Plastimet warto czy nie

p.j
Czytelnik
Czytelnik

Plastimet warto czy nie

Post autor: p.j »

Czy możecie mi coś powiedzieć o firmie Plastimet i o profilu na jakim pracują .Czy warto z nimi współpracować .

oknoAD

Dee

Post autor: Dee »

WARTO ! Plastimet z profilem Ryven wg mnie za kilka lat bedzie znaczacym producentem profili - i bardzo znanym. Teraz wyrabiaja sobie marke jakoscia i narazie bardzo dobrze im idzie. Nie jest to garaz ani nie masowka jak Dobroplast, Vetrex czy Druty. Okucia Roto, stal zamknieta, aprobata + CERTYFIKAT ZGODNOSCI ITB i to nie tylko na profil ale na gotowe okna ! Nie kazdy moze sie tym pochwalic. Szkoda tylko, ze nie robia drzwi PVC ale nadrabiaja to dobrymi cenami na ALU. Oprocz profili sami robia pakiety choc teraz sie lekko "zatkali" i biora z PressGlasu. Choc we wrzesniu zmniejszyli rabat dealerski o 3% to nie wplynelo to na spadek sprzedazy. Biore od nich od roku i nie zamierzam przestac choc troche przeszkadzaja mi teraz 3-tygodniowe terminy realizacji. Ale dobre jest to, ze mimo zawalenia robota utrzymuja jakosc na dobrym poziomie. Na kilka tysiecy okien mialem TRZY !!!!! reklamacje (w tym dwie na zarysowany pakiet). A pamietam, ze w mojej miesiecznej "przygodzie" z Dobroplastem, na kilkadziesiat okien mialem kilkamascie reklamacji i kilka rezygnacji ze wzgledu na terminy - makabra ! POLECAM !
Gość

Post autor: Gość »

Potwierdzam ! I dodam, ze w ten weekend jest trzydniowe szkolenie dla dealerow w Mikolajkach w Hotelu Golebiewski - juz tesknie za tym przepysznym jedzonkiem ....... Oby do soboty :-)
Baby

Post autor: Baby »

Podajcie namiary na Plastimet !!!
Gość

Baby pisze:Podajcie namiary na Plastimet !!!

http://www.plastimet.com.pl/
dziku

Post autor: dziku »

Zgadzam się z przedmówcami. Jest to firma godna dobrego przedstawiciela handlowego.

mirek

Post autor: mirek »

dziku pisze:Zgadzam się z przedmówcami. Jest to firma godna dobrego przedstawiciela handlowego.
dobre jak inne w kraju tylko male ale zdaje sie ze okres waznosci certyfikatu juz sie skonczyl. czyli jak wiekszosc sprzedaja bez waznego certyfikatu
Gość

I tu się z Tobą kolego Mirku nie zgadzam. Wykorzystuję Certfikat jako jeden z głównych atutów przy sprzedaży (bo nie ma tego konkurencja) i kilka dni po wygaśnięciu starego certyfikatu dostałem nowy - ważny do 30.08.2006. Mogę przesłać kopię ! Więc nie mierz ich miarą swojego dostawcy !
Gość

Dee pisze:WARTO ! Plastimet z profilem Ryven wg mnie za kilka lat bedzie znaczacym producentem profili - i bardzo znanym. ...!
Trójkomorowy profil to już przeżytek.
Gość

... zaczyna się :-)

A kto powiedział, że Plastimet ma tylko 3-komorowy profil. Sam widziałem projekt 5-komorówki - nawet dość ciekawy i oryginalny wygląd - tyle, że coś zwlekają z wprowadzeniem go na rynek. Ale myślę, że jak się sprzedaż trochę uspokoi to dokończą i w nowym roku już będzie. W sumie przydałoby się, bo coraz więcej ludków o to pyta.
mirek

Anonymous pisze:I tu się z Tobą kolego Mirku nie zgadzam. Wykorzystuję Certfikat jako jeden z głównych atutów przy sprzedaży (bo nie ma tego konkurencja) i kilka dni po wygaśnięciu starego certyfikatu dostałem nowy - ważny do 30.08.2006. Mogę przesłać kopię ! Więc nie mierz ich miarą swojego dostawcy !
nikogo niczym nie mierze stwierdzilem fakt w dniu wczorajszym na stronie internetowej certyfikat byl NIEAKTUALNY
co myslisz o mnie nieznajac mnie to jest Twoj problem nie moj
kopi nie chce wole orginaly opieram sie na reklamie oknonetu , a nie na domyslach
mirekfaktem jest ze termi

