OKNOPLAST KRAKÓW - UPADŁOŚĆ ??

Gość

OKNOPLAST KRAKÓW - UPADŁOŚĆ ??

Post autor: Gość »

Musze sie przyznac dzis bylem w sądzie i przez przypadek spojrzalem do "wielkiej księgi upadłości" :wink: a tam wpis P.P. OKNOPLAST-Kraków sp. z o.o. ... mysle moze inne ... patrze miejscowość Podłęże , moze ktos to potwierdzic lub zdementować ??
Moze to jakaś pochodna spółka , może to nie ten "WIELKI"
OKNOPLAST ....

oknoAD

Gość

ale pierdy. Ciekawe czy Oni sami to napisali???? :wink:
gość nr 1

Re: OKNOPLAST KRAKÓW - UPADŁOŚĆ ??

Post autor: gość nr 1 »

Anonymous pisze:Musze sie przyznac dzis bylem w sądzie i przez przypadek spojrzalem do "wielkiej księgi upadłości" :wink: a tam wpis P.P. OKNOPLAST-Kraków sp. z o.o. ... mysle moze inne ... patrze miejscowość Podłęże , moze ktos to potwierdzic lub zdementować ??
Moze to jakaś pochodna spółka , może to nie ten "WIELKI"
OKNOPLAST ....
Ej, gościu chyba się pomyliłeś? A może to chodzi o pozostały na szarym końcu osławiony Oknoplus. Przecież tam sa znowu zwolnienia i to nie byle jakie. Czyżby świadoma redukcja kosztów....? A może to tylko radosna twórczość zarządu wspomagana wątpliwej jakości "muzami"!
Gość

Tak to prawda. Ostatnio podobno zwolniono ponad 150 osób z Oknoplastu. :wink:
Gość

Powiem tylko tyle widzialem wpis ... wiem ze jakas spolka OKNOPLAST-KRAKÓW upadla ale nie wiem czy to ta , moze to byc spolka pochodna czyli ... to czyste spekulacje widzialem wpis i tyle wiem ... sam sie zdziwilem dlatego napisalem na forum ....
Gość

Dla wszystkich wyżej!
Wszyszcy chcielibyści tak upadać i wiecie, że sporo wam brakuje (niespełnione dziecięce marzenia?). Podobnie ze zwalnianiem pracowników i innymi podonymi newsami.

Gość

Czlowieku przeczytaj sobie co napisalem wyzej . Chcesz sprawdz w Sądzie Gospodarczym w Warszawie pod literą O ... OKNOPLAST-KRAKÓW sp. z o.o. za miesiac bedzie mozna zobaczyc w informatorze upadlosciowym w Pulsie Biznesu ... Nie denerwuj sie tylko sprawdz... Moze ciolku jeden zmienila sie firma w ktorej jestes zatrudniony a ty nawet o tym nie wiesz ...
zaniepokojony

Post autor: zaniepokojony »

Anonymous pisze:Tak to prawda. Ostatnio podobno zwolniono ponad 150 osób z Oknoplastu. :wink:
Nawet nie żartujcie! Kupiłem okna w OKNOPLAST właśnie za radami użytkowników forum, taka miała być firma stabilna i porządna?! Jak może być postawiona w stan upadłości kiedy chwalą się wpisem do "Białej Księgi"? Ktoś pisze że zwolnili 150 osób jak się chwalą w reklamie że zatrudniają 250, to kto tam robi te okna?
Czy ktoś wie coś na ten temat więcej? Może wypowie się ktoś z OKNOPLAST bo sądzę że wielu ich klientom podniosło się ciśnienie (nie po to wywaliłem 30% więcej pieniędzy niż u "garażowca" żeby się teraz dowiedzieć że na darmo!!!!)
:evil: :evil: :evil:
Gość

Nie no mi sie wydaje ze spokojnie nic sie nie dzieje .. Coca-Cola co roku oglasza upadlosc i co roku nowa firma produkuje coca-cole oczywiscie na papierze ... to i moze z OKNOPLASTEM tak JEST ... moze to forma ucieczki od podatkow :wink:
ciekawy

Post autor: ciekawy »

