Poziom sprzedaży
Poziom sprzedaży
Zaobserwowałem w grudniu gwałtowny spadek sprzedaży w stosunku do listopada (około trzykrotnie). Jak sie kształtuje sytuacja w innych regionach Polski? Piszę z Radomia (mazowieckie). Mimo, ze robimy dużo wycen to zamówień jest niewiele.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
Gość
A może być jeszcze gorzej???? Chyba już nie.
Nie przypominam sobie tak "cienkiego" grudnia. Klienci zaskoczyli wszystkich. Zamiast wydać kasę na okna wolą trzymać je w skarpetce. A może jest już taka bieda, że nie stać ich na okno. Może trzeba będzie znów obniżyć cenę na 034. Proponuję od stycznia utrzymać sprzedaż okna 1465/ 1435 na poziomie 350 zł. Tak dla sprawdzenia rynku.
Nie przypominam sobie tak "cienkiego" grudnia. Klienci zaskoczyli wszystkich. Zamiast wydać kasę na okna wolą trzymać je w skarpetce. A może jest już taka bieda, że nie stać ich na okno. Może trzeba będzie znów obniżyć cenę na 034. Proponuję od stycznia utrzymać sprzedaż okna 1465/ 1435 na poziomie 350 zł. Tak dla sprawdzenia rynku.
-
Gość
Re: Poziom sprzedaży
Umberto pisze:Zaobserwowałem w grudniu gwałtowny spadek sprzedaży w stosunku do listopada (około trzykrotnie). Jak sie kształtuje sytuacja w innych regionach Polski? Piszę z Radomia (mazowieckie). Mimo, ze robimy dużo wycen to zamówień jest niewiele.
Pozdrawiam
Wielkopolska- podobnie jak u Was spadek ok. 50%. Przerwę świąteczną zaczynamy w tym roku bardzo wcześnie bo 22.12. i nie wiem czy jest sens wracać. Bo po co ?
Co to będzie? :-/
Lipa jak brzoza. A ja zamierzałem otworzyć nowy punkt w styczniu, ale chyba pieniądze wydam na przetrzymanie grudnia 
Dzieki za relacje, mimo że niewesołe. Pozdrawiam wszystkich.
Dzieki za relacje, mimo że niewesołe. Pozdrawiam wszystkich.