SKANSKA

Umberto
Rozgadany
Rozgadany

SKANSKA

Post autor: Umberto »

Czy ktoś zna firmę SKANSKA? Chcą kupić ode mnie sporo okien z montażem. Płacą? A może nie warto zawracać sobie głowy? Proszę o opinie. :?
Pozdrawiam.

oknoAD

Gość

Re: SKANSKA

Post autor: Gość »

Umberto pisze:Czy ktoś zna firmę SKANSKA? Chcą kupić ode mnie sporo okien z montażem. Płacą? A może nie warto zawracać sobie głowy? Proszę o opinie. :?
Pozdrawiam.
Gdzie Ty żyjesz skoro nie znasz takiej firmy jak Skanska?
Umberto
Rozgadany
Rozgadany

hmmm

Post autor: Umberto »

Nie odpowiada się pytaniem na pytanie. To bardzo niegrzecznie. Czekam na odpowiedzi.
Pozdrawiam.
maxio
Ekspert
Ekspert

Post autor: maxio »

Skanska Polska to bardzo duża firma , ma chyba 500 mln kapitału zakładowego za tą kasę byś kupił TRAS , OKNOPLAST, MS a zostało by ci jeszcze na BAJCARA , PETECKIEGO i BROKAT i jeszcze by zostało .... to chyba dobrze świadczy o firmie . SKANSKA to duża chyba szwedzka firma budowlana , która wykupiła polski EXBUD ... można im zaufać , realizują ogromne inwestycje w Warszawie i nie tylko . Solidny partner .
Maxio
Producent PVC

Post autor: Producent PVC »

..ale uważaj na umowy i kontrakty. Mają wspaniałych prawników i jak (nawet nie z Twojej winy) zawalisz z czymś sprawę do dopłacisz do interesu i to słono.

Pozdrawiam
Darro

Post autor: Darro »

Odpowiedz sobie na pytanie: ile zrobiłłem kontraktów na ok. 500 tysięcy - 1 mln złotych? Jeśli odpowiedź brzmi mniej niż 5 zatrudnij dobrego prawnika do przejrzenia umowy. Nie znaczy że Skanska to nieuczciwa firma, wręcz przeciwnie. To Ty po prostu jesteś za cienki.. Jeśli natomiast odpowiedż brzmi więcej niż 5 (i mimo to Twoja firma wciąż istnieje) to jakim cudem nie wiesz co to jest Skanska...

Pozdrawiam... zawsze musi być pierwszy raz.

darek 13

Post autor: darek 13 »

sprzedałem okna pracownikom działu ofertacji, zwykłe rzuczki. niczego ekstra nie zobaczyłem-to samo co wszędzie niska cena -niska cena-niska cena-niska cena -niska cena-niska cena-niska cena -niska cena-niska cena-niska cena -niska cena-niska cena=BÓG.
niska cena. a podobno stawiają na jakość??????????
potwierdzam prywatnie tak, stawiają na jakość choć o budownictwie........................... w wygrywaniu przetargów bóg = niska cena.
dopasowali się do polskich realiów.
Gość

do Darek13
czytając Pana posty zastanawiam się czy aby na pewno skonczył Pan już 13 lat , lub też czy nie zażywa Pan narkotyków .
maxio
Ekspert
Ekspert

sądząc po jego wypowiedziach i błędach ortograficznych to jest napewno na poziomie 13 latka ... Pluje i rzuca błotem na wszystkich ...
Maxio
Darek 13

Post autor: Darek 13 »

maxio pisze:sądząc po jego wypowiedziach i błędach ortograficznych to jest napewno na poziomie 13 latka ... Pluje i rzuca błotem na wszystkich ...

Gdzie tu dupku błoto, w twojej wypowiedzi?:).
maxio
Ekspert
Ekspert

(Pół)Dupku ja mówiłem o wszystkich twoich wypowiedziach ....
Maxio
mirek

Post autor: mirek »

maxio pisze:(Pół)Dupku ja mówiłem o wszystkich twoich wypowiedziach ....
maxio " olej " faceta ( dzieciaka ) dlabli wiedzaco to za jeden szkoda zachodu
pozdrawiam
DAREK 13

Post autor: DAREK 13 »

Maxio mówiłeś o wszystkich wypowiedziach opatrzonych nickiem DAREK 13, nie o moich wypowiedziach.

Wracając do tematu każdy przetarg nie tylko okienny którego warunki czytałem, ustawione miał parametry cenowe znacznie wyprzedzające jakościowe.
Tak się składa że decydenci tych przetargów w życiu prywatnym lubią dobrą jakość, często są otoczeni wręcz luksusowym przepychem. Jeśli idzie o wydawanie pieniędzy publicznych to cena jest bogiem, taniocha bez umiaru.
Napisz Maxio jak usłyszysz o innych kryteriach przyjęcia oferty, takich gdzie liczy się coś poza ceną.
DAREK 13

Gdzie tu dupku błoto, w twojej wypowiedzi?:)

Sory maxio powinno być panie dupku.
DAREK 13

UMBERTO ale sie dałem podpuścić, jak tam w pracy. Gdzie te okna chcecie kupić????
Gość

Ja bym uważał. Sprawdił 100 razy umowę.
Znam przypadek, że wzięli okna i teraz wstrzymują płatność 0- bo nie ma certyfikatu i że okna są "be". [faktycznie certyfikatu nie ma]. Okna bez zarzutu - ale szukają "frajera" co im napisze że okna są do kitu.
DAREK 13

Mirek twój silverline to druga liga (słaby, nieznany, bez tradycji, kiepski marketing,małe moce produkcyjne, egzotyczny......). Po co się pchasz do pirwszej ( np. THYSSEN<ALUPLAST< DEUCENNIK< KBE< VEKA< ITP>>sorka jak kogoś nie wymieniłem).
Maxio (dealer Trasa) i tak wybierze najtańszego, ten zaraz po tym padnie i Maxio znowu będzie wdzięczył do Ciebie...............................................
Kończę polskim wkładem w unie europejską "dookoła Macieju". :):):):)::):)
ODPOWIEDZ