Anonymous pisze:Nie no mi sie wydaje ze spokojnie nic sie nie dzieje .. Coca-Cola co roku oglasza upadlosc i co roku nowa firma produkuje coca-cole oczywiscie na papierze ... to i moze z OKNOPLASTEM tak JEST ... moze to forma ucieczki od podatkow :wink:
Czyli robią ro wszystkie firmy z okoloc Niepołomic? :lol:
zaniepokojony

Post autor: zaniepokojony »

No coż... jestem bardzo rozczarowany. Kiedy miałem zakupić okna i szukałem dobrego producenta to wtedy pracownicy Oknoplastu (oczywiście się nie podpisywali ale z wypowiedzi można doskonale się zorientować :wink: ) odrzucali wszystkie argumenty oponentów na forum "kto się nie reklamuje tzn. że ma wysoką sprzedaż"; "życzymy innym takiej sprzedaży" itp. A co teraz się okazuje? Że potwierdza się iż Oknoplast ogłosił upadłość - dlaczego bowiem nikt z pracowników nie zdementował rzetelnie tej informacji?! Brak takiego dementi ja i pewnie wielu klientów weźmie sobie to do serca...i pewnie już nie skorzysta z usług tej firmy. Ja się tylko dziwię że taka firma a lekceważy moc internetu, nawet nie zdajecie sobie sprawy że większość młodszego i średniego pokolenia zaczyna poszukiwania produktu który chcą zakupić właśnie w internecie. A propos - zadałem sobie trud sprawdzenia wszystkich postów na temat Oknoplastu, miałem pecha bo kupiłem okna na wiosnę a od tego czasu widzę że mniej pochlebnie się wyrażają o tej firmie - jakieś pomyłki(handlowców czy technologów :shock: nieterminowe dostawy, nierzetelne informacje w reklamie...)
Nic dodać nic ująć...

ps. sam niezdawałem sobie sprawy iż pewna rzecz została wykonana niezgodnie z moim zamówieniem, już ja ich przećwiczę gdy złożę reklamację(póki jeszcze istnieją...)
Znający Branżę

Post autor: Znający Branżę »

Panowie! Wszyscy jesteśmy z branży. Więc co za problem zapytać dostawców. Gwarantuje wam że oknoplast-kraków jest najlepiej prosperującą firmą w branży stolarki otworowej. Jeszcze raz mówię popytajcie dostawców!Wystarczy zapytać Press-Glas, Vekę, Maco.
Ja mam informacje które z firm, których pracownicy pisza na tym forum zalegaja z płatnościami dostawcą.Nie piszę tego bo mnie obowiązuje tajemnica handlowa. Na pewno nie jest to OKNOPLAST-Kraków.
Wypisujecie bzdudy!!!
Gość

POWTARZAM PO RAZ 100 .
NIE WIEM CZY TO TEN ... WIDZIAŁEM POPROSTU ŚWIEŻY WPIS I TYLE ZACIEKAWILO MNIE POPROSTU JAK KAŻDEGO CZŁOWIEKA W TEJ BRANŻY BY ZACIEKAWIŁO ... KAŻDEMU DOCIEKLIWEMU PROPONUJE SPRAWDZIĆ W SĄDZIE ... DLACZEGO JEST TAKI WPIS Z TAKA FIRMA Z TEJ MIEJSCOWOŚCI - NIE WIEM . WIEM TYLKO TO CO WIDZIALEM A WIDZIALEM WPIS OKNOPLASTU-KRAKOW MOŻE TO SPÓŁKA-CÓRKA LUB COŚ W TYM STYLU NIE WIEM JA TYLKO ZADAŁEM TEMAT I CZEKAŁEM NA ODPOWIEDŹ...
A.P.