Post autor: mirekfaktem jest ze termi »

faktem jest ze okres waznosci na jaki byl wydany certyfikat to ;
od dnia 31-08-2000 do dnia 30-08-2003 moze masz nowy nie wiem
ale wiem co widze
Gość

Fakt ! Strona internetowa nie została zaktualizowana ! Ale faktem jest też to, że mają ważny Certyfikat.
Nobody's perfect :-)
Gość

Potwierdzam, że PLASTIMET ma WAŻNY certyfikak.
Potwierdzam, że mają system 5-komorowy i zgłosili go do aprobaty.
Nie potwierdzam, że "trójkomorówka" to przeżytek.
Dee

Czy na potwierdzenie tego potwierdzenia możemy prosić jakieś potwierdzenie :-)
Zabrzmiało bardzo stanowczo - czyżby ktoś z FIRMY zabrał głos ?
dziku

Post autor: dziku »

Jeżeli 3k to przyżytek to czemy na rynku jest tyle 3k i to jescze odchudzonej? Czemu Veka, Aluplast i inni niemeccy dostawcy profilu tylko na rynek polski i wschodni pchają profil, na którym zrobione okno nie może przejść badań technicznych?
Gość

Nie wiesz dlaczego??????????????
Bo ma dwie zalety:wyglada z wierzchu jak okno i jest tanie. :lol:
plastimet-dealer

weekend w gołębiu mikołajki

Post autor: plastimet-dealer »

Krótki raport z pobytu :
-Szkolenie ROTO :D :D
-Zabawa :lol: :P
-Poranek :shock:
-Szkolenie ZESPÓŁ :oops: :roll:
-Tropicana :D 8)
-Mikołajki :D 8)
-Handlowcy :lol: :lol: :lol:
Czekam na nastepny.
mirek

Re: weekend w gołębiu mikołajki

plastimet-dealer pisze:Krótki raport z pobytu :
-Szkolenie ROTO :D :D
-Zabawa :lol: :P
-Poranek :shock:
-Szkolenie ZESPÓŁ :oops: :roll:
-Tropicana :D 8)
-Mikołajki :D 8)
-Handlowcy :lol: :lol: :lol:
Czekam na nastepny.
sluchaj dealer - plastimer i kogo to obchodzi - jak ja sie bawie to robie to za swoje i bawie sie gdzie ja chce i z kim chce
moze Ty lubisz spedy i darmowa rozrywke to Twoja sprawa podobno takie darmowe balowanie wiaze sie z pewnymi zobowiazaniami
powodzenia
Gość

:D Badań nie może przejść takie okno bo je marny krawiec "uszył'.
Najlepszy profil w rękach firmy - partacza [jest to już bardzo - na szczęście radkie] zamienia się w oknie w szmelc. Niestety są tacy producenci.
A co do aktualności certyfikatów i badań 5-komorówki PLASTIMETU to informacje pochodzą z CBŚ [Centrali Badawczej Śtolarki].
plastimet - dealer

do Pana Mirka

Post autor: plastimet - dealer »

:shock:
Panie Mirek
Ja też preferuję zabawę za swoje i w swoim towarzystwie, ale odmówić zaproszeniu to się nie godzi - szczególnie w tak dalekim dla mnie miejscu.
A'propos zobowiązań, NIE MA DARMOWYCH OBIADÓW, a to że kupuję u nich okna i nie narzekam ( na razie ), to chyba nic złego.
mirek

Re: do Pana Mirka

plastimet - dealer pisze::shock:
Panie Mirek
Ja też preferuję zabawę za swoje i w swoim towarzystwie, ale odmówić zaproszeniu to się nie godzi - szczególnie w tak dalekim dla mnie miejscu.
A'propos zobowiązań, NIE MA DARMOWYCH OBIADÓW, a to że kupuję u nich okna i nie narzekam ( na razie ), to chyba nic złego.
zgadzam sie ,ale tylko z ostatnim stwierdzenie
co sie tyczy odmawiania podobno nie odmawia sie ; wodki , pacierza i kobiecie
powodzenia
Gość

Spotkanie takie organizuje większość producentów materiałów budowlanych, farmaceutyków, słodyczy itp. Ocenić w zasadzie może je tylko uczestnik. Innym zostaje nadzieja, że jego dostawca się zmobilizuje i zorganizuje coś swoim drogim klientom.
Mi wypada podziękować za zaproszenie i mile spędzony czas :D :D
Dee

