Tolerancja .
-
_
Tolerancja .
Mam pytanie. Czy dopuszczalne jest aby po ustawieniu szyby podkładkami dystansującymi skrzydło okienne miało inny kształt niż prostokąt ? Jeśli tak to ile może przekątna skrzydła może odbiegać od drugiej przekątnej?
-
Zdziwiony
-
goniec targowy
Tolerancja
Konkretne pytanie. A oto odpowiedz. Przy ustawieniu szyby może ona byc "przekoszona" ,róznica w przekątnych może wynosić ok 5mm .
-
_
-
Gość
tolerancja
Nie ma wytycznych określajacych ten wymiar (5mm) To wynika z praktyki. jak klient jest upierdliwy to nie mierz przekątnych przy nim.
-
Upierdliwiec
-
Gość
-
Gość
różnica przekątnych do 1 mm przy elemencie ramy do 1 mm [dłuższym]
różnica przekątnych 1 do 2 mm przy elemencie ramy do 2 mm
różnica przekątnych do 3 mm przy elemencie ramy powyżem 2 mm
Nie ma dopuszczalnej różnicy przekątnych 5 mm - to żagiel nie okno - chociaż jest praktykowane przy szerokich skrzydłach, tzw. przekoszenie.
-
Gość
A gdzie mógłbym znaleźć tę normę? Mogę prosić o wskazanie źródła?Anonymous pisze:Dane są w normie PN-88/B-10085/A3
różnica przekątnych do 1 mm przy elemencie ramy do 1 mm [dłuższym]
różnica przekątnych 1 do 2 mm przy elemencie ramy do 2 mm
różnica przekątnych do 3 mm przy elemencie ramy powyżem 2 mm
Nie ma dopuszczalnej różnicy przekątnych 5 mm - to żagiel nie okno - chociaż jest praktykowane przy szerokich skrzydłach, tzw. przekoszenie.
-
Upierdliwy klient
-
Gość
Jeżeli okno spełnia wymagania aprobaty i mieści się w granicach normy jest to okno dobre. I jego wykonanie ma mierzalne odniesienie techniczne. Po równo znaczy z jaką skalą dokładności?. Jest konkretna odpowiedź na konkretne pytanie. koncert życzeń jest gdzie indziej. Jednak jak chcesz sprawdzać wymiary z tolerancją mikrona zaznaczto w umowie.
-
DAREK 13
Re: Tolerancja .
Proszę zaprosić rzeczoznawcę on napisze Panu wszystko co Pan sobie zamówi w opini._ pisze:Mam pytanie. Czy dopuszczalne jest aby po ustawieniu szyby podkładkami dystansującymi skrzydło okienne miało inny kształt niż prostokąt ? Jeśli tak to ile może przekątna skrzydła może odbiegać od drugiej przekątnej?