Post autor: A.P. »

Anonymous pisze:POWTARZAM PO RAZ 100 .
NIE WIEM CZY TO TEN ... WIDZIAŁEM POPROSTU ŚWIEŻY WPIS I TYLE ZACIEKAWILO MNIE POPROSTU JAK KAŻDEGO CZŁOWIEKA W TEJ BRANŻY BY ZACIEKAWIŁO ... KAŻDEMU DOCIEKLIWEMU PROPONUJE SPRAWDZIĆ W SĄDZIE ... DLACZEGO JEST TAKI WPIS Z TAKA FIRMA Z TEJ MIEJSCOWOŚCI - NIE WIEM . WIEM TYLKO TO CO WIDZIALEM A WIDZIALEM WPIS OKNOPLASTU-KRAKOW MOŻE TO SPÓŁKA-CÓRKA LUB COŚ W TYM STYLU NIE WIEM JA TYLKO ZADAŁEM TEMAT I CZEKAŁEM NA ODPOWIEDŹ...
MOJA ODPOWIEDZ...JESTEŚ POJEBANY A.P.
Colombo

Post autor: Colombo »

POWTARZAM PO RAZ 100 .

Gościu mieszasz...zaciekawiło Cię ... a później nie wiesz czy to Oknoplast, Oknoplast A czy Oknoplast B. A może to ich Dealer...

Proponuję dobrego okulistę, więcej odpoczynku i mniej bajek....
Gościu ściemniasz.... A może skoro dotarłeś do tak fascynujących źródeł, dotrzesz jeszcze raz i przedstawisz owoc swoich poszukiwań jeszcze raz na forum. I sprawdzisz dokładnie o którą firmę chodzi lub chociaż podaj gdzie dokładnie widziałeś ... i co...
Może to był sen...
Gość

przecież to info kontrolowane przez Oknoplast ...

każdy sposób na reklamę jest dobry ...

już widzę jak oknoplst cieszy się z tej dyskusji

hermene gilda
Gość

http://www.oknonet.pl/news/idx/303_idx.html

Wreszcie ktoś to wyjaśnił, bo już nie mogłem patrzeć, jak niektórzy próbują sobie w ten sposób leczyć kompleksy...
Gość

To nie jest "leczenie kompleksów" tylko debilna [innego słowa nie znajduję] zemsta jakiegoś osobnika. Jakby OKNOPLAST miał "paść" to by najpierw Księżyc upadł na Ziemię.
Nawiasem mówiąc podobnych bzdur o upadkach jest na tym forum więcej, niestety.
andrzej
Zaangażowany
Zaangażowany
Kontakt:

Post autor: andrzej »

Miałem się tu na forum, jakoś szeroko wypowiadać po opublikowaniu newsa na stronie głównej ale myślę, że dwa ostatnie posty oddają cały charakter sprawy ( dzięki Panowie).
Dla porządku wkleję poniżej jeszcze raz link do newsa i jestem spokojny, że każdy inteligentny człowiek wyczyta sens tego wszystkiego. Reszta niech ogłosi upadłość...intelektualną :D
red. nacz. Andrzej Kubicki
Rywin

Post autor: Rywin »

andrzej pisze:Miałem się tu na forum, jakoś szeroko wypowiadać po opublikowaniu newsa na stronie głównej ale myślę, że dwa ostatnie posty oddają cały charakter sprawy ( dzięki Panowie).
Dla porządku wkleję poniżej jeszcze raz link do newsa i jestem spokojny, że każdy inteligentny człowiek wyczyta sens tego wszystkiego. Reszta niech ogłosi upadłość...intelektualną :D
red. nacz. Andrzej Kubicki
Wszystko pieknie , ale dlaczego oknonet to prywatna tuba oknoplastu - nie wiem . Rozumiem ze daje jakies banery itp. Ale tekst powyzszy to zwykla krypta i tracicie wierygodnosc. Podpis pod forum o tym ze redakcja nie ponosi odpowiedzialnosci za teksty wystarcza.
Rozumiem ze teksty tzw.redakcyjne to DNO reklamowe roznych firm , oknonet stal sie zwyklym smietnikiem durnowatych przechwalek a nie portalem okiennym , wiem ze reklamodawcy itd. ale Wy niczym sie nie roznicie od reklamowek Geanta na klatkach schodowych , dlatego nie dziwcie sie ze wiekszosc tak Was traktuje jak te ulotki - do kosza bo do d..py sie nie nadaja ze wzgledu na poslizg.
pozdr
Michnik
andrzej
Zaangażowany
Zaangażowany
Kontakt:

Post autor: andrzej »

Ok , przyjąłem do wiadomości, mamy trochę inne poglądy i tak jest w porządku. Wybacz, że nie bedę wdawał sie w polemikę, muszę pisać teksty redakcyjne

Z pozdrowieniami
red. nacz. Andrzej Kubicki :mrgreen:
Gość

I mam pytanie dlaczego tak ostro redakcja zareagowala na wypowiedz na temat OKNOPLASTU-KRAKÓW a nt. innych firm nie ??

