stabilizarory ? a co to takiego ?

niedoinformowany

Post autor: niedoinformowany »

oknoAD

Gość

Post autor: Gość »

Biorąc to na chłopski rozum to ze stabilizatorami jest podobnie jak z proszkiem do pieczenia ciast. Jak go nie dodasz to zamiast ciasta wyjdzie Ci zakalec. :P :P :P
AndyB

a nawet wiecej

Post autor: AndyB »

zgadzam sie z przedmowca dodam tylko ze baz nich nawet Tobie zakalec nie wyjdzie tylko spalona pieczen.... :lol:
student

Post autor: student »

a co ze stabilizatorami wapniowo-cynkowymi? Lepsze czy gorsze od ołowiowo-kadmowych?
STUDENT

Post autor: STUDENT »

czyzby zaden z obecnych na forum madrali nie potrafil mi odpowiedziec?
Chciałbym zweryfikowac Wasza wiedze z tym co poczytalem sobie.
Gość

STUDENT pisze:czyzby zaden z obecnych na forum madrali nie potrafil mi odpowiedziec?
a kto ci powiedzial ze na tym forum sa madrale

Gość

STUDENT pisze:czyzby zaden z obecnych na forum madrali nie potrafil mi odpowiedziec?
a kto ci powiedzial ze na tym forum sa madrale
STUDENT

Post autor: STUDENT »

Czytam i widze, ze co jeden to lepszy. Kazdy prawie z Was uwaza ze pojadl wszelkie rozumu, a na proste pytania nie potrafi odpowiedziec. I wy jestescie z branzy? wstyd!
Gość

Student - a co chcesz wiedzieć.
Otwórz google i wpisz hasło "Obłój" - ta Pani [dr] ma dużą wiedzę o stabilizatorach - mam jej artykuł, ale nie w necie tylko wydrukowany.
Podaj fax to Ci wyślę. Stabilizatorów jest cała masa.
Pchelek
student

Post autor: student »

To jest mala prowokacja z mojej strony. Mam ksiazke p. Obłój, o ile sie nie myle jedyna na rynku dot. "Polichlorku winylu". Jestem studentem Politechniki Poznańskiej i ucze sie materialoznawstwa, poza tym ostatnio moi starsi wybierali okna pvc do domu i jakos zaden z kilkunastu sprzedawcow okien pvc nie potrafil ze mna na ten temat dyskutowac.
Panowie! To zenujace, ze nie wiecie co tak naprawde sprzedajecie, a to co czasem slyszalem z Waszych ust to pozal sie Boze zbior klamstw, wlasnych teorii, negacji faktow itd. itp.

Pozdrawiam :-)
niedoinformowany

Post autor: niedoinformowany »

student pisze:To jest mala prowokacja z mojej strony. Mam ksiazke p. Obłój, o ile sie nie myle jedyna na rynku dot. "Polichlorku winylu". Jestem studentem Politechniki Poznańskiej i ucze sie materialoznawstwa, poza tym ostatnio moi starsi wybierali okna pvc do domu i jakos zaden z kilkunastu sprzedawcow okien pvc nie potrafil ze mna na ten temat dyskutowac.
Panowie! To zenujace, ze nie wiecie co tak naprawde sprzedajecie, a to co czasem slyszalem z Waszych ust to pozal sie Boze zbior klamstw, wlasnych teorii, negacji faktow itd. itp.

Pozdrawiam :-)
taki z Ciebie mądrala, a w kilku zdaniach nie potrafisz odpowiedzieć na zadane pytanie w sposób prosty i konstruktywny.
Piszesz że handlowcy nie wiedzą co sprzedają - więc masz pole do popisu, studenciku, tylko krótko proszę, zwięźle i bez wywodów. "niedoinformowani" handlowcy czekają :D pozdro :D
Gość

Studenciku godny pożałowania - z takim podejściem, aroganckim, wręcz chamskim - to daleko nie zajdziesz. Podejrzewam, że jesteś jeden z tych "zielonych" ekologów nawiedzonych na PVC.
G... Ci pomogę a mam materiały o stabilizatorach.
Jak chcesz mącić to nie na tym Forum.
Bujaj się.
Gość

Całe to gadanie na nic. Stabilizatory pod względem ekologicznym dotycza jedynie producentów. Te bez kadmiu i olowiu są poprostu gorsze, a firmy musza w nie wchodzić ze wzgledu na przepisy dotyczące ich produkcji. Dla klienta, czy producenta to nie ma zadnego znaczenia.
ODPOWIEDZ