Plastimet warto czy nie
Plastimet warto czy nie
Czy możecie mi coś powiedzieć o firmie Plastimet i o profilu na jakim pracują .Czy warto z nimi współpracować .
-
Dee
WARTO ! Plastimet z profilem Ryven wg mnie za kilka lat bedzie znaczacym producentem profili - i bardzo znanym. Teraz wyrabiaja sobie marke jakoscia i narazie bardzo dobrze im idzie. Nie jest to garaz ani nie masowka jak Dobroplast, Vetrex czy Druty. Okucia Roto, stal zamknieta, aprobata + CERTYFIKAT ZGODNOSCI ITB i to nie tylko na profil ale na gotowe okna ! Nie kazdy moze sie tym pochwalic. Szkoda tylko, ze nie robia drzwi PVC ale nadrabiaja to dobrymi cenami na ALU. Oprocz profili sami robia pakiety choc teraz sie lekko "zatkali" i biora z PressGlasu. Choc we wrzesniu zmniejszyli rabat dealerski o 3% to nie wplynelo to na spadek sprzedazy. Biore od nich od roku i nie zamierzam przestac choc troche przeszkadzaja mi teraz 3-tygodniowe terminy realizacji. Ale dobre jest to, ze mimo zawalenia robota utrzymuja jakosc na dobrym poziomie. Na kilka tysiecy okien mialem TRZY !!!!! reklamacje (w tym dwie na zarysowany pakiet). A pamietam, ze w mojej miesiecznej "przygodzie" z Dobroplastem, na kilkadziesiat okien mialem kilkamascie reklamacji i kilka rezygnacji ze wzgledu na terminy - makabra ! POLECAM !
-
Gość
-
mirek
-
Gość
-
Gość
-
Gość
... zaczyna się 
A kto powiedział, że Plastimet ma tylko 3-komorowy profil. Sam widziałem projekt 5-komorówki - nawet dość ciekawy i oryginalny wygląd - tyle, że coś zwlekają z wprowadzeniem go na rynek. Ale myślę, że jak się sprzedaż trochę uspokoi to dokończą i w nowym roku już będzie. W sumie przydałoby się, bo coraz więcej ludków o to pyta.
A kto powiedział, że Plastimet ma tylko 3-komorowy profil. Sam widziałem projekt 5-komorówki - nawet dość ciekawy i oryginalny wygląd - tyle, że coś zwlekają z wprowadzeniem go na rynek. Ale myślę, że jak się sprzedaż trochę uspokoi to dokończą i w nowym roku już będzie. W sumie przydałoby się, bo coraz więcej ludków o to pyta.
-
mirek
nikogo niczym nie mierze stwierdzilem fakt w dniu wczorajszym na stronie internetowej certyfikat byl NIEAKTUALNYAnonymous pisze:I tu się z Tobą kolego Mirku nie zgadzam. Wykorzystuję Certfikat jako jeden z głównych atutów przy sprzedaży (bo nie ma tego konkurencja) i kilka dni po wygaśnięciu starego certyfikatu dostałem nowy - ważny do 30.08.2006. Mogę przesłać kopię ! Więc nie mierz ich miarą swojego dostawcy !
co myslisz o mnie nieznajac mnie to jest Twoj problem nie moj
kopi nie chce wole orginaly opieram sie na reklamie oknonetu , a nie na domyslach
-
mirekfaktem jest ze termi
-
Gość
-
Gość
-
Dee
-
dziku
-
Gość
-
plastimet-dealer
weekend w gołębiu mikołajki
Krótki raport z pobytu :
-Szkolenie ROTO
-Zabawa
-Poranek
-Szkolenie ZESPÓŁ
-Tropicana
-Mikołajki

-Handlowcy
Czekam na nastepny.
-Szkolenie ROTO
-Zabawa
-Poranek
-Szkolenie ZESPÓŁ
-Tropicana
-Mikołajki
-Handlowcy
Czekam na nastepny.
-
mirek
Re: weekend w gołębiu mikołajki
sluchaj dealer - plastimer i kogo to obchodzi - jak ja sie bawie to robie to za swoje i bawie sie gdzie ja chce i z kim chceplastimet-dealer pisze:Krótki raport z pobytu :
-Szkolenie ROTO![]()
![]()
-Zabawa![]()
![]()
-Poranek![]()
-Szkolenie ZESPÓŁ![]()
![]()
-Tropicana![]()
![]()
-Mikołajki![]()
-Handlowcy![]()
![]()
![]()
Czekam na nastepny.
moze Ty lubisz spedy i darmowa rozrywke to Twoja sprawa podobno takie darmowe balowanie wiaze sie z pewnymi zobowiazaniami
powodzenia
-
Gość
Najlepszy profil w rękach firmy - partacza [jest to już bardzo - na szczęście radkie] zamienia się w oknie w szmelc. Niestety są tacy producenci.
A co do aktualności certyfikatów i badań 5-komorówki PLASTIMETU to informacje pochodzą z CBŚ [Centrali Badawczej Śtolarki].
-
plastimet - dealer
do Pana Mirka
Panie Mirek
Ja też preferuję zabawę za swoje i w swoim towarzystwie, ale odmówić zaproszeniu to się nie godzi - szczególnie w tak dalekim dla mnie miejscu.