POWTARZAM PO RAZ KOLEJNY ZOBACZYLEM WPIS W WARSZAWIE W SĄDZIE BYŁ WPIS O UPADŁOŚCI OKNOPLAST-KRAKÓW SPYTAŁEM SIĘ NA FORUM BO SIĘ SAM ZDZIWIŁEM , JEŻELI UWAŻA PAN ŻE MOŻE MNIE REDAKCJA OKNONETU DO PROKURATORA ZA TEGO TYPU WYPOWIEDZI PODAĆ PROSZĘ BARDZO WSKAŻĘ ŹRÓDŁO MOJEJ WIEDZY TO NIE JEST OSZCZERSTWO ANI ŻADNE POMÓWIENIE TO JEST CZYSTA CIEKAWOŚĆ ... OD TEGO TO JEST FORUM ABY WYMIENIAĆ POGLĄDY ... NAWET JEŻELI KOMUŚ SĄ NIE W SMAK A TA WIDOCZNIE ZABOLAKA OKNO(NET)PLAST BO JUŻ NIE ROZRÓŻNIAM .

Szanowny Panie Andrzeju , Pan jako obrońca obrzucanych błotem firm , gdzie Pan był gdy obrzucano DOBROPLAST albo inne firmy ??

Może kolejnym krokiem będzie CENZURA ?? Że na nie wygodne tematy nie rozmawiamy co ?? ale te tylko ktore dotyczą OKNOPLASTU bo reszta to niech sie wymordują ??

Propouje jeszcze bardziej powkurzać ludzi z których defakto Pan żyje czyli tych którzy odwiedzają te strony (czyli cała branża okienna) , bo jaki reklamodawca Panu zapłaci jak nikt nie bedzie oglądał tego portalu ??

Radze Panu zmianę podejścia do tematów i wiecej obiektywizmu w swoich wypowiedzach .... bo jak narazie to Pańskie wypowiedzi cechuje wielki relatywizm .
Gość

Anonymous pisze:To nie jest "leczenie kompleksów" tylko debilna [innego słowa nie znajduję] zemsta jakiegoś osobnika. Jakby OKNOPLAST miał "paść" to by najpierw Księżyc upadł na Ziemię.
Nawiasem mówiąc podobnych bzdur o upadkach jest na tym forum więcej, niestety.
To jest tak smieszne ze aż głupie . Jakis megaloman z OKNOPLASTU zachwycający się wielkością swoiej firmy ...
Czytałem kiedys w czasopiśmie SUKCES wywiad z p. Zarazką - ówczesnym prezesem i właścicielem EXBUDU - twierdził że jego firmę to tylko wojna może zniszczyć ... to był rok chyba 1998 czy 1997 ... mamy rok 2003 i po EXBUDZIE już nawet szyldu nie ma ... wykupiła za bezcen ją SKANSKA i skasowała ... i jakoś wojny w Polsce nie bylo ...

To samo cechuje tą wypowiedz ... Boże jaka to wielka ta moja firma ... a może sie okazać że za rok to po fabryce OKNOPLASTU to szczury tylko biegają . Nie takie firmy upadały i będą upadać a OKNOPLAST GIGANTEM NIE JEST ... przy firmach typu Black Red White czy Komfort czy Kolpolter to jest smieszny mikrus i to jest na Polską skale ... pomijam już firmy typu HOOP czy HELLENA czy BAKOMA czy ITI czy POLSAT czy Żagiel czy Lukas gdzie ich zyski sa większe niż "wielkiego" OKNOPLASTA obrót cało roczny .

Taki Black Red White zanotował prawie 80 czy 90 mln zysku do opodatkowania .... daje do myślenia ??
Gość

Colombo pisze:POWTARZAM PO RAZ 100 .

Gościu mieszasz...zaciekawiło Cię ... a później nie wiesz czy to Oknoplast, Oknoplast A czy Oknoplast B. A może to ich Dealer...