No właśnie ! Takie imprezy w dzisiejszych czasach to norma satysfakcjonująca obie strony. Walorów poznawczych, rozrywkowych, relaksujących nie sposób wyliczać. Dla firmy organizującej coś takiego (zwłaszcza w listopadzie) to ucieczka w koszty przed podatkiem. Jeśli ktoś tego nie pojął - Panie Mirku - to znaczy, że nie dorósł do dzisiejszych realiów handlu, ma jakieś kompleksy lub po prostu jest to czysta zazdrość.
A może chodzi o to, że Garażowcy nie uczestniczą w takich iprezach :-)
mirek

Dee pisze:No właśnie ! Takie imprezy w dzisiejszych czasach to norma satysfakcjonująca obie strony. Walorów poznawczych, rozrywkowych, relaksujących nie sposób wyliczać. Dla firmy organizującej coś takiego (zwłaszcza w listopadzie) to ucieczka w koszty przed podatkiem. Jeśli ktoś tego nie pojął - Panie Mirku - to znaczy, że nie dorósł do dzisiejszych realiów handlu, ma jakieś kompleksy lub po prostu jest to czysta zazdrość.
A może chodzi o to, że Garażowcy nie uczestniczą w takich iprezach :-)
no tak zazdrosc Dee jestes geniuszem nigdy bym na to nie wpadl
a moze nie doroslem ( staz w stolarce otworowej ok.12 lat ) w budownictwie ho ho ho albo jeszcze dluzej
wiedzialem jestem zakompleksionym, zazdrosnym nie znajacy realiow handlu???? garazowiec
diagnoza ; musze sie leczyc lub zaczne pic nie ma dla mnie ratunku
alez nie, uratuje mnie Dee on wie o mnie tak duzo
Dee posluchaj mojej rady jesli kogos nie znasz nie sadz go wg. siebie
jesli nie zrozumiales o czym napisalem w poprzednich postach to dla mnie jestes d...k jak dorosniesz to zaprosze Cie na dobra wodke ( np.Bismark )i nie bedziesz mi musial za nia dziekowac na forum i robic reklamy mojej firmie.
a tymczasem zachwycaj sie darmowymi obiadkami . smacznego
Dee

12 lat ??? Cóż... To imponujące mój doświadczony kolego. Tym bardziej dziwi mnie Twoje podejście do tematu. No ale chyba zakończymy ten spór bo z wypowiedzi wynika, iż nie dojdziemy do porozumienia. Zostańmy lepiej przy fakcie, że każdy lubi to co lubi. No i sorki za garażowca. To było poniżej pasa. Poniosło mnie. Ale mimo tego z zaproszenia na wódkę i tak bym nie skorzystał. Powodzenia !
mirek

Dee pisze:12 lat ??? Cóż... To imponujące mój doświadczony kolego. Tym bardziej dziwi mnie Twoje podejście do tematu. No ale chyba zakończymy ten spór bo z wypowiedzi wynika, iż nie dojdziemy do porozumienia. Zostańmy lepiej przy fakcie, że każdy lubi to co lubi. No i sorki za garażowca. To było poniżej pasa. Poniosło mnie. Ale mimo tego z zaproszenia na wódkę i tak bym nie skorzystał. Powodzenia !
no coz, moze sie zdarzyc kazdemu
pozdrawiam
mirek

Dee pisze:12 lat ??? Cóż... To imponujące mój doświadczony kolego. Tym bardziej dziwi mnie Twoje podejście do tematu. No ale chyba zakończymy ten spór bo z wypowiedzi wynika, iż nie dojdziemy do porozumienia. Zostańmy lepiej przy fakcie, że każdy lubi to co lubi. No i sorki za garażowca. To było poniżej pasa. Poniosło mnie. Ale mimo tego z zaproszenia na wódkę i tak bym nie skorzystał. Powodzenia !
no coz, moze sie zdarzyc kazdemu
pozdrawiam
Dee

Proszę wybaczyć ! Ja pracuję w stolarce okiennej a nie w Milicji. NIE TRZEBA MI DWA RAZY POWTARZAĆ ! :-)[/quote]
mirek

Dee pisze:Proszę wybaczyć ! Ja pracuję w stolarce okiennej a nie w Milicji. NIE TRZEBA MI DWA RAZY POWTARZAĆ ! :-)
[/quote]
czasami cos nacisne dwa razy . na szczescie teczka jest u Putina
Gość

Najlepiej przejechac sie samemu. Do Elku nie jest daleko
ODPOWIEDZ