JAKOŚĆ OKIEN ORTIS
JAKOŚĆ OKIEN ORTIS
Kupiłem mieszkanie w W-wie na osiedlu Pod Dębami gdzie firma Ortis montuje swoje okna ( chyba przez jakiegos pośrednika ). Proszę o opinię jaka jest jakość wyrobów tej firmy.
Bez sensu !!! i tak juz kupione !!! to co za roznica ??? jakiej firmy sa okna i kto je montuje ??? Jak ktos powie ze sa zle - to wymienia CI ??? a jak sa bardzo dobre - to doplacisz ??? naprwade niema ciekawszych tematow tylko chce wam sie wypisywac takie bzdury ??? sam sie dziwie ze odpisalem na ten post 
Widzę że chyba odezwał się jakiś przyjaciel tej firmy.
To wejdź sobie na te strony :
http://www.voila.pl/nyy8h/?1
http://www.voila.pl/nyy8h/?2
Prawie wszyscy w bloku mają taki lód i to jest dobre miejsce żeby zasięgnąć opinii wśród branżowców co do wykonawcy takich okien.
A Ty jak nie masz co napisac to po co się odzywasz.
Czekam na konktertne uwagi i z góry dziękuję.
To wejdź sobie na te strony :
http://www.voila.pl/nyy8h/?1
http://www.voila.pl/nyy8h/?2
Prawie wszyscy w bloku mają taki lód i to jest dobre miejsce żeby zasięgnąć opinii wśród branżowców co do wykonawcy takich okien.
A Ty jak nie masz co napisac to po co się odzywasz.
Czekam na konktertne uwagi i z góry dziękuję.
-
branżownik
- Czytelnik

Zastanawiam sie po co pytasz
Naprawdę nie wiesz jakie robia okna????
Chyba jednak zarabiałeś za dużo..... 
PG7303 pisze:Posłuchajcie wszyscy na tym forum. Decco i Ortis to jedno. Jakość gorsza od Dobroplastu zero obsługi. Ale to nie dziwne jak zwalnia się tam fachowców z siedmioletnim stażem ( Dyrektor produkcji w Suwałkach - super kompetentny gość) a zajmuje się produkcją i..... z Dęblina. Okna drewniane - o czym wy mówicie zero jakości a PCV czy to Decco czy Gelan - tragedia. Ale procują tam ludzie zarabiający 600 zł na rękę miesięcznie więc co oczekiwać i co 3 miesiące nowi.
Ja dla nich pracowałem i wiem cos na ich temat.
PG 7303 - takimi sknoconymi oknami zajmuje się Instytut Techniki Budowlanej, Zakład Badań Lekkich Przegród i Przeszkleń, Warszawa u. Ksawerów 21 tel 5664260. Lód na ramach to nieszczelne okna i nieszczelne ich osadzenie w murze - na marginesie to wada która występuje bardzo rzadko. Lód na ramach to "pryszcz" gorzej bo ościeża będą chłonąć wilgoć i po pewnym czasie pojawić się może pleśń. Może być sknocony montaż. Z fotki widać że nieszczelny jest styk okna z murem - spękania.
Chcę zorganizować grupę osób na moim osiedlu w celu walki z tą firmą sam nie dam rady. A to że pracowałem z nimi to tylko plus. Opinie różnych ludzi z branży są dla nas ważne szczególnie dla innych mieszkańców tego osiedla. Słusznie zauważyłeś mi nie trzeba o nich informować ale zwykli ludzie nie znający się na tym mają takie i inne problemy jak na tych zdjęciach.
Więc proszę o różne opinie i buble ze strony Ortisu.
Więc proszę o różne opinie i buble ze strony Ortisu.
To że okna mają aprobatę [na marginesie potrzebny jest certyfikat lub deklaracja zgodności - a takich dokumentow zapewne Wam nie przedstawioono - wymaga je Prawo Budowlane.] to jeszcze nikogo nie zwalnia od dobrej roboty. Aprobata nie upoważna do produkowania bubli ani też to wstawiania okien w sposób urągający podstawowym zasadom montażowym. takie knoty jak te na tych fotkach to antyreklama okien z PVC jakie by one nie były [niezależnie od systemu].
PG7303 - niepotrzebe jest zbieranie ludzi z osiedla i walka z firmą. taka walka jest trudna. Trzeba ich tylko zebrać by zgłosić te wady. Prezes Spółdzielni nie ma faktycznie winy [pozatym ze zakupił okna bez odpowiednich dokumentów - zapewne bez dokumentów - ale to niedopatrzenie poważne od strony Prawa], on tych okien nie montował ani nie wyprodukował. Potrzebna jest ekspertyza [nie naganiam nikomu roboty - sam w tych mrozach mam po kilka telefonów i nieustające wyjazdy]. taki lód na oknach to sprawa niesłychanie rzadka. ja takiej wady jeszcze nie widziałem chociaż zajmuje się tym ok. 15 lat.