Proponuję dobrego okulistę, więcej odpoczynku i mniej bajek....
Gościu ściemniasz.... A może skoro dotarłeś do tak fascynujących źródeł, dotrzesz jeszcze raz i przedstawisz owoc swoich poszukiwań jeszcze raz na forum. I sprawdzisz dokładnie o którą firmę chodzi lub chociaż podaj gdzie dokładnie widziałeś ... i co...
Może to był sen...
Colombo "gościu" chodzi mi o firmę OKNOPLAST-KRAKÓW z Podłęża . Nie mieszam ja powiedziałem że widziałem taki wpis .

DLA ZACIEKAWIONYCH :
17 WYDZIAŁ UPADŁOŚCIOWO-UKŁADOWY
SĄD REJONOWY W WARSZAWIE
UL.ŚWIĘTOKRZYSKA

A ty Gościu wybierz się i sprawdż zanim się wypowiesz . Jest taki wpis to jest fakt czy komus się to podoba czy nie
Alumin

Post autor: Alumin »

Jeszcze przed chwilą byłem po twojej stronie ale po twoim ostatnim wpisie mi przeszło. Znasz tą historię o Kowalskim co mu rower ukradziono? No wiesz ten Kowalski co mu rower ukradli!. No ten co mu rower ukradli... czy on ukradł nie usłyszałem dokładnie. Nowak o tym mówił. No ten Kowalski co rower ukradł... no rowery kradł czy jakoś tak .....piwnice. Wiesz to banda cała.

Pytanie proste, oni w tym sądzie ( wiemy już dokładnie w którym) zgłosili wniosek o upadłość kogoś czy ktoś zgłosił w związku z nimi ? Taki drobiażczek, wiesz, maleńka różnica.
pozdrówka
Gość

Anonymous pisze:Powiem tylko tyle widzialem wpis ... wiem ze jakas spolka OKNOPLAST-KRAKÓW upadla :shock: ale nie wiem czy to ta , moze to byc spolka pochodna czyli ... to czyste spekulacje widzialem wpis i tyle wiem ... sam sie zdziwilem dlatego napisalem na forum ....
To w końcu wiesz czy nie wiesz, że upadła? Jakaś? czy ta właśnie z Ochmanowa jak napisałeś wcześniej?

Może warto zastanowić się nad ewentualnymi konsekwencjami jakie mogą wyniknąć z tego co się napisało publicznie a nie doczytało:
- czy Oknoplast nie mógł ponieść wymiernej straty z Twojej winy? (Czy to może Klient zaniepokojony Twoją wiedzą wypowiadał się na tym forum?).
- ponad 500 razy czytano ten temat! co z rozpowszechnminiem nieprawdziwych informacji?
- czy to na pewno jest w zgodzie z ustawą o nieuczciwej konkurencji?

Ciekawe co prawnicy mieliby do powiedzenia na ten temat?

Proponuję pofatyguj sie ponownie do Sądu, doczytaj. Może warto za indolencję chociaż przeprosić.
Gość

TO NIE BYŁ WNIOSEK !!! NIE WIDZIAŁEM ŻADNEGO WNIOSKU JA NIGDY TAK NIE TWIERDZIŁEM OD POCZĄTKU MÓWIŁEM
Musze sie przyznac dzis bylem w sądzie i przez przypadek spojrzalem do "wielkiej księgi upadłości" a tam wpis P.P. OKNOPLAST-Kraków sp. z o.o. ... mysle moze inne ... patrze miejscowość Podłęże
GDZIE TU JAKAS MOWA O WNIOSKU ?? TAM BYŁ POPROSTU WPIS ZOBACZYŁEM I MNIE TO ZACIEKAWIŁO NIE BOJE SIĘ SĄDU BO JA PODAŁEM SWOJE ŹRÓDŁO INFORMACJI A NIM WŁAŚNIE JEST SĄD ... ZACIEKAWIŁO MNIE I NAPISAŁEM ... POWTARZAM PO RAZ 100 NIE WIDZIAŁEM WNIOSKU TYLKO SAM WPIS !!! DLATEGO NAPISAŁEM
Gość

