »

wh okna program winhausa
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

Post autor: komarko1 »

Open office + mózg i wtedy szybko ,sprawnie i jasno.
(kiedyś w sklepach GS wystarczył kopiowy ołówek i abakus - nawet przy naftowej lampie wszystko się zgadzało - dziś oprogramowanie,ups,komp i dalej błędy)
Ramzes3

Post autor: Ramzes3 »

no tak, w Jaworze postęp zatrzymał się na sklepach GS, ale gdzie indziej nieco dalej poszli w tym temacie :lol:, a skoro dajesz kontrę postępowi to oddaj też komórkę i japoński samochód, przecież to sama nowoczesność, a mówisz, że można to zamienić bez żadnej szkody na gołębia pocztowego i furmankę :lol:, oj czuję tutaj mocną tęsknotę za pięknymi dla niektórych czasami PRL-u, bo inaczej tego nie widzę :D
jacektorun
Czytelnik
Czytelnik

Post autor: jacektorun »

Zdaje sie ze i do open office potrzebny jest tez komputer.Chyba ze mowimy tu o pierworodnej wresji tego produktu,czyli liczydlo 1900:).Lubie pozartowac,ale pytanie zadalem jak najbardziej powaznie. A Pan Komarko1 jakos na to pytanie nie odpowiedzial...

komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

Odpowiedziałem jak najbardziej poważnie - używam office wersji oppen - sam utworzyłem szablony rysunków okien , wkleiłem szablony drzwi,nie ma problemu z wstawieniem cen parapetów,robocizny itp. Dziękli temu wiem dokładnie ile i na czym zyskuję. Oczywiście programy "zawodowe" liczą mierzą itp ale tak naprawdę to wszystko to baza danych tyle że na wyjściu masz gotowy szablon zrobiony przez informatyka , a ja ze sknerstwa zrobiłem to samodzielnie. natomiast inne to jak koledzy podają.
PS - Ramzes Ty chyba się nudzisz zamiast siedzieć w niemczech i z turkami samochody klepać :)
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

.
Ostatnio zmieniony wt mar 13, 2012 11:53 am przez komarko1, łącznie zmieniany 1 raz.
Ramzes3

jacektorun pisze:Zdaje sie ze i do open office potrzebny jest tez komputer.Chyba ze mowimy tu o pierworodnej wresji tego produktu,czyli liczydlo 1900:).Lubie pozartowac,ale pytanie zadalem jak najbardziej powaznie. A Pan Komarko1 jakos na to pytanie nie odpowiedzial...
Kolega Komarko1 ma zawsze bardzo filozoficzne podejście do takich trudnych i drażliwych tematów, więc nie ma się czemu dziwić, no ale "ze sknerstwa" jak to sam powiedział to niejeden już wiele nowych filozofii opracował, więc chyba wszystko w normie :lol:

P.s.
Turasy już nie klepią wagenów, bo mają od tego tanich pomagierów z ziem odzyskanych, m.in. z Jawora także :D , za 4 ojro/uhr jadą z młotem jak ta lala :lol:
Ramzes3

i tak powstało nam całkiem nowe i bardzo aktualne przysłowie, a mianowicie: "sknerstwo jest matką wynalazków" :D ot co :D
Ramzes3

Komarko a macie jeszcze w Jaworze Gieesy, bo chętnie bym kupił taką oranżadę fajną w butelce z korkiem zamykanym prosto z PRL-a? :lol:
komarko1
Profesjonalista
Profesjonalista

Ramzes - smarku jeden - oranżady z korkiem zamykanym to raczej nie pamiętasz bo za młody jesteś. Co najwyżej taką w proszku.
Ramzes3

też mi wapniak się odezwał :lol:
Awatar użytkownika
red. Tomasz
Redaktor
Redaktor
Kontakt:

Post autor: red. Tomasz »

Witam,

proszę użytkowników komarko1 i Ramzes3 o pozostanie przy merytorycznej dyskusji, nie zaś uszczypliwości w swoim kierunku. Użytkownikowi jacektorun nie pomogą one na pewno w rozwiązaniu jego problemu.

Dziękuję i pozdrawiam
Tomasz Pępek, oknonet.pl
Ramzes3

A powitać, powitać :D

OK Redaktorze Tomaszu, ale jak już Pan się pojawił to ja mam małą prośbę, a mianowicie proszę zlikwidować moje konto czyli Ramzes3, bo szukam i szukam i nigdzie w ustawieniach nie ma opcji zamknięcia tego konta, więc jakby Pan był tak łaskawy i je zamknął to byłbym wielce kontent, podziękował i pozdrowił :D ,

Z poważaniem,

Ramzes3
ODPOWIEDZ