To zjawisko wyraszania wilgoci i lodzenia ram to będzie się tylko pogłebiać. Już na tych fotkach widać że tragicznie skopany jest montaż a i uszczelnienie na uszczelkach przy zawiasach pozostawia wiele do życzenia. Nowy budynek szlag trafi bo ktoś zrobił straszliwą fuchę.
PG7303 - niepotrzebe jest zbieranie ludzi z osiedla i walka z firmą. taka walka jest trudna. Trzeba ich tylko zebrać by zgłosić te wady. Prezes Spółdzielni nie ma faktycznie winy [pozatym ze zakupił okna bez odpowiednich dokumentów - zapewne bez dokumentów - ale to niedopatrzenie poważne od strony Prawa], on tych okien nie montował ani nie wyprodukował. Potrzebna jest ekspertyza [nie naganiam nikomu roboty - sam w tych mrozach mam po kilka telefonów i nieustające wyjazdy]. taki lód na oknach to sprawa niesłychanie rzadka. ja takiej wady jeszcze nie widziałem chociaż zajmuje się tym ok. 15 lat.
To zjawisko wyraszania wilgoci i lodzenia ram to będzie się tylko pogłebiać. Już na tych fotkach widać że tragicznie skopany jest montaż a i uszczelnienie na uszczelkach przy zawiasach pozostawia wiele do życzenia. Nowy budynek szlag trafi bo ktoś zrobił straszliwą fuchę.
pchelek pisze:To że okna mają aprobatę [na marginesie potrzebny jest certyfikat lub deklaracja zgodności - a takich dokumentow zapewne Wam nie przedstawioono - wymaga je Prawo Budowlane.] to jeszcze nikogo nie zwalnia od dobrej roboty. Aprobata nie upoważna do produkowania bubli ani też to wstawiania okien w sposób urągający podstawowym zasadom montażowym. takie knoty jak te na tych fotkach to antyreklama okien z PVC jakie by one nie były [niezależnie od systemu].
Pan to sie niedawno perzył że oni ( decco - ortis ) aprobaty nie dostaną, to i teraz wygląda to tylko na pleplanie, bełkot bez konsekewncji.
Zapraszam do mnie a pokażę Panu okna z godłem Teraz Polska, które zamarzły mnie (w moim mieszkaniu ) po raz pierwszy od wymiany 8 lat temu.
Żadko się zdarza zamarzanie ram, bo żadko są aż tak duże mrozy.
Czy przy temperaturze - 50 też nie powinny zamarzać?
"Polska leży w Europie Centralnej, a nie na peryferiach cywilizacji, jak np. Ameryka"
Ja niewidze tu zadnego problemu !!! napisac reklamacje, zalaczyc zdiecia, poczekac 14 dni na odpowiedz, a odzew bedzie i pewnie poprawia, a jesli nie to rzecznik praw konsumenta pomoze poprowadzic sprawe w sadzie i mozna dostac 200% wartosci okien, tak czy inaczej Ortisowi sie nieoplaci wiec wybierze tansze rozwiazanie
. No chyba ze ktos "wygral" przetarg na "ulgowych" warunkach no to lipa bo nic niezrobicie !!!!
szirin - jak są mądrzy i chcą dbać o markę to zrobia tak jak Ty piszesz, czyli poprawią - jeśli jednak jest tak jak w tej drugiej cześci Twojej wypowiedzi to do naprawy są wszystkie okna w całym budynku - właściciel "lodowych" okien pisze że sprawa dotyczy wielu mieszkań - wtedy jest baaaaaaardzo kiepsko.
Panie Darek 13 nie zaperzaj sie Pan tak mocno - Pana okna z godłem Teraz Polska też są zamarźnięte [pewno ten medal dostaly na piękne oczy
albo też zakłocona jest wentylacja w mieszkaniu
- zmierz Pan sobie wilgotność - pewno te okna nie są rozszczelnione] - to nie powinno być to zalodzenie - minus 20 to żaden mróz, nawet przy minus 50 nie powinny okna zamarzać. Takie mrozy to w Rosji czy Finlandii normalna sprawa.
W Polsce średnio wypadają z obiegu 3 - 4 systemy. Pozostałe słabe sie lączą.
Mniejmy nadzieję że DECCO będzie silne.
Panie Darek 13 nie zaperzaj sie Pan tak mocno - Pana okna z godłem Teraz Polska też są zamarźnięte [pewno ten medal dostaly na piękne oczy
W Polsce średnio wypadają z obiegu 3 - 4 systemy. Pozostałe słabe sie lączą.
Mniejmy nadzieję że DECCO będzie silne.