Jak Ci koło d..y zimnem celi więziennej powiało to się wycofujesz ze swoich oskarżeń. Na drugi raz pomyślisz nim coś napiszesz.
Redakcja Forum zastosowała najlepszą metodę na ucięcie takich bredni.
Mam nadzieję, że w przyszłości będzie podobnie - bo od takich pomówień nie da się ustrzec. Internet jest bezkarny i można na mim wypowiadać różne idotyzmy.
Na firmi DOBROPLAST też psy wieszano - i co rozwija się jak rzadko kto.
Gość

Anonymous pisze:Jak Ci koło d..y zimnem celi więziennej powiało to się wycofujesz ze swoich oskarżeń. Na drugi raz pomyślisz nim coś napiszesz.
Redakcja Forum zastosowała najlepszą metodę na ucięcie takich bredni.
Mam nadzieję, że w przyszłości będzie podobnie - bo od takich pomówień nie da się ustrzec. Internet jest bezkarny i można na mim wypowiadać różne idotyzmy.
Na firmi DOBROPLAST też psy wieszano - i co rozwija się jak rzadko kto.
Ja sie z niczego nie wycofalem ... przekrecono dodano troche i zrobila sie awantura .
Najpierw przeczytaj co dokladnie pisalem a co rozni inni "GOSCIE" dodawali sobie .
Ty chyba nie zdajesz sobie sprawy w jakim kraju zyjesz . Czlowieku jezeli myslisz ze przestraszylem sie wiezienia bo podałem PRAWDZIWE INFORMACJE to chyba mozg ci sie przegrzal ... Czlowieku w tym kraju nie mozesz sie doprosic o pieniadze ktore zalega ci twoj kontrachent i zaden sad ci nie pomoze ....
Ja chcialem wyjasnic sytulacje ODPOCZĄTKU TWIERDZIŁEM ŻE WIDZIAŁEM SAM WPIS I NADAL TAK TWIERDZE Z NICZEGO SIE NIE WYCOFUJE ...

POTWIERDZAM TO CO OD POCZĄTKU PISAŁEM WIDZIAŁEM WPIS W WARSZAWSKIM SĄDZIE ŻE FIRMA OKNOPLAST KRAKÓW Z PODŁĘŻY JEST WPISANA DO KSIĘGI UPADŁOŚCI . Z NICZEGO SIĘ NIE WYCOFUJE .

I POWTARZAM JESZCZE RAZ NIE WIEM CZY TO SPÓŁKA TA CO PRODUKUJE OKNA CZY TO O NIĄ CHODZI WIDZIAŁEM SAM WPIS I ZACIEKAWIŁO MNIE ... NICZEGO NIE ODWOŁUJE I Z NICZEGO SIE NIE WYCOFUJE ...

Co do DOBROPLASTU to lepiej sie może nie wypowiem bo mi szkoda nerwów na tego typu firmy ....[/b]
Gość

Ta Twoja ostatnia uwaga na temat DOBROPLASTU jedynie potwierdza, że jesteś pieniacz, [d...k żołędny] i rzucasz oskarżenia na kogo popadnie.
xxx

Post autor: xxx »

i co dalej?
Gość

I dalej nic. Boję się dotykać ten temat.
Gość

Anonymous pisze:Ta Twoja ostatnia uwaga na temat DOBROPLASTU jedynie potwierdza, że jesteś pieniacz, [d...k żołędny] i rzucasz oskarżenia na kogo popadnie.
spokojnie nie rzucam narazie nic na DOBROPLAST (co nie znaczy ze nie mam co) ale nie rzucam bo to nie jest miejsce na rozstrzyganie takich spraw . Co do OKNOPLASTU to nie wiem widzialem tylko wpis nie znam tej firmy ... a DOBROPLAST ?? szkoda gadac ja nie musze nic dodawac wszystko juz zostalo powiedziane i co gorsza wszystko zgodne z prawda ...
Jezeli nie potrafisz sie wyslowic tylko inwektywy rzucasz to swiadczy tylko o twojej kulturze . Chcesz podjac temat DOBROPLASTU ?? Ja moge wyciagnac brudy nie ma problemu ale czy ty chcesz tego ??
Gość

Smiało! Wyciągaj je.
Gość

i jak zakończyła się sprawa??
Gość

Nikomu nie zależy na rozgłosie ...
ODPOWIEDZ