A'propos zobowiązań, NIE MA DARMOWYCH OBIADÓW, a to że kupuję u nich okna i nie narzekam ( na razie ), to chyba nic złego.
-
mirek
Re: do Pana Mirka
zgadzam sie ,ale tylko z ostatnim stwierdzenieplastimet - dealer pisze:![]()
Panie Mirek
Ja też preferuję zabawę za swoje i w swoim towarzystwie, ale odmówić zaproszeniu to się nie godzi - szczególnie w tak dalekim dla mnie miejscu.
A'propos zobowiązań, NIE MA DARMOWYCH OBIADÓW, a to że kupuję u nich okna i nie narzekam ( na razie ), to chyba nic złego.
co sie tyczy odmawiania podobno nie odmawia sie ; wodki , pacierza i kobiecie
powodzenia
-
Gość
Spotkanie takie organizuje większość producentów materiałów budowlanych, farmaceutyków, słodyczy itp. Ocenić w zasadzie może je tylko uczestnik. Innym zostaje nadzieja, że jego dostawca się zmobilizuje i zorganizuje coś swoim drogim klientom.
Mi wypada podziękować za zaproszenie i mile spędzony czas

Mi wypada podziękować za zaproszenie i mile spędzony czas
-
Dee
No właśnie ! Takie imprezy w dzisiejszych czasach to norma satysfakcjonująca obie strony. Walorów poznawczych, rozrywkowych, relaksujących nie sposób wyliczać. Dla firmy organizującej coś takiego (zwłaszcza w listopadzie) to ucieczka w koszty przed podatkiem. Jeśli ktoś tego nie pojął - Panie Mirku - to znaczy, że nie dorósł do dzisiejszych realiów handlu, ma jakieś kompleksy lub po prostu jest to czysta zazdrość.
A może chodzi o to, że Garażowcy nie uczestniczą w takich iprezach
-
mirek
no tak zazdrosc Dee jestes geniuszem nigdy bym na to nie wpadlDee pisze:No właśnie ! Takie imprezy w dzisiejszych czasach to norma satysfakcjonująca obie strony. Walorów poznawczych, rozrywkowych, relaksujących nie sposób wyliczać. Dla firmy organizującej coś takiego (zwłaszcza w listopadzie) to ucieczka w koszty przed podatkiem. Jeśli ktoś tego nie pojął - Panie Mirku - to znaczy, że nie dorósł do dzisiejszych realiów handlu, ma jakieś kompleksy lub po prostu jest to czysta zazdrość.
a moze nie doroslem ( staz w stolarce otworowej ok.12 lat ) w budownictwie ho ho ho albo jeszcze dluzej
wiedzialem jestem zakompleksionym, zazdrosnym nie znajacy realiow handlu???? garazowiec
diagnoza ; musze sie leczyc lub zaczne pic nie ma dla mnie ratunku
alez nie, uratuje mnie Dee on wie o mnie tak duzo
Dee posluchaj mojej rady jesli kogos nie znasz nie sadz go wg. siebie
jesli nie zrozumiales o czym napisalem w poprzednich postach to dla mnie jestes d...k jak dorosniesz to zaprosze Cie na dobra wodke ( np.Bismark )i nie bedziesz mi musial za nia dziekowac na forum i robic reklamy mojej firmie.
a tymczasem zachwycaj sie darmowymi obiadkami . smacznego
-
Dee
12 lat ??? Cóż... To imponujące mój doświadczony kolego. Tym bardziej dziwi mnie Twoje podejście do tematu. No ale chyba zakończymy ten spór bo z wypowiedzi wynika, iż nie dojdziemy do porozumienia. Zostańmy lepiej przy fakcie, że każdy lubi to co lubi. No i sorki za garażowca. To było poniżej pasa. Poniosło mnie. Ale mimo tego z zaproszenia na wódkę i tak bym nie skorzystał. Powodzenia !
-
mirek
no coz, moze sie zdarzyc kazdemuDee pisze:12 lat ??? Cóż... To imponujące mój doświadczony kolego. Tym bardziej dziwi mnie Twoje podejście do tematu. No ale chyba zakończymy ten spór bo z wypowiedzi wynika, iż nie dojdziemy do porozumienia. Zostańmy lepiej przy fakcie, że każdy lubi to co lubi. No i sorki za garażowca. To było poniżej pasa. Poniosło mnie. Ale mimo tego z zaproszenia na wódkę i tak bym nie skorzystał. Powodzenia !
pozdrawiam
-
mirek
no coz, moze sie zdarzyc kazdemuDee pisze:12 lat ??? Cóż... To imponujące mój doświadczony kolego. Tym bardziej dziwi mnie Twoje podejście do tematu. No ale chyba zakończymy ten spór bo z wypowiedzi wynika, iż nie dojdziemy do porozumienia. Zostańmy lepiej przy fakcie, że każdy lubi to co lubi. No i sorki za garażowca. To było poniżej pasa. Poniosło mnie. Ale mimo tego z zaproszenia na wódkę i tak bym nie skorzystał. Powodzenia !
pozdrawiam
-
Dee
-
mirek